Acer, u koji sam ugradio T5250 (Sockets Supported PPGA478), po spec podržava najviše 533 MHz FSB i DDR2. U njemu bio neki single core celeron (Sockets Supported PBGA479, PPGA478). A na samom postolju za procesor u laptopu piše mPGA479M.
Citiraj:
Socket 479 (mPGA479M) is the CPU socket for the Intel Pentium M and Celeron M, mobile processors. Normally used in laptops, but has also been used with Tualatin-M Pentium III processors.
I tu je čipset iz serije 800. Tako pozdana Wiki kaže

Njegov nasljednik je Socket M (mPGA478MT). Tu su čipseti iz serije 900.
I onda još noviji je Socket P (mPGA478MN). Tu dolaze procesori sa jezgrom Merom u koje spada T5250.
Socket 479, socket M i socket P su razlilčiti fizički. Ali neki procesori mogu da se fizički stave, ali je slična priča kao ova
Citiraj:
Socket M processors will physically fit into a Socket 479, but are electrically incompatible with most versions of the socket.
U ovom slučaju Celeron M 530 (1M Cache, 1.73 GHz, 533 MHz FSB) Socket M može stati i odgovara električni. Tome i služe Celeroni

Znači na matičnoj laptopa piše socket479, a u njemu noviji 960 čipset. Za taj čipset i Intel kaže
http://ark.intel.com/products/29830/Int ... ControllerI tu piše da je max FSB 533 MHz.
Stavio zadnju verziju BIOS-a za Acer, ubacio T5250 i bump memorija i FSB na 667MHz.

Mislio sam da će u najboljem slučaju oboriti takt procesora, ali nije.

Tako da iako su opcije BIOS-a "siromašne", zvanično ne bi trebao čipset da podržava 667MHz, sve je sam prepoznao i odradio.

Malo doradio hlađenje i pratio temperaturu... sve 5

Eto vidiš kakvu je čorbu skuhao Acer i Intel, a na kraju Core2 Duo Processor T5250 (2M Cache, 1.50 GHz, 667 MHz FSB) Socket P radi bez problema u nekom lažnom Socket 479
Tako da prvo dobro provjeri koji je čipset i socket, mada HP nije teško optužiti da su nešto zaključali

U tom slučaju možda postoji modifikovani BIOS...
A moguće da se pojavim na stenisu