banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 00:17

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9558 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 478  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Jan 2013, 09:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Da to nije ona dzanarika uz ogradu skole?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 11:09 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
tu je bila ona japanska trešnja,ili kako već (bar kad sam ja išao u osnovnu :lol: )

ako misliš na ovu stranu do kabineta za OTO 8)

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 22:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
The_new_Statesman je napisao:
U Laguni se dobro jelo :D
A Dijamant, paaaa 800, ko ti je kriv sto si zensko. Neke stvari jednostavno nisu za zene :P

Maaaaa!
Av-av.
:)

Bilo je i nešto ovamo između cvjećare i Dijamanta, na samoj strani gdje je Dijamant, jedva mi kroz sjećanje prolazi, mora da sam bila baš, baš mala.... nekaaaa hm.. kafe-slastičara ili nemam pojma, nešto uz ambulantu, samo s bočne strane. Zna li neko kako se to zvalo?

Vrh

PostPoslato: 24 Jan 2013, 23:07 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

medolina pa kasnije art 8)

Vrh

PostPoslato: 26 Jan 2013, 02:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
osamstotinazena je napisao:
Schlager je napisao:
vjerovatno si previše bejbi,pa te zato ne znam,a možda i znam---ko zna 8) ...tajanstvena si!

Nisam ja tajanstvena, nego sam nepristupačna. :)
Pregršt tema sam otvorila na forumu, toliko toga sam napisala, toliko toga najintimnijeg možda iznijela. Iz dubina samih duše svoje. :D :D
A što se tiče Nove Varoši, otkako se javih na ovu temu, često sam onako sama sa sobom razmišljala o tom odnosu (ja-naselje). Nikako sjesti i sabrati i napisati sve. Možda ne znam ni odakle da krenem. Ni da li je uopšte važno. Ali meni mora da je važno, čim mi je u mislima. Zato i pišem.
Naime, nikad ja nisam izlazila u Novu Varoš, nisi me imao gdje vidjeti, sem možda na putu od kuće do škole :lol: . Baš nekidan sa starim nekim društvom sjedim, i jedna cura kaže, ej pa da, ti si iz Nove Varoši, a družila si se uvijek s nama (Borik, Mejdan). I do toga smo došli, kad se ova sjetila kako sam ja uvijek sama išla kući, a svi ostali u nekim čoporima i čoporićima niz Borik i niz Mejdan. :)
I vjeruj mi da pojma nemam ni gdje su ni šta rade moji školski drugari i drugarice. Ni s njima se nikad nisam družila, sem na rođendanima u prve 4 godine školovanja i nekim istraživanjima nekog mosta na Petrićevcu, ma nije ni važno...
Uglavnom, čudan odnos. Kontam, nema ni kafane za mene u Novoj Varoši. Niti sam Renome tip, niti sam Hanioti tip. U Pikolo su izlazili neke generacije mnooogo stare i kul, u Kalvan neki seljaci isto dosta stariji od mene, u Dijamant uopšte ne znam jel iko ikad izlazio (ne znam nikoga ko je tamo makar i zavirio), a i gazda Dijamanta mi se upucavao, starkelja jedan maleni, crnkast kao Rom, oženjen i budibogsnama svašta nešto, pa sam možda i zbog njega taj dio zaobilazila.
Još stariji od mene pamte i Bolero i nemam pojma još neke kafančice tuda. Ali sve to, definitivno nije za mene, taman da i danas postoji u punom svom sjaju.
Kad pomislim da li je postojalo IŠTA što mi se možda tamo sviđalo, sjećanje me vrati na malu pijacu kod Super marketa :lol: Tu sam s mamom svake godine kupovala nakit za jelku. :lol: Sa bakom povrće i voće. :) No, ni ona više ne postoji.
Ljetos nas je neki naftalinski tip čovjeka par puta svratio u svoju novovarošku kafanu, onako domaćinski je otključavši u 4 ujutro, samo za naše potrebe. Čvrsto vjerujem da ni tamo više nikad neću ući.
Ima ljudi koji sada izlaze u TrendkilL u Milana Radmana, ali ni tamo me neće niko vidjeti sasvim sigurno.
"Alkatraz" na sali, poštanski brojevi svih gradova u Jugoslaviji u maloj pošti, maslenica u pekari Đurić, kuća strave na raskrsnici kod pekare Tadić, pa ništa... ipak. Baš ništa nije dovoljno da je osjetim svojim naseljem. Eto. Razmirili se Nova Varoš i 800. :)

Ајде кад си нас већ натјерала НАША ДРАГА 800стотице опиши нам шта то Борик и Мејдан имају,а што Нова Варош нема ?

Иначе ниси споменула "Кикос",вјерујем да би то била океј кафаница и за избирљиву душу каква си ти. :D

Иначе велики минус ( --------------- ) зато што си издала своје насеље ! :lol: 8)

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2013, 00:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Mještani naselja Lazarevo traže sanaciju igrališta koje se nalazi pored Osnovne škole "Borisav Stanković".

Prema njihovim riječima, sloj asfalta je ispucao, pa je prostor za igru gotovo neupotrebljiv, a neophodno je popraviti i zaštitne ograde, koje su uništene.

"Na prostoru naše MZ ovo je jedino igralište ovakvog tipa. Tu postoji teren za mali fudbal, basket i rukomet, ali je podloga toliko ispucala da je igralište skoro neupotrebljivo za igru", kazao je Igor Vidović, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 1, dodajući da na ovom terenu trenira Rukometni klub Omladinac. On je dodao da su ovu sanaciju predlagali u prioritet za 2013. godinu, prenose "Nezavisne novine".

Vidović je istakao da su u prioritetima za ovu godinu tražili i da zelena površina koja se nalazi u sklopu igrališta bude osvježena sa dva betonska stola za stoni tenis.

"Takođe, dali smo prijedlog teretane u prirodi, jer rukometni klub koji radi u sklopu OŠ 'Borisav Stanković' koristi ovo igralište, tako da bi mnogi sportski klubovi, ali i rekreativci, koristili ovu teretanu. Ovo mjesto je idealno za teretanu u prirodi jer je pokriveno zelenilom i ima dosta hladovine", naveo je Vidović.

U Administrativnoj službi grada kazali su da će odbornici na narednoj sjednici Skupštine grada razmatrati programe uređenja građevinskog zemljišta i zajedničke komunalne potrošnje za 2013. godinu, te će po usvajanju istih biti poznato koji će se infrastrukturni radovi odvijati u 2013. godini.

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/banjaluka/ ... z2JPTZWDIC

Vrh

PostPoslato: 30 Jan 2013, 02:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Caplar je napisao:
шта то Борик и Мејдан имају,а што Нова Варош нема ?

Mene. :wink:

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2013, 19:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Poluugljenisana kućica za tobogan na Bulevaru. :(

Spoiler:
Slika

Ono dječije igralište nije trebalo dirati, trebalo je samo u ona korita dosuti pjeska i super svima.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2013, 19:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
мора стока све да уништи :angry4:
ено код мене на велком брду 3-4 пута до сад су мијењане љуљашке и стално стока уништава!? поломили и дрвене летве које служе за пењање... а јест мрзим то уништавање сопственог града више него ишта!

иначе једна ствар за похвалу, ове године кад год запада снијег иду екипе и чисте степенице од снијега да се може ходати.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2013, 19:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Rekonstruisana dječija igrališta po gardu su lijepa za oko, ali praksa je pokazala, da su ona stara dugovječnija.

Vrh

PostPoslato: 04 Feb 2013, 23:49 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 24 Apr 2012, 15:55
[quote="filozof sa vrbasa"][/quote]

Jel ovo kod nebodera na bulevaru? stoka unisti sve

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2013, 01:18 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Sep 2010, 10:50
Јесте.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2013, 01:24 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Schlager je napisao:
medolina pa kasnije art 8)

Jab reko da je bio MedolinO :D

Aj sad da vidimo ko se sjeca, sta je bilo u lokalu koji se nalazio izmedju stepenica ambulante, cim je ista napravljena? :D

800, ti si minimum mojih godina, a ja se jako jako dobro sjecam i Miše i Bolera, i cuvenih banana splitova, ne zajebavaj :D

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2013, 08:31 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
800, ti si minimum mojih godina, a ja se jako jako dobro sjecam i Miše i Bolera, i cuvenih banana splitova, ne zajebavaj :D

Vjerovatno smo tu negdje sa godinama, ali ja stvarno nikad u životu nogom nisam kročila u Bolero. Dok moj doooosta stariji brat, recimo jeste tu izlazio. I nemam pojma šta je/ko je Mišo.
U Pikolu sam viđala Davora Dujmovića, ali se jasno sjećam kad me baka sklanjala i uvijek govorila da jako brzo moram proći pored Pikola, da je to neko opasno mjesto :lol: . Ni tamo nikad u životu moja noga kročila nije.
Ja se Bolera sjećam, znam gdje je bio, ali ja sam tada išla u osnovnu školu, i negdje u osmom razredu sjećam se da sam sa par drugara bježala na bilijar u Prizmu. Eto, sjećaš li se ti Prizme? :)

P.S. Koje godine je Bolero zatvoren?

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2013, 10:01 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

@Muško,ne sjećam se šta je bilo tu kod stepenica odmah po otvaranju..

@800

Bolero je negdje prije rata zatvoren,ili na samom početku,koliko znam ni u ratu,ni kasnije više nije radio...

Mišo je gazda Bolera :D ...Mada je uvijek bilo ljepše vidjeti Dobrilu (jel se tako zvala ona crnka,njegova žena :wink: ),nego njega...

Ako se ne varam,isti taj Mišo je držao i Vegas u Boriku,ali to me nemoj držat za riječ,zaborave se takve stvari protokom vremena. :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2013, 10:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
@800
Bolero je negdje prije rata zatvoren,ili na samom početku,koliko znam ni u ratu,ni kasnije više nije radio...

I eto, kako će dijete koje ide u osnovnu školu izlaziti u Bolero?
Jedini kafić koji sam ja u osnovnoj školi u NV pohodila bila je Prizma.

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2013, 10:38 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Nisam toliko u Prizmu išao,par puta,ali zato sam u kultni 3D pored Prizme išao svako veče poslije posla 8)

Sve banjalučke njuške se skupljale tamo,radila jedna moja poznanica Amela,i jedno veče slaže da je dobila sedmicu na lotu...uzme po par hiljada maraka od Izeta Beganovića i kompanije,kao fol da polčasti raju dok ne digne pare,i ostalo je istorija hahahah...razgulila odmah u Australiju ili negdje,i ostala zapamćena kao jedina koja je uspjela naguzit te likove :lol: :lol:

Carica...Amela,ko te nekad nostalgija povuče na ovaj forum,znaj da nas ima još koji pamtimo taj tvoj ultimativni potez 8) 8)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2013, 12:12 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

osamstotinazena je napisao:
Schlager je napisao:
@800

I eto, kako će dijete koje ide u osnovnu školu izlaziti u Bolero?
Jedini kafić koji sam ja u osnovnoj školi u NV pohodila bila je Prizma.

Joj sta cu s tobom. Pa valjda djeca te dobi idu na kolace, torte, sladolede u slasticarne u pratnji roditelja, starijih, itd, sta me zajebavas :lol:

I da se razumijemo, ni 3D ni Prizma tesko ni da se nalaze niti da su se nalazili u NV.Granica je ipak bila jedno dvjestotinjak metara nize :D

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2013, 18:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja nisam imala pojma da je Bolero imao neke slatke ponude. :)
Mene je mama vodila kod Enesa ili kod Šukrije na kolače.
A moguće i u Fontanu.

A Prizma kako nije NV, pa sa mnom su u razred išli i drugari iz Petra Preradovića. Tu je negdje granica.

Šlageru, ta tvoja Amela je lopoF.

:)

Vrh

PostPoslato: 06 Feb 2013, 21:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Isli su sa mnom u razred i sa Petricevca.Petra Preradovica nikad nije bilo dio NV,sta god ko mislio o tome:)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9558 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 478  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]