banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 18:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sledeća

Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu stanovnistva u BiH
Glasanje se završava 14 Okt 2012, 21:04
Hrvat 3%  3%  [ 3 ]
Srbin 77%  77%  [ 67 ]
Bosnjak 3%  3%  [ 3 ]
Bosanac 8%  8%  [ 7 ]
Ostalo 8%  8%  [ 7 ]
Ukupno glasova : 87
Autoru Poruka
PostPoslato: 26 Nov 2012, 14:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
cuj ovoga: 50 000 srba živi u sarajevu? kom sarajevu?
ne kontam..., možda sa cijelim gradom istočno sarajevo xD

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 01:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
zepcak je napisao:

Izgleda da je povratak u BiH je omogućen i podnošljiv samo na područjima koja su kontrolirali Hrvati.

Možeš slobodno na tome da zahvališ ustašama, oni su u 2SR očistili vaše krajeve od srpskog življa, pa sada nije nikakav problem reći da se u Livno vratilo 100 srpskih baba.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 08:03 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Mar 2012, 20:51
filozof sa vrbasa je napisao:
zepcak je napisao:

Izgleda da je povratak u BiH je omogućen i podnošljiv samo na područjima koja su kontrolirali Hrvati.

Možeš slobodno na tome da zahvališ ustašama, oni su u 2SR očistili vaše krajeve od srpskog življa, pa sada nije nikakav problem reći da se u Livno vratilo 100 srpskih baba.

Kakve veze sad imaju ustaše sa bilo čime? Ne budi licemjeran, mogo bih se i ja zahvalit "partizanima" što u Drvaru više ne postoji hrvatska zajednica koja je postojala prije 2 svj. rata, ali ova tema nema nikakve veze sa 2. svjetskim ratom.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 08:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Vjerovatno su te u porodici ucili drugacije, ali nemoj ni u bilo kom kontekstu porediti partizane i ustase ili cetnike i ustase. Ruzno je to, ne mislim da je vrijedno bilo kakvog prepucavanja ili neke rasprave...

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 10:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Stubborn je napisao:

U Istočnom Sarajevu ima bar 100 000 Srba.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 10:22 
Stara kuka
Stara kuka

old fashion men je napisao:
Nije stvar želje, nego može li se vratiti, svake subote Banjalukom ili Bjeljinom na muslimanskim svadbama defiluju zastave armije BiH, kada vidiš srpsku zastavu iz rata, da defiluje Sarajevom ili Mostarom, a da onaj koji je nosi preživi, onda možemo govoriti o istom i izjednačavati.

Ne znam kakvo je stanje sada ali ranije da je neko od Srba prodefilovao srpskom trobojkom sred tzv. zapadnog Mostara taj ne bi doživio idući dan.

Sjećam se prije par godina neki lik je u Banjaluci mahao šahovnicom sa balkona i stanari zvali policiju umjesto da su se sami obračunali s likom. Policija ga opomenula a on onda idući dan ponovio isto. I tek nakon drugog puta nije više postavljao.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 11:53 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 15 Apr 2009, 17:34
zepcak je napisao:
zepcak je napisao:

Kakve veze sad imaju ustaše sa bilo čime? Ne budi licemjeran, mogo bih se i ja zahvalit "partizanima" što u Drvaru više ne postoji hrvatska zajednica koja je postojala prije 2 svj. rata, ali ova tema nema nikakve veze sa 2. svjetskim ratom.

Nikakvi hrvati nisu zivjeli pre ww2 u Drvaru to je jos jedna u nizu izmisljotina hrvatske povijesti.
Jedini katolici u Drvaru pre ww2 su bila malobrojna austrijska zajednica,koja je se tu nastanila za vrijeme austrougarske ,dok je austrija eksplatilsala sume..
Ova izmisljotina je plasirana sa ciljem da se opravda zlocinacki poduhvat,okupacija i agresija regularne vojske Republike Hrvatske na Republiku Srpsku i ove Srpske opstine

Osim pravoslavnih srba nekada je tamo bilo i Turaka,muslimana...Drvar i Grahovo su bila jaka Turska uporista ali prilikom ustanka i rata protiv Turske imperije u BIH 1875 muslimani su protjerani iz tih mjesta,dzamije srusene itd
Prilikom tog rata sa muslimanima 1875-1878 tu je bio centar pobune i otpora,2. јула 1876 ustanici u grahovu izdaju proglas o ujedinjenju Bosne sa knjazevinom srbijom

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 13:06 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
hercegovac27 je napisao:
Stubborn je napisao:

U Istočnom Sarajevu ima bar 100 000 Srba.

Mislis zajedno sa Palama, Sokocem i Han Pijeskom ?

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 13:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
i meni to djeluje najblaže rečeno nerealno, mada dole sam bio samo dva puta po par dana, i nemam pravu sliku... ali 100 000 u IS je previše, čini mi se

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 14:22 
Stara kuka
Stara kuka

Stubborn je napisao:
i meni to djeluje najblaže rečeno nerealno, mada dole sam bio samo dva puta po par dana, i nemam pravu sliku... ali 100 000 u IS je previše, čini mi se

Ja sam čuo da se čak brojka kreće i do 150 hiljada.

@Jovo

Sokolac i Pale su čini mi se dio teritorije grada Istočno Sarajevo.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 14:54 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Vjerovatno su te u porodici ucili drugacije, ali nemoj ni u bilo kom kontekstu porediti partizane i ustase ili cetnike i ustase. Ruzno je to, ne mislim da je vrijedno bilo kakvog prepucavanja ili neke rasprave...

Ne poredim. Kući su me po starinski učili kako treba puno radit i molit se Bogu. Takve stvari skoro pa nikad nisu bile tema. Imao sam predaka i u domobranima i u partizanima. Zločin je zločin, bez obzira jesu li ga napravili partizani, ustaše ili četnici. Sve što sam htio reći je da strahote iz 2 svj. rata nemaju previše veze sa popisom stanovništva 2013.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 15:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

ti tako redas provalu za provalom, meni se samo digla kosa na glavi kada sam procitao da tamo gdje su hrvati tamo je svima super

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 15:37 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

ti tako redas provalu za provalom, meni se samo digla kosa na glavi kada sam procitao da tamo gdje su hrvati tamo je svima super

Šta je u mom postu provala?

I molim te pronađi post u kojima sam ja rekao da tamo gdje su Hrvati da je svima super. Ja sam naveo srednjobosanske općine kao primjer gdje su Hrvati kontrolirali općine, npr. Jajce ili Žepče ili u Hercegovini Stolac Muslimani su se vratili, dok na primjer u Konjicu, Bugojnu i Kaknju danas Hrvate treba svijećom tražiti, a i kad ih se nađe, prizor da te Bog sačuva. A ti si to odmah povezao sa zločinima ustaša u Livnu u periodu 1941.-1945. Pa ko tu koga zajebava?

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 16:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Neko mora da učini ustupak, Hrvati su omogućili normalni život stolačkim, jajačkim, žepačkim Muslimanima, Srbi su Hrvatima u Derventi dopustili da podignu ustaški spomenik.

Pozitivnih primjera ima širom naše BiH, ali kakve koristi Srbi imaju od toga?

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 16:32 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Neko mora da učini ustupak, Hrvati su omogućili normalni život stolačkim, jajačkim, žepačkim Muslimanima, Srbi su Hrvatima u Derventi dopustili da podignu ustaški spomenik.

Spomenik nije ustaški, ali ajde razumijem da za vas jest i neću se raspravljat o tome. Besmisleno je.

Ja bih više volio da su Hrvati Dervente umjesto gradnje spomenika se vratili na svoju rodnu grudu, obnovili kuće, uspostavili koliki-toliko normalan život i povratak, a ne da neki ne znaju doć i pokosit svoje dvorište i njivu. Trebali bi se više ugledat na Hrvate iz Komušine (općina Teslić). Ali moje pa i vaše želje su jedno, a realnost drugo.

Kakve koristi Srbi imaju? Vi imate svoju polovinu države, veliku autonomiju. Imate još 4 općine u Federaciji. Jest da su slabo naseljene i slabo perspektivne, ali vaše su jebi ih. RS ima zaštitu MZ, Bošnje vam ne mogu ama baš ništa, osim neprestano lajat na vas, zvat vas genocidašima, napisat 1400 stranica teme o Dodiku, i okrivljavat "vožda" i "Republiku Šumsku" za sve pa i zato što Džeko nije zabio gol na utakmici ako treba.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 16:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
zepcak je napisao:

Spomenik nije ustaški, ali ajde razumijem da za vas jest i neću se raspravljat o tome. Besmisleno je.

Ja bih više volio da su Hrvati Dervente umjesto gradnje spomenika se vratili na svoju rodnu grudu, obnovili kuće, uspostavili koliki-toliko normalan život i povratak, a ne da neki ne znaju doć i pokosit svoje dvorište i njivu. Trebali bi se više ugledat na Hrvate iz Komušine (općina Teslić). Ali moje pa i vaše želje su jedno, a realnost drugo.

Nije ustastki, nije. :lol: :lol: :lol: :lol: A vracaju se poprilicno, nemoj suplje.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 16:45 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
zepcak je napisao:

Nije ustastki, nije. :lol: :lol: :lol: :lol: A vracaju se poprilicno, nemoj suplje.

Ponavljam da se neću raspravljat o tome jel ustaški ili nije, jer kad se Hrvat i Srbin raspravljaju oko nečeg takvog, to je kao da idemo mješat ulje i vodu.

Tko se vraća shakale izuzev starijih ljudi? Ako bi mi mogao potvrdit kako ima Hrvata povratnika u značajnom broju ja bih bio sretan. Ja baš o takvim pričama nisam čuo, osim par iznimki koje samo potvrđuju pravilo.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 16:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Mozemo mi reci i da je spomenik posveceni Budi, al' necemo se praviti toliko ludi. ;)

Vraca se dosta ljudi, imas sela Modran i Plehan (stara ustaska uporista, usput receno) u kojima je obnovljeno barem 70-80% kuca i vracaju se i mladji i stariji. Drugi par opanaka je prica koja se potencira, pogotovo od vaseg paroha u Derventi da ste ugrozeni, da se brani povratak i slicno. To je prica za lozenje mase a na terenu je sasvim druga slika u sta se moze bilo ko uvjeriti.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 16:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
zepcak je napisao:

Kakve koristi Srbi imaju? Vi imate svoju polovinu države, veliku autonomiju. Imate još 4 općine u Federaciji. Jest da su slabo naseljene i slabo perspektivne, ali vaše su jebi ih. RS ima zaštitu MZ, Bošnje vam ne mogu ama baš ništa, osim neprestano lajat na vas, zvat vas genocidašima, napisat 1400 stranica teme o Dodiku, i okrivljavat "vožda" i "Republiku Šumsku" za sve pa i zato što Džeko nije zabio gol na utakmici ako treba.

I ako si Hrvat moram reći da si ovo upravu od slova do slova.

Vrh

PostPoslato: 27 Nov 2012, 17:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Mozemo mi reci i da je spomenik posveceni Budi, al' necemo se praviti toliko ludi. ;)

Vraca se dosta ljudi, imas sela Modran i Plehan (stara ustaska uporista, usput receno) u kojima je obnovljeno barem 70-80% kuca i vracaju se i mladji i stariji. Drugi par opanaka je prica koja se potencira, pogotovo od vaseg paroha u Derventi da ste ugrozeni, da se brani povratak i slicno. To je prica za lozenje mase a na terenu je sasvim druga slika u sta se moze bilo ko uvjeriti.

Ne moraš mi objašnjavat previše jer sam u tom kraju prije rata služio nekadašnju armiju, i znao potegnuti na prelo ili vašer tako da mi je dosta poznat. Plehan i Modran su stvarno jedni od pozitivnih primjera kad je riječ o obnovi, još kad bi obnovili plehansku crkvu onakvom kakva je nekad bila to bi bilo jako lijepo. Međutim to nisu jedina sela jer imaju neka sela kao na primjer Tunjestala ili Bijelo Brdo koja su još uvijek žalost koliko sam ja zadnji puta vidio.
Govori li derventski "paroh" (katolički je župnik, uz dužno poštovanje) istinu ili ne, to ne mogu reći, a čovjeka i ne poznam, međutim Hrvatima je kao i svakome tko je povratnik bilo gdje je još uvijek daleko od jednostavnog.

Ali ako kao što ti kažeš danas ima mladih povratnika, koji nisu došli samo obnovit vikendice i dolazit za patrone i Božić, već tamo žive, Bogu hvala onda...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]