banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jun 2025, 15:35

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2001, 10:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Evo od mene malo komentara vezano za rusenje Svjetskog Trgovackog Centra i (samo) jednog dijela Pentagona.

Cinjenica je da ih to ne bi snaslo da nisu zaslusili.
Cinjenica je da je ovo tek uvod.
Ja iz Svetog Pisma nisam znao da ce se ovo juce desiti ali iz Svetog Pisma i drugih prorocanstava i jos nekih stvari znam da se ovakve stvari (i mnogo vece) trebaju (u planu su) desavati u USA. Zbog toga me nije ni posebno iznenadilo. Ovo je sitnica sta ce im se desavati.
Amerika ce tako pasti da se nikad vise nece oporaviti. Zivi bili pa vidjeli. Vjerujem da ovo nece biti u velikoj buducnosti.

Amerikanci su avionima bombardovali Srbiju i ranije Republiku Srpsku pa su od aviona i stradali jer:
"Ko nozem ubija valja da on nozem bude ubijen" (Otkrovenje 13,10)

"Tesko tebi, koji pustosis a tebe ne pustose, i koji cinis nevjeru a tebi se ne cini nevjera; kad prestanes pustositi, bices opustosen, kad prestanes ciniti nevjeru, cinice ti se nevjera." (Isaija 33,1)

Ovaj terorizam nije uzrok zla vec posljedica Americkog zla i njihove politike.
Pored toga slusao sam sinoc nekog covjeka sa Bliskog Istoka koji je odlicno rekao da Amrikanci umjesto sto prijete odmazdom treba da se DOBRO ZAPITAJU zasto se to desilo BAS NJIMA a ne Svedskoj, Danskoj i sl.

Cuo sam da je juce ispred Americke ambasade (ili na samoj ambasadi) u Moskvi bilo transparenata sa natpisom: "Sjetite se Beograda".

Cuo sam i da je oteto 11 aviona, 3 su pala u na zgrade i Pentagon, pet je, kako CNN kaze "palo" izmedu gradova, a ustvari su ih Ameri oborili a za 3 se jos ne zna (do tada).

Nesto interesantno:

"'In the city of God there will be a great thunder,
two big brothers torn apart by Chaos,
while the fortress endures, the great leader will succumb.
The third big war will begin when the city is burning
"

- Nostradamus

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2001, 10:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nadoh na jednom forumu nesto vrlo interesantno.

Veoma jaka paralela izmedu jucerasnjih desavanja i 18. poglavlja Otkrovenja

(9) I plakat ce i naricati za njom kraljevi zemlje sto su s njome bludnicili i raskosno zivjeli kad gledali budu dim pozara njezina. (10) prestraseni mukama njezinim, izadaleka ce stajati i naricati: "Jao, jao, grade veliki, Babilone, grade silni! Kako li te u tren oka stize osuda!" (11) I trgovci zemaljski placu nad njom i tuguju jer im trga nitko vise ne kupuje: (12) ni zlata, ni srebra, ni dragoga kamenja, ni biserja, ni tanana lana, ni grimiza, ni svile, ni skrleta: nit ikakva mirisava drveta, nit ikakva predmeta od slonove kosti, nit ikakva predmeta od skupocjena drveta, nit od mjedi, nit od zeljeza, nit od mramora; (13) ni cimeta, ni balzama, ni miomirisa, ni pomasti, ni tamjana, ni vina, ni ulja, ni bijeloga brasna, ni psenice; ni goveda, ni ovaca, ni konja, ni kocija, ni roblja nit ikoje zive duse. (14) "Voce za kojim ti dusa zudjela pobjeze od tebe, sav raskos i sjaj propade ti - ne, nema ga vise!" (15) Trgovci sto svim tim trgovahu, sto ih ona obogati, izdaleka ce stajati, prestraseni mukama njezinim, plakat ce i tugovati: (16) "Jao, jao, grade veliki, odjeveni nekoc u lan tanan i grimiz i skrlet, nakiceni zlatom i dragim kamenjem i biserjem! (17) U tren oka opustje toliko bogatstvo!" I svi kormilari i putnici, svi mornari i moreplovci izdaleka stoje (18) i, gledajuci dim njezina pozara, zapomazu: "Koji li je grad slican gradu ovom velikom?" (19) I posuse glavu pepelom te placuci i tugujuci viknuse: "Jao, jao, grada li velikoga! Dragocjenostima se njegovim obogatise svi posjednici morskih brodova, a evo - u tren oka opustje!" (20) Veseli se nad njom, nebo, i svi sveti i apostoli i proroci jer Bog osudivsi nju, vama pravo dosudi! (21) I jedan snazan andeo uze kamen, velik poput mlinskoga kamena, i baci ga u more govoreci: "Tako ce silovito biti strovaljen Babilon, grad veliki, i nikada ga vise biti nece!" (22) "Glas citrasa i pjevaca i sviraca i trubljaca u tebi se vise nece cuti! Obrtnik vjest kojem god umijecu u tebi se vise nece naci! Klopot zrvnja u tebi se vise nece cuti! (23) Svjetlost svjetiljke u tebi vise nece sjati! Glas zarucnika i zarucnice u tebi se vise nece cuti! Jer trgovci tvoji bijahu velikasi zemlje i caranja tvoja zavedose sve narode; (24) i u tebi se nasla krv proroka i svetaca i svih zaklanih na zemlji."

Mnogi predsjednici (kraljevi zemlje) kukaju, prestraseni su - i u sasvim desetim zemljama je naredeno da se svi letovi i putnici detaljnije pregledaju, trgovci kukaju jer je unisten Svjetski Trgovacki Centar koji se srusio "u tren oka" (graden 6 godina ako se ne varam) itd. itd.

Ja ne tvrdim da je ovo jedino tacno tumacenje ovog poglavlja ali bi trebali da znate da prorocanstva u Svetom Pismu nisu jednostrana tj. nemaju samo jedno tacno tumacenje.

Nadoh i ovo:

Neki znaju a neki neznaju da Adventisti imaju svoju prorocicu koja se zove Ellen White. Slijedeci tekstovi su se pojavili na jednoj diskusiji o dogadjajima u Americi. Tekstovi te prorocice koja je zivjela u proslom stoljecu.

"Ljudi ce nastaviti da podizu skupe gradjevine
u koje ce se ulagati teski milioni i cija ce
arhitektonska resenja i cvrstina privlaciti narocitu
paznju, ali Gospod mi je pokazao da ce, uprkos
neuobicajenih raskosnih ulaganja i cvrstine,
te gradjevine doziveti sudbinu jerusalimskog
hrama. Te velicanstvene strukture raspasce
se kao od karata." (MS 35, 1906)

"Strasni udari pogodice zemlju
tako da ce se gospodske palate,
podignute uz velike izdatke, sigurno
pretvoriti u gomile rusevina." (3MR 312 1897)

"Videla sam gradjevine u kojima su
postavljeni najskuplji protivpozarni
uredjaji, da bi se osigurale od unistenja.
Ali, kao sto su nekada Sodom i Gomor
nestali u plamenu Bozje osvete, tako
ce se i te ponosne zgrade pretvoriti
u pepeo... Ti laskavi spomenici podignuti
u cast covekove velicine, bice oboreni u
prah cak i pre nego sto poslednje veliko
unistenje bude zadesilo svet." (3SM 418 1901)

"Velike vatrene lopte padale su na kuce.
Vatrene strele iz lopti letele su u svim
pravcima. Bilo je nemoguce zaustaviti pozare
koji su izbijali. Citava naselja su bila
unistena. Ljude je obuzimao neopisiv strah." (Letter 278, 1906)

"Videla sam ogromnu plamenu loptu kako pada
medju prekrasne palate i kako izaziva njihovo
trenutno unistenje." (9T 28, 1909)

<font size=-1>[ Poruku promijenio/la: Vader dana 2001-09-12 11:25 ]</font>

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2001, 15:32 
Stihovi koje navodis u prvom postingu se mogu odnositi na bilo koga i svi to mogu tumaciti kako njima odgovara.Amerika nije jedina zemlja na koju se to moze odnositi.To sto pises je veoma zanimljivo ali imam utisak da si jednostan.Veoma si udaljen od duhovnost o kojoj pises.Preporucio bih ti da na to gledas sa malo vise respekta prema zrtvama,ljudima koji ti nista uradili nisu.
Nikakva to osveta nije niti je to Bozija kazna,to je zlocin koji su pocinili ljudi koji nista osim mrznje ne poznaju.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2001, 16:10 
Vader,
sta dalje kaze prorocanstvo? Sve sto si naveo se odnosi na jucerasnje dogadjaje, a sta ce biti dalje?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2001, 17:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Citiraj:
Stihovi koje navodis u prvom postingu se mogu odnositi na bilo koga

Da mogu, ali bi vrlo lako moglo biti da se odnose i na ono juce :smile:
Pored toga, kao sto vec rekoh, prorocanstva nisu jednostrana, mogu imati vise tumacenja i da sva budu tacna. Ovo naravno ne povlaci to da svako moze da ih tumaci kako hoce, jer ce se na kraju vidjeti koja tumacenja su bila tacna a koja nisu. Ja ne kazem da se to Nostradamusovo prorocanstavo odnosi na ono juce ali bi moglo.

Citiraj:
Nikakva to osveta nije niti je to Bozija kazna

E sa ovim se ni najmanje ne slazem ali ti necu objasnjavati zbog cega jer bih morao mnogo pisati a ti bi i dalje vjerovao u ono u sta vjerujes.
Ono juce nije Bozija kazna, ono je uvod Bozije kazne.

Citiraj:
sta dalje kaze prorocanstvo?

Nesto o tome sam pisao na ostalim mojim temama ovde.

P.S. Zbog cega se vi Anonymousi toliko bojite registracije, nikako mi nije jasno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2001, 17:21 
U pravu si,ja bih i dalje vjerovao u ono sto vjerujem -u Boga.
Bozijom kaznom smatram neke druge stvari a ne kad se umno bolesni ljudi smatraju izvrsiocima Bozije volje.Bog ima drugih mogucnosti da nevjernike i zlocince kazni,Njemu nisu potrebni ljudi koji ce u Njegovo ime ubijati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2001, 19:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Evo malo necijih komentara sa drugog foruma sa kojima se slazem:

Ovaj napad posljedica je americke potpuno promasene politike. Nepravedne politike prema ljudima i narodima. Sjedinjene Drzave su doista postale hegemon svijeta, demon svijeta, koji muci male narode i vrsi rasizam i nepravdu! Ovo je tek pocetak stradanja Amerike, a sve zbog politike njenih bikova (politicara) koji su uglavnom lutke u rukama zidovskih mogula i politickih "bogova". Zasto udar bas na zgrade Trgovackog centra, zasto na Pentagon - pa jer su TO SIMBOLI AMERICKE NOVCANO-LIHVARSKE I VOJNO-TERORISTICKE MAFIJE koja sebe naziva "demokracijom" i koje sprednje - "slobodnim svijetom" !?

Amerika je osramotila i Bibliju i Evandelje. razapela je Krista u licu Palestinskoga naroda, u licu ubijene Iracke djece i zena, u licu ubijenih i mrcvarenih Somalaca, u licu napalmom sprzenih Vjetnamaca, preorane Koreje, u zicu logora ogradene Grenade, iz sigurnih visina, najsuvremenijim ubilackim strojevima - bombarederima, sa sat. nav. razaranih vlakova punih civila po Srbiji, razaranja RTV postaja i ubijanja njihovih djelatnika. Bacanja tzv. "Termo bombi" po albanskim izbjeglicama sa Kosova, da bi optuzili jugoslavensku vojsku. Razaranje mostova i toplana, spomenika i pruga (a sve bez ikakve potrebe, osim da se gospodarski zemlju baci na koljena) Sve to je Amerika cinila, a amerikanci su sutjeli... jer prokleti rat i zlo, i suze i bol i krv, su bili tamo... daleko negdje, iza CNN -ovih ekrana!

Digitalni rat... muz se vraca svojoj zeni... upravo se vratio sa zadatka... letio je u crnoj ptici - strategijskom, "nevidljivom" bombarderu, pritisnuo je crveno dugme, gledajuci samo u displeje pred sobom... bombe su odletjele na ciljeve... pilot se vraca svojoj zenici i djecici u tisini vedre noci Luizjane ili Nebraske ili Nove Engleske, on nije vidio uzas svojih bombi... on nije vidio osakacenu djecu, drugih zena, razorene kuce, stabla iz zemlje iscupana, suze i bol... krv po zidovima... NE, NI "SVEMOCNI" CNN TO NIJE "VIDIO" ?!

Ali... sad je to sve doslo u srce Amerike, doslo je iznenada... sa strahovitom snagom Bozjeg gnjeva.

Amerika je bila od Boga povlastena drzava, blagoslovljena mimo sve drzave. A kad je ostavila Boga svojega, osobno Bog ce joj suditi! Kao sto je drevni Babilon u svojoj svjetskoj objesti zaratio protiv Boga. tako je ucinila i Amerika.

Bog povlaci svoju zastitu od Sjedinjenih Drzava! I strasne ce se stvari dogadati. ne samo po covjeku... nego i tzv. "prirodne" katastrofe, unistenja nepojamnih razmjera. Amerika je trebala biti svijetlo narodima, izdala je Boga, i ucinila preljubu (duhovnu) sa "bogom" ovoga svijeta i Bog ce se obracunati s preljubnicom!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2001, 19:28 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 10 Jul 2001, 01:00
Imas i ti poneku pametnu Vader, ali... Mozda su Ameri i zasluzili da dobiju po supku, ali i Srbi su to isto zasluzili. Pravili su sranja itd... Ali nemozes reci da su Ameri bas lupali po civilima u Srbiji, jer da su to htjeli (kao ovi teroristi) rokali bi direktno u ona kola koja su se igrala po mostovima i oko njih, kontas.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2001, 19:41 
Ja nigdje nisam tvrdio da se slazem sa americkom politikom i njihovim vjerovanjima da su svemocni,da imaju pravo da odlucuju ko je dobar a ko los. Isto tako ne zelim te teroriste nazivati "Bozijom kaznom". To su cudovista ,koja svoju religiju okrecu kako njima odgovara ,odobravajuci ono sto je zabranjenjo,odobravajuci sve ono sto njima pase i sve u ime Boga. Ne,Vadere to nije Bozija kazna to je ljudsko zlo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2001, 19:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Vulture 72,

Citiraj:
Mozda su Ameri i zasluzili da dobiju po supku, ali i Srbi su to isto zasluzili

Bas tako ali NE mozda vec bas tako.

Citiraj:
Ali nemozes reci da su Ameri bas lupali po civilima u Srbiji

Jesu care, nisu isli da bas i jedino gadjaju civile ali ih jesu mnogo pobili. Rusene su stambene zgrade, jedno od najvecih porodilista na Balkanu, televizija, mostovi na kojima je mislim tada i bilo civilnih vozila itd. Imam sliku na racunaru iz Novog Sada sa ogromnom rupcagom tacno izmedju dve stambene zgrade itd. Pored svega nisu imali opravdanja ni da gadjaju vojne ciljeve.

Ovi teroristi nisu gadjali te tornjeve samo zato sto u njima ima mnogo ljudi vec zbog SIMBOLA sta predstavljaju ti tornjevi. Isto vazi i za Pentagon.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2001, 20:00 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Citiraj:
Ne,Vadere to nije Bozija kazna to je ljudsko zlo

OK anonimni, to si vec rekao i ja uvazavam tvoje misljenje ali ti rekoh i sad ti kazem da se ne slazem sa tobom po ovom pitanju.
Pazi, to jeste ljudsko zlo, ali jeste i Bozija kazna. Kompromis :grin:
Stojim iza ovoga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2001, 20:54 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 06 Sep 2001, 01:00
Ja mislim da su dobili ono sto su zasluzili i na isti nacin na koji su i oni to radili drugima u svijetu pocevsi od Hirosime...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Sep 2001, 20:56 
Pripravnik
Pripravnik

Bozija kazna stize svakoga. Tako je.. Svi smo je vec dobrano osjetili. SAMO DA HOCE STICI I TALIBANE...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2001, 09:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Ono sto se desilo je po volji Zakona uzroka i posljedice, Zakona sjetve i zetve. Kako objasnjavate da su ljudi koji su malo dublje u duhovnosti i metafizici ovako nesto ocekivali da se desi Americi? Ljudi su prije par godina pisali da ce se ovako nesto desiti jer znaju da se sve mora vratiti. Ovo je velika Americka karma koja tek pocinje da se otplacuje.

Ono sto se desilo prekjuce je sitnica u odnosu na ono sto ce im se desavati vjerujem ubrzo. Ono je tek pocetno uzdrmavanje i jeste od Oca Nebeskog.

Da li su ti ljudi koji su izginuli bili grijesniji od drugih kad su tako stradali?

Luka 13:1 Upravo u taj cas dodjose neki te mu javise sto se dogodilo s
Galilejcima kojih je krv Pilat pomijesao s krvlju njihovih zrtava.
Luka 13:2 Isus im odgovori: Mislite li da ti Galilejci, jer tako postradase,
bijahu gresniji od drugih Galilejaca?
Luka 13:3 Niposto, kazem vam, nego ako se ne obratite, svi cete slicno
propasti!

Luka 13:4 Ili onih osamnaest na koje se srusila kula u Siloamu i ubila ih,
zar mislite da su oni bili veci duznici od svih Jeruzalemaca?
Luka 13:5 Niposto, kazem vam, nego ako se ne obratite, svi cete tako
propasti.

"Nema lijeka polomu tvom, ljuta je rana tvoja; ko god cuje glas o tebi, pljeskace rukama nad tobom, jer koga nije stizala zloca tvoja jednako?" (Avakum 3,19)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2001, 16:40 
Pripravnik
Pripravnik

Ebo te, Vader ti si bas ufuran u te stvari.
Nadam se da nisi toliko politican kao oni u Trecem oku?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2001, 18:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Citiraj:
Dana 2001-09-13 17:40, Vulture 72 je napisao:

Ebo te, Vader ti si bas ufuran u te stvari.

Da li je ovo pozitivan ili negativan komentar? :smile:
Ne znam sta ti znaci "politican kao oni u Trecem Oku" ali znam da politiku prezirem.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Sep 2001, 19:48 
Pripravnik
Pripravnik

Ono ufuran shvati pozitivno. A za Trece oko i nije bitno ako nisi shvatio.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Sep 2001, 18:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Nadjoh i ovo:
Prorocanstvo Edgara Kejsija
(objavljeno u "Zoni sumraka" broj 113)
"Sredinom septembra 2001. godine vreme ce stati na obali SAD, dok ce normalno teci u ostatku sveta!"

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Sep 2001, 08:49 
To sto je Amerika sad dobila to je i zasluzila.Dosta su oni ljudi pobili,direktno ili indirektno.Sad mi gledamo CNN kao sto su ga oni gledali vec dosta puta.Svagdje su zabadali svoj nos iz ,nacionalnih interesa,e pa eto im sad.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Sep 2001, 04:28 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 21 Jul 2001, 01:00
Wtf. :evil: :evil: ...samo bolestan um moze i da pomisli pa da kaze ovo sto se desilo u USA je ok.Pa jebote ljudi, jeste vi normalni???? :???: :-Kad je ubijanje bilo ok? NIKAD, pa kako onda mozete to da branite? :???:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 102 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]