banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 15:56

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Bojkotovati hrvatske proizvode?
Da 65%  65%  [ 32 ]
Ne, nema razloga 14%  14%  [ 7 ]
Ne, jer to neće proći kod nas 20%  20%  [ 10 ]
Ukupno glasova : 49
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 16 Jan 2010, 23:46
Svjedoci smo šta se desilo danas u Hagu, i kako nam je "pravdoljubivi svijet" pljunuo u lice. Elem, šta možemo i trebamo uraditi? Možemo li pokazati da nam nije svejedno? I bez ovoga danas, uzmimo događaje sa mlijekom od prije par sedmica. Država Hrvatska je ekspresno zaštitila njihove proizvođače koji su protestvovali, mjerama o fol ispravnosti hrane, i dobili smo kurac - a ne vidim da smo se bunili. Hoćemo da budemo stoka i kmetovi ili ćemo da se trgnemo i za promjenu koristimo mozak?

Bojkot hrvatskih porizvoda, da ili ne?
Ako da, kako proširiti akciju? Fejsbuk stranice, aktivisti u majicama ispred tržnih centara?

Izvolite.

Ja sam za bojkot.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Ja kad sam pitao što Srbi iz RS kupuju hrvatske proizvode, a ne domaće, meni jedna snajka reče kako oni imaju bolje pakovanje i da su ukusniji. :roll:

I da kažem ne govorim ovo iz nekog prkosa, zlobe, već ako imaš nešto što je tvoje a nema velike razlike između tuđeg, trebao bi bar na neki način podržati svoju privredu. A možda i griješim..

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:29 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2012, 15:14
U tom slucaju bismo trebali bojkotovati sve uvozne proizvode, osim iz majke Rusije.. odoh da spalim svoj Passat na trgu., :) eh mislim da to nije realno iz politickih razloga, opravdano bi bilo iz ekonomskih ili zastite domace proizvodnje. ali to je druga stvar

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
pa kod nas ljudi misle da je sve domace, nebitno da li je proizvod iz Srbije ili Hrvatske ... ostalo im iz bivse drzave ... sta ces kad nemamo svoju drzavu pa samo pare isisava odavde ko stigne

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Napomena - imate anketu.

Citiraj:
U tom slucaju bismo trebali bojkotovati sve uvozne proizvode

Nekom je i to sigurno opcija.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:34 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 14 Nov 2012, 15:14
ok, generalno bi trebalo smanjiti uvoz i proizvoditi bar ovo sto mozemo.. ako ne mozemo visoku tehnologiju, mozemo bar hranu i neke sirovine. Ali sad da vojkotujemo zato sto smo povrijedjeni po ko zna koji put.. ne znam bas. :-?

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

to je ono, da li treba povuci ambasadora

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Misliš? Ovdje se ipak radi o parama i to vjerovatno ne malo para.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:38 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pa znas kako to ide kod nas, pricace se o tome mozda dan-dva uz podsmijeh ...i opet sve ispocetka

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:39 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Znam, nažalost tako je, zato sam i postavio ovu treću opciju za glasanje. Zato sam rekao na onoj temi da moramo da se mijenjamo i postanemo prije svega obrazovaniji, jer sami smo i niko nam neće pomoći osim nas samih.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Feb 2008, 21:55
Bojkot proizvoda je škakljiva stvar, iz više razloga. Nikad ne smije da se provodi samo tako, "hajde da bojkotujemo, pa kud pukne,pukne", jer posljedice mogu da budu dalekosežne.
Zašto? Realno, ko su glavi trgovinski partneri Bosne i Hercegovine? Naravno, to su Hrvatska i Srbija. Bojkotuješ ti njima, a oni uzvrate recipročno, pa se to opet prebije po džepu nekog seljaka koji živi od prodaje mesa ili sira firmi koja to izvozi u Hrvatsku. A Hrvatima, recimo, treba ta roba,. Šta da se radi, ima u Mađarskoj (ili Srbiji, Makedoniji ili Tunguziji) i oni krenu da uvoze odatle. Nakon toga nema "mi smo se samo šalili", propuštena šansa se u mrđunarodnoj trgovini nikad ne dobija dva puta. Kome nije jasno, neka se sjeti TAS-a koji je bio glavni partner VW za istočnu Evropu, dok se nije pripucalo kod nas, a nakon rata, kada su naši htjeli ponovo isti status, bili su upućeni da se obrate Česima (Škoda), za eventualnu raspodjelu mrvica tržišta.
Naravno, svako ima pravo na vlastito mišljenje, ali lično smatram ne baš tako pametnim potezom rezanje grane na kojoj se sjedi.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:46 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Jun 2008, 11:23
Rivaldinho je napisao:
Svjedoci smo šta se desilo danas u Hagu, i kako nam je "pravdoljubivi svijet" pljunuo u lice. Elem, šta možemo i trebamo uraditi? Možemo li pokazati da nam nije svejedno? I bez ovoga danas, uzmimo događaje sa mlijekom od prije par sedmica. Država Hrvatska je ekspresno zaštitila njihove proizvođače koji su protestvovali, mjerama o fol ispravnosti hrane, i dobili smo kurac - a ne vidim da smo se bunili. Hoćemo da budemo stoka i kmetovi ili ćemo da se trgnemo i za promjenu koristimo mozak?

Bojkot hrvatskih porizvoda, da ili ne?
Ako da, kako proširiti akciju? Fejsbuk stranice, aktivisti u majicama ispred tržnih centara?

Izvolite.

Ja sam za bojkot.

treba uciti od hrvata

ja bih izmedju ostalog objavio i bojkot srbijanskih proizvoda

pa kad njih boli qurac za nas i nas boli za njih

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:53 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2009, 12:35
Ја бојкотујем већ дуже вријеме и успио сам утицати на блиске људе око себе да исто раде. Изненадили би сте се колико алтернатива има страним производима, само кад човјек мало загребе изнад површине. Мислим да би знатно корисније било када би свако покушао да крене од себе и својих ближњих, и да мјења свијест, не само кад је куповина у питању него све. А што се тиче неког јавног позивања и агресивног приступа мислим да би то имало лоше посљедице. Тиха вода бријег рони. Доста је ината и агресивних реакција, будимо паметни!

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 22:56 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

skypostman je napisao:
Ја бојкотујем већ дуже вријеме и успио сам утицати на блиске људе око себе да исто раде. Изненадили би сте се колико алтернатива има страним производима, само кад човјек мало загребе изнад површине. Мислим да би знатно корисније било када би свако покушао да крене од себе и својих ближњих, и да мјења свијест, не само кад је куповина у питању него све. А што се тиче неког јавног позивања и агресивног приступа мислим да би то имало лоше посљедице. Тиха вода бријег рони. Доста је ината и агресивних реакција, будимо паметни!

I ja mislim da si u pravu. Bukačke akcije prođu kad prestane buka. Kako napraviti održivu akciju? Opet da bi ljudi počeli nešto raditi, moraš da im ukažeš na to. Internet? Aktivizam po javnim okupljalištima?

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 23:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
kurcio bi se i ja kad bi znao da dukatovi mlijecni proizvodi imaju alternativu....

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Jebo te Dukat!

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 23:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nemojte pretvarati temu u obračun. Svako ima pravo na mišljenje. Eto, čovjek je recimo u pravu za ABC sir, koji kvalitetom nema alternativu, mada nije baš Dukat, ali je hrvatski. Ja bih mogao bez toga, neko ne bi - ajde da čujemo sva mišljenja.

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Brasna, soli i ABC sira...

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
Besparica je napisao:
Jebo te Dukat!

imas ti farmaceuta ili nekog ko se bavi kontrolom kvaliteta mlijecnih proizvoda u familiji?

Vrh

PostPoslato: 16 Nov 2012, 23:35 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
neko sigurno zna,jesu li crvenka,soko stark sad hrvatski?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 110 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]