banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Jul 2025, 10:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 29  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2004, 01:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 06 Dec 2003, 01:29
Japanese_rose je napisao:
Ooooooooups :oops:

Posto imas s kim :-? , a znas i kako :roll: , samo izvoli Dzenita ! :D

Sellam sestro Rose!!!

Mislim da nisam u potpunosti razumjela tvoju poruku,pa bih te zamolila da mi pojasnis.....

Posto imam skim......sta?

Znam kako.....sta?

:) a ako sam ipak razumjela i radi se o pjesmama,samo nastavi,nije post bio upucen tebi,vec onima sto glume da znaju sve,a u stvari sebe po najmanje poznaju.
Do sad su mi se svi tvoji komentari svidjeli jer u sustini si i ti Njegov rob....dakle ne smatram sebe nit boljom nit pametnijom od tebe i nema potrebe da se povlacis,
i usput......pokusaj koju pjesmu od sebe da uputis Njemu! :)
voljela bih da cujem kako to zvuci

pozdrav i sellam....nemoj zamjerit :angel:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2004, 02:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 13 Avg 2006, 11:55, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 14 Jun 2004, 23:26 
DELETED

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2004, 01:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 13 Avg 2006, 11:56, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2004, 08:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Japanska ruzo, moram ti priznati da je to i moj dozivljaj.

I tebi mir.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jun 2004, 12:24 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jun 2004, 20:21
A uuuuu 24 strane! :roll:
Pa sta rade ovi urednici?! :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Jun 2004, 23:05 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 03 Jan 2003, 01:59
zivota
nemoram priznati ali cu reci to nije moj dozivljaj

japanski cvjetic ima svoje stavove koji su cesto sasvim opravdani i dosljedni i idu pravo u sustinu

problem nastaje kada drugi postovani forumas promasi tu sustinu i revnosno replicira u pogresnom smjeru

a sada da kazem uopsteno, osnova svake komunikacije je u obostranom razumijevanju to je svima poznato ali cesto zanemareno.
i naravno da ne zaboravim istaci, problem koji bih svrstao pod nezrelost a to je kada se pati od forme a zanemaruje sustina.
na ovaj vid nezrelosti bih nadovezao i vec tradicionalnu karakteristiku ovog foruma dobro poznato mnogo pametno i svemudro savjetovanje i to ona osnovna vrsta licno i direktno savjetovanje. Ovaj fenomen moze cak biti i zabavan trecem licu jer ukljucuje mnogo mudrih rijeci pa cak i simpaticnih dosjetki ali sa druge strane koristi ima koliko i svaka druga jeftina zabava.
Da nesirim mnogo pokusacu na osnovu sljedeceg pitanja pribliziti se sustini. Zasto dakle forumasi jedni druge cesto savjetuju i upozoravaju iako je forum prije svega za razmjenu misljenja a ne savjeta tim prije sto je rijetkost da je neko dobijeni savjet i trazio naime jasno je da je vecina savjeta i primjedbi samopozvana.
U prilog dramatizaciji ovog izlaganja mogu iznjeti svoju slobodnu procjenu da je procenat ucesca nepozvanih licnih savjeta i primjedbi poceo ozbiljno da se priblizava procentu ucesca klasicnih pozitivnih i zdravih forumskih razmjena misljenja.
Nadam se da nije potrebno posebno isticati navode iz svetih spisa pa i iz opste civilizacijske kulture da primanje savjeta spada u kategoriju privatnosti i licne slobode koja je opet dar nebeskih sila covjeku i samim time nesto sto je sveto i kao takvo iziskuje puno postovanje dakle nebi se smjelo samovoljno narusavati osim u izuzecima koje sada necu navoditi ali je jedno sigurno cim su izuzeci nisu cesti kao sto je to vidljivo na ovom forumu.

pozdrav svima i nadam se da niko nece biti uvrijedjen ovim pokusajem uopstenog pogleda na karakteristike ovog foruma

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2004, 00:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Micelijus je napisao:
Japanese_rose,
Nije mi jasno zašto su tvoji postovi tako hladni i čak odbojni prema onima koji ti, vjerujem, žele samo dobro.
I moram ti reći da su, kada se gleda ton kojim pišeš poruke, pozdravi na kraju tvojih postova u najmanju ruku licemjerni.

Pozdrav i sellam

aha,ipak ima istomisljenika......mada sam mislila da je bezvezno i dangubno da nastavljam rasprave,neka svako bude ono sto zeli biti.
Ali ja u istinu ono sto sebi zelim ,zelim i svom najgorem protivniku.

:)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2004, 01:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Citiraj:
Ne vjerujem kada neko kaze nisam ja ni bolji ni pametniji od tebe.

Pozdrav,
Od kuda dolazi to tvoje ne povjerenje u moje rijeci?Mozda meni u opste i nije cilj da se nadmecem po forumu koji je tebi zamoran(nadam se ne mojom krivicom)da budem bolja ili pametnija,inteligentnija od bilo koga.Svrha mog prisustva na ovom forumu je licna zelja,radi komunikacije,razmene misljenja i "ne gubljenje vremena"na nesto jeftinije od velicanja Stvoritelja.
Sve te tvoje metafore sam ja dobro skontala :) u jednoj rijeci hiljadu drugih,ali kao sto ti naglasi sve je to nebitno.

Citiraj:
Neka te Milostivi cuva[/i] :fadein:
[/quote]

takodje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 22 Jun 2004, 11:43 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 13 Avg 2006, 11:58, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2004, 13:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Ево питања на које ми нико до сада није успео да одговори....

- У курану пише да је Марија Дјева зачела Исуса Христа безгрешно, тј. од Бога.

- Самим тим куран признаје да је Исус Христос - Син Божји.

- Тај исти куран одриче да је Исус Христос - Син Божји.

Како то? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2004, 18:12 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 03 Jun 2004, 13:47
Navedi ajet iz Kurana gdje kaze da je Isus Krist sin boziji.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2004, 18:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Изгледа да има и неписмених овде... :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2004, 19:21 
Majstor
Majstor

Pa sto ne rece ranije da si nepismen, nemoj se onda truditi da trazis taj ajet.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2004, 19:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Значи немаш одговор на моје питање.... хајде пусти онда друге да пробају одговорити...

Ево питања на које ми нико до сада није успео да одговори....

- У курану пише да је Марија Дјева зачела Исуса Христа безгрешно, тј. од Бога.

- Самим тим куран индиректно признаје да је Исус Христос - Син Божји, јер је зачет од Бога и Марије Дјеве.

- Тај исти куран заправо одриче да је Исус Христос - Син Божји.

Како то? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Jul 2004, 20:00 
Majstor
Majstor

Ti izgleda osim sto si nepismen, i ne vidis dobro. Al' hajd' jos jednom:
to sto ti kazes da pise, lazes/ fantaziras/ provociras. Nadji taj ajet gdje se u Kuranu Isus spominje kao sin boziji , ako si iskren.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2004, 09:53 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
U Kuranu zaista piše da je Marija začela Isusa pomoću Ruh-Ul-Kudus-a (Ruah Hakodeš jevrejski, na našem Duh Sveti), da je bila djevica kad je začela i da su je Jevreji neopravdano blatili kao bludnicu radi toga, ne vjerujući sopstvenom Svetom Pismu i knjizi proroka Isaije koji je to najavio kao znak baš njima.
Ali s druge strane, Kuran izričito govori (isto kao i Jevanđelja) da je pogrešno Isusa Hrista smatrati Bogom namjesto Jedinog ili ravnog Jedinom, da je on Božiji poslanik i sluga (samo vrlo visokog ranga) koji je došao da se založi radi ljudske vrste, i da pokaže put Istine.
U Evanđeljima Isus Hristos izričito govori da ga je Otac poslao i da je Otac veći od njega i kada kaže "ja i Otac jedno smo", objašnjava "kao što i mi (Isus i njegovi učenici, u krajnjem svi ljudi koji priznaju Tvorca) treba da budemo jedno odnosno u istom Duhu".
Time govori da u svakom od nas postoji Otac samo što ga je on u sebi ostvario, a mi (još) nismo!
U Svetom Pismu izričito govori da smo svi Božija djeca, ali zabludjela, koje Otac čeka da mu se vrate. Uostalom Isusove riječi zabilježene u Evanđelju po Ivanu (Jovanu) 17 poglavlju, govore same po sebi najbolje:

20. Ne molim se pak samo za njih, nego i za one koji me uzvjeruju njihove riječi radi;
21. Da svi jedno budu, kao ti, oče, što si u meni i ja u tebi; da i oni u nama jedno budu, da i svijet vjeruje da si me ti poslao.
22. I slavu koju si mi dao ja dadoh njima, da budu jedno kao mi što smo jedno.
23. Ja u njima i ti u meni: da budu sasvijem ujedno, i da pozna svijet da si me ti poslao i da si imao ljubav k njima kao i k meni što si ljubav imao.

(Jovan 17:20-23)

Ovo je rečeno i na mnogo, mnogo drugih mjesta u Evanđeljima i u drugim spisima Starog i Novog Zavjeta (najbolje je da svako sam uzme i pročita i to bez tutora koji će mu "objašnjavati" šta je pročitao) i to toliko jasno, da je pravo čudo kako i dan danas u hrišćanstvu (ili "hrišćanstvu") dominiraju dogme koje obogotvoruju Isusa i stavljaju ga u istu (a ko ne i veću) ravan od Oca Začetnika svega.
O Mariji da i ne govorimo. A ona je bila sasvim obična pobožna žena i svog sina čak nije ni shvatala u svemu što je radio.
U "hrišćanstvu" uvriježene predstave o Isusu i Mariji su možda bile primjerene i nečemu korisne pri dosta niskom stepenu duhovne spoznaje većine čovječanstva u prošlosti, i to više kao prelaz sa starih idolopokloničkih dogmi ka istinskoj duhovnoj spoznaji, ali zaista dolazi vrijeme kada se ta i mnoge druge pogrešne predstave trebaju nadrasti i ostaviti za sobom.
Božiji Sin je za Isusa Hrista titula i da on, kojim slučajem, nije izvršio zadaću koja mu je bila dodijeljena (i koju je u stavri sam preuzeo po Očevom odobrenju), to što je začet tako kako je začet ništa mu ne bi pomoglo da tu titulu i dalje opravdano nosi, barem na Zemlji.
Njega je Božijim Sinom potvrdilo njegovo djelovanje na Zemlji a ne način njegovog začeća.
Tako isto Božiji Sin može da bude i svako ko je začet "normalno". Može ako hoće, on je pokazao kako.
A Kuran sasvim opravdano naglašava da je samo Jedan prapočetak i praizvor svega, a svi ostali samo služe Njegovoj namisli, od najamnjeg do najvećeg, a Njemu su svi jednako dragocjeni.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2004, 13:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Зашто ли су потребни километарски текстови, да би се објаснило нешто тако једноставно? :roll:

Може ли то у неколико реченица, па да тоонда евентуално неко и прочита? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 15 Jul 2004, 18:24 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 01 Jul 2004, 11:47
*zjev* Smarate supljom pricom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 17 Jul 2004, 16:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Maran Ata je napisao:
Зашто ли су потребни километарски текстови, да би се објаснило нешто тако једноставно? :roll:

pa mi znamo da se tebi ne moze drkcije pojasniti

Citiraj:
Може ли то у неколико реченица, па да тоонда евентуално неко и прочита? :-?
[/quote]

a sto se ovog tice postove koje Aharon pise sigurna sam da se citaju,jer takve postove zna malo ko da napise

:roll:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 569 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 29  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]