banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 10:07

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 440  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Ebay!
PostPoslato: 21 Nov 2012, 15:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Archangel je napisao:
Pitanje je postavljeno zato sto si ti referentno lice, pa te je covjek pitao koliko ti dobijas od toga sto mi kupujemo... Ako cu se registrovati na neke od tih sajtova, oticu direktno na saj, a ne preko linka koji mi neko postavi, samo zato sto niko ne podjeli informaciju da tako pomazemo i njima... Nego eto, preskoce tu informaciju... Rad sam pomoci, ako se fino trazi, ali kad neko precuti informacije, nema sanse da bih pomogao... Jos pritom izbjegavas sasvim logicno pitanje koje je postavio kolega...

Pored toga, svi sajtovi koji nude zaradu su manje-vise nesigurni, a kako taj sajt nema security protokol, nema te pare da se registrujem na njega...

Taj sajt ne nudi nikakvu zaradu, nego kupone sa popustima i povrat novca za kupovinu preko njihovog affiliate linka.

Sta je "security protokol" ako ne "https"?

Vrh

PostPoslato: 21 Nov 2012, 16:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Nisam primjetio da sajt u ovom njegovom linku ima "s"... Koliko vidim pise samo http... Moja greska ako sam corav... A s obzirom da se njegov link koristi za registrovanje, odmah mi je malo nesigurno...

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012, 17:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
ne znam koliko se ko od vas bavi prodajom ali provizije koje ebay i paypal uzimaju za prodaju su postale ne izdrzive. ebay uzima 10% i paypal 5%. To znaci da 15% placam njima od prodaje robe, to je bas puno

Vrh

PostPoslato: 28 Nov 2012, 18:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Provizije za Ebay su odavno 9% i 5% u zavisnosti od kategorije robe koja se prodaje...
A PayPal je, uglavnom, 1.9%+ 0,35 €c po transakciji... Ima vise opcija:

https://www.paypal-deutschland.de/haend ... ayPal.html

Vrh

PostPoslato: 29 Nov 2012, 21:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jan 2006, 22:41
U mom slucaju je za zadnje dve uplate primljene provizija iznosila 4,12% a ebay je uzeo 9,52%. To je kad se gleda jako puno. Mislim da cu prestati da koristim paypal kao sredstvo placanja ili cu traziti od kupca da uplati 4% vise

Vrh

PostPoslato: 03 Dec 2012, 02:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jan 2007, 16:38
Nije prošlo 40 dana od slanja i prodavač čim sam napisao poruku da nije stigla roba, odmah moli da ne dajem negativan ili neutralan komentar/ocjenu... i odmah ponudio vraćenje novca ili slanje paketa :)

Fino je to kada je nekome stalo da ima 100% povjerenje :)

Vrh

PostPoslato: 04 Dec 2012, 22:16 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2005, 16:02
sdarkos71 je napisao:
Nadam se da ce ovo moje iskustvo pomoci ostalim clanovima.

Ukratko prije poente pitanja samo da razjasnima neke detalje. Uvjek kada zelim nesto ostvariti pokusam naci forume koji mogu to da meni pomognu u shvatanju nekog problema. U ovom slucaju je e trgovina i PayPal placanje. Znaci prvo se svaki korisnik treba upoznati sa svim procedurama oko necega, pa potom da se upusta u kojekakve moguce i nemoguce situacije.

Sada moja situacija oko kupovine preko PayPal-a.
Imao sam do sada preko stotinu obavljeni kupovina i sve sto sam narucio stizalo je u roku od 5-30 radni dana (svakako brzi dolazak posiljke umnogome zavisi od cijene postarine, da li je expres ili obicna posiljka).
17.10. sam kupio tablet na pandawill.com (prvi puta da sa njima ista do sada da radim). Nasao na masi foruma sto nasim sto na englesnom da je sajt ok za kupovinu i ono bla, bla, bla iskustva sa njima.
Pazarim Tablet PC http://www.pandawill.com/cube-u20gt-16g ... 67491.html
Ali ne lezi vraze, PayPal potvdi transakciju, NLB banka potvrdi da je skinula svoj harac za ostvarenu proviziju ali od pandawill nikakve potvrde niti se u mome profilu nista od toga ne vidi.
Ne zeleci nista prepustati slucaju odma se bacam na slanje maila na sve cemu mi je bilo dostupno prema pandawill-u (live chat, komentar ispod proizvoda, pitanja na njihovom forumu, direktno na mail-e njihove prodaje, servisa usluge kupaca), elem neki 10 maila samo sa pitanjem gdje je moja transakcija i status narucenog uredjaja.
17., 18. i do maloprije nikakvog odgovora (sluzbeno na mail). Sem odgovora na otvorenoj temi da je navedeni proizvod OUT STOCK i da ako zelim sacekam 3-5 dana ili da promjenim narucivanje za nesto drugo. Odgovor je postavila neka jesicaPW (nije ni bitno).
Sada dolazimo do poente cijele price, ne zelim da mjenjam navedeno sto sam platio, zelim to i nista drugo.
Moj sledeci odgovor prema njoj je bio (imajte u vidu da se u medjuvremenu u pricu uvukao neki @miljenko kao modernator :) ):tako da slijedi odgovor i njemu i njoj ...

Today, 11:59 AM
@ miljenko
You was not logged in during order completion, your session expired and the system logged you out. . Request a live chat on the status of your order.

- During the purchase and payment of all was fine. Confirmed the purchase / payment. I also at this point was informed that I would receive email confirmation of purchase (and to check the spam folder if it is not in my inbox mail).
The mail I have not received a confirmation. I do work as an administrator on my site and on another 4 second. Each activity anyone can follow and have the data on it. Time, action, proceeding (absolutely everything). Pandavil server has this information, and what happened and why it was not my problem. Why do I Request a live chat on the status of your order.

PayPal number of Transaction ID
Express Checkout Payment Sent (Unique Transaction ID # 9K379323F8778182K)

This copy-paste of my PayPal list (Oct 17. 2012.)
My recent activity - Last 7 days (Oct 12, 2012-Oct 19, 2012)
What's thisTransactions you Archive will be moved to your All Activity list.Payment status glossary
checkboxSelect all recent Date flag columnWhen an icon appears next to one of your transactions, it means there is more information available or a note attached. Move your cursor over the icon to learn more about the transaction.
When an icon appears next to one of your transactions, it means there is more information available or a note attached. Move your cursor over the icon to learn more about the transaction.
Type Name/Email Payment status Details Order status/Actions Gross
Select record 0 Oct 17, 2012 Payment To
赵 代琼

Completed
Details Payment To 赵 代琼 79U06948X3268891G -$245.63 USD
Select record 2 Oct 17, 2012 Payment To
Shenzhen Danhonghaotian Ecommerce Co., Ltd.

Completed
Details Payment To Shenzhen Danhonghaotian Ecommerce Co., Ltd. 9K379323F8778182K -$207.29 USD

Unique Transaction ID # 9K379323F8778182K is enough to confirm that from my side is done in the right way.

PS @miljenko govoris li srpsko/hrvatski Posao modernatora je da odrzava red i disciplinu medju korisnicima. Ipak ne treba da se mjesas po pitanju novca. Da li je ili nije nesto nekome verifikovano ili sta vec. U te stvari nisi upucen a jos manje da su ti dostupne na uvid da ista komentarises po tim stvarima. I bez ljutnje ipak se radi ovde o mojim parama a ne tvojim.

@ jessicaPW
100421173, this is right ,miljenko is right, thanks
Cube U20GT 16GB Tablet PC is now out of stock
would you like to wait for about 3-5 days?

-I will have so much patience in waiting (although this is for me now a waste of time). In the meantime, I expect my profile on my list of certificates ordering 100421173. With its status.
It is not fair to bring consumer confusion regarding a product and not notify the buyer that the goods are currently out stock. Now I waste my time to plan their activities and plans. Were you this time 3-5 days enough time to deliver the device to the requested address. Prior to the expiration of 40 days (I think this is the time PayPal cases).
I'm not a buyer who paid goods worth $ 10 - $ 50, I buy items worth $ 200 and more $.
This is a first time I buy from you, and we have this situation.

OK I'll wait several days to see developments of situation.

I expect confirmation ordering in my mail and also the on my profile. For me, time is running from Oct 17th 2012th and counting the next 40 days.
For both, forgive my not literary English. But it is important to understand the point of the story and the situation.

Poenta cijele price da je moguce sve i svasta da se desi ali kada se priprijeti sa prijavljivanjem slucaja kod PayPal-a. Nikome ko se bavi trgovinom nece biti svejedno da ima sa njima ikakvu situaciju. Jer im rejting pada a time i posao. PayPal ce da namiri vas (moj) gubitak ako ste ispostovali sve procedure koje su date od strane PayPal-a.
Jer tek po spominjanju PayPal-a u mom slucaju dobio sam nekakav odgovor od pandawill.

Re:please reply to my payment # 100421173
Hide Details
FROM:
customerservice@pandawill.com
TO:
meni :)

Message flagged
Friday, October 19, 2012 11:26 AM
hello
thanks for your business
that's because you didn't log in when you place your order
don't worry
we have received your order
have a nice day
best regards
fly

--------------Original Message-------------
From:sdarkos71@yahoo.com
To:pandawillservice@gmail.com
Cc:
Subject:please reply to my payment # 100421173
Date:2012-10-18 20:49:50.0
Why do not I see more still Confirmed payment orders on my profile
PayPal:
Transaction Details
Express Checkout Payment Sent (Unique Transaction ID #9K379323F8778182K)

Sve u svemu u medjuvremenu nestade oni 3-5 dana cekanja ili promjene posiljke, ali ostaju za sada jos uvjek da nisam bio prijavljen (mada se nemoze obaviti transakcija ako nisi logovan na svoj akont tamo kod nji otvoren), ali aj da vidimo nastavak dogadjaja i rasplet price.

PS .... nemojte se ustrucavati traziti svoje pare i robu. To je vase a sto platite to trazite da i druga strana postuje, dog god ma u cemu se cuti ili precutkuje znajte da izvlacite deblji kraj.

Elem, kako su vec mnogi predhodnici pojasnili ono oko prijave slucaja PayPal-u i pokretanja spora, ja o tome necu nista da komentarisem jer je sve objasnjeno na najbolji nacin.

Javim kako se zavrsila prica :)

Ja sam jednom prilikom bez logovanja na nalog narucio stvar,i regularno me proslijedilo na paypal!Nista nisam skontao dok nisam otisao u order tracking gdje nije bilo nista!Ulogujem se narucim isti artikal i on se pojavi u orderu!Kontaktirao sam ih i rekli su da se ne sikiram!Bila je skroz mala cifra tako da se i nisam sikirao!
Na paypalu su prosle dve transakcije a meni su stigla oba paketica u isto vrijeme!
Tako da postoji mogucnost da si se zaboravio logovati!Ne treba te sikirati jer je transakcija zabiljezena na paypalu!

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 19:34 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2010, 13:39
Ima li neko na forumu da ima iskustva sa ovim sajtom : http://www.sportsdirect.com/

Cijene su bas povoljne....

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 19:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012, 12:52
Ja sam narucivala bas dosta toga, najvise Lonsdale i Lee Cooper krpice, ali malo je nezgodno jer ne rade dostavu za BIH nego sam morala preko ujaka koji zivi u Engleskoj. Uglavnom, bitno da je sve sto mi se svidja u mom ormaru :D

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 21:15 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Apr 2010, 13:39
Prije koliko si narucivala?
Sad im pise na sajtu da oni ne salju ali imaju neki Etail Services Limited koji ima BiH na listi i pise da je cijena 12 funti, ne znam kako to funkcionise zato i pitam za iskustva :)

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 21:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Apr 2012, 12:52
Ma narucujem stalno ali kao sto rekoh imam drugu semu za slanje tako da ti ne mogu pomoci :confused1:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 23:11 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ja se registrovao sa BL adresom i evo šta piše prije nego što mi ponudi da platim.

Citiraj:
Delivery Options
Air 2 £11.99 International Delivery By Air

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 23:29 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Aj ako ti se da, kad si se vec registrovao, vidi koju cijenu postarine ti ponudi za npr 4-5 artikala?

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 23:29 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
stefan_bl_92 je napisao:
Ima li neko na forumu da ima iskustva sa ovim sajtom : http://www.sportsdirect.com/

Cijene su bas povoljne....

samo nemoj obucu kupovati..

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 23:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

MuskoBre je napisao:
Aj ako ti se da, kad si se vec registrovao, vidi koju cijenu postarine ti ponudi za npr 4-5 artikala?

Slika

Evo možemo se organizovati da dijelimo dostavu :)

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 23:36 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jul 2004, 12:09
Vala bas, kad skupimo po 5-6 artikala, ovo bi se itekako isplatilo :wink:

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 23:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ali ovo mi je malo čudno

Slika

@spavac

A zašto da se ne uzima obuća? Zar mogu biti gori od ovih naših? :)

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 23:44 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
Znam da je kolega iz Slovenije uzimao obuću sa ovog sajta... utale se njih 4, 5 pa naruče, kažu da nema nikakvih problema, samo treba obratiti pažnju na veličinu obuće (UK brojevi)... nisam znao da dostavljaju u BiH, prije nisu...

Poslednji put menjao <Enter_name> dana 11 Dec 2012, 23:45, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Dec 2012, 23:45 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
cuj tenis delivery 12 funti.. :lol:

zbog brojeva, mada ni materijal nije ko zna sta..

Vrh

PostPoslato: 14 Dec 2012, 10:41 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 31 Jul 2011, 10:31
Slabije sam upucen u ove narudzbe, zanima me kada bih ovo narucio, koliko bi otprilike morao placati dostavu itd..

http://www.ebay.com/itm/White-Silicone- ... 460b145d60

Stvarcica nije ni 2 KM :D

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 8794 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 440  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]