banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 12:48

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 45  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Holokaust
PostPoslato: 07 Feb 2013, 20:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Opet ti kažem,za razlog početka 2 WW razloge traži u onome ko je taj rat finansirao.Ne možeš krivicu svoditi na obični narod jer da bi razumio prilike morao bi da živiš u tom dobu i prostoru.
Najmanje je bitno ko je tad bio na vlasti u Njemačkoj ,rat bi poveo bilo koji izabrani zvao se on Adolf ili Šmit.
Za rat kod nas valjda je jasno kako je počelo i ko je počeo.To je prežvakano milion puta.

Vrh

PostPoslato: 07 Feb 2013, 22:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Dec 2012, 01:06
Spijo, ne kazem ja da je narod kriv za rat, ni u Njemackoj u WWII a ni kod nas sad u zadnjim narod nije kriv.
U pravu si kad kazes da je uzrok svakog rata i pozadina bez obzira sto se predstavlja i iznosi ekonomska.
Neciji interesi(mocnih i snaznih) koji se izrazavaju valutom ili u polugama.
To je bilo i kod Njemaca a i kod nas i u 99% slucajeve u istoriji. To je vec svima poznato. Neko jos misli da je to nacionalizam ili bi da prisije to kako on to kaze “glupom” narodu.
Rat je zlocin najveci.
U tome je sva tragedija naroda, pa i nasih. Rata bez ucesca naroda nebi moglo biti. Narod, obicni ljudi rat ne zakuvavaju.
Narod rat ne zeli ali ucestvuje kao poslusna masa, neko ce pitat pa kako to, to je ko sam sebe da silujes.
Eee e, tu opet dolazi ekipa, prodavaci magle, politicari.
Pa naravno vjestina i spretnost stari matorih politicara je bas u tome da posalju djecu na klaonicu ne svoju i naravno da ne idu oni na stratisa vec se brinu da sve izgleda ok i da stima.

Iz govora Perikla poginulim vojnicima

Iz govora Perikla poginulim vojnicima.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 16:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Brale001 je napisao:
Postavi ovakvo pitanje ljudima i idi redom:
“Da li si ti za rat u kom mozes da pogines ti tvoja porodica tvoji prijatelji, da bi se neko obogatio a vecina stradala poslije toga rata”?

Vecina ce reci Ne. Kakav rat jesi ti pri zdravoj pameti.

Postavi pitanje: “Da li bi branio svoju porodicu,prijatelje zemlju od agresora koji hoce da te porobi da siluje tvoje dijete, majku i pa ako bi i mogao poginut ti, tvoja porodica i puno tvojih prijatelja”
Odgovor bi bio kod vecine Da.

Sta je odlican, vrstan politicar – manipulator (a ni jednom nasem ove sposobnosti nisu manjkale).
To je onaj covjek ili njegova ekipa kojom on upravlja, to je covjek koji moze da vjesto zamjeni ova dva pitanja i da ih predstavi narodu kao njihov izbor.

Да. Управо на ово сам мислио. Наравно да нико не жели рат кад га питаш, чак ни политичари, али већина жели рат ако се може окористити од њега.
Као прво Немци су мислили да ће владати светом и да ће им рат донети корист, а донео им штету. Ево сад владају Европом али на миран начин. Зар није тако боље.
Мени је јасно да народ може бити изманипулисан једном, али сад после рата кад питаш народ, он углавном и даље подржава своју страну која је била у сукобу, било да је српска, хрватска или муслиманска, док се за Немце то не може рећи. Они се згражају и ограђују од гнусних дела својих предака. Зашто и ми не чинимо исто, него подржавамо то и даље. То ме подсећа као кад у Француској славе Наполеона, а он био један од највећих злочинаца у историји.
Или Александра Великог нпр. Зашто славити оне који су се тукли.
Зато што се свим странама говори како су се бранили. Ма каква одбрана у братоубилачком рату. Одбрана је била за време Турака, кад је Турчин дошао да осваја и шири ислам. А ово сад, то није одбрана, већ бизнис политичара представљен народу као одбрана, на шта је народ насео и наседа и даље.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 16:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ehh,,,,Spijo Spijo. Jel ti to ozbiljno pitas?

Ne kod nas Spijo covjece, ne kod nas, ma svagdje, svagdje u svijetu se rat moze izbjeci.
U pravu si nije tema, odosmo u pogresnom pravcu i puno je pricano o tome , ali kad me pitas moram ti reci.
Poslije onog naseg scenarija da li se mogo izbjeci rat kod nas, naravno NE.
Puno tu ima ,ovo nije ta tema.

O Holokaustu neko spomenu nesto kao izjavu kao nisu ti milioni zidova pobijeni vec su se preselili u ameriku i dobro uhljebili jel, ustvari oni su otisli trbuhom za kruhom zar ne, da budem sarkastican a nebi trebo.

O tome kako su "srdacno" docekivani zidovi u vrijeme WWII u americi.
Postoji jedan mali incident kojeg se stide i o njemu cute i ameri i kanadjani a vezan je za jedan brod, zvao se St.Louise. Moze se naci na netu.
U proljece 1939 ovaj brod je isplovio iz Njemacke pun Jevrejskih izbjeglica koje su pokusale da nadju spas prvo u Kubi pa Americi pa Kanadi.
Bili su glatko odbijeni od vlada ovih zemalja, vratili su se nazad u Njemacku, kasnije zavrsili u logorima smrti.

Vrh

Tema posta: Holokaust-2
PostPoslato: 08 Feb 2013, 18:04 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

E i ja sam se našao raspravljati sa dvojicom pacifista :lol:

Citiraj:
svagdje u svijetu se rat moze izbjeci.

Ne može se izbjeći pošto se rat nameće u većini slučajeva kao jedino moguće riješenje.

Citiraj:
Postoji jedan mali incident kojeg se stide i o njemu cute i ameri i kanadjani a vezan je za jedan brod, zvao se St.Louise. Moze se naci na netu.
U proljece 1939 ovaj brod je isplovio iz Njemacke pun Jevrejskih izbjeglica koje su pokusale da nadju spas prvo u Kubi pa Americi pa Kanadi.
Bili su glatko odbijeni od vlada ovih zemalja, vratili su se nazad u Njemacku, kasnije zavrsili u logorima smrti.

Ovo je istina kao i što je istina da su Njemci nakon zauzimanja Francuske odnosno kad su francusko-britanske formacije brzo razbijene, Francuzi su potpisali primirje i predali Pariz a Englezi su se našli pritješnjeni prema La manšu u oblasti belgijskog Dankirka.
Jedna od glavnih tajni Drugog svjetskog rata, koja je istoričare dovela u ćorsokak, zašto su Njemci, umjesto da dotuku protivnika i „na njegovim leđima“ pređu La manš, stali i ni korak naprijed nisu učinili dok Englezi nisu izveli svoje osoblje na Britanska ostrva. Pritom ni prevozna sredstva nisu bombardovali. :evil3:
U svakom slučaju da ne duljim mnogo,od drugog svjetskog rata na ovamo ekonomija je još jače postala zavisna od politike i tu ne pomaže ni pacifizam ni svijest običnog naroda.

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jellyfish nije tema o tome, prica se o Holokaustu ali nesto me is tvoga posta podsjetilo uvezi nas. Ne bi zelio da druge zamaram.

Istoriju pisu pobjednici jel tako, poslije prvog svijetskog rata zna se koje pobjedio i kako se pisalo, ucilo i pjevalo.
Poslije drugog svjetskog rata zna se koje pobjedio i kako je obradjen rat sa tog gledista po pitanjima dobro/lose, kriv/prav zlocin/ne zlocin, umjetnost, istorija, filozofija i slicno.

Rat u BIH je jedinstven u istoriji, samo par osobenosti: Prvo nije vodjen izmedju drzava, nema drzave pobjednika i drzave porazenog. Sukob prestao ne pobjedom, ne dobrovoljnom voljom obje strane vec je nametnut od vise sile. Iz rata se preslo u mir na jedinstven naci u svijetu.
Kad to povezemo sa istorijom kako izgleda?

Slucaj njemacke, nije Hitler krenuo u rat sto se sazalio i zaplakao nad sudbinom Sudetski Njemaca ili slicno u Poljskoj i dalje.

Njemacka, Hitler i ekipa pozadi njega su zelili doci do resursa, pokoriti evropu i zavladati svijetom sa pozicija vojne, ekonomske i politicke sile naravno . To je bio stvarni cilj, naravno nije ga prikazivao takavim nikad.
Porazom Njemacke, Japana, ti njihovi ciljevi motivi su unisteni ili pobjedjeni.
Da li su motiv ili nazovimo ih ciljevi zaracenih strana u BiH unisten ili dali su pobjedjeni???

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 18:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Brale001 je napisao:
Njemacka, Hitler i ekipa pozadi njega su zelili doci do resursa, pokoriti evropu i zavladati svijetom sa pozicija vojne, ekonomske i politicke sile naravno . To je bio stvarni cilj, naravno nije ga prikazivao takavim nikad.
Porazom Njemacke, Japana, ti njihovi ciljevi motivi su unisteni ili pobjedjeni.

Hitler je otvoreno govorio da zeli resurse drugih zemalja i da Nijemcima i arijevcima kao povlastenima pripadaju ti resursi.

Citiraj:
Da li su motiv ili nazovimo ih ciljevi zaracenih strana u BiH unisten ili dali su pobjedjeni???

Recimo da nisu, zato sto je sporazum potpisan da bi se izbjeglo ono sto je bilo sa Srpskom Krajinom. Da nije Karadzic pristao da Milosevic potpise sporazum, zavrsili bi isto kao jadnici iz Srpske Krajine, jer Nato je udario svom silinom, a takodje i Hrvati i Muslimani. Nemojmo se zavaravati. Da nije bilo tog sporazuma, mi bismo bili porazeni, bas kao Srbi u Krajini.

Ono sto je problem sad, je da taj rat jos traje, jer mir je vise potpisan prisilno kao sto rekoh da bi se izbjeglo ono sto se desilo u Hrvatskoj i Kosovu, a rat se prakticno nije zavrsio nicijom pobjedom i zato se nastavlja ovaj hladni rat, stalno prepucavanje jednih sa drugima.

Dalje, cilj svih ratova su resursi. Religija, nacija, patriotizam, ovo, ono su samo izgovori. Prema definiciji rat je borba za teritoriju i resurse. Ostalo su samo izgovori da bi se narod naveo na tanak led, sto nebi uspjelo bez ovih izgovora.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Opet lutate i niste mi odgovorili na suštinsko pitanje"ko je finansirao Hitlera".
I drugo pitanje "da li je Milošević ušao u rat zbog resursa ili....."

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 19:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
U kom smislu ko je finansirao Hitlera... Covek osvajao uzimao prirodne resurse za naourzanje, uzimao zlatne rezerve za finansiranje... Ubijao jevreje, topio zube i pravio zlatne rezerve (izmedju ostalog), negde je izvrsena analiza nemackog zlata u Svajcarskim bankama gde je utvrdjeno da deo zlata ima losiji kvalitet od standardnog, tj da je to zlato nastalo topljenjem zlatnih zubnih nadoknada, pa i zlatnog nakita i sl... Znaci nije imalo standardni kvalitet zlata koje se koristilo za izradu drzavnih rezervi

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 19:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
spijo je napisao:
Opet lutate i niste mi odgovorili na suštinsko pitanje"ko je finansirao Hitlera".
I drugo pitanje "da li je Milošević ušao u rat zbog resursa ili....."

Judeomasonerija, Rotsildi, Rokfeleri, Rotvajleri i ostali iluminati...?

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 19:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Krađa i otimanje prirodnih resursa i jevrejskog zlata je samo šlag na torti.Pitanja je mnogo od "ko je finansirao Hitlerovu stranku ,koliko je on bio zavisan o Rokfelerovom Standard Oilu koji je pred rat kupio hiljada hektara zemlje kod Hamburga i izgradnje na toj zemlji rafinerije koja je ispravno funkcionisala tokom čitavog rata,ko su ljudi koji su doveli Hilera na vlast"Alen i Džon Foster Dalesi (bliski srodnici braće Rokfelera)" itd.
Svima njima upravljala je američko-britansko-nemačka – Šrederova banka , (Gerhard Šreder je potomak tih Šredera).

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 19:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A znamo cime Sreder danas upravlja, ne? :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 19:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Btw. samo jednom sam tu inforaciju vidio na nekoj jacoj njemackoj televiziji. Neko upro prst. Samo jednom :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 19:47 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Koju konkretno info, za trenutni posao Sredera ili za njegove korene

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 19:57 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:
A znamo cime Sreder danas upravlja, ne? :D

Angelom Merkel :D

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 20:36 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tako nekako :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 20:40 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

http://www.nord-stream.com/de/ueber-uns ... sfuehrung/

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 20:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

:D U centar

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 20:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Znas mene :lol:

Vrh

PostPoslato: 08 Feb 2013, 22:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Odosmo od Holokausta skroz, Idemo u sveru pretpostavki.

Nesto o raspadu Juge.
Naj vise volim slusat ono, odusevljava me stvarno tako duboko i misaono je: “Znas Juga se raspala prirodnim putem, to je brate bila vjestaka tvorevina i drzana na silu, narodi obespravljeni, prirodno je nije moglo tako vise, nije moglo brate nije. Pogledaj samo kakva je ekonomija jadna bila, pogledaj samo zaduzenje koje je bilo, a to samo kad se sjetim kako nisi smio reci da si hrvat ili srbin o tome da ne pricam!!!”. Boze boze nisam ti se obraco toliko dugo…..pomozi.

Hajd malo ozbiljnije.
Recimo kad se odlucilo da je doslo vrijeme da se Juga krci prevljen je neki plan.
Pitanje gdje?
U Jugi…aha, hajde neka nas malo neko prosvjetli o tome???
I tako se slucajno pojavio jedan Jansa, Izetbegovic, Tudjman, Karadzic, Milosevic. I tako oni napravili plan iskopali sakrivena blaga iz bunara i krenuli jel u demokratiju punim korakom,za svoj narod???Malo sutra.

Spijo spomenu ulazak Milosevica u igru…sta je njega motiviralo, resursi? Reko bi da. On mi vise izgleda kao neki izgubljeni igrac koji je nesto skuzio da se desava i pokusavao da sacuva dio pljena da mu neuzmu, al zalud!!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 896 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 45  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]