nadam se da mogu staviti jedan fin komentar sa drugog foruma(ako je zabranjeno izbrisite):
Banditi i huligani su mi ukrali i tu malu, simbolicnu privilegiju. Da li je kriv Covic i navijaci Zvezde, ili su navijaci Partizana vise sati kao taoca drzali jednog protivnickog navijaca, da bi ga cerecili pred ocima zgrozene hale (scena worthy of Game of Thrones - i isto tako cista fikcija) meni nece vratiti to malo zadovoljstvo. Nece Partizanu vratiti momentum koji je imao. Nece mi vratiti moju radost posle faul-kosa Lea. Posle trojke Lucica, levog prodora Bertansa, banancuge Gordona. Posle vezanih poena Gagica.
Na zalost, u poslednje 2 sezone, svaki derbi je na granici incidenta. Takodje, cinjenica je da su teze incidente inicirali navijaci Zvezde, na koje bi normalno odgovorili Grobari. Da su uloge obrnute, verovatno bi bila ista prica, ali sada stvari stoje ovako. Da li je to Coviceva zavera, fanaticna potreba za prekidom neuspeha, ili je to povratak polovine fudbalske scene maloumnika otelotvorene u Delijama, koja ce uvek odgovoriti ovoj drugoj polovini maloumnika otelotvorenoj u Grobarima, ili je splet nesrecnih okolnosti, savrseno me zabole.
Ovo je mnogo sira prica od Zvezde i Partizana. Ovo je prica o tome kako funkcionise prosecni srpski mozak, kad ima dovoljno moci da uzme sta zeli, ali premalo intelekta da to osvoji i uzme posteno (nije o titulama rec), o nemogucnosti da boljem protivniku stisnes ruku, i da mu priznas da je bio bolji. ovo je prica o tome da su uvek svi krivi osim nas samih - i zato, gledacemo mi ovo jos mnogo puta.
Nista nece nastaviti utakmicu. Ona je sinoc zavrsena, i ko god da osvoji pehar, nece imati utisak da ga je zasluzio. Utakmica je morala da se zavrsi sinoc, tada bi jedina bruka bila kolicina zaostalih majmuna u hali, kojima je sve vaznije i od kosarke, i od drugih ljudi. U normalnoj zemlji, majmune bi mogli da izbacimo iz jednacine, utakmica bi isla normalnim regularnim tokom, od pocetka do kraja.
Zato, jebite se. Jebite se svi koji ste ikada zapalili baklju u zatvorenoj hali. Jebite se svi koji ste ikada utrcali na teren. Jebite se svi koji ste ikada udarili protivnickog navijaca. Jebite se svi vi koji ste juce pljuvali Vujosevica, Djilasa, Covica. Jebite se svi koji ste pevali pogrdno Duletu Vujosevicu, Pesicu, porodici Gurovic i Rakocevic, porodici Stojkovic, Vesni Covic. Jebi se i ti, Vesna Covic, za svaki prst koji si pokazala navijacima. Jebi se Nebojsa Covicu, za sve tvoje moronske izjave. Jebi se Dule (iako te postujem najvise na svetu) sto si imao potrebu da odgovaras u jednako primitivnoj meri. Jebite se i vi koji ste prekinuli utakmicu, ako vam stvarno bezbednost nije bila u prvom planu. Jebite se i vi na forumu, koji zelite da i od ovoga napravite pissing contest izmedju Zvezde i Partizana.
Edit: jebi se i ti koji Vujosevica nazivas podlacem, a u zivotu ga nisi ni video, niti si sa njim razmenio koju recenicu
|