banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 31 Jul 2025, 00:28

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 18 Nov 2012, 22:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
Не треба бити много паметан па закључити зашто је толики проценат одузетих дозвола. Једини је проблем што не можеш туђи живот купити за 50 КМ.

Имао сам прилику скоро бити у иностранству и излазити са земљацима. Све је пресликано као и код нас, само што се они дању бусају добрим аутима, ноћу их ипак вози такси. Треба ли рећи да су казне застрашујуће? И онда ти исти земљаци кад дођу у отаџбину дозволе себи да возе пијани, јер ето 50 КМ је тарифа. Кад могу овдашњи смртници зашто не би и они.

Не знам да ли се неко сјећа, прије коју годину дјевојка је настрадала баш код гимназије као пјешак. Наиме, у сличном судару метални комад је погодио и нанио јој смртне поврједе. Пуком срећом синоћ се то није десило.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2012, 22:26 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Oduzimanje vozačke i kazne ovdje nisu najgore što se tim vanzemljacima desi kad dođu ovdje da se busaju. Kamo sreće.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2012, 22:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Dec 2005, 09:37
Opet dijaspora kriva za udese po BL?

Ali, izvinite, što se vi brinete kakvi ste u očima drugih ljudi i šta se o vama misli i zna? Kao da je to važno? Važno je koliko čovjek ima od života i šta u životu načini od sebe, od svoje sredine i svoga potomstva.

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2012, 22:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Molim?

Vrh

PostPoslato: 18 Nov 2012, 23:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
danas je medjunarodni dan zrtava u saobracaju, sjetimo se dragih ljudi koji su izgubili zivote svojom ili tudjom krivicom.

Gledao sam jedan dokumentarac iz istorije automobilizma, na autima se ispocetka radilo da imaju gumeni branik ili valjak ali to nije dalo rezultate.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 16:40 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Nije problem u tih 50KM problem je u tome sto policija i kad oduzme vozacku pusti te da vozis svoje auto kuci a vidno si pijan, ujutro podignes dozvolu i onda tek nakon odredenog vremena u vecini slucajeva uz dogovor kad ti odgovara oduzmu dozvolu na 1 mjesec.

Kad bi bilo da te vode na trijeznjenje ili patrola sprovede kuci pod rotacijom pa automatski oduzimanje vozacke od momenta kad si uhvacen... drugacije bi se i narod ponasao.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 21:24 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Nekakav udes kod pekare Maletic, zna li ko sta vise informacija? Tj nije nekakav, kazu da je bas zestok...

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 23:32 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2008, 14:27
То је код мене. Ту је удес сваких 15 дана.
Човјек чије је двориште на тој раскрсници има дрвену ограду дворишта. Једноставно свако мало му улети ауто у двориште, нема рачуна да прави неку фину ограду.

Вечерас судар, мала беба била у ауту. Али колико сам чуо од цура из пекаре, двоје одвезено возилом Хитне, нико теже повријеђен.

Vrh

PostPoslato: 19 Nov 2012, 23:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Često sam gore - draže m ići gore od crkve nego kraj pekare, kakvih idiota bude. Malo se i lupaju.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 00:36 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
znam da nije lijepo smejati se tudjoj nesreci al malo mi drago zbog nekih dobrih razloga..u Dubai piva 3000 eura.. :lol:
treba samo ostro i kod nas..

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Проблем почиње од тих 50 марака. На основу тога они су постали флексибилни. Као што кажеш, и када ти одузму возачку наставиш са вожњом, дакле иста бомба на цести само без возачке. Да би се неке друштвене девијације исправиле, заиста је неопходнo извршити притисак, како над припадницима полиције тако и на учесницима у саобраћају.

Vrh

PostPoslato: 20 Nov 2012, 14:30 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Gocias je napisao:
Проблем почиње од тих 50 марака. На основу тога они су постали флексибилни. Као што кажеш, и када ти одузму возачку наставиш са вожњом, дакле иста бомба на цести само без возачке. Да би се неке друштвене девијације исправиле, заиста је неопходнo извршити притисак, како над припадницима полиције тако и на учесницима у саобраћају.

Tebi 50-100KM kako god okrenes ode iz dzepa dal na cast dal na kaznu dozvolu ionake ne gubis odma vec kad ti odgovara u vecini slucajeva. A kad bi se auto i vozacka oduzimali isto vece(jer da je neko od suvozaca trijezan odma bi vozio) ujutro dodes po auto al sa nekim ko ima dozvolu posto se tvoja automatski oduzima na odreden period 1-2-3 mjeseca.
Automatski se stavra mac sa dvije ostrice 50KM nema istu vrijednost posto je kazna rigoroznija i uvijek mozes naletiti na drota koji je tu vece dobro zaradio i sad malo radi za drzavu.
Kod vecine ljudi nije problem kazna 100-150KM vec oduzimanje dozvole

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 21:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Не може отићи на част, то је чисти нечаст - криминал и корупција. И мислим да је у томе суштина проблема. Ако си "комотан" са стотињак марака, ваљда се подразумијева да наставиш возити. Нисам сигуран, али ако је особа у акохолисаном стању мислим да закон прописује тријежњење. Како си и сам рекао, или у пратњи полиције или остављањем аута, али дозвола иде исто вече.

Да је већина људи нормална, не би се ни довела у ситуацију да изгуби дозволу. Позовеш такси и ријешен проблем. Три у један, имаш дозволу, 100 КМ у џепу и што је најважније ниси убио пјешака, другог возача, сапутника и самог себе.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2012, 19:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pet osoba, uključujući trogodišnje dijete i bebu od nekoliko mjeseci, primljeno je sinoć u banjalučki Univerzitetsko-klinički centar (UKC), nakon sudara koji se dogodio u mjestu Ramići, na magistralnom putu Banjaluka - Prijedor.

Povrede su zadobili Goran Turjačanin, Slavica Stojanović i Nedeljko Raseta, dok su beba R.Đ., kao i R.A.(3), poslije ambulantnog pregleda poslani na kućno liječenje.

Saobraćajna nezgoda se dogodila oko 19.40 časova, kada su se, prema nezvaničnim informacijama, sudarili fiat punto i golf 2, prenose "Nezavisne novine".

"Turjačanin je zadobio kontuziju glave sa posjekotinom skalpa, koja je primarno hirurški zbrinuta u prijemnoj ambulanti. Pacijent je prebačen u Kliniku za neurohirurgiju UKC Banjaluka", potvrđeno je "Nezavisnim" u banjalučkom Univerzitetsko-kliničkom centru.

Stojanovićeva je zadobila povredu drugog i trećeg rebra lijeve strane tijela, te kontuziju abdomena.

"Pacijentkinja je prebačena u Kliniku za torakalnu hirurgiju", navode u UKC Banjaluka.

Raseta je zadobio povredu lijeve potkoljenice, ali i povredu lica, koja je zbrinuta u prijemnoj ambulanti, nakon čega je pacijent prebačen u Kliniku za ortopediju UKC Banjaluka.

Policija je, nakon sudara, obavila uviđaj, a u narednom periodu biće ispitane okolnosti pod kojim je došlo do nezgode.

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/hronika/pe ... z2DAPn38DT

:(

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 23:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Lik večeras sa golfom dvojka porušio zid i kapiju od vulkanizera kod Bortona u Obilićevu. Sva sreća da nije neko prodavao kestenje ili slično na onoj zelenoj površini, jer je tačno tuda preletio.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 23:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
i na lausu ko kingsa je bila neka gadna saobracajka veceras izgleda 3 auta ili je trece stradalo usput :-?

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 03:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Vlada Republike Srpske večeras je na telefonskoj sjednici razriješila dužnosti direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove Živana Delića koji je vozeći u pijanom stanju sinoć usmrtio pješaka u Bijeljini.

Vijest o razrješenju objavila je večeras SRNA, navodeći da će Delićevu funkciju do imenovanja novog direktora obavljati njegov zamjenik.

Iako se u obrazloženju odluke o razrješenju ne navodi pravi razlog, Istinito saznaje da je Delić akter sinoćnje saobraćajne nesreće u Bijeljini, u kojoj je smrtno stradala 51-godišnja žena.

Nesreća se dogodila sinoć u Ulici Stefana Dečanskog u Bijeljini u 22.30 sati. Automobil "pasat", kojim je upravljao Delić, udario je ženu čiji su inicijali F.I. Od zadobijenih povreda preminula je na licu mjesta.

Prema našim saznanjima, Delić je na put krenuo iz ugostiteljskog objekta, službenim vozilom i pod jačim uticajem alkohola.

Vrh

PostPoslato: 05 Dec 2012, 07:57 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 17 Avg 2009, 07:33
čovjek razriješen i prije opružnice i prije presude
očekujem za koji dan da ga vrfate opet kao i onog pomoćnika zbog proceduralnih propusta

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 08:50 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da li je neko od nasih forumasa bio u busu?

http://www.nezavisne.com/novosti/hronik ... 71942.html

Vrh

PostPoslato: 18 Dec 2012, 09:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Kod mene je telefon jutros zazvonio milion puta... Ustao sam iz kreveta svjestan da je bio neki belaj.
Buraz je u busu.
On je zaradio par kopci i dosta ogrebotina. Valjda niko nije kriticno; ali su dvoje teze povredjeni.
I ima forumasa u busu; mada manje poznatih...
No na srecu svi su dobro.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]