banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 14:19

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 20 Jul 2004, 01:38 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 20 Jul 2004, 01:25
Dozivela sam neka veoma neobicna iskustva tokom svojih seksualnih dozivljaja,pa sam pocela da sagledavam sa jedne nove tacke gledista seksualnost i sam seks, u pocetku jednostavno nisam bila u stanju da shvatim sta mi se ponekad dogadja za vreme dok vodim ljubav ili eksperimentisem sa svojom seksualnoscu....vremenom sam pocela da sticem odredjena iskustva i proboje svesti sto je imalo za posledicu da mi se uveliko promenio pogled na ovaj svet i moje postojanje u njemu. Od tada je proslo nekoliko godina,,,,,,i pre nekoliko dana naisla sam obilazeci knjizare u beogradu na jednu izuzetnu knjigu u kojoj sam otkrila potvrde moji naslucivanja i traganja i jos nekih stvari u vezi sa mojim licnim istrazivanjima i dozivljajima. Sve to je imalo za posledicu jos dublje potvrdjivanje svih mojih naslucivanja i traganja. I sada nastavljam svoje unutrasnje putesestvije koje me je eto dovelo i do ovog foruma. Pa... eto, ovim putem zelela bih da saznam da li i medju vama ima neko ko je doziveo nesto slicno, tj, neobicno, drugacije ili barem ima predstavu o cemu govorim na ovu temu!!!!!
POZDRAV

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2004, 08:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Nov 2003, 19:04
Koja knjiga je u pitanju?
Posto ne navodis konkretno iskustvo, pa bar preko toga da sagledamo koje bi to iskustvo svijesti moglo biti.

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2004, 13:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Задовољењем телесних страсти и похота је у директној супротности са Хришћанством, а дакако потпомогнуто којекаквим ПАГАНСКИМ учењима. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2004, 13:52 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ZIVIO PAGANIZAM :lol:

Koje gluposti ovaj covjek izvaljuje.
Izvini za ovo COVJEK.
nisam siguran jesi li ili ne. :wink:

Tamo gde sam Ja, ne postoji "moja" ili "tvoja" strana. I u Svetlosti i u Tami Ja Jesam. Ja sam Mracan kao Ambis u koji se moras spustiti, da bi pronasao Ono za cim tragas. U praznini Nistavila Ja postojim.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2004, 14:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Није то ништа чудно да се неки хвале оним чега се мудар стиди. ПАГАНСКЕ теорије нису од Бога, па самим тим је и логично да проповедају оно што је управо супротно Божјој науци. А у Библији лепо пише да је управо Сатана тај који мучи наше тело разним похотама и страстима, и врло лако је закључити коме служе они који се поводе за тим. Успут... аздовољити те похоте и страсти није могуће, и човек који толико падне да почне утрку са њима, никада не може угасити ту "телесну жеђ", него је само још више распаљује. Примера ради, дебели који много ждере, још ће више да повећа апетит, све до самоуништења.

А Христос нам лепо рече да Он може да нам да воде од које више нећемо ожедњети. Бирајте. :wink:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2004, 14:56 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2004, 15:44 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2004, 17:46
Evo ja cu samo ukratko,
Mislio sam ali nisam mogao citati radi cistoce svoje i neumaranja tekst koji sadrzi seksualna iskustva kao kakav roman. A izvinjavam se sto ne mogu radi vremena citati ni druge komentare, ali ovlas slazem se sa Maran atom i Micelijusom,
Mislim da je ljubav mozda odskocna daska, nikakav seks, seks nije duhovan, on je fizicki u grubo receno

Toliko i previse,

Ja bih ovakve prepadne postove cenzurisao, suvise mi je toga, ne mogu da zivim od budalastine, jebite se dok jahve za vrat ne zaskoci, aha pa da vidis jarce

pozdrav mojim prijateljima

Vrh

PostPoslato: 20 Jul 2004, 16:50 
Početnik
Početnik

JivanMukta je napisao:
Koja knjiga je u pitanju?
Posto ne navodis konkretno iskustvo, pa bar preko toga da sagledamo koje bi to iskustvo svijesti moglo biti.

Kao prvo koliko sam Ja procitala pravilnik o ponasanju na diskusijama i upotrebi bogatog recnika balkanskog mentaliteta koji je odredjenim individuama veoma blizak, ovakve replike nisu primerene...... No ovo je vise stvar kojom treba da se bavi moderator a ne Ja!!!

Zbog toga nisam u mogucnosti da vise kazem od toga osim da se radi o Seksualnoj Ezoteriji. Takodje, mogu samo da navedem inicijale naslova doticne knjige IUSO [ ovo je sasvim upucujuca informacija], pa ko je imao priliku da se upozna sa njom znace o kojoj je knjizi rec.

A sto se tice iskustva , mogu reci da se radi o seksualnoj energiji , njenom kanalisanju i upotrebi kao instrumenta proboja u visa stanja svesti i njenog sirenja.
Naravno na inteligentna pitanja i odgovore ili komentare voljna sam da repliciram.
Pozdrav
Ona

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2004, 17:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Интересантно је како сатанисти врше "пробој у виша стања свести" кориштењем управо онога што је у тоталној супротности од онага чему нас Бог учи.

Примера ради, они користе и "дивинацију" за то, а кад се мало погледа шта је то "дивинација", открије се да је заправо реч о - дрогирању. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2004, 19:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ako je to iskustvo o kome pricas autenticno znaci da dovodi do otvaranja prema okolini, onda ne razumijem zasto si toliko zatvorena.
Ne kuzim zasto si oupste postavila ovaj topic jer nista ne dajes a ocekujes da neko ko nesto o tome konta tebi kaze o seksualnom radu.

Knjiga o seksualnoj ezoteriji je mali milion. KOliko onih koje nesto vrijede toliko i onih koje apsolutno su smece.

Ovo IUSO me podsjeca na JUSO.

NO, kako bilo.

Ako zelis da pricas o tome onda je vrijeme da pokrenes pricu a ne neke nerazumljive komentare.

Pozdrav i dobro dosla na forum.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Jul 2004, 22:55 
Početnik
Početnik

JivanMukta je napisao:
Ako je to iskustvo o kome pricas autenticno znaci da dovodi do otvaranja prema okolini, onda ne razumijem zasto si toliko zatvorena.
Ne kuzim zasto si oupste postavila ovaj topic jer nista ne dajes a ocekujes da neko ko nesto o tome konta tebi kaze o seksualnom radu.

Knjiga o seksualnoj ezoteriji je mali milion. KOliko onih koje nesto vrijede toliko i onih koje apsolutno su smece.

Ovo IUSO me podsjeca na JUSO.

NO, kako bilo.

Ako zelis da pricas o tome onda je vrijeme da pokrenes pricu a ne neke nerazumljive komentare.

Pozdrav i dobro dosla na forum.

Ne radi se o tome da ja zelim biti tajanstvena, vec da sam htela cuti nesto i od drugih o ovoj temi.
Znas, nisam ja bas toliko povrsna i neodredjena vec pre bi se reklo razumno oprezna u svojim istupima. Kad sam bila mlada i zelena bila sam privrzena hriscanskom poimanju ljubavi, dakle Bog je Ljubav...no zahvaljujuci ovima kao sto su ova prethodna gospoda kriticari dozivela sam veliko razocarenje u hriscanski pojam duhovnosti. Dakle ne prija mi nikakva jednostranost i fanatizam, a najmanje ovaj sve vise prisutni hriscanski [pravoslavni] fundamentalizam.

Ne znam razloge sto se takvi ubacuju sa svojim neumesnim komentarima kad njih niko nije prozivao a ako vec imaju potrebu za tim mogu konkurisati za PR SPC.
A sto se tebe tice po tvom nadimku izgledas mi kao neko iz Tantrickih krugova, nemoj ovo pogresno da shvatis..........ali sve "mukte" koje sam poznavala na ovim prostorima daleko su od onoga sto bi trebali biti.
Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2004, 02:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

(1 Кор. 6)
9. Или не знате да неправедници неће наслиједити Царства Божијега? Не варајте се: ни блудници, ни идолопоклоници, ни прељубници, ни рукоблудници, ни мужеложници (педери),
10. Ни лакомци, ни лопови, ни пијанице, ни опадачи, ни отимачи, неће наслиједити Царство Божије.

(Рим 1)
17. Јер се у њему (Јеванђељу) открива правда Божија из вјере у вјеру, као што је написано: А праведник ће од вјере живјети.
18. Јер се открива гњев Божији с неба на сваку безбожност и неправду људи који држе истину у неправди.
19. Јер што се може дознати за Бога познато је њима, јер им је Бог објавио.
20. Јер што је на Њему невидљиво, од постања свијета умом се на створењима јасно види, његова вјечна сила и божанство, да немају изговора.
21. Јер кад познаше Бога, не прославише га као Бога, нити му захвалише, него залудјеше у својим умовањима, и потамње неразумно срце њихово;
22. Говорећи да су мудри, полудјеше,
23. И замијенише славу бесмртнога Бога подобијем смртнога човјека и птица и четвороножних животиња и гмизаваца.
24. Зато их предаде Бог у жељама њихових срца у нечистоту, да се бешчасте тјелеса њихова међу њима самима;
25. Који замијенише истину Божију лажју, и више поштоваше и послужише твари него Творцу, који је благословен у вијекове. Амин.
26. Зато их предаде Бог у срамне страсти. Јер и жене њихове претворише природно употребљавање у противприродно,
27. А исто тако и мушкарци оставивши природно употребљавање жена, распалише се жељом својом један на другога, мушкарци са мушкарцима чинећи срам, примајући на себи одговарајућу плату за своју заблуду.
28. И како не марише да познају Бога, предаде их бог у покварен ум да чине што је неприлично,
29. Њих који су испуњени сваке неправде, блуда, злоће, лакомства, неваљалства, пуни зависти, убиства, свађе, лукавства, злоћудности;
30. Дошаптачи, опадачи, богомрсци, насилници, гордељивци, хвалисавци, измишљачи зала, непокорни родитељима,
31. Неразумни, невјере, неосјетљиви, непомирљиви, немилостиви.
32. Они, познавши правду Божију, да који то чине заслужују смрт, не само да чине то, него и одобравају онима који то чине.

(Кол. 3)
5. Умртвите, дакле, удове своје који су на земљи: блуд, нечистоту, страст, злу похоту и лакомство, што је идолопоклонство,
6. Због којих долази гњев Божији на синове противљења,

Отпад од Бога води у оваква срамна дела. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2004, 07:11 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
ona je napisao:
izgledas mi kao neko iz Tantrickih krugova

Pa koliko znam tantra jednim svojim djelom obradjuje seksualnost!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2004, 09:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
Znas, nisam ja bas toliko povrsna i neodredjena vec pre bi se reklo razumno oprezna u svojim istupima. Kad sam bila mlada i zelena bila sam privrzena hriscanskom poimanju ljubavi, dakle Bog je Ljubav...no zahvaljujuci ovima kao sto su ova prethodna gospoda kriticari dozivela sam veliko razocarenje u hriscanski pojam duhovnosti. Dakle ne prija mi nikakva jednostranost i fanatizam, a najmanje ovaj sve vise prisutni hriscanski [pravoslavni] fundamentalizam.

Kuzim to sti pomalo "skrtaris" na iznosenju iskustva. Jer vjerovatno vecina ljudi bi to tako uradila.
Hriscansko poimanje ljubavi je za mene sve samo ne poimanje ljubavi. Sam pojam hriscanske i druge religiozne duhovnosti je potpuno na staklenim nogama.
A i to je veoma lako objasniti. Samo nemam zivaca raspravljati sa nekim likovima na ovom forumu o tome.
"Bog je ljubav" i slicne izjave su samo izjave i nista vise. A dokaz za to je sva povijest zapada i njegovom poimanja ljubavi.
Naravno, ima religioznih ljudi koji su to i ostvarili i o njima apsolutno niko nema pravno nista reci u negativnom smislu.
Sto se tice kriticara na forumu, nemam komentara. :lol:
Ima ovdje veoma trezvenih ljudi ali oni ne komentarisu previse. Iznesu svoje vidjenje i nastave dalje.

Citiraj:
A sto se tebe tice po tvom nadimku izgledas mi kao neko iz Tantrickih krugova, nemoj ovo pogresno da shvatis..........ali sve "mukte" koje sam poznavala na ovim prostorima daleko su od onoga sto bi trebali biti.

Bas tako.
I sto se tice mukti i to da sam iz tantrickih krugova.
Ovo je moje duh. ime, a nema veze sa tim da li sam mukta ili ne.
NIsam. Jer stanje mukte je oslobodjeno od bilo cega, a ja jos puuuuunoooo imam raditi. Ja sam samo UCENIK.

Sto se tice seksualnog rada, imao sam nekog rada i dalje imam. Ali ljudi na ovom forumu nisu dovoljno otvoreni za tu vrstu rada.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2004, 10:01 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Zdravo Ona.
Mislim da je dobro to što istražuješ i što si spremna da iskustva koja doživljavaš u tebi proizvedu duhovnu promjenu.
Ti si nešto doživjela kroz seksualni kontakt i tvoje je interesovanje sada okrenuto ka tome, ali imaj u vidu da praktično sve što ljudi rade na Zemlji može da bude odskočna daska u viša stanja svijesti, isto kao što može da bude i instrument za "duhovno betoniranje" ili pad u duhovni bezdan.
Zato ti predlažem da se na zaustavljaš samo na ovom nego da tražiš i druge načine za kontakt sa svojom unutrašnjom suštinom a samim tim i našim Tvorcem. Mislim da ovo što sada radiš može da bude dobar pomoćni, ali ne i osnovni put.
Takođe ti predlažem da ne odbacuješ hrišćanske izvore duhovnosti samo radi toga što ih neki nisu razumjeli kako treba pa nameću i drugima to svoje nerazumijevanje. Budi sigurna da ako se odmakneš od uvriježenih dogmi i diktata možeš baš na tom izvoru dobro duhovno da se napojiš ali ako nađeš istinski sopstveni put i lični kontakt. Ali to je, kao i sve stvar tvog izbora.
Ono što zoveš fundamentalističkim pristupom seksualnosti kod hrišćana ima svoje zašto, jer ne zaboravi da su prvi hrišćani živjeli u okruženju raskalašenosti i česte zloupotrebe seksualnosti (u grčko - rimskoj kulturi koja je tada dominirala) koja je bila sve samo ne duhovno poimanje seksualnosti, i umjesto u viša stanja svijesti vodila je u najniža.
Najvjerovatnije zbog toga prvi hrišćani su toliko naglašavali pristup koji je potpuna krajnost, ali nijedna krajnost nikada nije uravnoteženost. Međutim, došlo je vrijeme uravnoteženosti i to mnogi nikako da shvate. Ali to je njihova lična stvar.
Dolazi vrijeme da se ujedine sve duhovne tekovine, sve što je najbolje sa svih strana i da se dođe do ravnoteže i to svako od nas ponaosob treba da pronađe sopstvenu formulu za to (koja se može a ne mora slagati sa formulama drugih), a svi koji iskreno i čistog srca rade na tome će prirodno biti ujedinjeni (i jednodušni) u istoj suštini i na istim osnovnim princpima.
Bog Tvorac jeste Ljubav, mi ljudi smo bića sa slobodnom voljom koja je neprikosnovena pa samim tim imamo presudni uticaj na sve što se nama zbiva i odgovornost za to (i sve posljedice naših izbora).
Naša zadaća ovdje na Zemlji ali i bilo gdje u svemiru je duhovno istraživanje i vježbanje, učešće u Tvorčevim poduhvatima, a naš cilj je usklađivanje sa Praizvorom i Začetnikom svega kroz poštovanje sveg Stvaranja našavši sopstveno mjesto kroz djelatnosti ljubavi, mira, mudrosti i poštovanja.
Inače mislim da je tvoj oprez u iznošenju sopstvenog iskustva mudar i ne smatram forum mjestom o kojem treba govoriti o toliko ličnim i tananim stvarima, osim u baš izuzetnim slučajevima.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 21 Jul 2004, 20:12 
Početnik
Početnik

Hvala na inteligentnom repliciranju i tebi i Mukti[koji to jos nije ali polako...ko zna ]. kada tragas za samospoznajom onda ne mozes uvek birati nacine i sredstva...nekada su iskustva lepa a nekada bolna, mada bih pre rekla razocaravajuca i prizemna,ali nisam vise ni ja duhovni idealista kao sto sam to bila u vreme svoje rane mladosti, kada sam prolazila kroz ucenja koja su propagirali Franja M, OTO, Slavinski i slicni njima..znate kada svako tvrdi da je njegov put ili "ucenje" jedino pravo, autenticno i bozansko, to mi slici na sve one koji ili cije religije tvrde da je Bog jedan, za mene vazi samo jedno pravilo: gde nema uravnotezenosti nema ni mudrosti a o pravoj [samo]spoznaji da i ne govorim!
Pozdrav
Ona

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2004, 08:13 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Ona
Duh koji osjetim u tvojim napisima registrujem kao pozitivan (i dragocjen), i to mi je i bio osnovni motiv da se priključim ovoj temi, da bih, ako ikako mogu, to podržao.
Samo ti predlažem da ne dopustiš negativnim iskustvima da u tebi ugase onu početnu dječiju iskrenu istraživačku i idealističku iskru jer je ona dobra i dragocjena, samo je treba zaštititi i na pravi način podstaći da bi prerasla u plamen koji neće moći biti ugašen nekim iznenadnim vjetrom sa neočekivane strane. Uostalom, ko su oni (proizvođači tih vjetrova) da im dopustiš da u tebi gase ili samo ugroze takve dragocjenosti koje imaš? Oni tu iskru u tebi nisu ni zapalili! Njima njihova djela i njihov put, sa svim posljedicama, ti traži svoj.
I bolna iskustva su dragocjena (čak rekao bih, mnogo upečatljivija i više vaspitna) ako se gledaju sa pozitivne strane. A vjeruj mi, svako bolno iskustvo služi da nas pouči nečemu i o nama samima (ako želimo da učimo), jer ga sami sebi u tu svrhu i privučemo.
Dakle, na izvjestan način mi biramo ono što nam se dešava i iskustva kroz koja prolazimo, ali toga nismo svjesni (jer su te odluke donesene na višem stanju svijesti sa kojom, na žalost, većina nas nema redovan kontakt).
S druge strane, sve što nam se dešava i što činimo mi možemo (ako pronađemo način) učiniti super duhovnim aktivnostima, podjednako kao što to mogu biti i dosadne ili čak zaglupljujuće rutine.
Sami mi svojim stavom određujemo u šta ćemo ih pretvoriti.
Oprosti, nisam mislio da ti mnogo pupujem, više da ti dam neke teme za razmišljanje. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2004, 09:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Citiraj:
kada tragas za samospoznajom onda ne mozes uvek birati nacine i sredstva...

Slazem se. Sredstvo izabere tebe. Ne ti njega. No, i to se desava samo duhovnim divovima da se tako izrazim. Jer vecina izabere ono pogresno i umjesto da napreduje stagniraju ili ostaju na jednom mjestu razvijajuci intelektualnu razinu ali ne i Jastvenu.
Cesto puta smo u nemogucnosti da izaberemo ono sto nam se svidja vec nam se nametne nesto sto ni u snu ne bi pomislili da je ispravno. Tek godinama kasnije shvatimo da je to bilo bas ono sto je trebalo.

Citiraj:
nekada su iskustva lepa a nekada bolna, mada bih pre rekla razocaravajuca i prizemna

I ja sam tako mislio, cesto se puta zaliokada meje ucitelj ribao ili bacao da ucim u letu. Naposljetku shvatis kako je to bio jedini nacin da se nesto nauci, da se prodje i ostane "ziv". :D

Citiraj:
ali nisam vise ni ja duhovni idealista kao sto sam to bila u vreme svoje rane mladosti, kada sam prolazila kroz ucenja koja su propagirali Franja M, OTO, Slavinski i slicni njima..znate kada svako tvrdi da je njegov put ili "ucenje" jedino pravo, autenticno i bozansko, to mi slici na sve one koji ili cije religije tvrde da je Bog jedan, za mene vazi samo jedno pravilo: gde nema uravnotezenosti nema ni mudrosti a o pravoj [samo]spoznaji da i ne govorim!

Nakon silnih godina prakse, prvo sto sam izgubio je bio idealizam. Svi smo u pocetku nalik na djecu koja tek uce prve korake. Padovi su teski, ponekad, mada naizgled, mislimo da necemo moci nastaviti, pa bol koji se javlja jer kompleksi i emocije rade svoje...

Nego htjedoh te pitati, taj Franja M, jeli to Makaja onaj tantrik iz Zagreba?

Nakon ne znam, mislim 11 ili 12 godina shvatio sam da ne postoji idealan put, niti idealno rijesenje. I kao sto bi Ajnstajn rekao sve je relativno. Shvatis da je to sto trazis samo tvoja fikcija, probudjenje, budjenje, samospoznaja. ...
Kao i hriscansko vjerovanje u kraljevstvo bozije i sl...
Ravnoteza je pored, mira i radosti sve sto jeste i sto je cilj. Probudjenje, budjenje, uvidi i razumijevanja javljaju se tek kada postignes mir sa samim sobom.
Shvatiti odgovor na pitanje Ko sam ja? i nije nesto tesko. Tesko je ostati u tome, odrzati stanje mira sa samim sobom.
Budjenje je veoma jednostavno, mada u pocetku praskovito i burno po vidjenju, ali na kraju je samo iskustvo i nista vise. Tesko ga je odrzati. E za to je potrebna snaga i petlja. Jer bez obzira na ono sto neko prica o tim iskustvima na bajkovit nacin, o na to nisu. NIko ne prica o dolasku do tih iskustava, sta sedesava kada putujes. I sl.

Pozdrav tebi i Aharonu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2004, 13:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Било како било, чини ми се да је дотична пронашла на овом форуму заинтересоване да се заједно са њом "пробијају у виша стања свести". :lol: :lol: :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jul 2004, 13:38 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Probudjenje dolazi spontano kao odgovor na duhovni rad. Samo probudjenje ili bljesak prosvjetljenja tesko je i opisati obicnim rijecima, tim vise sto je taj osjecaj individualan kao i npr. osjecaj zaljubljenosti.
Mislim da je tesko odrzavati jednom stecen osjecaj, jer on se pojavi i ostavlja sjecanje, da se tako izrazim, u duhovnoj dusi covjekovoj.
Kasnije se taj osjecaj moze prizivati, na njega se moze i meditirati, ali svaki naradni osjecaj probudjenja je razlicit.

Interesantno je zato i kada se uporedi sta je Isus rekao ap. Petru: "i ti Petre kad se jednom obratis, utvrdi bracu svoju".

Premda je Petar vec bio sa Isusom, ipak mu Spasitelj kaze-JEDNOM kad se obratis. Ocigledno, obracenje se ne desava jednom, nego mnogo puta u zivotu. I zaista, koliko situacija i problema zivot donese, ali svaki problem i nevolja predstavlja mogucnost za duhovni napredak i sazrijevanje. I sigurno da se nakon svakog takvog iskustva, ukoliko se odrzava odnos sa Tvorcem i unutrasnjim bicem, taj odnos ucvrscuje, a dobija se novo, neponovljivo iskustvo.

Naravno, u tom smislu i seksualnost moze da posluzi kao pomoc u razvoju individue, ako ta seksualnost nije lisena ljubavi i svjesnosti.
Postoje mnoge tehnike i pravci koji istrazuju ovu oblast. Ja sam se interesovao za ono sto su istrazivali taoisti, posebno sto se odnosi na cuvanje i transformaciju muskog sjemena, sperme. O tome sam nesto pisao, ali mislim da generalno kod ljudi postoji odbojan stav prema svemu sto nije uobicajeno i siroko prihvaceno.
Pozdrav svima.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 89 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]