banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 02 Avg 2025, 23:58

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 388 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Sledeća

Da li podržavate povećanje cijena cigareta?
podržavam 63%  63%  [ 87 ]
ne podržavam 24%  24%  [ 33 ]
svejedno mi je 14%  14%  [ 19 ]
Ukupno glasova : 139
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Dec 2012, 18:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Talija je napisao:
Do duše, prije se gledao tv, pogledaš film ili crtani i vani, a danas igrice, FB, kompjuter, sve manje druženja, socijalizacija nikakva, a o sportu kao rekreaciji da i ne govorim.
Ali, to je do roditelja, bar dok su djeca manja mogu im limitirati vrijeme provedeno za kompjuterom.

Može ali ne mora da znači. Negdje sam čitao da je taj stepen socijalizovanosti u Evropi najmanji u Skandinaviji. Što i jeste tačno, manje se ljudi druže, zimi nemaš puno mogućnosti kad napada 2 metra snijega..Ljeti za mrvicu bolje, anti social nation uglavnom.

Pa opet nisu debeli, ali to je prije svega najviše zbog zdrave ishrane po meni.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 18:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Sep 2011, 10:43
Citiraj:
Pa opet nisu debeli, ali to je prije svega najviše zbog zdrave ishrane po meni.

Jednom mi je jedna Šveđanka spremila neku čorbicu. Zdravlje, ovo ono... Mislim, moja pokojna baba je to zvala napoj i davala krmcima.

Ja bih ove domaće splačinare vješao po kestenju, ali nisam baš ni za to da pređemo na paprat.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 18:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
:lol: :lol: Nisi prvi koji to kaže.

Pa sad.. to je za mene specijalitet, bar ja to volim. 8) Pogotovo čorbe sa ribom, nema ništa bolje. :wink: Možda malo nije ukusno u početku, al to zato što je zdravo. Tako su mene uvjeravali dok sam bio manji.. a poslije se navikneš. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 18:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ja sam u Njemačkoj jeo ponajviše turske kebape. Volim i giros. Međutim, Turci su ih tamo potisnuli (kao i Mekdonalds, što nije šteta). Nema ništa bolje od dobrog kebapa prije nego što piješ pivo, a i poslije sjeda. Bez obzira koliko popiješ, pojedeš to pred spavanje i nema problema, ni glavobolje ni mučnine naredni dan.
A to je hrana od koje se ne deblja puno. Nekako suho meso, sa puno povrća, začina.
U BL ima jedan za kojeg ja znam (Vivaldi, kod srpskog konzulata) i odličan je. 4km mali kebap, poskup, ali vriejdi svaku marku.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 18:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
zepcak je napisao:

Ne treba biti toliko kritičan. Istina je da ima djece koja provode više vremena ispred kompjutera na facebooku i na igricama, međutim to su jednostavno sve nuspojave koje nam donosi moderno doba. Ali ja i dalje viđam djecu na igralištima, i raznorazne nogometne, rukometne, odbojkaške talente... A uvijek je bilo djece sa nikakvom socijalizacijom.
Sjećam se u moje doba kako su naši stari kukali što slušamo muziku što tuva, lupeta, nekakve gitare, bubnjeve, pičke materine, šetamo po kafićima. Što jednostavno ko i oni ne idemo na prela i pjevamo i slušamo samo izvornu muziku (šargija i violina), jer je to vala za njih jedina muzika što postoji :D . Starijim ljudima će mladež uvijek bit nikakva.

upravo tako...kad mi uzmu ljudi od 25 godina prditi kako je u njihovo vrijeme...vaduh bio cistiji,kinder igracke bolje,crtici bolji....
odosmo mi sa cigara na ishranu,pa na danasnju omladinu.
ja prvi...da sam u mladosti imao struju,a kamo li komp,ne bi lopte vidjeo.
kitopsina je napisao:
U BL ima jedan za kojeg ja znam (Vivaldi, kod srpskog konzulata) i odličan je. 4km mali kebap, poskup, ali vriejdi svaku marku.

imaju jos dva,jeftinija...jeste skup u vivaldiju i ne mozes se najesti...al je bas ukusan.

Poslednji put menjao alkibijad dana 05 Dec 2012, 18:47, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 18:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Da, sretna vremena... crni snijeg u Banjaluci. Ko bi ga zaboravio. Celulozo, hvala ti!

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 18:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
richa je napisao:
Ove sto mene truju ostaju na istom...A taman sam se ponadao da ce poskupiti...:(

Ima i za to rjesenje.

Za svaku kutiju cigara koju kupis, uplatis po 1 KM na:

Primalac: Javni prihod Republike Srpske
Broj žiro računa: 5620990000055687
Svrha doznake: pušenje

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 19:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
richa je napisao:
Ove sto mene truju ostaju na istom...A taman sam se ponadao da ce poskupiti...:(

pa buraz u tom je i fora...
docemo do toga da philip morris proizvodi kostaju koliko i proizvodi fds...
i ko ce onda normalan da daje za drinu 3,5 km, kad moze da pusi marlboro za iste pare...

tako se to radi, a ljudi raspravljaju o zdravlju, zagadjenju i ostalim pm...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 19:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
kitopsina je napisao:
Da, sretna vremena... crni snijeg u Banjaluci. Ko bi ga zaboravio. Celulozo, hvala ti!

Koliko si ti star/a kad se toga sjecas :lol:

Ili okacis ves na strik a za 2h na njemu siva pepeljasta prasina :o

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 19:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ajkula je napisao:
kitopsina je napisao:

Koliko si ti star/a kad se toga sjecas :lol:

Ili okacis ves na strik a za 2h na njemu siva pepeljasta prasina :o

43, ako sam dobro računao...

Nije samo veš, nego dođeš u kuću, a na usnama se uhvatile crne linije od čađi i ko zna čega sve ne...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 19:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
zepcak je napisao:
Ne treba biti toliko kritičan. Istina je da ima djece koja provode više vremena ispred kompjutera na facebooku i na igricama, međutim to su jednostavno sve nuspojave koje nam donosi moderno doba. Ali ja i dalje viđam djecu na igralištima, i raznorazne nogometne, rukometne, odbojkaške talente... A uvijek je bilo djece sa nikakvom socijalizacijom.
Sjećam se u moje doba kako su naši stari kukali što slušamo muziku što tuva, lupeta, nekakve gitare, bubnjeve, pičke materine, šetamo po kafićima. Što jednostavno ko i oni ne idemo na prela i pjevamo i slušamo samo izvornu muziku (šargija i violina), jer je to vala za njih jedina muzika što postoji :D . Starijim ljudima će mladež uvijek bit nikakva.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Fakat dobar post! Dobro opisano.
Samo napomena, kad sam pisala za lošu socijalizaciju mislila sam prvenstveno na one koji mnogo vremena provode pred kompjuterom u adolescentkom dobu, nisam generalizovala, naravno da ima djece i uvijek će biti djece vani koja se igraju kao što se uvijek i igralo - zajedno, uz čarke, fore i fazone, onako baš kako i dolikuje djetetu.
Nekako mi to milije vidjeti nego nekog mladog iznoguda frika koji sve zna i koji bi mi profesor bio iz informatike a nema ni 14 godina.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 20:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
kitopsina je napisao:

Nije samo veš, nego dođeš u kuću, a na usnama se uhvatile crne linije od čađi i ko zna čega sve ne...

:lol: :lol: :lol: E jebiga sad,pa gdje si ti stanovao?Uz dimnjak?Najdalje kod Pide?

Jeste na rebrovcu,adi i starcevici smrrdilo,ves i auta bili cadjavi ali usne.... :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 20:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije tada bilo kompjutera, djeca trčala povazdan i u letu nafatavala čestice čađi. :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 20:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

krol2 je napisao:
kitopsina je napisao:

:lol: :lol: :lol: E jebiga sad,pa gdje si ti stanovao?Uz dimnjak?Najdalje kod Pide?

Jeste na rebrovcu,adi i starcevici smrrdilo,ves i auta bili cadjavi ali usne.... :lol: :lol:

Nova Varoš.
I još uvijek je ovdje kritično zimi. Ne znam zašto. Valjda nema strujanja kao u blizini Vrbasa...

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 20:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Jel ti i Čađo komšija bio? :D

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 20:15 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Jebi ga, tako je bilo...

A Čađo je ime dobio valjda po tadašnjim bokserima Slavije, Afrikancima Čađi i Uglješi.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 20:22 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
A zato ste vi iz Georgi Stojkov isli na ekskurziju u Zenicu i svi propusili sa 11....da udahnete cistog vazduha

kraju sala....jeste prije rata bilo gadno,sto jest jest....ada,cesma,rebrovac,starcevica,borik i nova varos se gusili pogotovo predvece

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 20:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Zimi čađ i otrovi, a ljeti smeće, prepuni kontejneri, potrgane kese... Tu je Borik bio najgori.
Ovo sada je u nekim stvarima idila u odnosu na prije.

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 01:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Stvarno ce za koju godinu cijena Marlbora i Drine biti ista :lol: :lol:
Koliko vidim po ovome Marlboro Gold koji ja pusim nece poskupiti dok Drina skace za 30 feninga, boze sacuvaj :D :D

Vrh

PostPoslato: 06 Dec 2012, 07:32 
Citiraj:
Ja se kao dijete nisam sjećala nikoga iz društva, razreda, škole da je bio kilav, možda je bilo vrlo malo takvih

Obicno je jedan ili par njih u cjelom razredu bilo malo krupniji i takvi su uvijek imali nadimak "buco".

Ok je pocastiti se smecem od hrane ponekada, ali kada to postaje svakodnevnica onda je velik problem, ne mislim samo na fast fud i hamburgere vec i na komplet sve smece od hrane, raznorazne kobaje (ne domace od mesa napravljene), pastete, virsle, salame, sve je to shit od hrane...

Ja cu se uvijek pocastiti dobrim domacim mesnatim prsutom umjesto nekog parizera punog svakakvih sr**a...i zdrava hrana ne mora biti neukusna, treba znati spremiti pa ko zna, zna...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 388 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]