Mozda ce nekim biti zanimljiva ova tehnika pa cu je napisati.
Radi se u paru. Moglo bi se reci da je neka manje zahtjevna vjezba za par koji zeli da istrazuje dobrobiti tantre i seksualnog rada, ili da poljsaju vec postojeci seksualni zivot ili da ga prodube ili da opet vrate "ono" sto su imali.
Kao sto rekoh veoma je jednostavna. Sve sto trazi jeste da su oboje otovreni za tu vrstu istrazivanja.
Oboma će vam biti potrebno da se poduprete jastukom. Postoje pet osnovnih koraka:
1. Njihanje karlice. Počinjete tako što klečite na jastucima, licem u lice, ne dodirujući se. Lagano se spustite u sedeći položaj, s udobno skrštenim nogama. Zatvorite oči i usredsredite se na ono što se dešava u vašem telu i srcu.OPustite se, nista ne treba ocekivati niti zeliti nesto posebno, bitno je dati sebe tome.
Počnite da njišete karlicu napred–nazad, jedno prema drugom i jedno od drugog, nežno češući genitalije i anus o jastuk. Radite ovo oko pet minuta, obraćajući pažnju na rastuću senzaciju u vašim genitalijama.
2. Uzbuđivanje. U ovom položaju, držeći oči zatvorene, nastavite njihanje karlicom i stavite naglasak na senzacije u vašim genitalijama tako što ćete stezati PC mišić. (To je misic koji je zaduzen za zastavljanje mokrace prilikom mokrenja. Probajte to prije vjezbe, kao da pokusavate da zaustavite mokrenje.) Njišući se unazad, zategnite genitalne mišiće; njišući se prema napred, opuštajte ih. Stvarate senzualan ritam koji nastavlja da pojačava doživljaj i stimulaciju; štaviše, možda ćete osetiti toplinu i žmarce u genitalijama i karlici.
3.Sad ste zagrejani i spremni da otvorite oči i pogledate jedno drugo. Pokušajte da sinhronizujete njihanje. Nastavite sa stezanjem PC mišića i budite i dalje svesni genitalnog doživljaja. Važno je i da ne prekidate kontakt pogledom, kako bi vaša bliskost nastavila da se produbljuje. Dok njišete karlicu unazad i zatežete karlične mišiće, udahnite duboko, zamišljajući da izvlačite seksualnu energiju uvis, (mozete ako vam je lakse da zamisljate maglicastu boju, tj. sivo bijelu boju koja bi trebala da vas asocira na seksualnu energiju. Meni je u pocetku bilo lakse tako, a ksnije je dovoljna samo misao i energija tece bez problema) kroz vrh glave. Dok njišete karlicu prema napred, opustite genitalne mišiće i izdahnite, zamišljajući kako se seksualna energija vraća niz vaše telo i izlazi kroz genitalije. Dok dišete, budite usklađeni jedno s drugim. Gledajte se u oči, budite opušteni i postepeno sinhronizujte svoj ritam. Pokušajte prvo brže, a potom sporije, poigravajući se u nastojanju da pronađete ritam koji vam odgovara. Mada se vaše usne ne dodiruju, zamislite da se ljubite kroz dah. (Masta je ta koja igra veliku ulogu, mozte je koristiti i prije tehnike da bi se stimulisali ili pak mozete koristiti neke senzualne dodire ali ne pretjerano da se energija ne bi rasprsila.)
4. Ovaj korak iziskuje malo “dinamične muzike za ples”. Lično bih se odlučio za bilo koju muziku senzualnog ritma. Održavajte kontakt pogledom, ostanite da sedite na jastucima i uključite muziku. Lagano pružite ruke jedno prema drugom i razigrano spojite dlanove, prepuštajući se muzici, kao da vaše ruke igraju. Sad unesite u igru i svoja tela, pokrećući ruke, gornji deo torza i karlicu. Pustite da vam se tela kreću u skladu s muzikom i neka vaš dah upravlja pokretima. Budite svesni toga ko vodi, a ko prati, ko pritiska, a ko daje. Zatim zamenite uloge i osetite razliku. Mozete probati i sa masazom.Klizite rukama niz kožu onog drugog. Kad budete spremni, nauljite i mazite jedno drugom genitalije, ne prekidajući lagano, lelujavo kretanje tela u ritmu muzike. Zatim se približite jedno drugom i zauzmite “položaj talasa”. Drugim rečima, žena se penje na muškarca, dok on uvodi svoj penis (“vajra”) u njenu vaginu (“joni”). Čak i ako muškarac nema erekciju, ipak može da zauzme ovaj položaj, pritiskajući penis o nju.
5.Sad žena obavija noge oko njega, dok on ostaje u sedećem položaju, skrštenih nogu (tzv. položaj lotosa, naravno vecini ce taj polozaj biti problematican, no to mozete zamjeniti sa klecanjem. Muskarac kleci dok je zena na njmu.). Slobodno se pomozite jastucima da bi položaj bio što udobniji. Kad se oboje udobno smestite, odvojite nekoliko minuta za opuštanje i osećanje daha onog drugog. Muškarac ni u jednom trenutku ne treba da se izvlači u potpunosti, tako da održava osećanje nalik vakuumu uz pomoć svog dubokog, snažnog prodiranja. Veliko izvlačenje samo po sebi odnosi se na sposobnost muškarca da pokrene energiju kroz svoje telo i upotrebi je da bi sačuvao snagu svojih PC mišića, kako bi mogao da kontroliše izlučivanja ukoliko tako odluči. Za pojačanje ove tehnike, može da se iskoristi tehnika „tri prsta“. U sklopu te tehnike, muškarac (ili njegova partnerka) pritiska sredinu međice da bi zaustavio ejakulaciju. To muškarcu pomaže da se upozna s osećanjem kontrolisanja ejakulacije i učenja kako da preciznije sazna koji je njegov tajming. Ako u ovome sudeluje i njegova partnerka, sve može da se pretvori u jedan zajednički, intiman trenutak. Licno mislim da je najbolje ako partneri osjecaju ljubav ili neko slicno osjecanje jedno prema drugom. Naravno tehnika se moze raditi i sa strasti, ali ako nemate sposobnost kontroliranja emocija necete uspjeti odraditi kako treba. Posto u pravim tantrickim skola prije finalnog rada sa seksom ucenici provedu po par godina vjezbajuci distanciranje od emocija kao i tehnike koje su potrebene za kontrolisanje seksualne energije i sl. Nemojte se zivcirati ako dodje do prerane ejakulacije, to je normalno.
Kao sto bi rekao jedan majstor: Ne jurim orgazam ali ako do njega dodje ne odbijam ga. To bi se moglo nazvati mudrim stavom.
Pa sretno.
Bitno je da uzivate jedno u drugom, ali najbitnije je da naucite da volite sebe, tek tada dijadni rad u tantri dolazi do prave funkcije i siri se na duhovni zivot.
Pozdrav
_________________ Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.
|