banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 27 Jun 2025, 13:24

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 89  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 25 Okt 2012, 11:07 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Jedno je sigurno. Izbacio sam slatko. U stvari prešao sam isključivo na voće. Možda mi se "omakne" za Novu godinu i eventualno krajem maja iduće godine za rođendan i to je to.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 11:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
ERROR je napisao:
Šta da se radi, zna li ko?

Dodatne restrikcije u ishrani. Nema tu neke pameti. Ciljano ne možeš skidati salo samo sa određenog dijela, a ako već neko vrijeme nemaš napretka u skidanju sala nego stojiš na istom mjestu moraš napraviti nekakav rez. Ili smanjiti kalorijski unos ili drastično promijeniti sistem vježbanja. Btw, kakav ti je trening?

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 21:31 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Trčanje , sklekovi, trbušni na dasci(pod uglom), mašina tipa stepenice, tegovi....4 serije, sve cca 2,5 sata intenzivno. Minimalno 2x sedmično

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 21:50 
Administrator
Korisnikov avatar

2.5 sata po treningu? Previše. Sat je dovoljan. Zagrijavanje par minuta, kružni trening za cijelo tijelo sa tegovima, petnaestak minuta trčanja (ili 6-8 trčanja u intervalima i par minuta istezanja. To je sve što ti treba i to se završi za 45-60 minuta. Tri puta sedmično.
Na ova dva linka imaš primjere kako vježbati tj organizovati trening. Ja bi malo drugačije posložio te vježbe, ne bi se oslanjao previše na izolacione vježbe nego na kompleksne vježbe u kojima učestvuje što više zglobova i u kojima teret najviše putuje.

Vrh

PostPoslato: 25 Okt 2012, 23:27 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Citiraj:
Inače nisam nikad imao nekih problema s kilama, ali kako prošle godine bacih cigare, a i godine krenule po svoje, podje mi se malo "slagati" gdje ne treba. Tim povodom, bacim se na treniranje i izbacim slatko iz ishrane. Sve ide super, kondicija odlična , jedino nikako da skroz " utegnem" zadnji, najdonji red "pločica" na stomaku. Šta da se radi, zna li ko? Neko mi reče da je do hrane, pa reko da probao ovdje doći do nekog savjeta

Utegneš zadnji red kažeš? Hehe, tako sam i ja prije mnogo godina razmišljao, pa sam shvatio da je razlika između fino građenog momka sa 2 reda pločica, i potpuno izdefinisanog momka sa 6 pločica, nekih 7 do 10 kg. Nemoj se mnogo truditi, posljednji red pločica za većinu znači ići na 6% tjelesne masti.

Trik koji vrlo vjerovatno može da te mnogo izoštri i razbistri, jeste Na-K pumpa. Krajnje jednostavno, unosiš mnogo namirnica bogatih kalijumom, a prestaneš potpuno soliti i jesti zasoljeno hranu. U roku od para dana dobiješ na detaljima, tvrdoći i potkožna voda ode u mišiće, pa to sve izgleda mnogo bolje. Problem je što je sezona prošla, pa je teško naći dobar paradazj po normalnoj cjeni (izuzetno bogat Kalijumom), banane su takođe bogate, ali prepune hidrata, imao bi problem što bi se onda prepunio hidratima i "zalio".

Ako ćeš ipak spuštati nivo masti, moraš imati mnogo proteina u ishrani da ne spališ mišiće deficitom-manjkom kalorija, ili ostaviti isti unos kalorija a povećati aktivnosti tj. potrošnju i doći opet na negativan bilans kalorijskog unosa i potrošnje. Ali mislim da se ne trebaš sikirati mnogo, uživaj u tom što sada imaš, pokušaj malo sa solju da popraviš sliku i polako, ništa ne ide preko noći.

Vrh

PostPoslato: 26 Okt 2012, 06:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Sep 2006, 09:31
Hvala momci

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i polugom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 16:14 
[list=]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/983_296858713756905_2131515664_n.jpg[/list]

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 17:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
tensSa je napisao:
[list=]http://sphotos-a.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/983_296858713756905_2131515664_n.jpg[/list]

Slika

PS Uvijek sam se pitala za šta služi ono "[list]" izgleda ni za šta.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 18:00 
Izvinjavam se, poglesno kliknuo izgleda... :D

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 18:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

I šta rekosmo...? :D

Ubjeđujemo onu curu da se ne podrvrgava liposukciji nego da mrša prirodnim putem, pa zatim kažemo kako se salo ne vraća na mjesta gdje je izvršena liposukcija, pa kažemo da tijelo svuda isto mrša, pa to dođe opet na isto - jedino liposukcija.

Npr. tijelo nema ujednačeno salo, npr noge, ruke, lice je mršavije, salo je na stomaku i onda se počne sa mršavljenjem i dobije se šta? Suve noge, suvo lice i par cm manje na stomaku?

Vježbe zatežu mišiće i ne pomažu gubljenju sala (minimalno pomažu), šta onda ostaje?

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 18:43 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 26 Dec 2010, 17:58
Bljah, mrljah, meni ta slika iznad malo čudna, mislim na to prije i poslije.
Prevelika razlika u izgledu za samo 10 kg, ako je uopšte ista djevojka i
ako se radi o prije i poslije.

Ja sam onako kao na gornjoj izgledala sa još nekih +10,
a sad imam kao cica na donjoj slici i još ne izgledam tako.
Mislim da bih takav izgled postigla da smršam još nekih 5 ili više kg.
I da, vježbam, ne izgladnjujem se, nije samo mlohava gujca u pitanju, težina mišića, težina sala, mrljah, bljah... :D
Naravoučenije, ja bih tu radije napisala 83-53

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 18:57 
Citiraj:
I da, vježbam, ne izgladnjujem se, nije samo mlohava gujca u pitanju, težina mišića, težina sala, mrljah, bljah.

Jeste, ovo je vrlo bitna stavka. Ova djevojka je pametno pristupila dijeti i rezultiralo je time da je izgubila minimalnu kolicinu misica. Cilj dijete je izgubiti salo uz sto manji gubitak misica (buduci da misici "spaljuju" to isto salo).

Druga bitna stavka, nadji nekoga ko ce realno ocijeniti tvoj izgled, i ako imas sacuvane slike prije i poslije, to ti dosta toga govori, zatim obimi (jos jedna greska je da se samo vaga gleda), zatim imaju jos neke sitnice na koje treba paziti (doba dana, da li se unosilo mnogo soli pa se i voda nakupila)...

Citiraj:
Vježbe zatežu mišiće i ne pomažu gubljenju sala (minimalno pomažu), šta onda ostaje?

Smrsas do te tacke da normalno izgledas i da nemas sala. Onda te boli briga za genetikom i za nakupljanjem sala jer ga jednostavno nemas... :)

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 19:05 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 17 Avg 2011, 13:21
ako nista bar je bojicu nabacila....pocrnila od gladi :)

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 19:17 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Citiraj:

Smrsas do te tacke da normalno izgledas i da nemas sala. Onda te boli briga za genetikom i za nakupljanjem sala jer ga jednostavno nemas... :)

Nemam sala na nogama ni na dupetu, al mi se zato počelo slagati po stomaku više nego prije. U stvari ne ni po stomaku, više po bokovima. :angry3: Ako ovako nastavim ličiću na valjak.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 19:18 
Veteran
Veteran

Tensa bratesestro, to sam i napisala da je bitna težina mišića salceta ovo ono.
Rekla sam da nema potrebe to da mi se objašnjava, znam ja to jako dobro.
Ne, ne unosim soli, minimalno, kod mene svi dosoljavaju kad ja kuham.
Al nije vala ni da sve cice koje su fit jedu samo neslano i po ko zna kakvim propisima.
Možeš turbo izgledati, a jesti standardnu hranu.
Pod turbo mislim normalno zgodno, ne one cice koje ti kačiš.

Ne može mi niko biti veći i realniji kritičar od mene.
A nije da ne pitam druge. Skontala sam da su svi sklonu muljanju
i kad ja kažem ovo dupe treba da je čvršće, svi u glas neeee, ma ne treba. Moš misliti.
Onda se ja izvičem iz petnih žila na "realnog kritičara" da nisam ni glupa ni naivna,
pa da vidiš onda kad počne paljba. Ne da mi je dupe mlitavo, već je i spušteno, a
donji dio tummyja je jeb ga čudan sam od sebe, svejedno što imam izražene i gornje i bočne mišiće.
Trebam dotegnuti tricepse, a noge su mi savršene. Hvala-molim, to sam i sama znala, samo
volim da dobijem i drugo mišljenje :lol:

Vježbam četiri puta sedmično minimalno po sat vremena, relativno se zdravo hranim,
imam slike prije i poslije i obim, al nećem da kačim,
ali i dalje tvrdim da razlika kod one cice sa slike je puuuno veća od deset kila.
Baš iz iskustva.
Moš sad reći da nije svako isti, naravno da nije, al nije ni toliko različit.
Znaš i ti da je tako :P

Odoh praviti šaum rolnice, sad će mi Đ doći, on tamani slatko, a mršav ko daska.
I soli, pa nema otekline :lol:

Talija, sestro brate, stara si, ne kontaš?
Dobijaš ženeće guzove. :P
(morala sam :*)

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 19:19 
Administrator
Korisnikov avatar

Talija je napisao:
tensSa je napisao:
Citiraj:

Nemam sala na nogama ni na dupetu, al mi se zato počelo slagati po stomaku više nego prije. U stvari ne ni po stomaku, više po bokovima. :angry3: Ako ovako nastavim ličiću na valjak.
Vježbaj. Godine čine svoje, metabolizam se ubrzava, a recimo da jedeš kao što si navikla. Zbog usporavanja metabolizma nepotrošeni višak kalorije se ljepi na bokove.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 19:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Aaa jbt što ste opterećeni mojim godinama kad ja nisam??
Ne znam koje su to godine kad treba reći - e od danas ne boli kita kakav sam.
Mogu da obučem pantalone, farmerke od nazad 10 godina bez problema, jer se mnogo šta nije promijenilo ali ne dam, tj. neću dozvoliti da se izdeformišem i kad mi bude 70 godina.
Ako sam do sada genetici ostavljala da me izvlači kao što me izvlači i sada, ne znači da i ja ne treba nešto da učinim.

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 19:28 
Tako to ide, kod zena salo uglavnom ide na bokove i stomak, estrogen...

Citiraj:
Al nije vala ni da sve cice koje su fit jedu samo neslano i po ko zna kakvim propisima.

I te kako imaju propise, ali sol nije toliki problem...

Citiraj:
Možeš turbo izgledati, a jesti standardnu hranu.

Zavisi sta smatras pod "turbo" tj. normalno, neko moze a neko ne moze jesti sta hoce i dobro izgledati...zavisi to mnogo od genetike (tj od da li genetika dozvoljava savrsen omjer misica i sala)...

Mada to da neko "turbo" izgleda, a trpa u sebe sta hoce se moze primjeniti na oko 1 posto populacije... Pri tome ne mislim na ove klinke sto imaju `16-17 godina i lud metabolizam vec na starije od 25-30 godina, dovoljno je pogledati i vidjeti da vecini negdje "kipi" salo.

Citiraj:
i kad ja kažem ovo dupe treba da je čvršće

Uzmes i radis cucnjeve i iskorake dok ne otpadne (pri tome mislim na 10-15 ponavljanja sa tegovima i da te bolii puuuno noga to radis)... :D :D

Citiraj:
svi u glas neeee, ma ne treba. Moš misliti.
Onda se ja izvičem iz petnih žila na "realnog kritičara" da nisam ni glupa ni naivna,
pa da vidiš onda kad počne paljba.

Najteze je priznati da imas problem... :P

Citiraj:
ali i dalje tvrdim da razlika kod one cice sa slike je puuuno veća od deset kila.

Nije, tu je negdje...

Citiraj:
Odoh praviti šaum rolnice, sad će mi Đ doći, on tamani slatko, a mršav ko daska.
I soli, pa nema otekline :lol:

Na'rani ga boga ti, jadan usuk'o se sav...mislim ne znam ga, vec po prici... :D :D :D

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 20:16 
Veteran
Veteran

Joj, tensa, ko da ti je Hristov tumačio moj smisa' za 'umor.
Ništa ti mene nisi skontao. To je bilo malo sarkastično.
Nije ni bitno.

Tale, tako mu i dođe, genetika do nekle, malo truda i rada odnekle i super.

Ko je za rolnice? I šaum i oko struka :D

Vrh

PostPoslato: 27 Okt 2012, 20:26 
PlavaMaca je napisao:
Nije ni bitno.

x2

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1780 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 89  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]