banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:14

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2004, 02:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Док реинкарнисани пајаци булазне, погледајмо и следећу верзију како је створен човек... Подсетимо се да их има 4!

Kako je Nastao Čovek - Kuran - Verzija 3

Погледајмо следећу верзију од чега је алах створио човека...

(куран 6)
Ysf.Ali 2. He it is created you from clay...
M.Khan 2. He it is Who has created you from clay...
Shakir 2. He it is Who created you from clay...
--------------------------------------------------
Погледајмо превод потурице Млива из Бугојна

(куран 6)
2. On je Taj koji vas je stvorio od ilovače...

Видимо дакле да је у овој верзији алах створио човека од глине, тј. иловаче.

Подестимо се да претходна верзија тврди да је човек створен од угрушка крви.

Да ли се то алах мало предомишљао, или је Мухамед сам све смишљао, па није био сигуран од чега нас је Господ створио ? Шта ви мислите ? 8) :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Mar 2004, 09:38 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
To piše i u Svetom Pismu, i jednostavno znači da je gradivni materijal čovječijeg tijela sačinjen od istih tvari od kojih je načinjena i planeta po kojoj hodamo.
Uzgred, zar neko misli da je slučajnost da je osnova organskih materija ugljenik C12 (a dvanaest je broj plemena Izaraela, broj apostola...), da su organski spojevi ciklične-prstenaste strukture (dakle kružne, simblišući kružni tok energije, materije i života uopšte dakle i reinkarnaciju :D ), a da je osnovni ton u muzici C i osnovni akord C-dur (npr. većina pravoslavne duhovne muzike je u C-duru)...
U Svetim Spisima je u jednostavnim i naizgled prostim rečenicama dat niz životnih formula u simbolima, koje se životnim iskustvom i spoznajom i pažljivim istraživanjem Božijih Riječi mogu pronaći, ali ostaju skrivene od onih koji se protive, i ne žele da znaju a misle da su mnogo mudri.
Ali Sveto Pismo kaže: ludošću svoje nauke posramiću "mudrost" mudrih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2004, 01:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
"Реинкарнисани" пајацу... Библија је писана миленијумима пре него сатански посланик Мухамед поче да преписује из разноразних књига. Тако да је и твоје објашњење можда добро за малу децу до 5 година. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Mar 2004, 08:17 
Majstor
Majstor

:D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Apr 2004, 13:40 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2003, 14:39
:o cuj allah ..... u *ebote zivot :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Maj 2004, 22:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Eh moja Zanice. Ti si samoj sebi svrha, zar ne ?

Allah znaci isto sto i Bog - Milostivi, Svemoguci i jos 97 prelijepih imena ima.Naziv Allah za Milostivog Boga koristi i moj prijatelj iz Libanona - Ortodoksni Hriscanin. To je za njega najprirodnija stvar na svijetu jer mu je poznato znacenje rijeci Allah, onaj pred kojim se sve trese. Takodje se pozdravlja selamom, a sa Islamom ima zajednickog koliko i ti Zanice.

Sve u zivotu se moze svesti na razliku izmedju znanja proisteklog iz ucenja, i neznanja koje onda iz lijenosti kao postapalicu uzima predrasude.

Mir tebi i svim ljudima.

Dzenita, mir i tebi. Uzgred znas li da Jevreji koriste Shalom Aliekhem - Mir Vama i izgleda da je to porijeklo pozdrava.

Mi smo bez Njega bespomocni - A SAMO NAM JE UTRKIVATI SE U CINJENJU DOBRA.

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 20 Maj 2004, 02:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Japanese_rose je napisao:
Eh moja Zanice. Ti si samoj sebi svrha, zar ne ?

Allah znaci isto sto i Bog - Milostivi, Svemoguci i jos 97 prelijepih imena ima.Naziv Allah za Milostivog Boga koristi i moj prijatelj iz Libanona - Ortodoksni Hriscanin. To je za njega najprirodnija stvar na svijetu jer mu je poznato znacenje rijeci Allah, onaj pred kojim se sve trese. Takodje se pozdravlja selamom, a sa Islamom ima zajednickog koliko i ti Zanice.

Sve u zivotu se moze svesti na razliku izmedju znanja proisteklog iz ucenja, i neznanja koje onda iz lijenosti kao postapalicu uzima predrasude.

Mir tebi i svim ljudima.

Dzenita, mir i tebi. Uzgred znas li da Jevreji koriste Shalom Aliekhem - Mir Vama i izgleda da je to porijeklo pozdrava.

Mi smo bez Njega bespomocni - A SAMO NAM JE UTRKIVATI SE U CINJENJU DOBRA.

Pozdrav

Sellam aleikum,je pozdrav kao i svaki drugi koji u prevodu znaci Mir s tobom-vama,a koristi onaj koji razumije,isto sto ja na srpskohrvatskom kazem "dobar dan"mir s tobom itd.
Nemoze me nista zacuditi,niti mi moze zaspetati bilo koji pozdrav u koliko je dobronamjeran
hadis:
"Kad te neko pozdravi,otpozdravi ga jos ljepsim i umjerenijim pozdravom"
Sve je nebitno po mom misljenju,i nista sramota nije sto se obraza ne tice

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 03 Jun 2004, 00:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 13 Avg 2003, 11:01
Samo da odgovorim na 'glavno' pitanje: Zasto smo stvoreni?

Odgovor na ovo pitanje ne postoji, odnosno on bi potiskivao svako drugo pitanje i tako bi se pitanja redala u nedogled, jer mi to ne znamo.

Samo jedan od odgovora bi obuhvatao cijelu stranu:
Stvoreni smo jer smo izbaceni iz raja. Ovo je 'test' da dokazemo Bogu da smo vrijedni da se vratimo.

Da pojasnim...
U skoli se dokazujemo nastavnicima na testu da smo vrijedni 'te i te' ocjene. Smisao toga testa jeste iskazivanje naseg znanja i dokazivanje da smo vrijedni nagrade.

Prema tome, moglo bi se postaviti pitanje: Da li smo mi upravo sada stvoreni' (misli se na datum rodjenja)? Ne, stvoreni smo da bismo se dokazali Bogu da smo shvatili da smo pogrjesili i da sada tu gresku ispravljamo cineci dobra djela, a On nam je podario razum da bi mu se 'divio'. On nam je podario moc koju druga bica nemaju, da bi ju mi upotrebili, sto znaci, on nam je dao sve, sve mogucnosti koje vode ka raju ka dobru, a nase je samo da ih upotrjebimo. To je isto, kada vam neko stavi hranu u usta a vase je da je sazvacete. ili ,eto, kada sam vec objasnila na primjeru skole, onda da i nastavim: To je kada bi vam neko dao odgovore na testu, a vase je da ih ispisete.
Stvoreni smo da bismo dosli na zemlju, gdje cemo Njemu dokazati da smo vrijdni da Mu se i vratimo!

Ne znam da li ste shvatili i da li je ovo bilo imalo razumno, ali to je samo jedan od pokusaja da se da odgovor, sto ne znaci da je taj odgovor imalo tacan.

Pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2004, 16:56 
Urednik
Urednik

Pridružio se: 26 Jun 2003, 21:50
E, hm , ja ću pokušati da u cijelosti odgovorim na ovo pitanje.
Stvoreni smo da nabijemo na k**ac i Allaha i ovog našega bOgA i budemo Ateisti , Racionalni i neustrašivi, da živimo u Redu, da otkrivamo svemir i svakako da oslobodimo Kubu od sankcija kako bi Kastro mogao na miru da puši cigare. Takođe smo stvoreni da gledamo ovo evropsko prvenstvo u fudbalu i gledamo kako Englezi posle teške bitke padaju u agoniju kao i Jugoslavija nekoliko godina prije protiv Španije (jel se sjeća iko toga ? 7 minuta produženo vrijeme) :wink:

Molim lijepo , XXI vijek je a vi se još uvijek držite biblije i kurana ko slijepac svog štapa i psa - nemožete bez toga - bojite se - AAAA :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Ja stvarno mislim da na ovo ne treba tražiti odgovor .
CheGuevara *****

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2004, 23:08 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2004, 20:50 
Urednik
Urednik

Imam savijest , a bog me ne interesuje.
Vijernici (neki - ne svi , ali vecina) su obicno najveci gresnici koji pokusavaju da ociste svoju savijest time sto se ulizuju bogu , da da !

ok , mozda sam mmmalo pretjerao .

Fazon ti je u tom da je nad vijernicima vrsena manipulacija hiljadama godina jos od vremena Konstantina pa do danas (ovo Konstantin vazi za Hriscane) .

Jednostavno , bog ne postoji dok se ne dokaze suprotno :lol:
Ili , ako bog postoji (tzv Tvorac) onda on sigurno ne slusa nase molitve , niti salje nase duse u pakao niti u raj niti je on nas stvorio.

Stvaranje svijeta je fizicki fenomen i ono sto je uzrokovalo taj fenomen se moze nazvati bogom , ali mu ime Tvorac bolje stoji. Ipak , to je samo fenomen , nesto zaista zajebano na srpskom .

Sto se tice straha od biblije - no comment a za kuran me pogotovo boli qrac , ipak ja ti po krvi dodjem Srbin :)

Zivio Komunizam, Savjest , Moral , C++ i OpenSource pogotovo Linux.
Aj poz vjernici , ima medju vama dobrih ljudi , ali vas lako upravljaju , to je problem bilo kakvom mass shvatanja .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2004, 21:27 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 07 Jun 2003, 16:30
che.guevara je napisao:
, a bog me ne interesuje.

Imam jednu predivnu vijest za tebe: ni ti nisi interesantan Bogu! :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2004, 21:56 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2004, 14:29 
Pripravnik
Pripravnik

Micelijus je napisao:
, i niko ko je ovde, na Zemlji, zasigurno nije neinteresantan Bogu,

ma ko bi znao istinu

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jun 2004, 17:21 
Urednik
Urednik

Ma nije problem , ja sam ateista , ti Micelijus si dobar covjek a ovaj "kontrolabilnost" se samo preserava .

Ipak , ne mozes a da ne priznas da je danas vjera propala , ne zato sto je losa ili neistinita vec zato sto je zloupotrebljavaju i iskoristavaju .

Bog Jeste interesantan meni . I dosta sam razmisljao o bogu. Ali jednostavno dosao sam do zakljucka da bog kakvog ga mi ovdje dozivljavamo - ne postoji.
Kazu ljudi da bog mora da postoji.
OK , mora.
Ali sigurno nije ovako , hm , kompleksan kao sto ga mi ovdje smatramo.
Najveci fenomeni, najnerazumljivije stvari, inace fizika - problemi fizike, njihova rijesenja su inace veoma jednostavna. Nista u Makro svijetu nije kompleksno. Mikro svijet je kompleksan. A bog , ako postoji - A POSTOJI (da , ovo sam ja napisao) , on sigurno ne slusa nase molitve , niti nas salje u pakao ili raj - inace on sigurno i ne cuje, bog je - fenomen, neki dogadjaj iz kog je nastao svijet. Taj dogadjaj je toliko daleko od nas da jednostavno nemamo nikakvu osnovu da pricamo o njemu osim nekih , po meni bajki , tzv Svetih knjiga. Jednostavno. Trazi jednostavna rijesenja.

Pogledao sam tvoj profil.
Vidi se da si dusevan covjek.
To je ok.
Pazi se manipulacije , to nije ok.

У име оца и сина и светога духа , <Enter>
Aj da smo svi zivi i zdravi :)

PS: tekst je bio malo tezak , tako da sigurno postoji malo gresaka i sl. nemojte zamjeriti .

pozdrav

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2004, 08:06 
Majstor
Majstor

Pozdrav Če.
Dobro je da razmišljaš o Bogu i da se suprotstavljaš opšteprihvaćenim definicijama, jer si i sam došao do zaključka da im On izmiče i ne može se doživjeti isključivo oslanjajući se na njih.
A On od kojega je sve, upravo se treba lično doživjeti i taj doživljaj može biti drugačiji kod raznih ljudi (i drugih mnogobrojnih bića koja u mnogim pojavnim oblicima naseljavaju Kosmos), i niko nikome ne može da kaže: ja sam u pravu a ti nisi, moj doživljaj je pravi tvoj nije! On sve te doživljaje obuhvata i ujedinjuje. Sve dok je taj doživljaj istinski i iskren, ne može biti pogrešan.

A govoreći o tvom stavu da je vjera danas propala, to se zaista može reći za mnogo ljudi, ali to je samo zbog toga što oni nemaju sopstveni doživljaj i iskustvo o Onom/onom ko/što se ne može upoznati samo pomoću 5 čula na koje se većina ljudi isključivo oslanja.
Pa ipak, sve je veći broj ljudi u svijetu koji su Ga tražili i pronašli i čija vjera ne samo da nije propala, nego je čvršća nego ikad i obično je potpuno nevezana za religijske institucije, ili barem o njima ne zavisi.

I na kraju želio bih samo da podsjetim da je osnovni princip komunizma "od svakog prema mogućnostima, svakom prema potrebama" u praksi sprovela zajednica prvih hrišćana u vrijeme apostola, jer je u Svetom Pismu u Djelima Apostolskim zapisano i ovo:

44. A svi koji vjerovaše bijahu zajedno, i imahu sve zajedno.
45. I tečevinu i imanje prodavahu i razdavahu svima kao što ko trebaše.
46. I svaki dan bijahu jednako jednodušno u crkvi, i lomljahu hljeb po kućama, i primahu hranu s radosti i u prostoti srca,
47. Hvaleći Boga, i imajući milost u sviju ljudi. A Gospod svaki dan umnožavaše društvo onijeh koji se spasavahu.
(Djela 2 poglavlje:44-47)

32. A u naroda koji vjerova bješe jedno srce i jedna duša; i nijedan ne govoraše za imanje svoje da je njegovo, nego im sve bješe zajedničko.
33. I apostoli s velikom silom svjedočahu za vaskrsenije Gospoda Isusa Hrista; i blagodat velika bješe na svima njima:
34. Jer nijedan među njima ne bješe siromašan, jer koliko ih god bijaše koji imadijahu njive ili kuće, prodavahu i donošahu novce što uzimahu za to,
35. I metahu pred noge apostolima; i davaše se svakome kao što ko trebaše.
(Djela 4 poglavlje:32-35)

Za ovako nešto je potrebna razvijena svijest ljudi u skladu sa Hristovim riječima: "Čini drugima ono šte želiš da drugi čine tebi" i sa stavom da niko ni od koga na Zemlji nije više ili manje vrijedan nego da samo imamo različite službe već prema svojim mogućnostima i prirođenim darovima.
Takođe neophodno je jednodušje (ali ne i jednoumlje) ljudi na Zemlji.
I Marks je govorio da je preduslov za komunizam razvoj svijesti i u suštini je to potpuno tačno, ali bez duhovnosti (ili bolje rečeno bez upoznavanja čovjeka sa njegovom pravom suštinom i njenim Praizvorom) to jednostavno ne ide.
Če-ovi pokliči Komunizmu, Savjesti, Moralu i OpenSorce-u, su na tragu onoga što je, koliko imam spoznaju, zaista budućnost čovjeka na Zemlji, a to je duhovni komunizam.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Jun 2004, 09:40 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 19 Jun 2004, 17:54 
Pripravnik
Pripravnik

che.guevara je napisao:
a ovaj "kontrolabilnost" se samo preserava .

Hej, pa pogresno si shvatio. Ali nema veze. U svakom slucaju da li postoji Bog ili ne ja to fakat ne bih znao reci. Ali znam ni da se ne isplati raspravljati oko toga, ili osjetis ili ne. Mi imamo odredjene predodzbe o svemu i svacemu, pa i o Bogu. U nekom lancu duhovne zedji pitanje ima li Boga zasluzuje postovano mjesto. Ali zavisi na kom temelju je to pitanje!? Ako je temelj ego, onda je covjek spreman svasta blebetati i mastariti. Kako slicno pronadje slicno, ja se puno ne zamaram opredjeljenjima drugih ljudi. Ako tebe odusevljava tvoja zivotna ideologija koju si napisao, onda samo naprijed. Pozdrav

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2004, 09:11 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2004, 20:21
Dzenita je napisao:

Stvoreni smo kao ljudski rod,dakle sa razumom i inteligencijom,i imamo prednost kao npr,nad zivotinjskim svijetom.Od kud nam ta prednost?
Sta vi mislite,zasto u stvari postoimo?

DABI SE TI PITALA!

Vrh

PostPoslato: 20 Jun 2004, 11:43 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Mar 2004, 18:43
Bozex je napisao:
Dzenita je napisao:

Stvoreni smo kao ljudski rod,dakle sa razumom i inteligencijom,i imamo prednost kao npr,nad zivotinjskim svijetom.Od kud nam ta prednost?
Sta vi mislite,zasto u stvari postoimo?

DABI SE TI PITALA!

Daj BOZEX pusti ljude bar na ovoj temi da diskutuju bez provokacija . Ako vec nemas nista pametnije da kazes nemoras ni to.
Pozdrav

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 101 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]