banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 16:25

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 14:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2004, 14:00
Indijanka, Deky vec odavno nije u Grazu , vratio se ovamo i ide povremeno da polazhe te ispite u BG. Poshto ga, kako kazhe, izadje jeftinije ta varijanta.

Sugarmammice, ma imam poslovnu vizu kad pozhelim, tako da mi nije problem otici bilo gjde. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 15:07 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Maj 2002, 01:00
E i ja vise nisam u stosu :roll:

Pozdrav ga

Sem da ti kaľem - ne udaraj me nisko...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 15:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 24 Mar 2003, 10:03
Duh koji hoda
Citiraj:
Bludnik, Drigi, malko kenjate, znate.

Prvo, ako ne zelite da podrzavate bogacenje vlasnika lokalnih kafica, prestanite brate izlaziti, i rijesili ste svoj problem. Kafici ce opstati, jer ce uvijek biti dovoljno nas "stranaca", "baustelaca", sa hrpama para koje zaradjujemo samo da ih spizdimo po kafanama u Bosni...

ajde ti si se našao pametan......Tema je restrikcija radnog vremena kafića;ako nisi skontao.......
Problem je što takvi kao ti ne kontaju da kod nas rade i Zam,BigBen,Renome,Titanium,Capo,Latino bar itd. i buraz idi tamo i ostani do 04h i cugaj i niko te neće otjerati iz cluba!!!!! 8)
Nemam ništa protiv tebe i ostalih/ne sjećam se da sam to negdje napisao/
ja samo podržavam ove naše kako infernus reče "stomaklije" o zabrani rada kafića poslije 12h/01h!?To je trebalo uvesti prije 15 god.samo što to tad nekima nije odgovaralo; i nećemo mi ovako u EU?! :D :lol:
I šta kao vi mislite da će se više ljudi navući na gudro?smiješno...pa kod mene se klinci bodu po danu jer im je dosadno i ne žele da izlaze u grad...neće se ništa promijeniti što se kafići zatvaraju ranije....ni na bolje niti će biti gore,možda bude malo bolje!? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 15:40 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jun 2004, 20:46
bludnik je napisao:
ajde ti si se našao pametan......Tema je restrikcija radnog vremena kafića;ako nisi skontao.......

Problem je što takvi kao ti ne kontaju da kod nas rade i Zam,BigBen,Renome,Titanium,Capo,Latino bar itd. i buraz idi tamo i ostani do 04h i cugaj i niko te neće otjerati iz cluba!!!!! 8)
...

E, vidis, decko, moje je osnovno ljudsko pravo da SVOJU lovu potrosim tamo GDJE JA HOCU. Kao sto neko (cini mi se Digresija) rece, ako gazda kafane to smatra za neophodno - nek' me on istjera napolje u ponoc (ili i ranije, ako mu se digne qrac...) - jer ta kafana je njegovo PRIVATNO VLASNISTVO. Kuzis? Ili ti je komunizam pojeo ono malo razuma...

Pa, ljudi, nismo stoka da nam ovakve stvari mora zakon regulisati...

I, opet, ne kaki o ulasku u EU, jer, vrlo dobro znas, ovo nije razlog za ulazak/neulazak u EU... Mjesto da pohapse bandite sto legalizuju vozila pokradena po toj istoj EU, ili da presjeku lanac trgovine narkoticima (u koji je umjesan i drzavni vrh...), "stomaklije" se bave radnim vremenom kafica... Tipicno Balkanski... Zamazi raji oci rjesavanjem beznacajnih problema (ako se ovo uopste i moze nazvati problemom?...), a sa druge strane RS i Federacija su Meka i Medina organizovanog kriminala u Evropi... Povraca mi se....

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 15:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

I, Bludnik, NISTA LICNO, OK? Nemam namjeru da ikoga ovdje napadam, stoga, ako si se nasao povrijedjen nekom mojom izjavom - duboko se izvinjavam!

Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 15:47 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Feb 2004, 19:52
Duh Koji Hoda je napisao:
bludnik je napisao:

...

E, vidis, decko, moje je osnovno ljudsko pravo da SVOJU lovu potrosim tamo GDJE JA HOCU. ....

Pa trosi je vani ako smijes. Ili NE... tamo ti ne daju da pijes gdje hoces i kada zelis pa bi dosao ovdje da pravis harambasa. Sta hvali da i mi imamo neke civilizovane zakone. Eto ti tipicni primjer "stranac" tamo gdje zivi postuje sve zakone i norme, a kad dodje na svoju "djedovinu" misli da mu je bog dao vlast u ruke, pa se ponasa ko da je upravo sa drveta sisao.

http://drigi.blogabet.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 15:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Okt 2001, 01:00
InfernuS je napisao:
Ma nalupa ga brate svaka ti chast.
A shto ne bi radili svi. Svagdje na svijetu, sve kafane rade dokle hoce, naravno, uz poresku nadoknadu ... a sad ovde se kao neshto razdvaja ... kafana je kafana, kakva god i bilo gdje ... 8)

Nije bas tako , tokom 80-tih i ranih 90-tih pred rat , banjalucki kafici su radili ugl. do 23:00,a ponegdje si mogao ostati poslije fajronta i iza zakljucanih vrata. diskoteke su naravno radile duze, ali i to opet koliko se sjecam samo vikendom.

U USA mladjima od 21 je zabranjen ulazak u nocne klubove i konzumiranje alkohola, a mladjim od 18 nije dozvoljeno da kupuju ni cigarete.

Dakle vidis nije samo u BL tako..... ja mislim da je to uredu, treba malo uvesti kontrolu, vidis da se danas omladina otela totalno, droga , sex , alkohol.... uzas , izvini ali ja danas kao roditelj tako gledam na te stvari, 10 godina unazad i ja bi protestovala kao vi, vjerovatno.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 16:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Duše Koji Hodaš pozdravljam i ja tebe al poslušaj malo ovog čoveka
drigi
Citiraj:
Eto ti tipicni primjer "stranac" tamo gdje zivi postuje sve zakone i norme, a kad dodje na svoju "djedovinu" misli da mu je bog dao vlast u ruke, pa se ponasa ko da je upravo sa drveta sisao.

PS i nemožeš da trošiš svoju lovu u kafiću ako on radi do 01h vikendom;zar ne? :lol: :D

Balkan Express :thumbup: :thumbup:

Poslednji put menjao bludnik dana 04 Avg 2004, 16:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 16:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ajd da se i ja u necemu slozim sa Balkan. Ova danasnja djeca nisu "u redu" i malo ogranicenja im samo moze koristiti. Sad se smiju djacima koji dolaze na prva dva casa jutarnje smjene :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 16:06 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

drigi je napisao:
Pa trosi je vani ako smijes. Ili NE... tamo ti ne daju da pijes gdje hoces i kada zelis pa bi dosao ovdje da pravis harambasa. Sta hvali da i mi imamo neke civilizovane zakone. Eto ti tipicni primjer "stranac" tamo gdje zivi postuje sve zakone i norme, a kad dodje na svoju "djedovinu" misli da mu je bog dao vlast u ruke, pa se ponasa ko da je upravo sa drveta sisao.

Kao sto rekoh, JA CU SVOJU LOVU TROSITI GDJE JA HOCU. Mogu i ovdje, a mogu i tamo... Otkud ti znas sta je meni dozvoljeno raditi ovdje, a sta nije? Ja upravo i govorim iz "kapitalisticke", "demokratske" perspektive - ono cemu i RS i Federacija teze... Moras sebi prvo izbiti iz glave te primitivne balkanske predrasude, da se SVE mora regulisati zakonom, i da se stoka mora stapom tuci, da bi sredina bila "civilizovana". Sta "hvali" da imas i ti neke "civilizovane" zakone? Fali, drigi, jer se kod nas zakoni odnose samo na one koji nemaju dovoljno da podmite smradove koji su zakon donijeli... Takvi kao ti obicno Eurima "burgijaju" rupe kroz zakone...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 16:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Duh Koji Hoda
Citiraj:
Fali, drigi, jer se kod nas zakoni odnose samo na one koji nemaju dovoljno da podmite smradove koji su zakon donijeli... Takvi kao ti obicno Eurima "burgijaju" rupe kroiz zakone...

O kakvim ti to glupostima pričaš?
podmićivanje ovo,podmićivanje ono pa nije BL ista kao i prošle god. malo smo napredovali?! :wink:
ako si bio zadnjih 10-tak dana u gradu mogao si primjetiti da su bili zatvoreni i najpopularniji kafići/od tih "gazda" što su podmićivali inspektore/par dana?!i vidiš da se sve nemože više kupiti eurima! 8)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 16:14 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Bio sam u BL ne tako davno... Neke stvari se na Balkanu NIKAD nece promjeniti... Ne zivi u zabludi, bludnik... :D Kafane ce biti zatvorene prvih par sedmica, dok ljudi ne pohvataju konce - kome, koliko, i sl. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 16:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Jos da dodam, kao sto sam vec napisao ranije (mislim u onoj temi o "Latino Baru", gdje smo i poceli ovu diskusiju o regulisanju radnog vremena ugostiteljskih objekata...), isto su pokusali uraditi u Mrkonjic Gradu u Maju - zakon se "sprovodio" dvije sedmice (kafana se zakljuca, pogase se svjetla, murija dobije turu pica :wink:, i dernek se nastavlja... :D ), dok SVI nisu poceli da potplacuju, i podmazuju, da bi cijeli "zakon" pao u vodu poslije nepunih mjesec dana... Dakle, bludnik, jos uvjek mislis da se "napredovalo"? :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 17:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Duh Koji Hoda
Citiraj:
dok SVI nisu poceli da potplacuju, i podmazuju, da bi cijeli "zakon" pao u vodu poslije nepunih mjesec dana... Dakle, bludnik, jos uvjek mislis da se "napredovalo"?

vrijeme će pokazati da će se morati poštovati radno vrijeme kafića,radnim danima i vikendom!
Face zatvoren u 01h,
Hanioti nije radio 7 dana,ali sada ima dozvolu u onom prvom dijelu da radi kao disco club,
Sokolski:muzika isključena u 01h,
Milenium isto tako,
Rock takođe,
Focus:nema nikog u 12:30h,.........itd..........
E aj ti nama sad reci gdje si ti :drinking: pa da i mi tu opušteno :drinking: i da ne strijepimo od komunalne policije!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 17:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

znaci za tebe je Banjaluka i Mrkonjic isto???

Evo ti jedna lekcija iz istorije: Prije 100-150 godina najveci divljaci i varvari ( nepismeni, ubice ) narod koji je stalno ratovao su bili Svedjani a pogledaj sada. Primjer civilizovanosti i kulture cijelom svijetu. Ne dizi ruke tako lako od banjaluke i Balkana, samo dok je takvih kao ti i slicnih, nema nama napredka.

A stvari se mjenjaju, kapo zatvoren, hanioti isto. U milenijumu u 1.00 se gasi muzika, ni sekund kasnije... kad ih udaris po novcaniku ( tu gdje su najosjetljiviji ) postuju zakon svi.

A zakoni postoje i u Svedskoj i Svicarskoj i svugdje, a da ih nema i tamo bi ljudi radili sta zele.

Citaj malo sta je napisao Aristotel o ljudskoj psihi ( norme ponasanja ) pa komentarisi

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 17:23 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Zivi bili pa vidjeli... :wink: Eto, i sam kazes da pojedini vec nalaze nacina oko tog "zakona"... Kazes "Hanioti" je sada dijelom disco club, dijelom kafic? :lol: Super! :wink: :lol: I kakvu to pretstavlja razliku ljudima koji sjede do 4 u "Haniotiju", kao sto su sjedili i prije deset dana? NIKAKVU. E, o tome ti ja pricam, covjece... Hvala bogu, pa na Balkanu mozes kupiti predsjednika opstine za saku tresanja... :D Sto, opet, govori u korist moje teze da se zakon i uvodi radi podizanja haraca! :D Ma nek' se lova okrece!!! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 17:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Da.U haniotiu se zatvara drugi dio radnim danima u 12h a vikendom u 01h,a prvi dio je sada registrovan kao disco club i može da radi duže....Pa govorim ti da kafići neće moći raditi duže ako ne plate dozvolu i ako se ne registruju kao noćni ili disco club;eto o tome ti ja cijelo vrijeme pričam......Dado je morao da plati veliku cijenu da bi to mogao da radi i nije bilo nikakvog podmićivanja kako ti kažeš i vjeruj mi to je tako,raspitaj se malo.I to znači da će tako da bude u BL,jer kazne su dosta visoke..... :roll:

drigi
Citiraj:
kad ih udaris po novcaniku ( tu gdje su najosjetljiviji ) postuju zakon svi.

A zakoni postoje i u Svedskoj i Svicarskoj i svugdje, a da ih nema i tamo bi ljudi radili sta zele.

drigi :thumbup: :thumbup:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 17:53 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

drigi je napisao:
znaci za tebe je Banjaluka i Mrkonjic isto???

Isto! Oba grada su na Balkanu, zar ne? Koji si ti primitivac, drigi... Tvoji su ono iz Glamoca doselili u BL? I ti si sada masu bolji od Mrkonjicana... Daj ne seri...

drigi je napisao:
Evo ti jedna lekcija iz istorije: Prije 100-150 godina najveci divljaci i varvari ( nepismeni, ubice ) narod koji je stalno ratovao su bili Svedjani a pogledaj sada. Primjer civilizovanosti i kulture cijelom svijetu. Ne dizi ruke tako lako od banjaluke i Balkana, samo dok je takvih kao ti i slicnih, nema nama napredka.

I opet, NE SERI. Kakve veze ima Svedski prosperitet sa ogranicavanjem radnog vremena ugostiteljskih objekata u BL? Kao sto rekoh, ima MNOGO VECIH problema na Balkanu... Ne moze se postati Svedska dok ti ljudi jos zive u prinudnom smjestaju, krade se i lijevo i desno, a siva ekonomija je jedina grana privrede koja funkcionise (ito uz blagoslov drzave...). Mozda da pocnu takse da se naplacuju svercerima, i vlasnicima butika? Ne zelim da nabrajam, jer se samo pravis lud, i svjestan si svih ovih problema, kao i ja...

A napredak ce, narocito, doci od takvih kao ti - polupismenih, ignorantnih seljacica, punih sebe sto su im se tate i mame dokopale asfalta, pa sad pljuju na sve sto nije "gradsko"... Umjesto sto valjas da poznajes Aristotelova djela, procitaj ponekad gluposti koje TI napises na ovom forumu... Toliko.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 18:00 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Bludnik, to sto ti zoves "dozvola", ja zovem HARAC. :wink: Obicna raja nece nikakvog dobra vidjeti od naplate tih "dozvola"...

Kao sto rekoh, naci ce se nacina da se zaobidje zakon - koliko god to tebi, i drigiju djelovalo "legalno"... :wink: A za skupo placenu "dozvolu" - pa to placamo JA i TI, i drigi... :D Kafica ce skociti na 1.5 KM, i svi sretni... :lol: Gubimo samo ja, i ti, i drigi... (ustvari ne drigi, jer njegovi drze kafanu... :wink: )

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 04 Avg 2004, 18:18 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

kakvih ti problema imas sa sobom.

Otprilike izdrzis dvije minute prije nego sto krenes sa vrijedjanjem.
Bas su te stisli za muda tu na zapadu pa se ovdje istresas.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 69 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]