banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 16 Jun 2025, 15:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 178 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 06 Dec 2012, 17:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
pa i taj bazen je kobilj otkupio od države neposredno prije rata

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 17:58 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
trebalo j eu okviru akva parka napraviti bazen na onolikoj livadi i garantujem da bi bio ekonomski isplativ

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 18:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Sep 2005, 20:36
Stvarno smo stoka i to ona sitnozuba. Ne shvatam da neko ne podrzava rad bazena, ali nikako.
Plivanje je jedan od bazicnih sportova, a o korisnosti istog ne trebam pricati.
DA ponovim sto sam vec rekao, kao i neki koji normalno razmisljaju - bazen se ne moze sam odrzavati, mora se upumpavati iz drzavne/gradske kase.
Sto se tice brojnosti klubovre - o tome sam pisao na drugim temama - to su nasa posla( necu da pisem srpska, jer je tako i u Federaciji) , ali sistem financiranja tih klubova uglavnom nije problem Grada, sem sto vecina dobija neke besplatne termine, ali ne svi, samo oni uspjesniji.
Koliko sam upucen - bazen je u sportskim terminima prepun, sto je jako dobar znak - jedno dijete na bazenu je jedno manje na ulici.
I jos nesto sto zaboravljate vi koji pljujete po svemu - plivaci ne dobijaju platu, oni placaju clanarinu - a neki klubovi koji dobijaju ogromne pare iz budzeta imaju profesionalce koji primaju platu, sto ce reci da ih vi indirektno placate.
Jos jednom - kakva smo stoka, ne zasluzujemo nista da imamo - sve treba zatvoriti i skole i bolnice, jer , eto, ne donose profit.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 18:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Tako je!!!
Ukinimo banjalučki Borac! i BSK!*
Koliko vidim ne ide im nešto, zašto bi mi plaćali za njihovu drugorazrednost?!?!

*jel postoji jop uvjek BSK?

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 18:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

DANIJEL BL je napisao:
pa i taj bazen je kobilj otkupio od države neposredno prije rata

"Otkupio".

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 18:26 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 08 Feb 2010, 13:02
laoce je napisao:
Stvarno smo stoka i to ona sitnozuba. Ne shvatam da neko ne podrzava rad bazena, ali nikako.
Plivanje je jedan od bazicnih sportova, a o korisnosti istog ne trebam pricati.
DA ponovim sto sam vec rekao, kao i neki koji normalno razmisljaju - bazen se ne moze sam odrzavati, mora se upumpavati iz drzavne/gradske kase.
Sto se tice brojnosti klubovre - o tome sam pisao na drugim temama - to su nasa posla( necu da pisem srpska, jer je tako i u Federaciji) , ali sistem financiranja tih klubova uglavnom nije problem Grada, sem sto vecina dobija neke besplatne termine, ali ne svi, samo oni uspjesniji.
Koliko sam upucen - bazen je u sportskim terminima prepun, sto je jako dobar znak - jedno dijete na bazenu je jedno manje na ulici.
I jos nesto sto zaboravljate vi koji pljujete po svemu - plivaci ne dobijaju platu, oni placaju clanarinu - a neki klubovi koji dobijaju ogromne pare iz budzeta imaju profesionalce koji primaju platu, sto ce reci da ih vi indirektno placate.
Jos jednom - kakva smo stoka, ne zasluzujemo nista da imamo - sve treba zatvoriti i skole i bolnice, jer , eto, ne donose profit.

SVAKA CAST!

ja sam krenuo pisati o bazicnim sportovima (plivanje trcanje gimnastika) i kontam se, kome pisati, specijalcima koji to ionako ne razumiju. Objasnjavati ljudima da ljudi kroz sport jacaju karakter, izgradjuju licnost, ne visi na ulici kao kod mene u podne sa dvolitrama, postaju bolje osobe, stvaraju su kontakti medju ljudima, cuvaju zdravlje i kondiciju itd. jer ce specijalci doci i reci, nema profita, treba napraviti smajli ne da udara glavom u zid vec u kineski zid.

Citiraj:
Aj fino nek se sam prijavi ko je isao u specijalno odjeljenje, da ne bi mi istrazivali.

:lol: :lol: :lol:
govori covjek istinu :D

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 18:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
niposto zatvarati bazen.

ne znam ko bi normalan bio protiv toga da stotine djece treniraju plivanje.....samo sam postavio pitanje koga grad subvencionise,tu djecu (koja uredno placaju clanarinu,koliko 20,30 ili 50 maraka mjesecno :( ) ili vlasnike tih mali milion klubova (koji dobijaju besplatne termine u bazenu) 8)

ja sam vise za omasovljenje skolskog sporta,kao nekad...tad je banjaluka imala desetak olimpijskih sampiona.....nesto mi je ovaj koncept saren skroz :D :D

tu bi djeca trebalo besplatno dolaziti ponekad,u sklopu fizickog vaspitanja.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 19:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Schlager je napisao:
tad je banjaluka imala desetak olimpijskih sampiona......

Kontam da to više ima veze sa tim što je tada Banjaluka bila u državi koja je imala jake lige i sopstveno takmničenje, a ulagalo se i znatno više sredstava nego zbog školskog sporta....Sada naši sportaši nemaju šansu da se plasiraju na OI ma koliko dobri bili. Eventualno u nekom neekipnom sportu ili da se "prodaju" drugim reprezentacijama. Čak i ako grad daje besplatne termine plivačkim klubovima i vlasnici tih klubova tu nešto sitno i ušićare (ne mogu se tu velike pare okretati) treba gledati širu sliku i to koliko djece prođe kroz te klubove stičući prva znanja o plivanju i sportu uopšte.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 19:01 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
niposto zatvarati bazen.

ne znam ko bi normalan bio protiv toga da stotine djece treniraju plivanje.....samo sam postavio pitanje koga grad subvencionise,tu djecu (koja uredno placaju clanarinu,koliko 20,30 ili 50 maraka mjesecno :( ) ili vlasnike tih mali milion klubova (koji dobijaju besplatne termine u bazenu) 8)

ja sam vise za omasovljenje skolskog sporta,kao nekad...tad je banjaluka imala desetak olimpijskih sampiona.....nesto mi je ovaj koncept saren skroz :D :D

tu bi djeca trebalo besplatno dolaziti ponekad,u sklopu fizickog vaspitanja.

Oni koji rade u klubovima ne primaju platu od grada, vec iskljucivo od clanarina.
Banjaluka do rata nikad nije imala nikog ni blizu olimpijade( sto se tice plivanja) ni prvaka Jugoslavije, mogu se zakleti ni u finalu bilo koje plivacke discipline na drzavnom nivou - danas je sve to na mnogo visem nivou - i meni je debilizam sto ima toliko klubova, ali evidentno je i da je pored kvantitena i kvalitet prisutan.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 19:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Mislim da je shlager govorio o banjalučkim olimpijcima iz ostalih sportova,a ne plivanja....

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ma znam o cemu je govorio (8 zlatnih medalja, ukupno 12 - vecina rukomet), samo sam htio da naglasim koliko je plivanje u BL napredovalo.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 19:07 
Administrator
Korisnikov avatar

Hajde neka je napredovao bar jedan sport....

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 19:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 11:26
nisam stvarno strucnjak za te vodene sportove,zato se i izvinjavam ako nesto glupo napisem,ali nekako sam uvjeren da ce deset puta vise vrhunskih sportista dati PK i VK Partizan iz Beograda sam,nego ovih nasih 10,ili 110....plasim se da mi nemamo ni blizu strucnjaka ni za dva dobra kluba,a kamoli 10,zato sam malo molio da mi se pojasni ovaj koncept...

ali dobro,slazem se sa vama,yebo rezultate,neka djece nek vjezbaju,razvijaju tijelo i duh,putuju,sticu prijateljstva,postaju bolji ljudi...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 19:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
Schlager je napisao:
ali dobro,slazem se sa vama,yebo rezultate,neka djece nek vjezbaju,razvijaju tijelo i duh,putuju,sticu prijateljstva,postaju bolji ljudi...

Toga najviše fali ne samo na tom bazenu nego uopšte... :(

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 19:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Schlager je napisao:
nisam stvarno strucnjak za te vodene sportove,zato se i izvinjavam ako nesto glupo napisem,ali nekako sam uvjeren da ce deset puta vise vrhunskih sportista dati PK i VK Partizan iz Beograda sam,nego ovih nasih 10,ili 110....plasim se da mi nemamo ni blizu strucnjaka ni za dva dobra kluba,a kamoli 10,zato sam malo molio da mi se pojasni ovaj koncept...

Opet da ponovim, ni meni se ne svidja sto ima toliko klubova - ozbiljna su samo 2-3, ostalo je boranija , ali mislim da i samo ta tri kluba dobijaju neke besplatne termine na bazenu,ostali ne. Govorim o plivanju, sto se vaterpola tice - koliko sam upucen, bar do prije 2-3 godine, je sve bila boranija.
A rezultata ima, ne bas kao Partizan ( koji je jedan od najjacih PK),hm, kako da uporedim - nesto kao prva liga BiH i prva liga Srbije u fudbalu.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 19:30 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
nepokoreni je napisao:
Toga najviše fali ne samo na tom bazenu nego uopšte... :(

Fali ti to, ali ti smeta bazen koji to i postiže i ti smatraš da ga treba zatvoriti? I očigledno lupetaš kad kažeš da bazenu to fali, jer je od 6 naveče, bez obzira na godišnje doba pun...Mali bazen, veliki bazen podjeljen na plivače, vaterpoliste i centrali rekreativni dio, ne može se rukama mahati
Ne kontam te...

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 19:50 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Džontra,
Ne smeta mi bazen, volim bazen i volim plivanje al mi smeta što je slupana ogromna lova na ogroman kompleks za koji budala zna da treba velika lova da bi se samo prečistila voda, očistile pločice, i postrojenje držalo u operativnom stanju i sve to treba kadar da ga opslužuje da bi to sve radilo kako valja i da bi mogao da smočiš svoju iritantnu guJcu u vodu...E sad isplativost samog bazena nije moguća od samo posjećenosti i manifestacija to svi znamo, OK...ali taj ISTI bazen NE MOŽE da pokrije zaradom od pomenutih dešavanja kadar koji ga opslužuje da radi kako treba, a da se na lažemo treba poprilično ljudi raznih struka da to sve fercera (Iskustvo govori, ne na bazenu doduše) plus razni češiguzi i neradnici u istom objektu (standardna oprema državnih preduzeća jel?) i rezervni dijelovi, sredstva za rad i ostala trebovanja. Da taj objekat MOŽE da pokrije svojom posjećenošću samo osoblje bazena i recimo filtaciju vode ja sam negativac i pik na mene, ali prosto NE MOŽE jer je grad i neko mnogo pametan napravio monumentalno zdanje (spomenik megalomanske gluposti) tri puta većeg kapaciteta nego što može da se popuni i preopteretio je ionako već prenategnuti budžet grada za održavanje sportskih takmičenja....samo izračunaš koliko para treba da bi osoblje primilo plate i prijave i eto šta pričam, i zato nema love da se zamijeni tuš koji košta cca 10 KM.
To je ko kad tebi samom firma dodijeli stan od 90 kvadrata pa se hvataš za glavu kad ti stigne račun za grijanje i ostale komunalije...

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 19:58 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Koliko bi, po tebi , trebao biti bazen? Ja nesto kontam da fudbalsko igraliste ne bi trebalo biti vece od 50 sa 25 metara - uzima previse prostora, valja travu saditi, kositi, ljeti navodnjavati.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 20:03 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Što se tiče ulaznica i cijena nemam pojma...volio bi ja najviše da je džabe :) al eto. Pazi jedno, da su u sklopu kompleksa napravili i malo više sadržaja tipa bazen za djecu sa zamimacijama, pa bazene odnosno masažne sjedeće sa toplom vodom (_zoka spomenu invalide) plus valika sauna i parno kupatilo sa pratećim sadržajima sve u sklopu objekta e to bi već bilo nešto i moglo bi se samo po sebi koliko-toliko izdržavati što sam naveo...malo za takmičenja malo za gotivu plus prateći protein i klasični bar :wink:

Poslednji put menjao nepokoreni dana 06 Dec 2012, 20:05, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 20:04 
Administrator
Korisnikov avatar

laoce je napisao:
Koliko bi, po tebi , trebao biti bazen? Ja nesto kontam da fudbalsko igraliste ne bi trebalo biti vece od 50 sa 25 metara - uzima previse prostora, valja travu saditi, kositi, ljeti navodnjavati.

Manje se čovjek i umori na takvom terenu...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 178 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]