Ma nije problem , ja sam ateista , ti Micelijus si dobar covjek a ovaj "kontrolabilnost" se samo preserava .
Ipak , ne mozes a da ne priznas da je danas vjera propala , ne zato sto je losa ili neistinita vec zato sto je zloupotrebljavaju i iskoristavaju .
Bog Jeste interesantan meni . I dosta sam razmisljao o bogu. Ali jednostavno dosao sam do zakljucka da bog kakvog ga mi ovdje dozivljavamo - ne postoji.
Kazu ljudi da bog mora da postoji.
OK , mora.
Ali sigurno nije ovako , hm , kompleksan kao sto ga mi ovdje smatramo.
Najveci fenomeni, najnerazumljivije stvari, inace fizika - problemi fizike, njihova rijesenja su inace veoma jednostavna. Nista u Makro svijetu nije kompleksno. Mikro svijet je kompleksan. A bog , ako postoji - A POSTOJI (da , ovo sam ja napisao) , on sigurno ne slusa nase molitve , niti nas salje u pakao ili raj - inace on sigurno i ne cuje, bog je - fenomen, neki dogadjaj iz kog je nastao svijet. Taj dogadjaj je toliko daleko od nas da jednostavno nemamo nikakvu osnovu da pricamo o njemu osim nekih , po meni bajki , tzv Svetih knjiga. Jednostavno. Trazi jednostavna rijesenja.
Pogledao sam tvoj profil.
Vidi se da si dusevan covjek.
To je ok.
Pazi se manipulacije , to nije ok.
У име оца и сина и светога духа , <Enter>
Aj da smo svi zivi i zdravi
PS: tekst je bio malo tezak , tako da sigurno postoji malo gresaka i sl. nemojte zamjeriti .
pozdrav