banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 09 Avg 2025, 11:47

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 256  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 10 Nov 2012, 16:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
”Жене у Црном” обележиле Дан против фашизма са паролом: Признајем независно Косово!
Spoiler:
Београд – Низом манифестација у Београду и широм Србије јуче је обележен Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма. Уз присуство великог броја полицајаца, тридесетак активиста невладине организације „Жене у црном“ одржало је јуче протестни скуп испред зграде Председништва Србије и положило цвеће на Споменик родољубима, које су немачки фашисти обесили 1941. године на Косанчићевом венцу.

Скуп је одржан под слоганом „Признајем“, а окупљени су носили транспаренте на којима је писало „Антифашизам је мој избор“, „Фашизам ме гуши“, „Признајем да је Дража Михаиловић ратни злочинац“, „Признајем да ме је срамота што је председник државе четнички војвода“, „Признајем независност Косова“, „Признајем да су Ратко Младић и Радован Караџић ратни злочинци и пре изрицања пресуде“.

Иако се у једном тренутку група младића окупила преко пута улице довикујући окупљенима, разишли су се када су окупљени кренули у протестну шетњу.

Сташа Зајовић, активисткиња организације „Жене у црном“, истакла је да окупљени имају за циљ да покажу да су против онога што актуелна власт ради поричући злочине и међународне споразуме.

- Овакво понашање власти вређа жртве и нарушава односе са земљама у региону. Желимо да овај град учинимо градом који је спреман да води дијалог и прихвата различитости, а не градом који пориче злочине и велича ратне злочинце, поручила је Зајовићева. Према њеним речима, фашизам је у Србији и даље изражен афирмацијом четничког покрета, ревизијом Другог светског рата, као и дискриминацијом којој су изложени припадници ромске националне мањине.

Анкете које су спроведене међу грађанима показују да велики број испитаника сматра да фашистичке организације уживају ако не отворену, онда прикривену подршку државних институција, десно оријентисаних политичких странака и чланова Српске православне цркве.

Историјат

Насиље које се догодило на немачким улицама и трговима 9. новембра 1938. означило је почетак државно организованог и јавно подржаног прогона Јевреја, који је завршен убиством шест милиона недужних мушкараца, жена и деце. Тај догађај, познат као Кристална ноћ, сматра се почетком холокауста и обележава се као Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма.

(Данас)

Ивашов: Српско њет за НАТО
http://www.vostok.rs/index.php?option=b ... J51gWfc9EJ

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2012, 17:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Ma daj neka im neko donira i podjeli besplatne vibratore da ne seru više :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Nov 2012, 18:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Okt 2010, 18:53
old fashion men je napisao:
Ma daj neka im neko donira i podjeli besplatne vibratore da ne seru više :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: kad se ne zadavi je8em ti....

Vrh

PostPoslato: 11 Nov 2012, 10:23 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 02 Dec 2007, 01:43
Prava seljacka prica za sirokre narodne mase.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Spaljena zastava Srbije u Novom Pazaru

Nepoznate osobe spalile su protekle noći zastavu Srbije u Novom Pazaru, saopštila je novopazarska policija.

Zastava Srbije skinuta je sa jarbola ispred kancelarije Crvenog krsta Srbije.

Policija je spaljivanje državne zastave okarakterisala kao povredu ugleda Srbije i o tome obavijestila Istražni sud i Osnovno javno tužilaštvo u Novom Pazaru, navodi se u saopštenju.

U istom incidentu skinuta je i zastava Crvenog krsta, ali nije zapaljena nego je zabodena u obližnji travnjak.

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 19:06 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Nahvatati i poslati na hlađenje u Zabelu. Mogu misliti što na sa-x-u svršavaju na ovu vijest.

Vrh

PostPoslato: 23 Nov 2012, 23:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EZL4MgWk_Ak[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2012, 00:35 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jul 2011, 00:36
alkibijad je napisao:
”Жене у Црном” обележиле Дан против фашизма са паролом: Признајем независно Косово!
Spoiler:
Београд – Низом манифестација у Београду и широм Србије јуче је обележен Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма. Уз присуство великог броја полицајаца, тридесетак активиста невладине организације „Жене у црном“ одржало је јуче протестни скуп испред зграде Председништва Србије и положило цвеће на Споменик родољубима, које су немачки фашисти обесили 1941. године на Косанчићевом венцу.

Скуп је одржан под слоганом „Признајем“, а окупљени су носили транспаренте на којима је писало „Антифашизам је мој избор“, „Фашизам ме гуши“, „Признајем да је Дража Михаиловић ратни злочинац“, „Признајем да ме је срамота што је председник државе четнички војвода“, „Признајем независност Косова“, „Признајем да су Ратко Младић и Радован Караџић ратни злочинци и пре изрицања пресуде“.

Иако се у једном тренутку група младића окупила преко пута улице довикујући окупљенима, разишли су се када су окупљени кренули у протестну шетњу.

Сташа Зајовић, активисткиња организације „Жене у црном“, истакла је да окупљени имају за циљ да покажу да су против онога што актуелна власт ради поричући злочине и међународне споразуме.

- Овакво понашање власти вређа жртве и нарушава односе са земљама у региону. Желимо да овај град учинимо градом који је спреман да води дијалог и прихвата различитости, а не градом који пориче злочине и велича ратне злочинце, поручила је Зајовићева. Према њеним речима, фашизам је у Србији и даље изражен афирмацијом четничког покрета, ревизијом Другог светског рата, као и дискриминацијом којој су изложени припадници ромске националне мањине.

Анкете које су спроведене међу грађанима показују да велики број испитаника сматра да фашистичке организације уживају ако не отворену, онда прикривену подршку државних институција, десно оријентисаних политичких странака и чланова Српске православне цркве.

Историјат

Насиље које се догодило на немачким улицама и трговима 9. новембра 1938. означило је почетак државно организованог и јавно подржаног прогона Јевреја, који је завршен убиством шест милиона недужних мушкараца, жена и деце. Тај догађај, познат као Кристална ноћ, сматра се почетком холокауста и обележава се као Међународни дан борбе против фашизма и антисемитизма.

(Данас)

Ивашов: Српско њет за НАТО
http://www.vostok.rs/index.php?option=b ... J51gWfc9EJ

ima li neko dovoljno hrabar da uvali kitu ovim mucenicama...
p.s. izvinjavam se na izrazavanu ali stvarno..

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012, 11:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
http://www.kurir-info.rs/provokacija-zu ... nak-531199

bravo srbi

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012, 11:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zvaničnici Srbije nisu reagovali na postavljanje ove makete ispred Doma kulture „Vuk Karadžić“ u centru Bujanovca.

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012, 11:24 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Vucko ti si car....u godinu dana :lol:

Рогозин у Београду

Дмитриј Рогозин, потпредседник Владе Русије започео посету Србији. Руског званичника испред Палате "Србија" дочекао министар Александар Вучић.

Потпредседник Владе Русије Дмитриј Рогозин почео је посету Београду састанком с првим потпредседником Владе Србије Александром Вучићем. Рогозину је испред Палате "Србија" приређен свечани дочек.

Најављено је да ће Рогозин разговарати и са председником Србије Томиславом Николићем, премијером Ивицом Дачићем и са председником Народне скупштине Небојшом Стефановићем.

Сусрет Рогозина и Вучића наставак је њихових разговора започетих у Москви о српско-руској сарадњи у области наменске производње, 23. августа.

Вучић је тада новинарима рекао да Србија намерава да изгради фабрику модерног наоружања, а да је Рогозин показао велику жељу да помогне Србији у његовом пласману.

Реч је о развоју српске наменске индустрије, пласирању робе на руско тржиште и заједничком изласку на трећа тржишта, прецизирао је Вучић.

"Наш циљ је да до краја године отворимо фабрику сложених борбених система, па је потребан пласман, на више важних тржишта у свету. И ту очекујемо и подршку Русије", навео је Вучић у августу.

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 19:19 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Sаšа Sаvićević je nа аdresu tužilаcа zа rаtne zločine Srbije, poslаo jedno prigodno pismo.

Gospodo Vukčeviću i Vekаriću,

čestitаm Vаm nа uspješnom rаdu i dаnаšnjoj presudi u Hаgu.

Veomа mi je drаgo što su vаši šefovi iz sjenke oslobodili hrvаtske, аlbаnske, muslimаnske i sve ostаle optuženike. Veomа mi je drаgo i zа Gаnićа, Jurišićа, Divjаkа, Gotovinu, Hаrаdinаjiа i sve ostаle.

Volim što postojite, te vаs mogu predstаviti svojoj djeci i unucimа kаo prаvi primjer kаko izgledа čovjek koji izdаje svoju zemlju zа šаku srebrnjаkа. Toliko ste dobаr primjer ulizice, dа ih ne mogu nаći u drugim nаrodimа. Bаkа mi je pričаlа kаko je jedаn Srbin ustаšаmа prаvio spiskove Srbа koje su odvodili u Jаsenovаc i Stаru Grаdišku, а među njimа i mog prаđedа. Vidim dа se istorijа ponаvljа. Ono što ste vi urаdili svom nаrodu, mаlo ko je uspio. Ušli ste u istoriju. Čestitаm.

Nаdаm se dа ćete sаdа dа otvorite još šаmpаnjаcа i popušite još kubаnskih cigаrа i proslаvite još jednu od svojih „pobjedа“.

Nаpominjem dа ovo nije prijetnjа i dа ne nаmjerаvаm dа vаm bilo kаko nаudim i dа mi ne šаljete policiju, inspektore i tužioce i kukumаvčite kаko ste od nekogа ugorženi. Ovаj tekst su pregledаlа dvа vrhunskа аdvokаtа i jedino što možete je dа me tužite zа uvredu, а jа sаm spremаn dа rаsprodаm svu svoju imovinu i dа se tužim sа vаmа. Zа primjer budućim pokoljenjimа.

S poštovаnjem,

Sаšа Sаvićević, „prvi Srbin nа grаnici kosmosа“

broj telefonа nа koji me je nаjlаkše prisluškivаti je: 0654557155

P.S. Mnogo se izvinjаvаm vаšim mentorimа i vаmа što sаm sа obilježjimа srpske vojske upаo u Kosmos.

Slika

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 20:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
KAMATA OD 4,1 ODSTO NA 800 MILIONA DOLARA
Ruski kredit nije bratski, skuplji od zajma iz Kine i EU

Vrhunac bahatosti :angry4:
Citiraj:
Kredit podržavaju Bekuta i Lukas.
Dok smo razgovarali sa ministrom, on se nalazio u društvu pevača Ane Bekute i Ace Lukasa. “Evo dobacuju da podržavaju kredit”, pojasnio je Mrkonjić.

http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/3556 ... -Kine-i-EU

Vrh

PostPoslato: 30 Nov 2012, 21:43 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

najsmesnije sto je za bratski kredit pregovarao Dinkic covek koji se iz petnih zila zalagao da se nis ne proda rujama...

Vrh

PostPoslato: 01 Dec 2012, 23:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nedavno objavljeni rezultati popisa iz 2011.godine pokazuju da preko 80 hiljada obrazaca nije prihvaćno zbog navoda o nacionalnoj pripadnosti. Građani Srbije izjašnjavali su se i kao Indijanci, Štrumpfovi,
Džedaja je najviše: 640, dok se Marsovcem i Marsovkom osjeća 268 građana Srbije. Nekoliko njih se izjasnilo kao magarci, vampiri, teletabisi, prinčevi i princeze, zmajevi, a nisu izostali ni partizanovci i zvezdaši.

:lol: :lol: :lol:
Ove podatke, kao i činjenicu da u Srbiji živi 5.988.150 Srba, iznio je direktor Republičkog zavoda za statistiku Dragan Vukmirović, predstavljajući rezultate popisa 2011. po nacionalnoj osnovi.

U odnosu na prije deset godina, Srba je manje za 222.688 i oni čine 83,32 odsto od ukupno 7.186.862 stanovnika Srbije bez Kosova.
-Ukupan broj stanovnika Srbije opao je za 4,5 odsto, odnosno za 311.139 osoba u odnosu na 2002. Glavni razlozi za to su negativan prirodni priraštaj stanovništva, iseljavanje u inostranstvo i bojkot popisa u tri opštine na jugu - rekao je Vukmirović.

U Srbiji je registrovana 21 etnička zajednica sa više od 2.000 stanovnika. Najviše ima Mađara (253.899) i Roma (147.604), a najmanje Hrvata (57.900).
Broj Crnogoraca se smanjio za duplo, pa ih trenutno ima 38.527, odnosno 30.522 manje nego 2002. U Srbiji ima i pedeset hiljada Jugoslovena što je 40 odsto manje nego pre deset godina.
Populacija Roma, Bošnjaka i muslimana se povećala, dok je broj Albanaca zbog bojkota smanjen, pa ih prema popisu ima 5.809. Njihov pravi broj ostaje misterija jer su statističari uzeli da ih je onoliko koliko se odazvalo popisu.

Log: Tekst kopiran sa BanjalukaLive portala: http://www.banjalukalive.com/globus/u-s ... z2DqDc0qU8

Vrh

PostPoslato: 02 Dec 2012, 11:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Spoiler:
Мирослав Лазански: Нови „мигови“ и С-400 стижу у Србију!

Москва – Потпредседник Владе Руске Федерације Дмитриј Рогозин је пре неколико дана у Београду изјавио да „се нада да ће после реализације наших договора Србија да постане јача држава, и то толико јача да ће свако прво морати да размисли пре него што употреби оружје против ње“.

Дмитриј Рогозин хе пре садашње функције био амбасадор Русије при НАТО-у у Бриселу. Са Рогозином је у Београду боравила врло јака екипа руске војне индустрије, међу којима су били и директори фабрика „Миг-Сухој“ и компаније „Рособоронекспорт“. Изјава потпредседника руске владе да је Русија спремна да помогне да би Србија била војно моћнија држава и да у томе Србија има пуну подршку председника Русије Владимира Путина „пребацује лоптицу“ на домаћи терен. Шта би то од савременог наоружања Србија сада могла да добије, или да купи од Русије. У оквиру ранијих и преговора са руском страном, Београд је дефинисао своје потребе: 12 авиона „миг-29М2“, опција је са осам апарата „миг-29М2“ једноседа варијанта и четири „миг-29М2“ двоседа варијанта, или 10 авиона „миг-29М2“ једноседа и два таква авиона двоседа. Руси нуде исту цену за једноседе и двоседе, обе верзије апарата носе исто наоружање и исту опрему. У циљу што брже обуке наших пилота, опција са осам једноседа „миг-29М2“ и четири двоседа вероватно је коначно решење. Уз већ постојећа четири авиона „миг-29“ Србија би опет имала једну потпуну ексадрилу најмодернијих авиона. Не за рат, већ за чување свог ваздушног простора. У пакету са авионима „миг-29М2“ требало би да стигну и ракетни системи „панцир“, 12 таквих система, као и „бук“. То би свакако битно ојачало трупну противваздушну одбрану, али и одбрану делова наше територије.

Но, оно најзначајније што нам Москва сада нуди јесте стратешки ПВО систем С-300 са ракетама из система С-400. Наиме, ПВО систем С-300 може да лансира пројектиле С-400. Руси су спремни да нам испоруче и најновије радаре који су потпуно отпорни на дејства најновијих антирадарских ракета западне производње.

Тиме би, уз постојеће радаре и ПВО системе, наша ПВО била комплетирана. Сада долазимо и до питања како све то платити у овој економској ситуацији у којој је Србија данас? Руси нуде врло повољне цене и начине плаћања. Руски „миг-29М2“ је три пута јефтинији од „тајфуна“ и „рафала“, и два и по пута јефтинији од „грипена“. Руси нуде кредит, али и плаћање контраиспорукама наше робе, од пољопривредних производа до производње војне индустрије. Руси су показали и интерес за наш школски авион „ласта“, њихова авијација има велике потребе за том категоријом авиона, јер то су им раније продавали у оквиру Варшавског пакта Пољаци и Чеси. Постоји и одређени руски интерес за наше оклопно возило „лазар“.

Свака је одбрана на неки начин скупа, нема у свету јефтине а добре одбране. Држава која не издваја паре за своју војску плаћаће једног дана неку туђу војску. Само је питање времена.

Сада је на Београду да искористи понуду Москве. Да не би касније било „правдања“ како смо сами и како нам нико не нуди помоћ и савезништво. За почетак председник Томислав Николић изјавио је, према Танјугу, да ће Србија у оквиру своје политике војне неутралности ускоро упутити нашу парламентарну делегацију у Парламентарну скупштину Организације договора о колективној безбедности, ОДКБ, пошто Србија већ има своје представнике у Парламентарној скупштини НАТО-а. То је добар потез Београда. Иначе, ОДБК гарантује свим државама чланицама потпуни територијални интегритет и војну заштиту.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 02:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Broj Mađara u Srbiji smanjen za 40.000
Beta | 02. 12. 2012. - 16:50h | Komentara: 32 .
Prema rezultatima popisa stanovništva iz 2011. godine, broj Mađara u Srbiji smanjio se za blizu 40.000, u odnosu na 2002. godinu, a osnovni uzroci toga su nizak natalitet, migracije i asimilacija, piše novosadski Mađar so (Magyar Szo).

Robert Badiš, sociolog iz Radionice za istraživanje nacionalnih manjina "Identitet" naveo je da se prema podacima iz popisa iz 2011. godine, 253.899 građana izjasnilo kao Mađari, a 2002. godine taj broj iznosio je 293.299.

- Godišnje je za 3.000 manje rođenih nego umrlih. Istovremeno, iseljavanje je i dalje karakteristično za vojvođanske Mađare, godišnje ih oko 500 napusti domovinu, dok zbog asimilacije, odnosno promene nacionalnosti, može da se računa na godišnji gubitak od daljih 500 pojedinaca - kazao je Badiš.

On je ocenio da bi se taj trend mogao zaustaviti prvenstveno povećanjem spremnosti za rađanje dece, ali i porast ekonomskog standarda građana.

Badiš je naveo da je prosečna starost pripadnika mađarske populacije u Vojvodini oko 45 godina, što je ocenio kao "izuzetno visoko".

Da hoće svi otići u tu Hungariju.

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 08:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 14:32 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
jasno je, ako ko sjebe Srbiju to mogu samo srpske cige, nemaju pravo se zaliti niti na Bosnje, niti na Madjare ili Hrvate, jer ih jednostavno nema dovoljno

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Тренутак истине – држава против тајкуна: Мишковић заплакао у полицији!
Spoiler:
Citiraj:
Током четири сата испитивања у полицији најбогатији Србин мењао расположење од плача до смеха, избегавао одговоре и одговорност пребацивао на своје сараднике.

У процепу!
Власник „Делта холдинга“ Мирослав Мишковић саслушаван је у понедељак пуна четири сата у МУП, а током полицијског испитивања најбогатији Србин је више пута био буквално на ивици суза, сазнаје Курир.

- Мишковић је на саслушање дошао наизглед расположен, пред полицијом се трудио да делује опуштено, али кад је почело испитивање, ситуација се битно променила. Често је мењао расположење и био буквално на ивици суза. Није му било пријатно, деловао је преплашено.

Тек тада је схватио да су ствари озбиљне и да све није представа за медије, већ озбиљно испитивање. Скакао је с теме на тему, понекад су му реченице биле конфузне. Када није знао шта да одговори, застао би и попио гутљај воде – наводи извор Курира.

(Курир)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 5107 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 256  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]