banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 30 Jul 2025, 00:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 27 Feb 2013, 23:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2004, 09:44
oljaca je napisao:
Vjerujem,svima dobro poznat sajt http://www.eastbay.com
Cijene obuce i odjece su vise nego povoljne.Uvijek neke akcije i sl.
U koliko kupite robu u iznosu 150 dolara, 42 dolara platite postarine. Znaci minimalno 40 dolara ili 28 % od placenog iznosa.
Kontaktiram ih i onda krecu zavrzlame.Salju i u Mesopotamiju samo ne u BiH,navodno zbog zloupotrebe otudjenih kartica.
Rekose mi da prihvataju samo Western Union.
Odem do najblize banke,kazem im da kao fizicko lice trebam poslati manji iznos pravnom licu u Ameriku.Odgovorise mi da su to procedure,da to ne ide bas tako...
Zovnem direktno Western Union,kazu da mi ne mogu dati odgovor na takvo pitanje :) te da ih zovem sutra.
Jadni mi,gdje zivimo i ako smo "bolji dio" Evrope :))))))))))))
Mozda ce se neki mrstiti kad se spomene WU,medjutim,placanje je sigurno i u koliko je data firma registrovana kod WU placanje bi trebalo da prodje bez problema a i garancija za dobijanje robe ne bi trebalo biti upitna.

:lol: :lol: :lol: mesopotamija :lol: :lol:
nisam znala ovo za western union.
kako to da ne mozes poslati fizickom licu?
meni rodbina iz kanade nedavno slala. i jos neki prijatelji iz crne gore. zasto ne bi mogli bi bilo gdje u svijetu, pa to je poenta wu, zar ne? :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2013, 00:34 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Mar 2013, 00:16
Imam dva problema, jedan je vezan za Ebay drugi nije, ali vjerujem da bi mi neko mogao pomoci.
Da krenemo od prvog, naime 8. Januara sam narucio opremu za foto studio cija je cijena 210$. Jos malo pa ce dva mjeseca a jos uvijek nema paketa. Na vrijeme sam pokrenuo slucaj na ebay-u i prije par dana sam dobio puni ponvrat novca. Prodavac mi garantuje da je poslao paketa ali da je greskom dobio informaciju da je Bosna u juznoj Americi :O i da je paket poslao tamo sto je najgore na stranici za pracenje stvarno pise da je paket na Bahamima. E sada postoji li ikakva mogucnost da dobijem paket, posto mi je potreban do kraja marta?

Drugi problem me muci vec par dana. Pokusao sam da na adresu Shipita narucim patike sa sajta bloomingdales.com i da platim karticom (nemaju PayPal). Kada sam unjeo americku adresu i pokusao da platim patike, odbijen sam jer ne podrzavaju kartice van USA. Problem je u tome sto mi je novac skinut sa kartice. Odmah sam pokusao da pronadjem koji je razlog toga, na njihovoj Help strani pise sledece:
Why is there a charge on my card if my order was cancelled?

What you are seeing is an authorization hold, not a charge. An authorization hold is placed on your card to secure the funds when you place an order. Your account is charged only when and if the merchandise ships.
If your order is cancelled or did not go through, the hold will "fall off" your card usually within 72 hours. However, the exact amount of time until the funds are released is determined by your bank or credit card company.

Poslao sam im i mail ali niko ne odgovara. To se desilo u utorak a pare jos uvijek nisu prebacene na karticu. Da li je neko imao slicnog iskustva?

HVALA

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2013, 11:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2011, 21:22
За прво, једино ако пошта на Бахамима прослиједи пакет гдје треба. Мени је тако са неког кинеског сајта пакет завршио у Ње'ачкој, добио сам га полсије 3 мјесеца...

За друго, ако је у питању Рајфајзен картица, новац ће ти бити враћен аутоматски након 30 дана или тако нешто. И мени се десило пар пута. Опет, ако је Рајфајзен, имаш у овој диоскусији мејл од Рајфајзена гдфје можеш да их контактираш и да тражишповрат одмах.

Vladimir RUS je napisao:
Na RTRS-u kazu 8000, a na Nezavisnim hiljade. :D
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 03 Mar 2013, 13:14 
Početnik
Početnik

http://www.17track.net/en/result/post.s ... 34587838CN ovo je broj za pracenje koji sam dobio, sinoc sam slucajno usao u Details i preko google translate-a preveo teks sa kineskog. Pise da je paket napustio tranzit Frankfurt, Bahami. To me malo buni. Nadam se da ce stici do kraja marta.

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2013, 12:38 
Početnik
Početnik

Poslao sam mail raifaizenu i rekli su mi da prodavac mora da posalje neki Cancellation, kao da prihavta da se kupovina ponistava. Problem je sto mi prodavac ne odgovara na mailove a radi se o ozbiljnoj radnji bloomingdales.com. Iz raifajeza mi kazu da je to jedini nacin da mi vrate pare, tj. mogu i da cekam mjesec dana a to mi ne odgovara. Jel imao jos neko iskustva sa ovim?

Vrh

PostPoslato: 04 Mar 2013, 17:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Знаш кад ће ти лАмер испунити то што тражи Рајфајзен? НИКАД! Чуј лАмер да шаље факсом у неку вукоџебину податке (било какве) о картичној трансакцији. Факсом, ееееееејјјјјјјј... Не би да га пушком натјераш. :) Значи, или им пиши поново (био је овде мејл неке "коке" из Рајфајзена) и реци им да се*у претјерано и да ти врате лову, или чекај 30+ дана. На лАмера заборави. Најозбиљније...

Vladimir RUS je napisao:
Dok je bilo uzivo, na RTRS-u i ATV-u nista. Zato ide live kada se otvara hidroelektrana od 42 miliona KM koja uz to zaposljava tj. bice uposleno 40-ak radnika. Milion KM po radnom mjestu.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 00:02 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
cudno, ne podrzavaju karticu em te odbilii, al ipak su skinuli novac..dobra fora.. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 01:36 
Početnik
Početnik

Moze li mi neko reci sta znaci ovo? Da li ce mi paket opste stici?
http://www.17track.net/en/sim-post.shtm ... CN&pt=2011
tracking number: CP234587838CN
Sta uopste znaci ovo DEREGA?

HVALA

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 01:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Ko zna :)
Eto šta mala greška učini.
Umjesto BA prodavač stavio BS i ode na Bahame. Što se meni tako nešto ne desi :)

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 07:23 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

spavac je napisao:
cudno, ne podrzavaju karticu em te odbilii, al ipak su skinuli novac..dobra fora.. :D

Чудеса електронског пословања деси се. Жена одавде куповала неке чизме на акцији на yeswalker.com и мање више исти фазон, купила, платила картицом, сајт каже све ок, чекај код за праћење... Није него. Сутрадан долази порука да је трансакција одбијена јер као није могла да буде верификовано власништво картице или тако некако (лАмери су то, картица из Грузије, наруџба са грузијског ИП-а, име и презиме наше, а шаље се на лАмеричку адресу на моје име...) :) И кажу де нам пошаљи усликану картицу са затамњеним одређеним дјеловима. Ту ја њима пошаљем шта су тражили и успут им се наговорим како то нема смисла, како је дошло обавјештење да је трансакција ок и да се роба шаље, како је банка резервисала (блокирала) износ са рачуна, као што и јесте, и послаше лАмери без проблема исти дан.

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 09:34 
Početnik
Početnik

Da li cu uopste dobiti ovaj patet?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 10:45 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Mar 2013, 10:35
Da li se nekom u zadnje vrijeme desava da mu se posiljke zadrzavaju nekoliko dana na BASJJA - SARAJEVO 71003? Ranije je poslije pristizanja bio prijem, zatim proslijede u Banjaluku u roku od jednog dana. Sad je bilo: Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - UVOZ, Otprema pošiljke na Carinu - UVOZ, Evidentiranje carinskih podataka o pošiljci - UVOZ, Vraćanje pošiljke sa Carine - IZVOZ,... ne znam sta ce dalje biti. To bi smatrao kao neku greskicu, ali prije par dana mi je stigla posiljka, koja je imala samo Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - UVOZ i nista vise. Poslije su mi pokrenuli cariniski postupak iz Banjaluke, ali nakon slanja papira nisu me ocarinili zbog niske cijene, vec sam samo platio 2 x 3.10km. Da li neko zna da li je doslo do nekih promjena ili se neki pripravnik spetljao?

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 10:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

milank je napisao:
Da li cu uopste dobiti ovaj patet?

Можемо једино да бацамо гра' па да покушамо да ти одговоримо. :) Ако добијеш - добио си, ако не добијеш - добићеш паре назад ваљда?

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 16:11 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Vako:
Imam karticu za internet kupovinu i uvezala sam je na paypal. Pitanje je: da li moram, ukoliko želim da plaćam paypalom, pare prebaciti na taj nalog, pa onda da plaćam, ili....ili nešto drugo....

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 16:24 
Početnik
Početnik

PlavaMaca je napisao:
Vako:
Imam karticu za internet kupovinu i uvezala sam je na paypal. Pitanje je: da li moram, ukoliko želim da plaćam paypalom, pare prebaciti na taj nalog, pa onda da plaćam, ili....ili nešto drugo....

Ne moras. Proces je automatski. Paypal sluzi kao posrednik i zastita. Bitno je da imas love na svom racunu.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 16:31 
Taj rad, paypal dodje nesto kao firewall...

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 16:31 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Tanjiračadrljača, hvala ti ko Bori Drljači

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Мада се то само по себи подразумјева, обрати пажњу да ти је рачунар са ажурним антивирусним софтвером, Малвербајтс неће шкодити као додатна претрага, и да је регуларно "закрпан" да ти се не би десило да још неки људи плаћају твојом картицом тј. Пејпалом. :)

Vladimir RUS je napisao:

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 19:35 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jan 2011, 22:46
tandrljaca je napisao:
Da li se nekom u zadnje vrijeme desava da mu se posiljke zadrzavaju nekoliko dana na BASJJA - SARAJEVO 71003? Ranije je poslije pristizanja bio prijem, zatim proslijede u Banjaluku u roku od jednog dana. Sad je bilo: Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - UVOZ, Otprema pošiljke na Carinu - UVOZ, Evidentiranje carinskih podataka o pošiljci - UVOZ, Vraćanje pošiljke sa Carine - IZVOZ,... ne znam sta ce dalje biti. To bi smatrao kao neku greskicu, ali prije par dana mi je stigla posiljka, koja je imala samo Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - UVOZ i nista vise. Poslije su mi pokrenuli cariniski postupak iz Banjaluke, ali nakon slanja papira nisu me ocarinili zbog niske cijene, vec sam samo platio 2 x 3.10km. Da li neko zna da li je doslo do nekih promjena ili se neki pripravnik spetljao?

Meni se deseilo da je paket upucen na carinu u Sarajevo a trebao je biti otpremljen u Bluku,nazvao sam izmjenicnu postu u Sarajevu i rekli su da je greska njihova i odmah su paket vratili sa carine i poslali ga u Banjaluku.Stigao normalno kao da nije nista ni bilo.Moras im saopstiti broj za pracenje.Telefon koji trebas zvati je: 033/723-443 ili 033/723-435.Mislim da ipak trebas zvati ovaj prvi 443.

Vrh

PostPoslato: 05 Mar 2013, 21:23 
Početnik
Početnik

oljaca je napisao:
tandrljaca je napisao:

Meni se deseilo da je paket upucen na carinu u Sarajevo a trebao je biti otpremljen u Bluku,nazvao sam izmjenicnu postu u Sarajevu i rekli su da je greska njihova i odmah su paket vratili sa carine i poslali ga u Banjaluku.Stigao normalno kao da nije nista ni bilo.Moras im saopstiti broj za pracenje.Telefon koji trebas zvati je: 033/723-443 ili 033/723-435.Mislim da ipak trebas zvati ovaj prvi 443.

Hvala na informaciji. Evo danas se nastavljaju statusi ponovo Prispijeće pošiljke u Izmjeničnu poštu - UVOZ, Forwarding of the item from the Office of Exchange to Banjaluka. Izgleda da tek sad nakon 5 dana krece prema Banjaluci. Malo me zacudilo posto je ovo bila druga zaredom sa kojom se nesto neuobicajeno desavalo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]