banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 14:42

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Jan 2013, 19:45 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Iako me boli karina za budućnost EU, sama pomisao o mogućem izlasku Velike Britanije iz EU me ne ostavlja ravnodušnim, ovo je jednako šoku o odluci Slovenije da izađe iz Jugoslavije.

Ja vjerujem da su mnogi u zajedničkim institucijama više šokirani od mene.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2013, 09:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
NATO se 1999. plašio Srba i Rusa - General Leonid Ivašov, koji je 1999. godine prvi ušao sa ruskim trupama SFOR-a na KiM

Ceo tekst: http://www.media1.rs/politika/1070307/1 ... rba_i_Rusa

Bojim se da je neko pijan davao izjave...

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2013, 16:52 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
A gluposti sunce ti žarko :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2013, 01:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
"...jer mi još uvek imamo prirodnu slovensku snalažljivost i uvek možemo da ih prevarimo", naveo je ruski general.

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... I1ek#t=21s

Vrh

PostPoslato: 10 Feb 2013, 16:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Stručnjak CIA: Srbi nezadovoljni sami sobom

Profesor Univerziteta "Džon Hopkins" Dejvid Kenin ocenio je da Srbi ne samo da su nezadovoljni drugima, nego su nezadovoljni i sami sobom, što može uticati na ceo region.

Ovaj doskorašnji analitičar CIA u intervjuu za današnju "Politiku" na pitanje šta je glavni problem južno od Save, odgovara da su Srbi najveća zajednica u tom području i sve dok su oni i Srbija nezadovoljni ništa nije rešeno.

"Nije reč samo o tome da su Srbi nezadovoljni drugima, nego su nezadovoljni i sami sobom. Posle vekova političkih, društvenih i ekonomskih promena još nisu uspeli da stignu dotle da budu srećni sa onim što je postignuto, a to pogađa ceo region", smatra Kenin.

Govoreći o demokratiji u Srbiji Kenin kaže da mu je upalo u oči da posle prošlogodišnjih izbora partije koje su želele da formiraju vladu nisu pregovarale toliko o političm i programskim principima, koliko o tome koja će da dobije koje državno preduzeće

"To znači da demokratija u Srbiji nije samo pitanje sistema nego i šta ko kontroliše. Danas u Srbiji imate situaciju da se ministar (Aleksandar) Vučić bavi pitanjima korupcije, dok premijer (Ivica) Dačić mora da objašnjava prirodu svojih ličnih kontakata. Vodi se i debata o tome šta je dozvoljeno, a šta nije u odnosima političara s biznismenima. Ono što gura Vučić - da korupcija bude u središtu pažnje - nije po sebi loša stvar, mada će zakomplikovati odnose među političarima", smatra Kenin.

On ocenjuje da u Srbiji još ne postoje pravila za odnose političkih i ekonomskih lidera.

"Političari u Srbiji kao da su u ulozi rimskih konzula koji bi po prestanku mandata odlazili u neko drugo mesto da budu prokonzuli, jer im je to bila garancija da neće biti uhapšeni zbog onoga što su radili dok su bili na vlasti", navodi Kenin.

On smatra da u Srbiji danas postoji izvesna dezorijentisanost u pomenutim odnosima, pa je zato važno da se ta praivla formulišu da važe za sve i da se ne menjaju kad god se promeni vlada, direktor nekog državnog preduzeća, ili neki oligarh iz privatnog sektora postane moćniji od nekog drugog oligarha.

Na pitanje da li to znači da Srbija kao država još nije institucionalno dovršena i kako da se to postigne Kenin kaže da to nije lak proces, niti se može konacnco završiti, ali je važno

kako se donose odluke i koliko su one postojane: da li su dobre i važeće samo dok su na vlasti ljudi koji su ih doneli ili postaju "institucionalizovane" i kao takve trajni deo sistema.

On smatra da će to u Srbiji biti duga borba.

"Suštinsko pitanje jeste da li će srpski političari moći da dođu u fazu da imaju poverenja u transparentnost, da li će sebi priuštiti mogućnost da izgube neke bitke, da to svi vide i da oni sami to priznaju, a da pri tome zadrže samopouzdanje da će u sledećoj debati biti pobednici. Sve dok se to, kao mera poverenja u sistem, ne dogodi i sve ostalo će biti neizvesno", poručuje Kenin.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2013, 20:02 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
Jeremic iskljucen iz ds-a...
Bas me interesuju njegovi dalji potezi.

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2013, 20:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zamenice onog junaka na celu UNa

Vrh

PostPoslato: 14 Feb 2013, 20:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

to nema sane...
elem verovatno ce tuziti ds ali po meni najbolje bi bilo da krene da pravi novu stranku odmah...

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 09:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2008, 23:04
no_pasaran je napisao:
to nema sane...
elem verovatno ce tuziti ds ali po meni najbolje bi bilo da krene da pravi novu stranku odmah...

Најбоље би било да се прикључи ДСС-у. Јер реално уз Коштуницу је један од ретких државотворних политичара.

Мада с друге стране још боље би можда било да се убаци у неку озбиљну институцију при УН-и да ради негде ван Србије јер у Србији они што знају свој посао не пролазе.

Друга ствар која ме радује је пад и цепање ДС-а који ће сигурно да уследи након ових чистки.

http://www.youtube.com/watch?v=oXo4ox94 ... e=youtu.be

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 09:55 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Ako bi formirao vlastitu stranku mislim da bi dio članova DS-a prešao u tu njegovu stranku. Opet izgleda gazde DS-a s one strane Atlantika dali ultimatum DS-u da izbace Jeremića ili Đilas odlučio da ukloni konkurenciju.

edit: Ovo je bio moj zadnji post na podforumu Politika barem što se tiče ove godine. Nema smisla komentarisati i pjeniti oko nečega na šta ne možete uopšte uticati.

Vrh

PostPoslato: 15 Feb 2013, 15:13 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Silvio Dante je napisao:
no_pasaran je napisao:
to nema sane...

Најбоље би било да се прикључи ДСС-у. Јер реално уз Коштуницу је један од ретких државотворних политичара.

Мада с друге стране још боље би можда било да се убаци у неку озбиљну институцију при УН-и да ради негде ван Србије јер у Србији они што знају свој посао не пролазе.

Друга ствар која ме радује је пад и цепање ДС-а који ће сигурно да уследи након ових чистки.

I ja bih to voleo ali pod uslovom da zvrsi ozbiljnu reformu u toj stranci....odnosno kad bi mu dali odresene ruke i kad bi se Kostunica povukao malo, nista protiv njega vec nacin na koji reaguju treba im sveze aktivne krvi...

Vrh

PostPoslato: 17 Feb 2013, 21:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Tom Henks: Albanci su proterali Srbe sa Kosova

Dvostruki Oskarovac Tom Henks stao je na stranu Srba i u emisiji kablovske stanice E rekao da je Kosovo oduvek bilo srpsko i da će biti jednog dana ponovo

DVOSTRUKI Oskarovac Tom Henks (56) stao je na stranu Srba i u emisiji kablovske stanice E rekao da je Kosovo oduvek bilo srpsko i da će biti jednog dana ponovo! Govoreći o skorašnjem početku snimanja holivudskog spektakla o istorijatu nastanka izraelske države u produkciji Stivena Spilberga, u kome će igrati jednu od glavnih uloga, američki glumac je uporedio golgotu Jevreja sa stradanjem i patnjom kosovskih Srba:

- Uprkos pogromu Holokausta tokom Drugog svetskog rata i svemu što im se dešavalo stotinama godina ranije, Jevreji nikada nisu izgubili veru da će se vratiti u svoju zemlju. Sličan slučaj imamo i danas kada je reč o Kosmetu. Tamo su nekada živeli Srbi, podizali manastire i imali svoje kraljeve, a onda su došli Albanci i proterali Srbe. Krajem 20. veka na Srbe su padale NATO bombe, ali oni i dalje ne žele da priznaju da je Kosovo samostalna država i govore "Kosovo je Srbija", poput Jevreja koji su se na kraju ipak vratili u svoju zemlju. Možda to bude slučaj i sa Srbima!

Inače, Tom Henks se krsti sa tri prsta, a pravoslavlju se okrenuo 1988. godine kada se oženio Ritom Vilson, glumicom grčkog porekla. Brine se o kalfornijskoj Crkvi Svete Sofije, koja pripada Carigradskoj patrijaršiji, a uoči svakog Uskrsa - pričešćuje se sa porodicom.

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2013, 02:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.24sata.hr/a/302621

Dobar clanak o hladnom ratu i mogucem 3. Svetskom ratu

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2013, 02:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
svaka mu cast, mene prodju trnci svaki put poslije filma Grimizna plima, a vidi jada to se zaista desilo jadnim Rusima, tom liku ja ne bih bio u kozi, kakav je to psiholoski pritisak

sto se tice Toma Henksa neko je javio demant, najbolje je vidjeti originalni snimak ako ima

Vrh

PostPoslato: 19 Feb 2013, 12:29 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2011, 21:09
Silvio Dante je napisao:
no_pasaran je napisao:
to nema sane...

dss je pokazala sta zna, kriminalne privatizacije i pljacka kolubare.Mnogo je blize SPS u, cak je bio i socijalista u proslosti

Vrh

PostPoslato: 20 Feb 2013, 19:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

RainMan je napisao:
Silvio Dante je napisao:
no_pasaran je napisao:
to nema sane...

dss je pokazala sta zna, kriminalne privatizacije i pljacka kolubare.Mnogo je blize SPS u, cak je bio i socijalista u proslosti

pa kolubaru je pljackao ko je stigao. To neka istraga resava, a privatizacije nisu bile u rukama DSS-a. To mora da se razgranici.

Vrh

PostPoslato: 23 Feb 2013, 21:58 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Списак услова које Србија треба да испуну да би добила датум почетка преговора о прикључивању ЕУ, донио Вучић сада из ЊемЕчке....
Spoiler:
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Feb 2013, 21:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

http://www.vaseljenska.com/vesti/neka-j ... a-ostalim/

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2013, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Jes' Kurir, ali aj.

http://www.kurir-info.rs/cela-srbija-se ... nak-700709

Vrh

PostPoslato: 18 Mar 2013, 16:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Bolja mu je uloga Pendule nego politicara, sta on moze protiv Jeremica, tacno su budale ovi iz stranke kada posalju polupismenog sportistu da se nadmece sa Vukom

Jeremic gospodin

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]