Sinoć pustio da se instalira nova verzija ESET-a iskočilo mi pitanje u vezi SSL sertifikata i je naravno klik na OK/YES

Isto se pojavila opcija u podešavanjima
Parental control u ESET-u u vezi HTTPS i nakon što sam i tu kliknuo na OK/YES nestala ta opcija.
Nakon toga firefox malo normalno radi pa malo blokira google. Gmail izbacuje. Neće da pretražuje preko google, pa je Yahoo poslužio...
Parental control sam isključio, ali isto se dešavalo.
Jednom čišćenje od smeća sistema je pomoglo, ali opet se vratio problem.
Vidim u logovima da System od tada prijavljuje greške
Citiraj:
<Provider Name="Schannel" Guid="{1F678132-5938-4686-9FDC-C8FF68F15C85}" />
<EventID>36887</EventID>
E sada da isključim blokiranje u firefox-u ako je sertifikat nevažeći...
Koliko je sve čudno pokazuje i ovo. Šta se desilo kada sam pokušao da otvorim sliku koja je stigla na gmail, i onda odradio back.
Chat je normalno radio, a sve ostalo je bijelo bilo. I nakon pet minuta i chat se isključio.
Sada sam se malo poigrao sa opcijama u
Turn Windows features on or off i
Internet Options pa je prestao da pravi probleme.
Ali ovaj mi je sumnjiv. To je vjerovatno sertifikat koji sam sinoć prihvatio

Moglo je i u drugu temu, ali...
Pa ako je neko imao sličnih problem i riješio ih neka napiše koju pametnu

Ili nekom posluži ako bude imao slične probleme.
Čudno je što mi se čini da samo google blokira. Čak i običnu pretragu koja nije preko https-a.
Edit: moguće da je ovo problem
Citiraj:
ESET want to scan secure HTTPS connection and to be able to do that you will get two connections. ESET makes its own connection to the website and makes another secure connection to Firefox using its own certificate.
So Firefox doesn't see the website's certificate, but sees the ESET certificate instead and that certificate is considered untrusted because there is no root certificate installed in Firefox.
Evo i u podešavanjima.