laoce je napisao:
Stvarno smo stoka i to ona sitnozuba. Ne shvatam da neko ne podrzava rad bazena, ali nikako.
Plivanje je jedan od bazicnih sportova, a o korisnosti istog ne trebam pricati.
DA ponovim sto sam vec rekao, kao i neki koji normalno razmisljaju - bazen se ne moze sam odrzavati, mora se upumpavati iz drzavne/gradske kase.
Sto se tice brojnosti klubovre - o tome sam pisao na drugim temama - to su nasa posla( necu da pisem srpska, jer je tako i u Federaciji) , ali sistem financiranja tih klubova uglavnom nije problem Grada, sem sto vecina dobija neke besplatne termine, ali ne svi, samo oni uspjesniji.
Koliko sam upucen - bazen je u sportskim terminima prepun, sto je jako dobar znak - jedno dijete na bazenu je jedno manje na ulici.
I jos nesto sto zaboravljate vi koji pljujete po svemu - plivaci ne dobijaju platu, oni placaju clanarinu - a neki klubovi koji dobijaju ogromne pare iz budzeta imaju profesionalce koji primaju platu, sto ce reci da ih vi indirektno placate.
Jos jednom - kakva smo stoka, ne zasluzujemo nista da imamo - sve treba zatvoriti i skole i bolnice, jer , eto, ne donose profit.
SVAKA CAST!
ja sam krenuo pisati o bazicnim sportovima (plivanje trcanje gimnastika) i kontam se, kome pisati, specijalcima koji to ionako ne razumiju. Objasnjavati ljudima da ljudi kroz sport jacaju karakter, izgradjuju licnost, ne visi na ulici kao kod mene u podne sa dvolitrama, postaju bolje osobe, stvaraju su kontakti medju ljudima, cuvaju zdravlje i kondiciju itd. jer ce specijalci doci i reci, nema profita, treba napraviti smajli ne da udara glavom u zid vec u kineski zid.
Citiraj:
Aj fino nek se sam prijavi ko je isao u specijalno odjeljenje, da ne bi mi istrazivali.
govori covjek istinu