banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 15 Avg 2025, 14:38

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535 ... 967  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 16 Okt 2012, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Largo Winch
http://en.wikipedia.org/wiki/Largo_Winch_(film)

Филм је из 2008., тако да је вјероватно већ оцијењен. Углавном, сасвим је гледљив, иако се не држи стрипа. Иле, не држи се у потпуности. Небитно.

Занимљив детаљ је "босанска" полиција: ознаке на рукавима су ознаке Полиције Републике Српске, али капе (и возила) су са униформе хрватске полиције (мислим да није федерална полиција у питању). Сумњам да Мики и остатак екипе не знају разлику, тако да вјерујем да је то намјерно измијешано :)

Оцјена: (благонаклоно) 7/10

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2012, 19:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Detektive (1969)

IMDB

Slika
Citiraj:

Munich in the late Sixties must have been the coolest place on earth. At least when you look at some of the movies that were made around that time. "Detektive" is Rudolf Thome's feature debut, one year before he shot "Rote Sonne" (Red Sun) Link , and naturally it was a movie about girls and guns (and two cool dudes, proto slackers). The story is almost forgettable, it's all about the style. And, of course, Uschi Obermaier, the star of "Rote Sonne", whom Thome had discovered for "Detektive". (Consequently, for most of the time, Uschi runs around in her undies) The dialogues are hilarious, super deadpan, the crime plot is ridiculous, the cinemathography (b/w and scope) beautiful. Heavily indebted to the French Novelle Vague and Hollywood's classic gangster films, "Detektive" is miles away from the German New Wave around Wenders, Kluge and Fassbinder. That's what makes this little flic, shot with friends on weekends (and between tours through the bars in the Schwabing district), so special.
In the lead, the great Marquard Bohm, something like the German Belmondo (a face like no other) and Uli Lommel, who went on to direct the German serial killer film "Die Zärtlichkeit der Wölfe" and numerous Hollywood b movies. Nuff said. Enjoy this very special gem!

Odličan film. Nisam puno očekivao, a dobio vrhunsku stvar.

Evo malo skrinova, stil je specifičan:
Spoiler:
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 16 Okt 2012, 19:23 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Dead End (2003)- odavno jacu zajebanciju nisam gledao. Potpuno poremeceno i ne pretjerano isforsirano, jos pri tome Ray Wise govori u vise navrata "Lora, Lora...", sto nije jedina stvar koja se odnosi na Twin Peaks... Ocjena 6/10

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 15:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Jun 2009, 09:41
sjećam se ovg filma. low budžet horor komedija u nekom autu. i naravno rej vajs.

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 17:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Okt 2005, 09:40
Frisky_Dingo je napisao:
sjećam se ovg filma. low budžet horor komedija u nekom autu. i naravno rej vajs.

Ne znam zasto, ali mi se iskreno svidio, dosta je drugaciji od vecine na ovaj fazon...

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 17:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sad sam provjerio na imdb, scenario pisao lik koji je radio big nothing http://www.imdb.com/title/tt0488085/

Vrh

PostPoslato: 18 Okt 2012, 23:47 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Danny ^_^ je napisao:
The Holy Mountain (1973)

http://www.imdb.com/title/tt0071615/

Slika

Na prvu čudno i nesvakidašnje. S vremena na vrijeme mi se učini da je u nekim dijelovima film malo nabacan, čisto ono da se dobije na još većoj simbolici, a možda mi se i čini. Ima zaista bizarnih scena (tek dio se vidi na IMDB stranici).

Možda nekada kasnije dam ocjenu, ali ću ipak preskočiti sada. Dakle bizarno, neočekivano (ovog Ješu do sada mislim da nisam gledao) i provokativno, a sve prožimeto simbolikom.

Ovaj film sam pogledao poslije nekoliko puta i dalje imam osjećaj da ovaj film ima još veću dimenziju, ali ja je ne uviđam. Profesor koji ima sličan ukus za filmove mi je rekao da se to danas veoma teško može razumjeti, sem nacija koje su "traumatized" ratom, kao neke balkanske nacije. U stvari ovaj film je nastao kad je era psihodelije bila na izmaku, a ljudi su tada počeli dolaziti do pameti da velike količine LSD-a nisu baš zdrave. Amerikanci gubili u Vijetnamu, a njihova vojna policija vršljala Amerikom da nahvata one koji su bježali od poziva u vojsku. Broj mrtvih uveliko prešao broj mobilisanih ako sam dobro razumio. Ova djela su nastala pod uticajem posljednjih hipika, neka mješavina antiratnog i antidržavnog, lijepo "upakovanog" pamfleta.

Film ću opet pogledati, ne mogu ga definisati kao lošeg ili dobrog, ali ga stavljam na prvo mjesto što se tiče filmova koji su me zainteresovali, u proteklih godinu dana, a možda i više.

Ne znam šta da kažem!

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 11:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
i ovakav čovjek ne može godinama da nađe pare za film

Vrh

PostPoslato: 19 Okt 2012, 12:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2010, 17:53
Slika

Pogledah sinoć. Više iz dosade, a ne neke naročito želje. Sve je to nekako tanko. I scenario i režija kao da nisu razrađeni do kraja i stalno imaš taj osjećaj da su svi znali kako to ne ispada baš onako kako su zamislili. Uliks me malo razočarao. Oni "what life could be" momenti su mi dobri, kao i ona zadnja scena kada kamera prati Kičića kroz sud. Sve ostalo je, kao što gore navedoh, tanko.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2012, 08:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Okt 2002, 19:49
Push (2009)

http://www.imdb.com/title/tt0465580/

Slika

Sinoć me uhvatila neka nesanica pa sam naletio iza 12 na početak ovog filma na RTL-u. Tajna organizacija genetski mijenja ljude pretvarajući ih u vojsku koja može snagom misli i volje pomicati stvari i eliminisati protivnike, mijenjati realnost i proricati budućnost. Meni je bio zanimljiv.

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2012, 18:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Nije loš Push. Da je malo produkcijski jači bio bi to fenomenalan film.
Dakota je još uvijek fantastična!

Vrh

PostPoslato: 20 Okt 2012, 18:51 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

gledo kampanju http://www.imdb.com/title/tt1790886/ vil farel i zak galifanakis. jako dobro. najbolja farelova komedija još od ančormana.

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012, 00:39 
staromodan
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Dec 2002, 16:42
Killer Joe - Gina Gershon u samom startu pokazuje "bush" sto daje povod gledatelju da film puno obecava.tu je gologuzi Matthew McConaughey negdje oko 50 min-te, izbrijana nauljena gooza..pre toga doticni Matthew ima sex sa 12-godisnjom klinkom, da bi pred sam kraj filma nokautom oborio Ginu i onda je natjerao da odradi blowjob na KFC leg koji Matthew drzi u ruci.. :lol: ima tu jos crnog humora..
Slika

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012, 20:19 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 24 Feb 2004, 23:11
Da li je neko gledao "Looper"? Utisci?

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012, 20:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

taksi je napisao:
Da li je neko gledao "Looper"? Utisci?

Check this out:
viewtopic.php?f=31&t=10875&p=1750081&hilit=looper#p1750081

Vrh

PostPoslato: 21 Okt 2012, 22:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2005, 15:04
Prometheus
http://en.wikipedia.org/wiki/Prometheus_(film)

Да не давим сувише, јер сви знате у чему је претпостављена вриједност филма, само ћу побројати добре и лоше стране филма (по мени).

ЛОШЕ:
- вјештачка интелигенција се зове Дејвид? Колики су напад инвентивности ови сценаристи имали, могли су андроида назвати Хал9k ;р Такође, сувише је упадљив и утицај Blade Runner-a, некако.
- Рипли би ову Шо појела за доручак. Њеног момка би откачила након неколико секунди мувања...
- Од свих ликова, једини који није пластичан је капетан брода

ДОБРО:
- како сам ја генерално разочаран у високобуџетне филмове, филм је сасвим гледљив. Далеко је он од Alien-a (и Aliens-a (који није Скотов, додуше)), али на моменте показује назнаке клаустрофобичног хорора, што сам, ваљда подсвјесно, очекивао.

Оцјена је 7/10. Можда и 7.5/10 ;)

Vrh

PostPoslato: 22 Okt 2012, 23:06 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2011, 23:57
Babel.
http://www.imdb.com/title/tt0449467/
Nista posebno.Just one more USA movie in a sequence...

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012, 00:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
http://www.imdb.com/title/tt1307068/

Slika

Znaci predobar film preporucujem da se pogleda !!!!!!

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012, 09:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2008, 16:27
Taken 2....blago razočarenje...

Dok je prvi Taken jebeno nenadjebiv akcioni film s nekim porodičnim elementoma, Taken 2 je porodični film s akcionim elementima...Akcija je kvalitetna, i Lijam i dalje ima omiljeni udarac u vrat.Nije loš, ali realno nije ni blizu takena 1 (mada, malo šta jeste) ali je i dalje kilometrima ispred razvikanog smeća što se zove Plaćenici 1 i 2.
takođe u Carigradi policija vozi 50 godina stare "Zastave"

Sa korita Ivanova

Vrh

PostPoslato: 23 Okt 2012, 09:10 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Džontra je napisao:
Taken 2....blago razočarenje...

Dok je prvi Taken jebeno nenadjebiv akcioni film s nekim porodičnim elementoma, Taken 2 je porodični film s akcionim elementima...Akcija je kvalitetna, i Lijam i dalje ima omiljeni udarac u vrat.Nije loš, ali realno nije ni blizu takena 1 (mada, malo šta jeste) ali je i dalje kilometrima ispred razvikanog smeća što se zove Plaćenici 1 i 2.
takođe u Carigradi policija vozi 50 godina stare "Zastave"

Bloody amateur.

Nego, pogledam sinoc Big Lebowski nakon par godina... SKK? Bacio 2 sata zivota.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 19328 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 529, 530, 531, 532, 533, 534, 535 ... 967  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]