banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 22:46

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 372  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Crna hronika
PostPoslato: 26 Sep 2012, 12:29 
To su oni sto koknu Dilera odmah ako ga uhvate?

Gledao sam par puta u Brazilu kako neki uniformisani odmah na licu mjesta ubijaju likove koje su uhvatili...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 12:34 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 20 Jun 2010, 22:01
Meni je drago kad bilo koji majmun ili krimos padne i bilo kad, nebitni izbori i sta vec. Na vrh glave mi je i pucnjava i ucjena i tuca i svega, kao Bejrut smo postali

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 12:41 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
pucnjave i bombe su najmanje zlo koje nam se dešava...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 12:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
A sta kad se ti pohvatani nadju na ulici za mjesec, dva :P U pravim dresovima ovaj put ;)

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 12:57 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Daj ne budi smjesan, kakvi dresovi? Ok, kad to kazes za nekog iz Suma, Zeljeznica i ostalih sranja tu se apsolutno slazem da se hvataju i padaju samo podobni i u losim dresovima ali ovo je totalno druga prica. Ovakvi nemaju dresove nego misle da su Boga za muda uhvatili pa hoce da budu u vlast i mafija zato mi je bas drago ako popadaju.

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 13:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
Lustracija !!! nikad zabiljezena na ovim prostorima

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 15:00 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Haniste je napisao:
Daj ne budi smjesan, kakvi dresovi? Ok, kad to kazes za nekog iz Suma, Zeljeznica i ostalih sranja tu se apsolutno slazem da se hvataju i padaju samo podobni i u losim dresovima ali ovo je totalno druga prica. Ovakvi nemaju dresove nego misle da su Boga za muda uhvatili pa hoce da budu u vlast i mafija zato mi je bas drago ako popadaju.

Mislim da on nije mislio na partijske dresove nego policijske i kriminalne...

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 21:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
RBA 1987 eks VB 1987 je napisao:
znam da zvuči radikalno, ali nema načina da ova nacija kojoj je kriminal ušao u svaku poru društva ozdravi, dakle kada policajac uzme mito strpaš ga u zatvor deset godina, familiju mu pozatvaraš... i sl, samo tada će stvari početi imati smisla...

Narod je ovca, ne uzima on mito vec narod daje i sakom i kapom. Prvi i osnovni primjer je saobracaj sto da platim kaznu od 50KM kad mogu gurnuti saobracajcu 20KM. Odes doktoru na pregled al te sramota bez steke cigara i kilo rakije...
Narod treba obrazovati da prijavljuje kad neko trazi a ne kukas a guras.
Dobro ovi reketasi i saobracajci nisu isti primjer al tako je.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 06:34 
Bič božji
Bič božji

Vuk_samotnjak je napisao:
znam da zvuči radikalno, ali nema načina da ova nacija kojoj je kriminal ušao u svaku poru društva ozdravi, dakle kada policajac uzme mito strpaš ga u zatvor deset godina, familiju mu pozatvaraš... i sl, samo tada će stvari početi imati smisla...

Narod je ovca, ne uzima on mito vec narod daje i sakom i kapom. Prvi i osnovni primjer je saobracaj sto da platim kaznu od 50KM kad mogu gurnuti saobracajcu 20KM. Odes doktoru na pregled al te sramota bez steke cigara i kilo rakije...
Narod treba obrazovati da prijavljuje kad neko trazi a ne kukas a guras.
Dobro ovi reketasi i saobracajci nisu isti primjer al tako je.

Pokušaj negdje na zapadu da ponudiš mito policajcu "da bi prošao jeftinije" ali na pravom zapadu, ne u Rumuniji, Bugarskoj ili tim sličnim državama...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 07:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tacno, ali ovde reket dajes politici :P

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 08:39 
Bič božji
Bič božji

The_new_Statesman je napisao:
Tacno, ali ovde reket dajes politici :P

nije to vazno, vazno je da ako napravis sistem u kojem se mito ne smije uzeti ti ga neces smjeti ni ponuditi, a sanim tim ces steci povjerenje u sistem...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 08:46 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Tako nekako...drastično kažnjavati davanje i uzimanje mita pa će se zapitati oni koji ga nude ili primaju da li se to isplati....

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 08:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

M-da,

Elem :D

BANJALUKA - Milan Tegeltija, predsjednik Osnovnog suda u Banjaluci, reagujući na tekst "Nezavisnih", u kojem stoji da je u nekoliko navrata bio upozoravan na svoje bliske kontakte sa Branislavom Smiljanićem, osumnjičenim za iznude od Banjalučana, navodi u pisanoj izjavi, dostavljenoj našoj redakciji, da u Banjaluci razgovara sa mnogim ljudima iz svih sfera života.

"Za Branislava Smiljanića, kojeg sam slučajno na javnom mjestu upoznao u društvu ljudi koje sam odranije poznavao, prije nekih godinu dana, nisam sam znao niti još znam da li, kome i pod kojim uslovima posuđuje novac, da li ga i kako naplaćuje i tako dalje, a što je još predmet sadašnje istrage i kasnijeg eventualnog optuženja i suđenja", navodi Tegeltija.

On dodaje da Smiljanić u to vrijeme nije bio optužen ni u jednom postupku na Osnovnom sudu Banjaluka.

"Naglašavam da su svi moji kontakti sa Branislavom Smiljanićem bili potpuno javni, na javnim mjestima i u društvu više ljudi, jer nikad nisam imao šta da krijem. Takođe, radi se o licu koje tada, a ni do danas još nije kažnjavano. Nikad me niko, ni iz Tužilaštva ni iz policije ni službeno ni privatno, nije upozoravao na navodne 'bliske kontakte'. Naglašavam da Branislava Smiljanića uopšte nisam ni vidio pet ili šest mjeseci", ističe Tegeltija.

On je dodao da se, kao pravnik i sudija, te kao predsjednik suda, rukovodi zakonskom pretpostavkom nevinosti ljudi i prema njima, ističe, nema predrasude, jer, kako naglašava, "ako ja kao predsjednik suda neću poštovati pretpostavku nevinosti građana kao osnovni pravni princip kako da takvu pretpostavku poštuju druge institucije".

"Naglašavam da su sve mjere i radnje koje su sprovođene u predmetnoj istrazi protiv osumnjičenog Branislava Smiljanića, za koje je potrebna sudska naredba i prilikom prvog pretresanja i lišavanja slobode i prilikom aktuelnog, sprovedene po naredbama Osnovnog suda Banjaluka te je istom osumnjičenom određen pritvor od strane Osnovnog suda Banjaluka, a predsjednik Osnovnog suda Banjaluka sam ja", navodi Tegeltija.

Odgovor "Nezavisnih novina" Milanu Tegeltiji

Predsjednik treba da štiti, a ne da ruši dignitet suda

Predsjednik Osnovnog suda, pa bio to i Milan Tegeltija, zbog digniteta institucije koju predstavlja ne može se družiti privatno sa osobama iz kriminalnog miljea, zelenašima i utjerivačima dugova.

Ovom prilikom radi ugleda nećemo navoditi imena poznatih banjalučkih ugostiteljskih objekata u kojima je Milan Tegeltija viđan sa takvim osobama.

Kao predsjednik Osnovnog suda trebalo bi da odgovori na pitanja koja su mjesecima postavljana u javnosti u vezi sa njegovom odgovornošću zbog niza propusta i sumnjivih radnji koje se dešavaju u tom sudu:

- Kako je došlo do paljevine sobe sa dokazima iz brojnih krivičnih djela, a što nije zabilježeno u novijoj sudskoj praksi?

- Da li osjeća odgovornnost da se sve veći broj sudija Osnovnog suda nalazi pod istragom zbog zloupotrebe položaja, teških krivičnih djela milionske vrijednosti, a posljednji primjer je slučaj sudije Nebojše Pejovića...?

- Kako je moguće da iz sudskih spisa misteriozno nestaju ključni dokumenti u predmetima koji se tiču podjele imovine milionskih vrijednosti?

- Kako je Vlado Jurišić ekspresno postao portparol tog suda i prešao iz Specijalnog tužilaštva RS u Osnovni sud te osjećali li odgovornost da se portparol suda nalazi u transkriptima istraga?

Kakvu pravnu sigurnost građani Banjaluke mogu očekivati ako se ovakve stvari događaju u Osnovnom sudu, koji bi trebalo da bude primjer profesionalnosti i nezavisnosti.

Redakcija "Nezavisnih novina" čvrsto stoji iza informacija koje je objavila te ćemo i dalje obavještavati javnost o svim saznanjima do kojih dođemo o policijsko-pravosudnom, zelenaškom i kriminalnom miljeu.

Redakcija "Nezavisnih

Nezavisne © 2011.

-------------------------------

Tatko se mora slusati :P

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 09:14 
Bič božji
Bič božji

Tegeltiju poznajem, stvarno mislim da on nema nikakve veze sa tim, cak sam u to duboko ubijeđen...

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 09:16 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Pokušaj negdje na zapadu da ponudiš mito policajcu "da bi prošao jeftinije" ali na pravom zapadu, ne u Rumuniji, Bugarskoj ili tim sličnim državama...

Sve to stoji ali mi smo sirotinjska drzava u kojoj vlada mito i korupcija da bi "jeftinije" prosao.
Ja sam uzeo primjer saobracajne policije rijetko koji policajac ce zapoceti pricu o uzimanju mita vec ce sam vozac prvi reci aj da se dogovorime nekako. Znaci Mi obican narod smo navikli da gurnemo dvadeseticu i rijesimo problem iako mozda nekad i nema neke osnove za kaznjavanje vozaca.
Policajac kao policajac i nesmije uzeti mito jer ce biti suspendovan i svasta nesto ali taj isti policajac dozvoljava meni da mu nudim mito i neprijavljuje me jel sam mu ja zlatna koka.
Na kraju se svodi na to da ja njega nemam kome prijaviti a on mene nezeli.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 09:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
nažalost dok god ne postanemo bogata i uređena država nećemo to iskorijeniti. U siromašnim zemljama korupcija je kratkoročno win-win situacija.

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 09:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Tegeltiju poznajem, stvarno mislim da on nema nikakve veze sa tim, cak sam u to duboko ubijeđen...

Kada ga sledeci put vidis, pitaj ga koliko je kafa popio sa tatkom :P Da mu greskom nije nasuo soli u kafu kada ga vako ruzi? Cccc...

Poslednji put menjao The_new_Statesman dana 27 Sep 2012, 09:38, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 09:37 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

The_new_Statesman je napisao:

Kada ga sledeci put vidis, pitaj ga koliko je kafa popio sa tatkom :P Da mu greskom nije nasuo soli u kafu kada vako ruzi? Cccc...

De pojasni, da se ukljucim u temu :D

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 09:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citaj, sve je napisano :P

Vrh

PostPoslato: 27 Sep 2012, 09:43 
Bič božji
Bič božji

Vuk_samotnjak je napisao:

Sve to stoji ali mi smo sirotinjska drzava u kojoj vlada mito i korupcija da bi "jeftinije" prosao.
Ja sam uzeo primjer saobracajne policije rijetko koji policajac ce zapoceti pricu o uzimanju mita vec ce sam vozac prvi reci aj da se dogovorime nekako. Znaci Mi obican narod smo navikli da gurnemo dvadeseticu i rijesimo problem iako mozda nekad i nema neke osnove za kaznjavanje vozaca.
Policajac kao policajac i nesmije uzeti mito jer ce biti suspendovan i svasta nesto ali taj isti policajac dozvoljava meni da mu nudim mito i neprijavljuje me jel sam mu ja zlatna koka.
Na kraju se svodi na to da ja njega nemam kome prijaviti a on mene nezeli.

Siste, sistem i samo sistem, vjeruj mi da ako bi onaj policajac koji je snimljen kako na bulevaru uzima "cvanciku" zaglavio zatvora jedno desetak godina, te mu bila oteta sva imovina, svaki njegov kolega tebe bi odmah klepio po glavi da mu ponudiš cvanciku, a ovako, on je suspenZovan (šojić), protiv njega disciplinska, nakon nekog procesa ili godinu, dvije dana on će biti vraćen na posao, to je logičan slijed stvari...zato se mito kod nas podrazumijeva...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 7439 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109, 110 ... 372  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]