banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 135  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 14 Sep 2012, 17:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2010, 11:25
hm.. iskreno da ti kazem, nisam jos dosao do usisnika! trenuitno radin weathering na instalacijama stajnih trapova, posto necu moci kasnije! lakse mi je sad! tako da usisnike jos nisam dirao! ali cek'.. zanima te razmak izmedju jednog i drugog ili?? jedino sto vidim na suvo, da ce biti problem uklapanja prednjeg dijela sa kabinom i ostatka trupa.. malo je glupavo isjeceno ali.. gledacu da se izborim sa sto manje gitovanja! a hvala ti za samogradnju! jbg.. eduardovo sjediste sa sitnim dodacima.. 1400dinara.. 25 maraka.. tako nesto! ma zajebi! :)pasteta 1.30KM, traka 1.00... i evo ga.. bar lici! ;)

Vrh

PostPoslato: 14 Sep 2012, 17:25 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

hm... ebaji ga.. na metalu, gledaj prvo prajmer da nanases.. a sad, u principu, ako su ostre linije tog "tribala"... najbolje bi bilo da bude kao naljepnica.. ali pazi da ne nanosis puno slojeva boje, i odmakni spricu.. da ti nebi ostalo predebelo kad skines traku..

GTK_Marko je napisao:
Momci može pitanje? Prekopiraću sa druge teme gdje sam već postavio...

Trebam prefarbati neki metal i sad kad sam već tu volio bih napraviti nešto slično tribalima (nisu tribali nego slično). Sigurno je neko od vas to već radio pa me zanima kako se to pravilno radi?
Oblik neće biti baš jednostavan pa ne znam da li da to štampam kao naljepnicu pa farbam preko toga ili ima neki poseban način za to?
Znači sve što mislite da će mi možda zatrebati jer baš nemam pojma a volio bih to sam uraditi.

Grafika je relativno sitna (mada za vas ništa nije sitno :D šala), najdeblji dio je debljine olovke, a dosta dugačka i dosta oštrih krajeva.

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2012, 09:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Apr 2011, 20:33
Mogu znači one obične naljepnice ili da radim plastične?

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2012, 12:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

FLY BY WIRE je napisao:
dobar pocetak neno...svidja mi se dorada na sjedistu.tj,dorade :lol: ....jeste da je siromasan kokpit al sta je tu je...medjutim ono sto mene interesuje je da mi iz prve ruke kazes..jesu li usisnici predaleko ukolko si probavao na suvo il je to samo moja fikcija :evil3:

znam o cemu si govorio! :) ustvari... postoji dio koji se nalazi unutar prostora za stajni trap, ako ga gurnes skroz do kraja u leziste ona usisnik koji lijeze na njega, ne lezi dobro! tako da se lako rijesi! samo ga pomjeris malo ka unutra i problem rijesen! ;)

Vrh

PostPoslato: 15 Sep 2012, 21:04 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2010, 16:13
ma da o tome ti i govorim treba ih pomjeriti ka unutra....jer me razmak kad gledam na netu zavrsene makete podsjeca na onaj kod suhoja a ne na onaj koj prave 29-ke :wink:

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2012, 20:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

evo radilo se malo! stajni trap sam malo detaljisao i gitovanje..

Slika
Slika
Slika
Slika

pauza koji dan pa nastavljam kad se vratim kuci! ;) do tad, pozdrav!

alo, kako stojimo sa onim F-5????

Vrh

PostPoslato: 16 Sep 2012, 20:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Nov 2009, 18:16
OOOO najvrijedni modelar na BL forumu je krenuo ponovo u akciju fino napredujes vidim gita ima kao u prici hihih super samo naprijed.sto se tice mog Agresora zavrsen je al nista specijalno opet sam kapitulirao na avijaciji.brzo se zasitim nisam u gradu trenutno da kacim slike al kad se vratim sa ove cuke kacim do tad uzivaj te.Pozdrav sa poligona Manjaca.

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 20:02 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 08 Mar 2005, 02:21
Izgleda da je famozni časopis Borbeni avioni počeo da izlazi za BiH tržište:
http://www.borbeniavionikolekcija.com/bosnia-montenegro/index_bosnia-montenegro.html
Prvi broj je navodno već u prodaji, ali sam danas obišao 15-ak kioska i nema ga još, ali očekujem da bi mogao doći u narednih nekoliko dana, pa ako se zadesite u gradu, pogledajte ima li ga :) , a ako ga neko nađe, neka javi :)

Na sajtu piše da je prvih 6 brojeva planirano: PZL P-37, F-117A, Hurricane, Fokker Dr.I, F6F i Albatros D.V, ali kontam da to treba uzeti s rezervom, jer su u Srbiji izdavači uglavnom imali odstupanja od tih najava...

Vrh

PostPoslato: 20 Sep 2012, 22:48 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ha vidjecemo sta ce bit...mada generalno koliko sam vidio na netu ove metalne makete i nisu nesto posebno..dosta dosta uproscene i grubo izradjene...i cini mi se da su propelerci daleko bolje odradjeni od dzetova...mada kazem generalno i nisu nesto bog zna ali ko voli nek izvoli...uzet cu i ja koju,naravno ako dodju.... prvenstveno mislim na propelerce 8)

ps.kolko para toliko i muzike :lol: za te pare nema bolje i jos casopis

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 00:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da, definitivno nisu nešto pretjerano, može se reći da su to malo detaljnije igračke u skali, a za tako male pare sasvim lijepo izgledaju na polici... kontam kupiti par meni zanimljivih modela, ne planiram sakupljati kompletnu kolekciju. Inače, cijena prvog će biti 5KM, drugog 7KM a od trećeg 11KM.

Vrh

PostPoslato: 21 Sep 2012, 01:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
Warrior of the Light je napisao:
može se reći da su to malo detaljnije igračke u skali, a za tako male pare sasvim lijepo izgledaju na polici... kontam kupiti par meni zanimljivih modela, ne planiram sakupljati kompletnu kolekciju.

+1
ja kontam samo mlaznjake skupljati...a vidim da je par forumasa zainteresovano za propelerce,tako da necemo dolaziti u sukob nadleznosti :P

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 14:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

da nam tema malo zivne evo kao i ja nesto radim,ustvari vise ne radim neg radim,al krecem se polako.... pored ub-a kojeg radim zapoceo sam i trumpeterovo cedo su 30-tku znaci dva uporedo :lol:

mig 29 ub

puno posla uradjeno a jos uvjek na pocetku,kokpit 90% gotov uz puno puno dorade.... naravno to se na slikama ne vidi...al posto ce bit otvoren stacu morao sam jer italeri nudi malo sto se tice unutrasnjosti
pored kokpita radio sam i na preurezivanju panela i na rivetiranju..
Slika
Slika
Slika

su 30 mkk
radicu ga iz kutije bez nekih vecih dorada...jedino se dvoumim dal da bude kinez il rus....vise sam za rusa al dekali problem...imam nesto zvezdica viska to ne bi bio poblem ali ono BBC POCCNN kako odradit :angry4:tj napisat il naslikat..a opet kineska jednobojno siva sema mi se ne svidja a samo nude tu opciju dekala u kutiji :angry3:

kokpit gotov ...sjedista u radu...trup sklopljen..
..e sad ono sto sam uocio kao gresku je pogresan sklop kutija glavnih stajnih nogu pa ce tu morati biti dorade jer ovako kako je dato sa ovim granicnicima na usisnicima ne bi mogao unutra stat ni paradajz a kamoli tocak :lol: tako da cu tu morat odstranit i doraditi unutrasnjost nista specijalno vec samo da popravim promasaj
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 18:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

ae ae, super! nek se nesto radi! da nisam jedini! :) lijep pocetak! jao kako bi se volio pocastiti jednim ovakvim Su-30! gledacu da nesto narucim uskoro online! i ja privodim kraju ovu moju 29ku! necu da kacim slike prije nego bude gotova! bice nesto uskoro! ;)

Vrh

PostPoslato: 26 Sep 2012, 19:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

super jedva cekam da vidim ......a sto se tice suske toplo je preporucujem i pored po nekog nedostatka najbolja dvosed suska na trzistu u 1:72....svaka cast trumpeteru za dvojac su27UB i 30mkk 8)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2012, 11:45 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Nov 2010, 10:14
Gdje ste ljudi, evo od mene malo da se javim, stigao sam u BL prije desetak dana, donjeo sam sa sobom tri makete, Mi-8, Gazelu, i UH-1 Hjui. Počeo sam sa radom odmah, i koristio prlike kad god imam vremena u toku dana da odradim bar nešto. Radilo se brzo, ali sam nastojao da odradim što kvalitetnije i preciznije. Nažalost nemam dobar foto aparat (neki stari model od 3,2 Mpx) pa su fotke jako slabe, zato sam odlučio da za sada okačim samo ovu na kojoj se vidi samo kako napredujem i dokle sam stigao.
Gazela je pri kraju, treba sad na farbanje. UH 1 treba još da se šmirgla i dotjeruje, a Mi-8 ima baš puno da se prepravlja, zato što je to ustvari Mi 17, različite gondole motora, drugačiji usisnici (mi 8 nema ono kućište ispod repa, repni rotor na desnoj strani, nema ,,emergenci'' izlaz-prozor na desnoj strani, ma baš dosta razlika). Već sam promjenio izduvnik, na mi 8 je kružnog oblika, i odrezao zadnji dio motorskog dijela i ukonio sve što nema na mi-8.
Evo slika:
Slika

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2012, 12:52 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Odlično napreduješ. Koji su proizvođači, razmjere?

@FBW, taj Su-30 je Kineska verzija koja se razlikuje u odnosu na rusku (naoružanje i neki detalji), tako da, što se mene tiče ja bih išao na kineske oznake ako se radi bez većih prepravki.
Ja sam sebi rekao da neću kupovati nove makete dok ne završim ove što su mi u kutijama, međutim, to se ne odnosi na Trumpeterov Flanker, ali čekam da izađe ruski jednosjed :)

Vrh

PostPoslato: 29 Sep 2012, 16:49 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sve je u razmjeri 1:72, Gazela je Airfix, Mi 8 je Hobby Boss a UH-1 je Revell.

Vrh

PostPoslato: 30 Sep 2012, 16:43 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Sad sam malo bolje uslikao ovaj mi 8, vidi se ovo što sam sjekao, pa popunjavao komadima plastike od rama. To mi je kao oslonac pa ću preko toga gitovati, biće tu baš puno šmirglanja- a uvodnike-usisnike moram da napravim nove. 8)

Slika

Slika

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2012, 14:14 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Evo i moj Mig-29A Iraqi air force! 1/48, standardna sema farbanja, malo sam manjkao sa referencama! Dosta gitovanja, nesto samogradnje, otkinem lijevi vertikalac poslije farbanja.. uh! Napatila me vazdusna kocnica! Revell, Humbrol, Tamiya...tak stosta! Pisao sam i na Maketarski kutak!

evo par fotkica:
Slika
doticni... i jedina fotka koju sam nasao!!!
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Kako napredujemo sa onim F-5???? ce biti gotov skoro?? :)

Vrh

PostPoslato: 01 Okt 2012, 18:32 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Dec 2010, 01:09
:salute: :salute: :salute: :salute: :salute: :salute: :headbang: :headbang: :headbang:
Kad se malo oladim od odusevljenja, moracu da ti postavim nekoliko pitanja oko ovoga!

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2697 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 135  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]