banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jun 2025, 23:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Okt 2012, 23:27 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 16 Okt 2012, 23:08
ja bi htio zamolit nekoga da mi kaze koji su uvjeti za upis stranog drzavljanina na mefbl.,
citao sam ovdje na forumu i neko je spomenuo da sajt od mefa "nije u funkciji" vec duze vrijeme

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012, 15:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Dec 2007, 18:06
U funkciji je
http://med.unibl.org/sr-Cyrl-BA/contact/

Imas tu i neki vodic za brucose pa vidi.

Ovo je POST.

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2012, 10:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Moze li mi neko napisati koja literatura je porebna za internu medicinu?
Ne znam da li da kupujem Harrisona ili Manojlovica, ili obje knjige, a ni profesori nam nista konkretno nisu rekli... :confused1:

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 16:59 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Maj 2012, 20:24
Zna li neko kada otprilike budu rokovi iz histologije, i treba li se uciti ono o celiji i organelama,il se pocinje od tkiva??

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2013, 15:55 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 18 Jun 2011, 16:03
Pocinjes od mikroskopa.Sva ona uvecanja i jedinice pa po redu :D

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013, 21:32 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 14 Jan 2013, 21:18
Pozdrav svima.. Treci sam razred gimnazije i zivotna zelja mi je da upisem medicinu... Ehh sada ja nisam jedan od onih s 5.0 prosjekom, svim peticama... Nego sam onako prilicno dobra cetvorka. Prvi razred sam prosao s prosjekom oko 4.3, drugi sam prosao 4.5, treci planiram 4.2-4.3 i cetvrti isto tako.. Stvarno mi je neopisiva zelja da upisem medicinu i kada bih upisivao odluka je pala da to bude Banja Luka.

I da li je ikada iko uopce sa ovakvim prosjekom upisao medicinu i mozda zavrsio?? :D

Dakle kolika mi je sansa i imam li je uopce da bih upao na medicinu, naravno planiram se dosta pripremati za prijemni..
Ima li neka konkretna literatura iz koje bih se mogao spremati za prijemni? Neke skripte za kemiju i biologiju, nesto? Bilo sta ?
Ako ima, gdje da ih nabavim i koliko kostaju?

Toliko pitanja.. Uhhh nadam se da me razumijete :)

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2013, 00:00 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2010, 16:56
Upasti mozes-na budzet sumnjam jer je ove godine oko 97 bodova trebalo za budzet a oko 91-92 za samifinasiranje. Ja sam sa 89.5 bodova upao nakon prosirenja (za 25 na opstom smjeru) koje su obajavili dan nakon sto je faks poceo (4,35 u gimnaziji i 46 na prijemnom) i da znas da ako dvoje ima isti broj bodova onaj koji je bolje uradio prijemni je vise ne listi. Skripte imaju mada ne znam gdje e mogu naci-mozda ako znas nekog ko je upisao neka ti nadje (meni drug iz razreda kopirao i sva pitanja su odatle bila). i jos jedan savjet-ne zamaraj se sa najtezim zadacima jer su vecinom lagana do srednje teska pitanja na prijemnom i iako ima jos dosta dao prijemnog jos jedan savjet: ponesi obicnu olovku jer ako jednom zaokruzis nesto nema vise ispravljanja (ja sam tako 1 bod izgubio sto ti je bukvalno razlika izmedju trice i petice iz nekog predmeta)

I jos jedan savjet ako upadnes koji ces vjerovatno ignosrisati kao sto sam ga i ja i svi prije: pocni jedno mjeseca dana prije fakulteta osteologiju uciti (nista pretjerano prelistaj nekoliko puta da upoznas osnovne pojmove) mnogo ce ti pomoci

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2013, 14:55 
Voajer
Voajer

Hvala ti druze puno na odgovoru.. Za skripte sam cuo da imaju i svi prijemni su do sad bili iz tih skripti, imaju ljudi koji se upisu, pa uglavnom nekom dadnu ili prodaju i tako...

Koja si ti godina? Pretpostavljam da si prva, al eto.. Inace kakav je fakultet, je li bas toliko pretezak kao sto se prica ili ipak ima i pretjerivanja? Mislim moze li se zavrsiti, iako znam da se svaki fakultet moze zavrsiti, ali eto pitam onako cisto da dobijem neki objektivan odgovor...

@lemi_93, mogu li dobiti tvoj FB na PP ili nesto tako za kontakta, volio bih te jos toga pitati... :)

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2013, 14:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Bezi od medicine ako ikako mozes, predomisli se na vreme... Bar ove zavrsene u BiH ;)

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2013, 16:50 
Voajer
Voajer

Zbog cega? Cemu takvo razmisljanje???

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2013, 16:55 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 17 Avg 2010, 21:57
Нема потребе да бјежиш. Тешко јесте, нарочито овдје код нас, нагледаћеш се неправде, али само држи правац и стићи ћеш до циља.
Иначе, знам многе пријатеље који су након завршеног факса запалили на заад, никаквих проблема нису имали, чак су добри и цијењени радници. Тако да увијек имаш опцију да идеш вани ако ти овдје не буде добро. На западу се медицински радници сада траже масовно.
Само ти учи и биће све добро... :wink:
Најбитније ти је да прву годину-двије учиш јако, јако, без стајања, касније се уходаш, иако није ништа лакше, али се већ привикнеш на систем рада. Немој да застанеш на почетку, онда ћеш себе осудити на студирање 10+година ...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2013, 18:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jan 2012, 09:21
Meni pod hitno trebaju skripte za farmaciju, za prijemni naravno :) ako neko zna, molim vas napisite gdje tacno ima da se kupi ili nabavi, mozda u knjizari nekoj ili sl. :)

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2013, 18:25 
Voajer
Voajer

Ja sam cuo da ima nabaviti na fakultetu, vjerojatno u njihovoj biblioteci ili skriptarnici...

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2013, 18:28 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Provjericu, ali u svakom slucaju hvala :)

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2013, 18:32 
Voajer
Voajer

Nema na cemu, i drugi put ;) Inace to i ti planiras upisati MF BL?? Ako smijem znati koliki ti je prosjek i koliko prije se planiras poceti spremati?

Vrh

PostPoslato: 15 Jan 2013, 18:46 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Planiram :) Pa prosjek sve u svemu nije los, u prvom ja mislim 4,6, drugi 4,7, treci 4,8, a cetvrti bi trebao biti 5,0. Mislila sam poceti ovih dana, ako nabavim skripte, imam skriptu za hemiju, ali je poprilicno stara, pa ne znam da li odgovara.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2013, 13:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jan 2013, 13:20
Zdravo svimaaa :D I ja takodje imam zelju da upisem Medicinski fakultet, nabavila sam skripte iz hemije i biologije,e sad hemiju sam lako zavrsila,medjutim skripte iz biologije su po meni lose uradjene.Pa sam iz tog razloga htjela da vas pitam da li su previse teska pitanja na prijemnom iz biologije,i da li su pretezno iz skripti ?
Hvala unaprijed.

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2013, 15:22 
Voajer
Voajer

Meni je receno da su pitanja identicna onima iz skripti....

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2013, 15:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Uvek su bila identicna, zato i daju te skripte za vezbanje. U moje vreme ljudi ucili sve napamet, posto je bilo na zaokruzivanje. Zavrsili test za 10 minuta, upali na budzet, a ja isao na instrukcije radio zadatke kao blesav i jedva se upisao

Vrh

PostPoslato: 16 Jan 2013, 15:30 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 16 Jan 2013, 13:20
Nema sanse da ucim napamet :O Znaci sve u svemu ako se dobro pripremimo ,možemo očekivati i dobar rezuultat :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]