banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 07 Avg 2025, 00:18

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sledeća

Kako se planirate izjasniti na predstojecem popisu stanovnistva u BiH
Glasanje se završava 14 Okt 2012, 21:04
Hrvat 3%  3%  [ 3 ]
Srbin 77%  77%  [ 67 ]
Bosnjak 3%  3%  [ 3 ]
Bosanac 8%  8%  [ 7 ]
Ostalo 8%  8%  [ 7 ]
Ukupno glasova : 87
Autoru Poruka
PostPoslato: 24 Nov 2012, 17:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
old fashion men je napisao:
Nije stvar želje, nego može li se vratiti, svake subote Banjalukom ili Bjeljinom na muslimanskim svadbama defiluju zastave armije BiH, kada vidiš srpsku zastavu iz rata, da defiluje Sarajevom ili Mostarom, a da onaj koji je nosi preživi, onda možemo govoriti o istom i izjednačavati.

Ko ti brani, idi nosi. Ili ces da ti neko prvo izda garantna pisma da nece niko dirati? :lol:

Te zastave o kojim pricas licno ne volim vidjeti, samo me podsjecaju na ruzne 90-te.

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2012, 18:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Vidi sloboda je osjećaj, kao i bezbjednost, Srbi se u Mostaru i Sarajevu ne osjećaju ni slobodno, ni bezbjedno, pa ni ne pokušavaju istaknuti zastavu, dok se muslimani u BL i Bjeljini osjećaju bezbjedno i slobodno, te im nije problem mahati zastavama. A kako bi se Srbin proveo sa srpskom zastavom u Sarajevu, to je jasno, pa tamo su srpske svate zbog zastave ubijali i prije rata, još dok su, kako kažu, Srbi držali sve funkcije, a moš mislit koliko bi sada Srbin preživio da mahne zastavom. Realno, Srbin u Sarajevu ne može ni na forumu pisat i mislit ko Srbin, jer mu odmah slijedi ban, u to se uvjerio svako ko je pokušao, a kamoli da nosi srpsku zastavu :roll:
Njima je još u Sarajevu opravdanje da su nekog bacili sa zgrade to kako kažu, "Pa bio je član SDS-a", u njihovim glavama nije zločin ubiti čovjeka samo zato jer je član neke stranke i onda se čude zašto je izbio rat :roll: Jesi li ikad čuo da se neko ubistvo pravda time, "pa bio je član SDA ili HDZ"?

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2012, 21:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Tacno, ali da bi se osjecali slobodno i bezbjedno, prvo treba da se ljudi vrate u malo vecem broju za pocetak.
Nakon toga i oni koji se nisu vratili treba da im na milion raznih nacina pruze podrsku, a ne kao pojedini majmuni nazivaju iste izdajnicima ili prodanim dusama, a tek da ne pricam o bljuvotinama i glupostima od strane nekih bivsih i sadasnjih politicara, koji iste znaju samo opljuvati ili iskoristiti kad se neki majmun s druge strane izivljava nad povratnicima... Jel nije tako, ili ipak mislis da je Bosnjacima neko od Srba prostirao crvene tepihe i dijelio zastave s ljiljanima da imaju za svadbe i sl :roll:

Ova zadnja ti je cisto drobljenje neceg sto veze nema, a ako cemo vec o slicnom, jel mislis da su ovi oko Prijedora dobili bolja objasnjenja za logore ,logorase i ubistva po istim, te za onih 1000 "nestalih" za kojim se jos traga?

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2012, 21:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:
Ova zadnja ti je cisto drobljenje neceg sto veze nema, a ako cemo vec o slicnom, jel mislis da su ovi oko Prijedora dobili bolja objasnjenja za logore ,logorase i ubistva po istim, te za onih 1000 "nestalih" za kojim se jos traga?

Ne govorim o ubicama, oni su ubice i njima ne treba nikakav razlog, govorim o onima što su gori od ubica, o onima koji opravdavaju takva ubistva, pa je u Sarajevu sasvim normalno da su neki ljudi ubijani, "pa pobogu bili su članovi SDS-a i trebalo ih je pobiti", to je sarajevsko mejnstrim razmišljanje, a ako ne vjeruješ meni prošetaj do kljixa pa se sam uvjeri.

Vrh

PostPoslato: 24 Nov 2012, 23:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ERROR je napisao:

Ne govorim o ubicama, oni su ubice i njima ne treba nikakav razlog, govorim o onima što su gori od ubica, o onima koji opravdavaju takva ubistva, pa je u Sarajevu sasvim normalno da su neki ljudi ubijani, "pa pobogu bili su članovi SDS-a i trebalo ih je pobiti", to je sarajevsko mejnstrim razmišljanje, a ako ne vjeruješ meni prošetaj do kljixa pa se sam uvjeri.

A na tom kljixu je drito preslikano razmisljanje raje koja zivi u Sa? :roll: Ipak mislim da je taj forum reprezentativan otprilike kao i ovaj.... Vecina normalnog svijeta nema pojma da isti postoje, a ti kako hos...

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2012, 00:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Jun 2003, 15:05
ERROR je napisao:
Ipak mislim da je taj forum reprezentativan otprilike kao i ovaj.... Vecina normalnog svijeta nema pojma da isti postoje, a ti kako hos...

Stvarno tačno.Potpuno se slažem sa ovom konstatacijom.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2012, 15:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nije u pitanju samo kljix, već kompletno njihovo javno mjenje, od medija, preko foruma, do javljanja gledatelja i slušatelja uživo u emisije i mog ličnog iskustva, zar nisi vidio kolika se frka diže kada Srbi u federacij žele postaviti spomen ploču za ubijene Srbe, vidio si onaj ustašluk kada se obilježava dobrovoljačka. Da, iz svog iskustva govorim, kada je riječ o pobijenim Srbima, 90% muslimana i Hrvata smatra da su zaslužili da budu pobijeni, u to sam siguran svih 100%.

Vrh

PostPoslato: 25 Nov 2012, 23:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Jun 2002, 21:41
Nije u pitanju samo kljix, već kompletno njihovo javno mjenje, od medija, preko foruma, do javljanja gledatelja i slušatelja uživo u emisije i mog ličnog iskustva, zar nisi vidio kolika se frka diže kada Srbi u federacij žele postaviti spomen ploču za ubijene Srbe, vidio si onaj ustašluk kada se obilježava dobrovoljačka. Da, iz svog iskustva govorim, kada je riječ o pobijenim Srbima, 90% muslimana i Hrvata smatra da su zaslužili da budu pobijeni, u to sam siguran svih 100%.
И на основу медијских написа и коментара на форумима дошао си до бројке од 90%?

Перцепирање околности на основу овдашњих медија је равно перцепцији која се има када се на свијет гледа кроз рупу пречника 1mm. И поред банализације, демагогије, сензационализма, тенденциозности, сугестивности, и слично, којим си сваки дан бомбардован од стране тих медија, ти себи дозвољаваш да закључујеш било шта на основу њихових објава?

Мене нпр. посао редовно усмјерава да контактирам и дружим се са десетинама људи из Сарајева, свих националности. И имам потпуно позитивно искуство, које је тотално супротно ономе што се пласира кроз медије.

Не тврдим да је ситуација бајна, али сам сигуран да је традиционална форумска и кафанска генерализација "преко 90% Бошњака и Хрвата мисли о Србима" пренадувана.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2012, 01:40 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Na području nekadašnje opštine Mostar danas živi oko 5000 Srba. SPC raspolaže i sa cifrom od 7000 Srba ali ne znam zašto ja im ne vjerujem.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2012, 08:14 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Šta sam ja napisao stranicu ranije ?

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2012, 08:45 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo je problem što vi pričate o ljudima koji su na području opštine Mostar izvadili ličnu kartu, a ne stvarno se vratili. Po tome u Sarajevu živi preko 50 hiljada Srba, ili u Hrvatsku su se skoro svi vratili :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2012, 08:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ne. Ovo zadnje sto si rekao je tek glupost.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2012, 08:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
Samo je problem što vi pričate o ljudima koji su na području opštine Mostar izvadili ličnu kartu, a ne stvarno se vratili. Po tome u Sarajevu živi preko 50 hiljada Srba, ili u Hrvatsku su se skoro svi vratili :roll:

Pa u Sarajevu i ima oko 50-ak hiljada Srba. To sto ti takvu stvar ne mozes prihvatiti je samo tvoj licni problem.
Danas bi Srba u Sarajevu bilo blizu 100 hiljada da nisu napustili Grbavicu.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2012, 09:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

U Sarajevu danas ne živi ni 5000 Srba, a ako zanemarimo "Alijne Srbe" poput Divjaka & co., onda ih nema ni 500.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2012, 09:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ofmane lupas kao otvoren prozor na promaji.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2012, 09:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

budala je napisao:

Pa u Sarajevu i ima oko 50-ak hiljada Srba. To sto ti takvu stvar ne mozes prihvatiti je samo tvoj licni problem.

I ti isto mlatis po tarabi.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2012, 09:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 10 Maj 2011, 23:20
dr. Jovo Ubiparip je napisao:
budala je napisao:

I ti isto mlatis po tarabi.

Pretjerao sam sa "100 hiljada", ali bi bio sigurno znatno veci broj nego sto je danas.

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2012, 10:04 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Al' ćeš se ti iznenaditi (negativno valjda) kada bude popis....

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2012, 11:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

dr. Jovo Ubiparip je napisao:
Ofmane lupas kao otvoren prozor na promaji.

Eto Jovo ti mi objasni, pa jebote živim u I. Sarajevu 100m od Sarajeva u koje redovno idem i valjda znam kako je i šta je :roll:

Vrh

PostPoslato: 26 Nov 2012, 14:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

I svaki put ides od kuce do kuce , od ulice do ulice i popisujes ljude , tj. Srbe , a ? Znam ja takve , ima ih u mom zavicaju i previse, jebote zive 2 km od nekog sela i tvrde mi da tamo nema vise od 7 baba, kad ono zivi recimo 130 ljudi, ali kad ih pitas sve znaju, pod uslovom da nisu pijani.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 357 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]