banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 00:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2004, 19:48 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 14 Jun 2004, 07:08
nove spoznaje mozda,
nikako vise, pre nize

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2004, 22:22 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jul 2004, 01:25
Mnogi traze istinu izvan sebe,zato je tako malo onih koji dopru do njenog praga.Ne hvatajte se previse za slova i recenice.Uzdrzite se od analiziranja.......jednostavno pogledajte u sebe i prepustite se.....U suprotnom samo cete jos vise stvarati kategorije,granice i iluzije.Samo tako ici cete putem, koji god da ste izabrali do spoznaje kosmicke i univerzalne mudrosti.
JA......SVET.....MNOGOSTRUKOST PRIVIDA.....STVARNOST, ovo je put Oslobodjenja :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2004, 22:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
sathya je napisao:
ona je napisao:
Nesvestan zivot nije vredan da bude prozivljen. Kada odbacimo svoje iluzije i postanemo svesni sebe i sveta koji nas okruzuje, pred nama ce se otvoriti tajna zivota na zemlji i ko smo mi koji postojimo kao ljudska bica.
ONA

Odlicno napisano - svidja mi se.

Hm...da...samo kad se citiraju tuđe riječi onda je krajnji red to naznačiti. A ne još i potpisati sebe ispod njih.

Dotične riječi:

"Nesvestan zivot nije vredan da bude prozivljen. Kada odbacimo svoje iluzije i postanemo svesni sebe i sveta koji nas okruzuje, pred nama ce se otvoriti tajna zivota na zemlji"

su malo dorađen citat iz odlične knjige "Buđenje", autora Antoni de Mela.

U knjizi, u prevodu koji ja imam, stoji:

"Nesvestan život nije vredan da bude proživljen. Kada odbacite svoje iluzije i postanete svesni sebe i sveta oko sebe, otkrićete svu lepotu života na zemlji"

Zanimljivo je da sam i na drugom forumu uhvatio osobu koja je navela niz citata i misli iz ove iste knjige, a bez ikakve naznake da je to prepisano. Tada nisam znao da je to preuzeto iz knjige pa sam tekst pohvalio na šta je osoba rekla nešto u smislu "hm...ma dobro...hvala" bez ikakvog priznanja da je to prepisano. Tek kasnije sam vidio da je to iz knjige "Buđenje". Dakle isti slučaj kao i ovde kada je sathya pohvalila ovaj citat, s tim da sam ovde odmah znao odakle je citat.

Kod citiranja je red navesti da se radi o citatu i navesti izvor citata (knjiga, autor), a ako se ne zna izvor a zna se da se radi o citatu onda ga treba staviti pod navodnike ili na drugi način istaći da se radi o citatu. Isto važi i za malo modifikovani citat, pogotovo kad ga neko kasnije pohvali.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Jul 2004, 23:20 
Početnik
Početnik

Vader je napisao:
sathya je napisao:
ona je napisao:
Nesvestan zivot nije vredan da bude prozivljen. Kada odbacimo svoje iluzije i postanemo svesni sebe i sveta koji nas okruzuje, pred nama ce se otvoriti tajna zivota na zemlji i ko smo mi koji postojimo kao ljudska bica.
ONA

Odlicno napisano - svidja mi se.

Hm...da...samo kad se citiraju tuđe riječi onda je krajnji red to naznačiti. A ne još i potpisati sebe ispod njih.

Dotične riječi:

"Nesvestan zivot nije vredan da bude prozivljen. Kada odbacimo svoje iluzije i postanemo svesni sebe i sveta koji nas okruzuje, pred nama ce se otvoriti tajna zivota na zemlji"

su malo dorađen citat iz odlične knjige "Buđenje", autora Antoni de Mela.

U knjizi, u prevodu koji ja imam, stoji:

"Nesvestan život nije vredan da bude proživljen. Kada odbacite svoje iluzije i postanete svesni sebe i sveta oko sebe, otkrićete svu lepotu života na zemlji"

Zanimljivo je da sam i na drugom forumu uhvatio osobu koja je navela niz citata i misli iz ove iste knjige, a bez ikakve naznake da je to prepisano. Tada nisam znao da je to preuzeto iz knjige pa sam tekst pohvalio na šta je osoba rekla nešto u smislu "hm...ma dobro...hvala" bez ikakvog priznanja da je to prepisano. Tek kasnije sam vidio da je to iz knjige "Buđenje". Dakle isti slučaj kao i ovde kada je sathya pohvalila ovaj citat, s tim da sam ovde odmah znao odakle je citat.

Kod citiranja je red navesti da se radi o citatu i navesti izvor citata (knjiga, autor), a ako se ne zna izvor a zna se da se radi o citatu onda ga treba staviti pod navodnike ili na drugi način istaći da se radi o citatu. Isto važi i za malo modifikovani citat, pogotovo kad ga neko kasnije pohvali.

Hmmm.......Pa ne bih da plagijatisem.......inace doticnu knjigu nisam citala i ono sto sam napisala je cista koincidencija a i tesko mogu sebe da zamislim kako sedim okruzena gomilom knjiga iz kojih samo vadim recenice i citiram. Ovo mi sve inace dodje kao jedna mentalna relaksacija, jer sam mnogo vise okupirana drugim stvarima, provodeci sate i sate na netu,[intelektualnog tipa] buduci da moram da prikupljam mnostvo stvari i informacija i istrazujem zbog svog magistarskog rada.
Znate onu.....daj caru carevo a bogu bozje[citat iz biblije!] e jel bolje ovako.........
pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2004, 00:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Vidis Ona, rado bih da diskutujemo, ali...

"pogledajte u sebe i prepustite se"...
cemu...emociji...ili misli...ili nagonu...
sta je put oslobodjenja...
mi versus svijet versus mnogostrukost privida versus stvarnost...
gdje je iluzija...je li iluzija ono sto mislimo da smo mi...ili ono sto mislimo da je svijet...ili ono sto mislimo da je stvarnost...
sve (skoro) moze biti posmatrano kao privid ili moze biti istina...stvar licnog ubjedjenja
:wink:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2004, 08:15 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Lijepo je što je Ona "citirala" nešto što nije nikada pročitala, ali je isti Glas to rekao i njoj i Antoni de Melu svjedočeći da oni koji traže dolaze do iste suštine, samo što ta Suština može biti u različitim pojavnim oblicima.
U ovom slučaju i riječi su bile skoro iste. :)
Moderator mora da vrši svoju funkciju, ali iako je njegova primjedba bila možda neopravdana u ovom slučaju, učinila je da ovaj lijep slučaj jednodušja ljudi koji se nikada nisu upoznali, izađe na vidjelo pred nama.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2004, 09:04 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2002, 01:00
Citiraj:
Mislim da tu nije lose zadrzati zrnce smisla za humor

Pročitala si mi misli. :)
Slažem se, robovati nečemu, ili se očajnički protiviti tome je na kraju krajeva jedno te isto: tvoje je ponašanje upravljano istim uzrokom. (tu dolazi do izražaja značaj uzroka vs. značaj djela)

Ona, nemoj olako da shvataš značaj gomile knjiga, čovjek može iz njih ponešto i da nauči. Valja biti u stanju naći što čvršći oslonac za svoja razmišljanja, znati šta je realnost a šta je relativizacija svega i svačega. (od pretjerane relativizacije može da se prolupa načisto)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Jul 2004, 16:55 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
blue je napisao:
, čovjek može iz njih ponešto i da nauči.

Zavisi sta ti podrazumijevas pod ucenjem. Da li mozes iz knjiga da naucis da zivis, volis ... Tesko prijatelju. Knjiga te ne uci ''jeziku njemih''.

Ona: hvala na odgovoru. I ja isti takav stav imam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2004, 08:57 
Veteran
Veteran

Rekoh 'temelj za razmišljanja', a ne za osjećanja. Tako se postiže ono što se naziva objektivnost, mogućnost da se stvari vide onakvim kakve jesu. Bez toga sve postaje relativno, a onda se gubi sposobnost 'držanja pravca', o smislu djelovanja da ne govorim.

Japanese Rose, pretpostavljam da nisi vidjela, dobili smo upozorenje od moderatora još juče, nismo religiozni. (privatna poruka)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2004, 21:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Blue, gdje je upozorenje ?

Citiraj:

Izgleda da se vecina slaze sa ovim.

I...hoce li neko odgovoriti...Da li je seksualnost odskocna daska za visa stanja svijesti ? :wink: Jeste ili nije ? :roll:

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Jul 2004, 22:23 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Jeste.

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2004, 09:03 
Veteran
Veteran

Sathya, Micelijus, kada sam pomenuo učenje iz knjiga mislio sam na to da se iz njih može naučiti neke principe i da čovjeku daju prostor potreban za razmišljanje. Krajnji cilj razmišljanja je objektivno shvatanje nečega. Shvatanje utiče na način života, utiče na osjećanja.
Nisam mislio da život može da stane u knjigu.

Japanese Rose, možda nisi ni dobila privatnu poruku, desi se da ne bude isporučena. Elem, moderator kaže da je ovo forum Religija, a mi smo krenuli priču o svemu i svačemu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2004, 18:13 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Kao što sam privatnim porukama najavio određena prepiska sa ove teme između Blue i Japanese_rose koja u sebi ima više psihologije, filozofije i drugog a nije vezana za ovu temu je prebačena sa ove na drugu temu koju sam smjestio na Psihologiju, pa svi oni koji su o tome voljni da nastave diskusiju neka slobodno nastave na toj novoformiranoj temi, koja se u ovom trenutku zove "Blue i Japanese_rose (prebačeno)". Ovde bi se trebalo držati teme, tj. onoga što stoji u naslovu teme.

Dakle ništa nije obrisano, samo je premješteno. Obrisani su samo neki postovi u kojima su neki pitali šta je to moderator rekao da će uraditi, jer ti postovi sada nemaju smisla kad je stvar urađena i objašnjena.

Inače, na ovoj temi se vrlo malo pisalo o onome što stoji u naslovu teme, što je šteta. Ali takve su inače teme koje se tiču seksualnosti, svi bi kao nešto pisali, svima je to zanimljivo, ali većina piše neke desete stvari. Valjda im je nezgodno ili nemaju dovoljno znanja ali to ne bi priznali već su svi kao neki stručnjaci u ovoj oblasti. Ovim ne mislim na Blue i Japanese_rose već uopšteno, to je lako primjetno kad se pogledaju teme koje se tiču seksualnosti. A od toga, nažalost, u nekoj mjeri nije bila pošteđena ni ova tema.

Ovde ima osoba koje bi mogle pisati o ovoj temi i da od toga svi imaju koristi, da nešto nauče, da se bar malo otvore prema nekim novim saznanjima i pogledima, ali oni koji nešto i znaju o ovim i drugim duhovnim stvarima često gube volju da pišu kad vide kakvih nezrelih komentara i učesnika ima na forumu.

Ja bih volio kad bi takvi (ako ne odmah a onda bar kasnije) konkretnije pisali o ovoj temi jer je ona mnogo zanimljivija, opširnija i kompleksnija nego što se misli...a i bitnija.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2004, 19:39 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jul 2004, 06:20
Na zalost ne mogu da ucestvujem u topiku, ali se izrazito bunim na štetnost koju ovaj topik širi na mase. O ovomu se može razgovarati, ali primjerenim naslovom i ozbiljnom pričom, dakle uskladi djevojko naslov.
Ovo je tema za sex, ali obzirom na duh.
Ovo je stvar koja se PITA MAJKU, a ako se dalje ima pitanja čuti se, jer nije ni dobro sve isprobati – biti češ čišća, - i teror mnogih nam dođe na dobro naše.

Današnje doba je opšta orgija.
Siguran sam da duhu sex nije potreban i da nema veze sa duhom, ali sex u razumnom intervalu i propisanom jest blagodat, ali tko nije tu blagodat opoganio?

Globalno orgijanje, dokle?
Sex nas je i učinio robovima i slabičima. Tu se Bog otklonio od nas. To je osnovni razlog svake propasti. Najbitniji razlog, jer s njim raskrstiti je najteže.

I još bih trebao čitati njene seksualne perverzije, bože sačuvaj prljavštine, teško je ostati čist kraj ovolikih medija koji toliko truju narodnu dušu, da mi je jaukati, a kamo li odšteta narodu, a narod još plača mjesečno trovanje.

Mediji? Seksualni mediji? Razbijmo televizore. Ne slušajmo trovače, čim ih čuješ – otrovan si, osjeti li duša tvoja to – osjeti ako čistoće ima, ako nema – otrovan si.

Blagosloven Bog naaaaaš, sada u vijeke vjeooovaaaaaaaaaaamin.

PS ja bih se od vas kao duhovnih ljudi, a ima takvih, ocekivao da djelujete, jer ko ce ako necete vi!, po mogucnostima. Velik Sotona u vidu medjunarodne zajednice nasim grijehom udara po nama, i nije vise pitanja je li ustasa, cetnik ili mudzahedin, sad opet zajedno kao i vjekovima unazad a narocito 150 g unazad moramo u borbu protiv kolonizatorskih interesa i to ZAJEDNO!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2004, 23:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

JivanMukta je napisao:
Jeste.

Nije.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Jul 2004, 23:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Mozda ce nekim biti zanimljiva ova tehnika pa cu je napisati.
Radi se u paru. Moglo bi se reci da je neka manje zahtjevna vjezba za par koji zeli da istrazuje dobrobiti tantre i seksualnog rada, ili da poljsaju vec postojeci seksualni zivot ili da ga prodube ili da opet vrate "ono" sto su imali.
Kao sto rekoh veoma je jednostavna. Sve sto trazi jeste da su oboje otovreni za tu vrstu istrazivanja.

Oboma će vam biti potrebno da se poduprete jastukom. Postoje pet osnovnih koraka:

1. Njihanje karlice. Počinjete tako što klečite na jastucima, licem u lice, ne dodirujući se. Lagano se spustite u sedeći položaj, s udobno skrštenim nogama. Zatvorite oči i usredsredite se na ono što se dešava u vašem telu i srcu.OPustite se, nista ne treba ocekivati niti zeliti nesto posebno, bitno je dati sebe tome.
Počnite da njišete karlicu napred–nazad, jedno prema drugom i jedno od drugog, nežno češući genitalije i anus o jastuk. Radite ovo oko pet minuta, obraćajući pažnju na rastuću senzaciju u vašim genitalijama.

2. Uzbuđivanje. U ovom položaju, držeći oči zatvorene, nastavite njihanje karlicom i stavite naglasak na senzacije u vašim genitalijama tako što ćete stezati PC mišić. (To je misic koji je zaduzen za zastavljanje mokrace prilikom mokrenja. Probajte to prije vjezbe, kao da pokusavate da zaustavite mokrenje.) Njišući se unazad, zategnite genitalne mišiće; njišući se prema napred, opuštajte ih. Stvarate senzualan ritam koji nastavlja da pojačava doživljaj i stimulaciju; štaviše, možda ćete osetiti toplinu i žmarce u genitalijama i karlici.

3.Sad ste zagrejani i spremni da otvorite oči i pogledate jedno drugo. Pokušajte da sinhronizujete njihanje. Nastavite sa stezanjem PC mišića i budite i dalje svesni genitalnog doživljaja. Važno je i da ne prekidate kontakt pogledom, kako bi vaša bliskost nastavila da se produbljuje. Dok njišete karlicu unazad i zatežete karlične mišiće, udahnite duboko, zamišljajući da izvlačite seksualnu energiju uvis, (mozete ako vam je lakse da zamisljate maglicastu boju, tj. sivo bijelu boju koja bi trebala da vas asocira na seksualnu energiju. Meni je u pocetku bilo lakse tako, a ksnije je dovoljna samo misao i energija tece bez problema) kroz vrh glave. Dok njišete karlicu prema napred, opustite genitalne mišiće i izdahnite, zamišljajući kako se seksualna energija vraća niz vaše telo i izlazi kroz genitalije. Dok dišete, budite usklađeni jedno s drugim. Gledajte se u oči, budite opušteni i postepeno sinhronizujte svoj ritam. Pokušajte prvo brže, a potom sporije, poigravajući se u nastojanju da pronađete ritam koji vam odgovara. Mada se vaše usne ne dodiruju, zamislite da se ljubite kroz dah. (Masta je ta koja igra veliku ulogu, mozte je koristiti i prije tehnike da bi se stimulisali ili pak mozete koristiti neke senzualne dodire ali ne pretjerano da se energija ne bi rasprsila.)

4. Ovaj korak iziskuje malo “dinamične muzike za ples”. Lično bih se odlučio za bilo koju muziku senzualnog ritma. Održavajte kontakt pogledom, ostanite da sedite na jastucima i uključite muziku. Lagano pružite ruke jedno prema drugom i razigrano spojite dlanove, prepuštajući se muzici, kao da vaše ruke igraju. Sad unesite u igru i svoja tela, pokrećući ruke, gornji deo torza i karlicu. Pustite da vam se tela kreću u skladu s muzikom i neka vaš dah upravlja pokretima. Budite svesni toga ko vodi, a ko prati, ko pritiska, a ko daje. Zatim zamenite uloge i osetite razliku. Mozete probati i sa masazom.Klizite rukama niz kožu onog drugog. Kad budete spremni, nauljite i mazite jedno drugom genitalije, ne prekidajući lagano, lelujavo kretanje tela u ritmu muzike. Zatim se približite jedno drugom i zauzmite “položaj talasa”. Drugim rečima, žena se penje na muškarca, dok on uvodi svoj penis (“vajra”) u njenu vaginu (“joni”). Čak i ako muškarac nema erekciju, ipak može da zauzme ovaj položaj, pritiskajući penis o nju.

5.Sad žena obavija noge oko njega, dok on ostaje u sedećem položaju, skrštenih nogu (tzv. položaj lotosa, naravno vecini ce taj polozaj biti problematican, no to mozete zamjeniti sa klecanjem. Muskarac kleci dok je zena na njmu.). Slobodno se pomozite jastucima da bi položaj bio što udobniji. Kad se oboje udobno smestite, odvojite nekoliko minuta za opuštanje i osećanje daha onog drugog. Muškarac ni u jednom trenutku ne treba da se izvlači u potpunosti, tako da održava osećanje nalik vakuumu uz pomoć svog dubokog, snažnog prodiranja. Veliko izvlačenje samo po sebi odnosi se na sposobnost muškarca da pokrene energiju kroz svoje telo i upotrebi je da bi sačuvao snagu svojih PC mišića, kako bi mogao da kontroliše izlučivanja ukoliko tako odluči. Za pojačanje ove tehnike, može da se iskoristi tehnika „tri prsta“. U sklopu te tehnike, muškarac (ili njegova partnerka) pritiska sredinu međice da bi zaustavio ejakulaciju. To muškarcu pomaže da se upozna s osećanjem kontrolisanja ejakulacije i učenja kako da preciznije sazna koji je njegov tajming. Ako u ovome sudeluje i njegova partnerka, sve može da se pretvori u jedan zajednički, intiman trenutak. Licno mislim da je najbolje ako partneri osjecaju ljubav ili neko slicno osjecanje jedno prema drugom. Naravno tehnika se moze raditi i sa strasti, ali ako nemate sposobnost kontroliranja emocija necete uspjeti odraditi kako treba. Posto u pravim tantrickim skola prije finalnog rada sa seksom ucenici provedu po par godina vjezbajuci distanciranje od emocija kao i tehnike koje su potrebene za kontrolisanje seksualne energije i sl. Nemojte se zivcirati ako dodje do prerane ejakulacije, to je normalno.
Kao sto bi rekao jedan majstor: Ne jurim orgazam ali ako do njega dodje ne odbijam ga. To bi se moglo nazvati mudrim stavom.

Pa sretno.
Bitno je da uzivate jedno u drugom, ali najbitnije je da naucite da volite sebe, tek tada dijadni rad u tantri dolazi do prave funkcije i siri se na duhovni zivot.

Pozdrav

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 31 Jul 2004, 22:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Razlika izmedju "casa anatomije" i ljubavnog zanosa koji ispunjava bez uputa je razlika izmedju Forme i Sustine.

Put Ljubavi je mnogo Tezi i Zahtjevniji, ali su zato rezultati kvalitativno Neuporedivi.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2004, 15:37 
Početnik
Početnik

JivanMukta je napisao:
Mozda ce nekim biti zanimljiva ova tehnika pa cu je napisati.
Radi se u paru. Moglo bi se reci da je neka manje zahtjevna vjezba za par koji zeli da istrazuje dobrobiti tantre i seksualnog rada, ili da poljsaju vec postojeci seksualni zivot ili da ga prodube ili da opet vrate "ono" sto su imali.
Kao sto rekoh veoma je jednostavna. Sve sto trazi jeste da su oboje otovreni za tu vrstu istrazivanja.

Oboma će vam biti potrebno da se poduprete jastukom. Postoje pet osnovnih koraka:

1. Njihanje karlice. Počinjete tako što klečite na jastucima, licem u lice, ne dodirujući se. Lagano se spustite u sedeći položaj, s udobno skrštenim nogama. Zatvorite oči i usredsredite se na ono što se dešava u vašem telu i srcu.OPustite se, nista ne treba ocekivati niti zeliti nesto posebno, bitno je dati sebe tome.
Počnite da njišete karlicu napred–nazad, jedno prema drugom i jedno od drugog, nežno češući genitalije i anus o jastuk. Radite ovo oko pet minuta, obraćajući pažnju na rastuću senzaciju u vašim genitalijama.

2. Uzbuđivanje. U ovom položaju, držeći oči zatvorene, nastavite njihanje karlicom i stavite naglasak na senzacije u vašim genitalijama tako što ćete stezati PC mišić. (To je misic koji je zaduzen za zastavljanje mokrace prilikom mokrenja. Probajte to prije vjezbe, kao da pokusavate da zaustavite mokrenje.) Njišući se unazad, zategnite genitalne mišiće; njišući se prema napred, opuštajte ih. Stvarate senzualan ritam koji nastavlja da pojačava doživljaj i stimulaciju; štaviše, možda ćete osetiti toplinu i žmarce u genitalijama i karlici.

3.Sad ste zagrejani i spremni da otvorite oči i pogledate jedno drugo. Pokušajte da sinhronizujete njihanje. Nastavite sa stezanjem PC mišića i budite i dalje svesni genitalnog doživljaja. Važno je i da ne prekidate kontakt pogledom, kako bi vaša bliskost nastavila da se produbljuje. Dok njišete karlicu unazad i zatežete karlične mišiće, udahnite duboko, zamišljajući da izvlačite seksualnu energiju uvis, (mozete ako vam je lakse da zamisljate maglicastu boju, tj. sivo bijelu boju koja bi trebala da vas asocira na seksualnu energiju. Meni je u pocetku bilo lakse tako, a ksnije je dovoljna samo misao i energija tece bez problema) kroz vrh glave. Dok njišete karlicu prema napred, opustite genitalne mišiće i izdahnite, zamišljajući kako se seksualna energija vraća niz vaše telo i izlazi kroz genitalije. Dok dišete, budite usklađeni jedno s drugim. Gledajte se u oči, budite opušteni i postepeno sinhronizujte svoj ritam. Pokušajte prvo brže, a potom sporije, poigravajući se u nastojanju da pronađete ritam koji vam odgovara. Mada se vaše usne ne dodiruju, zamislite da se ljubite kroz dah. (Masta je ta koja igra veliku ulogu, mozte je koristiti i prije tehnike da bi se stimulisali ili pak mozete koristiti neke senzualne dodire ali ne pretjerano da se energija ne bi rasprsila.)

4. Ovaj korak iziskuje malo “dinamične muzike za ples”. Lično bih se odlučio za bilo koju muziku senzualnog ritma. Održavajte kontakt pogledom, ostanite da sedite na jastucima i uključite muziku. Lagano pružite ruke jedno prema drugom i razigrano spojite dlanove, prepuštajući se muzici, kao da vaše ruke igraju. Sad unesite u igru i svoja tela, pokrećući ruke, gornji deo torza i karlicu. Pustite da vam se tela kreću u skladu s muzikom i neka vaš dah upravlja pokretima. Budite svesni toga ko vodi, a ko prati, ko pritiska, a ko daje. Zatim zamenite uloge i osetite razliku. Mozete probati i sa masazom.Klizite rukama niz kožu onog drugog. Kad budete spremni, nauljite i mazite jedno drugom genitalije, ne prekidajući lagano, lelujavo kretanje tela u ritmu muzike. Zatim se približite jedno drugom i zauzmite “položaj talasa”. Drugim rečima, žena se penje na muškarca, dok on uvodi svoj penis (“vajra”) u njenu vaginu (“joni”). Čak i ako muškarac nema erekciju, ipak može da zauzme ovaj položaj, pritiskajući penis o nju.

5.Sad žena obavija noge oko njega, dok on ostaje u sedećem položaju, skrštenih nogu (tzv. položaj lotosa, naravno vecini ce taj polozaj biti problematican, no to mozete zamjeniti sa klecanjem. Muskarac kleci dok je zena na njmu.). Slobodno se pomozite jastucima da bi položaj bio što udobniji. Kad se oboje udobno smestite, odvojite nekoliko minuta za opuštanje i osećanje daha onog drugog. Muškarac ni u jednom trenutku ne treba da se izvlači u potpunosti, tako da održava osećanje nalik vakuumu uz pomoć svog dubokog, snažnog prodiranja. Veliko izvlačenje samo po sebi odnosi se na sposobnost muškarca da pokrene energiju kroz svoje telo i upotrebi je da bi sačuvao snagu svojih PC mišića, kako bi mogao da kontroliše izlučivanja ukoliko tako odluči. Za pojačanje ove tehnike, može da se iskoristi tehnika „tri prsta“. U sklopu te tehnike, muškarac (ili njegova partnerka) pritiska sredinu međice da bi zaustavio ejakulaciju. To muškarcu pomaže da se upozna s osećanjem kontrolisanja ejakulacije i učenja kako da preciznije sazna koji je njegov tajming. Ako u ovome sudeluje i njegova partnerka, sve može da se pretvori u jedan zajednički, intiman trenutak. Licno mislim da je najbolje ako partneri osjecaju ljubav ili neko slicno osjecanje jedno prema drugom. Naravno tehnika se moze raditi i sa strasti, ali ako nemate sposobnost kontroliranja emocija necete uspjeti odraditi kako treba. Posto u pravim tantrickim skola prije finalnog rada sa seksom ucenici provedu po par godina vjezbajuci distanciranje od emocija kao i tehnike koje su potrebene za kontrolisanje seksualne energije i sl. Nemojte se zivcirati ako dodje do prerane ejakulacije, to je normalno.
Kao sto bi rekao jedan majstor: Ne jurim orgazam ali ako do njega dodje ne odbijam ga. To bi se moglo nazvati mudrim stavom.

Pa sretno.
Bitno je da uzivate jedno u drugom, ali najbitnije je da naucite da volite sebe, tek tada dijadni rad u tantri dolazi do prave funkcije i siri se na duhovni zivot.

Pozdrav

Mukta......ne bacaj svoje bisere pred svinje....itd! :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2004, 16:33 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Jedan savjet za osobu pod imenom "ona":

Nema potrebe da citiraš cijele tuđe postove, pogotovo kad su veliki. Citati služe prvenstveno da bi se citirao dio posta, a kad želiš postaviti repliku na cijeli nečiji post (a pogotovo ako je on velik) dovoljno je da naznačiš kome odgovaraš i da onda odgovoriš.

Npr. napišeš

za JivanaMuktu:

ne bacaj svoje bisere pred svinje

U suprotnom se nepotreno povećavaju postovi, recimo ovaj tvoj prethodni post je velik da ga treba dosta i skrolovati a na njemu ima samo jedna tvoja kratka rečenica.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Avg 2004, 22:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2003, 09:14
citavj ovaj biser vaseg nadmidrivanja mi govori da sam
'svinja'

nije mi tesko palo, znam to vec odavno..
zivotinjska farma zvana zemlja i dalje
nastoji da bude dio besmisla svemira....

a svako na njoj samo dio rovanja po istom blatu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]