banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 29 Jul 2025, 23:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2477 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 124  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Dec 2012, 19:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
37 incha je,ali pise hd ready 1080p!
Jebi ga zavrcem znam,ali unaprijed sam se opravdao!Kad ovde je.e lud zbunjenog sa ovim specifikacijama!

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 20:07 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
princo je napisao:
<Enter_name> je napisao:
Full HD i HD ready su marketniški pojmovi; prvi označava panel koji može da prikaže 1080 linija, dok drugi označava da panel može da prikaže više od 720 linija (dakle, 1366x768 je HD Ready). Da bi vidio razliku između 720p i 1080p, morao bi da gledaš 32" TV sa distace manje od 1.9 m; dakle, HD Ready na 32" je OK.

Ali na ovom samsungu pise u lijevom donjem uglu na okviru hd ready 1080p!!To me buni totalno!I znas sta jos kadrovi na sve i jednom filmu i seriji su totalno idiotski bez obzira na mijenjanje moda slike i rezolucije!Toliko je glupo da se neda gledati!kao sirovi snimci bez post produkcije,otprilike!!Do cega to moze biti??
Ja i dalje ne razumiješ šta ti ne razumiješ i šta te tu toliko buni, taj tvoj Samsung je takak kakav piše, HD 1080p

postoji 720p i 1080p, prvi standard ima rez. 1280x720, a drugi 1920x1080; HD ready je marketinški trik (već pomenuto) i ne znači ništa, osim da je ''spreman za HD'' odnosno da jeste HD (visoke rezolucije) i može biti i 1280x720 i 1366x768 i 1920x1080 i čak više; tebi je samo bitno da li je 720p ili 1080p. Ako tv nećeš koristiti kao monitor ili ako nećeš gledati 1080 ripove (filmove) ili ako nećeš ovo navedeno raditi sa male udaljenosti, onda je bolje 720p.

Vrh

PostPoslato: 27 Dec 2012, 21:29 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

U bem ti sunce sta se nerviras!Buraz shvati ne znam,ne razumijem se,ispitujem!
E ovako aj sad zaboravi ovaj moj samsung,(mada sam i ja htio sebi uzimati novi tv)ali je otpalo!Osoba bliska meni kupuje tv i hocu da dobije best bay za novce kojima raspolaze!Starija osoba!Znaci ful hd nije potreban uopste po tvom misljenju,mada sam i ja tako nesto kontao!Ima u merkatoru neki samsung led 1366x768
hd ready za 600 stoja!Cetvrta generacija!Jel to dobra kupovina?Konkretno ja znam da na ovim nasim kanalima ni najskuplji lcd danasnjice nece emitovati dobru sliku,ali kad se gleda npr nac geo hd, hoce li biti slika ko staklo ili ce se vidjeti one ebene kockice i razlijevanje?Otprilike tako nekako ako me razumijes!!

E sad napisah zaboravi ovaj moj samsung al ne mozes kad je to sve ebena tehnologija koja napreduje iz casa u cas!Sta mislis o onim kadrovima sto sam spomenuo gore,do cega je to!Ne znam sa cim bih uporedio u picku maternu ali je totalno kao amaterski snimci,kao kad prikazuju kako se snimao neki film pa pustaju one sirove kadrove!Nemam pojma!Tv je star max tri godine i placen je tad 1600km,znaci i danas je vjerovatno u nekoj srednjoj klasi mozda i srednjoj visokoj!Ja nesto kontam da je prevelik za moju prostoriju!

Znam zavrcem usi ali sta ces!Dok si ziv ucis se!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2012, 02:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2012, 17:26
Ne nerviram se ja, izgleda se ti nerviraš :)

Idemo polako; taj Samsung od 600 KM se čini kao dobro kupovina, kupi ako nema negdje jeftinije.
Jel 32 inča? i da, nije potreban full HD, pogotovo što je za stariju osobu.

a to što spominješ te kvadratiće (kako kažeš-kockice) i loš kvalitet slike, to je zato što u prodavnicama uglavnom puštaju ove naše sakate kanale koji nisu HD, nego SD (iliti ga standardna definicija kod nas, na zapadu i dalekom istoku je to davna prošlost) i kao što kažeš, na svakom novijem televizoru će tako izgledati recimo RTRS i ne može se protiv toga. :-? A Nat Geo HD će izgledati kao staklo (ili možda mlijeko?), tu budi bez brige. HD televizija i filmovi su nešto potpuno drugačije i koji god tv da uzmeš (720p ili 1080p, svejedno) će davati sliku kakvu su televizijske kuće zamislile.

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2012, 11:45 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

e tako te volim:-)
najvjerovatnije ce pasti ovaj led samsung!
hvala svima I izvinjavam se na zavrtanju usiju:-)

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2012, 12:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Bik koji sedi je napisao:
HD ready je marketinški trik (već pomenuto)

nije marketinski trik, vec radi lakseg razumijevanja da se ne bi ljudi bombardovali brojevima (720p) objasnjeno je rijecima - HD ready (moze prikazati osnovnu HD rezoluciju)

btw LG 32LS3450 kupljen za 599KM i za te pare tv je super, a ima i jedan komican detalj - jedino za digitalnu pise Digitalna kablovksa TV
ne znam da li ce se to moci ispraviti nekim firmware-om, ali cak i da se ne ispravi, ne smeta radu

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 28 Dec 2012, 12:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
BoogiE je napisao:
sony je nevidjeno s*anje... (da izvines :) ) sony je dobar al najskuplji modeli ;) pa dalje... (: dvb-c kod sony-ja ( kao i panasonic) ne fercera najbolje kod ovih nasih kablovskih operatera (tj. ne memorise sve kanale) LG-ijev player koliko znam ne "pusta" DTS...

btw jel iko zna koliko je onaj Sharpov monstrum od 70" tamo kod mtela preko puta Eurospleta?

Dešava se da se poneki kanal omakne, ili je veći problem u pitanju?

Hvata li Arene na Elti :lol:
Ja sam se već razočarao u Soni fotoaparate, ne bih volio i u televizore :(

Iskustva sa ovim, možda:

http://www.stanictrade.ba/proizvod/617/ ... izori.html

Vrh

PostPoslato: 04 Jan 2013, 08:05 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Mar 2012, 10:48
E ljudi,

za 800 KM, koji LED ili LCD televizor kupiti? Bitno je da je 32 inca dijagonala i da je Full HD, ostalo nebitno. Mozda, eventualno da ima CI slot i HDMI ulaz, ali to uglavnom imaju svi.
Padao mi je na pamet LG 32LS5600, medjutim trenutno ga nema na stanju u Stanicu... Imate li neku preporuku? Ne mora biti LG.

Vrh

PostPoslato: 05 Jan 2013, 18:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pazaren Samsung 32LH5000...

Vrh

PostPoslato: 07 Jan 2013, 19:03 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Da prijavim....Pazario Sony KDL-32EX340, 690 gengi, za sada prezadovoljan. Dobra slika, reprodukuje filmove u 1080p rezoluciji....Da kucnem u drvo :D

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 12:42 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Avg 2011, 20:18
strucnjaci, sta mislite o ovom televizoru....

http://biscomm.net/2012/08/07/lcd-telev ... d-32incha/

ovih dana razgledam ponudu...pokusavam se ugraditi u nekih 800 KM...moze ladno da bude 32 centa dijagonala, full HD...dosad sam imao sony hd ready, nisam bio nezadovoljan...kontam da li da nastavim sa sonyjem ili da idem na LG o kojem sam cuo samo dobre rijeci...
plus, jos uvijek nisam siguran u kojoj radnji u banjaluci da kupujem...

svaki savjet dobrodosao

a pretpostavljam da je ovo taj o kojem govori @drakula

http://www.stanictrade.ba/proizvod/577/ ... izori.html

@drakula, kad kazes "kod stanica", na sta mislis? koje su to prodavnice?

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 13:09 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
na jednu jedinu u BL (otkako je zatvorena ona na Malti)- u Mercatoru

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 13:21 
Majstor
Majstor

pretpostavio sam da je to ta...technoshop, ako se ne varam, tamo uz malu stanicu

Vrh

PostPoslato: 10 Jan 2013, 18:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Okt 2003, 12:10
"kod Stanića"

Pa onda razmislite sljedeći put kad krenete zagovarati "angliziranje" pravopisa na netu....

Vrh

PostPoslato: 11 Jan 2013, 00:33 
Majstor
Majstor

bio sam danas u mercatoru, ima ovaj, svidja mi se

http://www.stanictrade.ba/proizvod/478/ ... izori.html

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2013, 10:58 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Što se tiče LS5600, gledao sam ga, nije loš TV za te pare, koristi IPS panel (tipično za LG), pa je kontrast slab (crna boja više siva nego crna). Onih 100 Hz možeš okačiti mačku o rep, TV je 50 Hz; MCI je Motion Clarity Index i Boga pitaj kako oni dobiju tih 100 Hz (znam da Philips sabira herce :-? ). LV375S nisam imao priliku gladati kako radi, ali bih očekivao sličnu sliku... zamoli ih da ti upale oba TV-a, pogledaj da li ti odgovara slika (nedostatak kontrasta ćeš teško uočiti zbog vrlo dobre rasvjete u prdavnicu, ali probaj bratiti pažnju na to). Ako daju sličnu sliku i možeš živjeti bez Smart TV-a (ne vidim što ne bi mogao), ja glasam za LS5600, ipak je razlika u cijeni 140 KM. U svakom slučaju, najviše vjeruj svojim očima ;)

Vrh

PostPoslato: 12 Jan 2013, 22:29 
Majstor
Majstor

Odem danas da pazarim LV375S...kad ono, medjutim...prodali ga...razgledam jos, malo sletim do neta oko specifikacija i uzmem LS5600....smontirao uredno u stanu, super se uklopio, nema price...

i sad dodjem ovdje i procitam ovo tvoje, enter :lol: i jos mi draze sto izabrah ovaj ....759 KM cijena

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013, 13:18 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

nidjeveze je napisao:
pretpostavio sam da je to ta...technoshop, ako se ne varam, tamo uz malu stanicu

Naravno, jedan jedini Stanic trade u Mercatoru u BL

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pravo da vam kazem popizdio sam na ove u "Stanicu", nameracio sam se bio na LG 32LS5600 pred Novu Godinu, i lijepo ih priupitam, trebam li rezervisati svoj primjerak, jer bi ga kupio za par dana, a ne odmah. Oni, kao iz topa, "Nemas brigu buraz, ima toga na stanju", a naravno kada sam dosao kupiti, NESTALO... A kada ga mogu zbaviti - za 15 jebenih dana. Kao da ga iz Koreje zbavljaju.
Tako da sam pazario Samsung 32LH5000, u onoj budjelarnici, preko puta Eurospleta, zaboravih kako se zove...

Vrh

PostPoslato: 14 Jan 2013, 13:24 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

<Enter_name> je napisao:
Što se tiče LS5600, gledao sam ga, nije loš TV za te pare, koristi IPS panel (tipično za LG), pa je kontrast slab (crna boja više siva nego crna). Onih 100 Hz možeš okačiti mačku o rep, TV je 50 Hz; MCI je Motion Clarity Index i Boga pitaj kako oni dobiju tih 100 Hz (znam da Philips sabira herce :-? ). LV375S nisam imao priliku gladati kako radi, ali bih očekivao sličnu sliku... zamoli ih da ti upale oba TV-a, pogledaj da li ti odgovara slika (nedostatak kontrasta ćeš teško uočiti zbog vrlo dobre rasvjete u prdavnicu, ali probaj bratiti pažnju na to). Ako daju sličnu sliku i možeš živjeti bez Smart TV-a (ne vidim što ne bi mogao), ja glasam za LS5600, ipak je razlika u cijeni 140 KM. U svakom slučaju, najviše vjeruj svojim očima ;)

A kakav ti je Samsung 32LH5000?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2477 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 124  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]