banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 11 Avg 2025, 22:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 172  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 19 Sep 2012, 14:43 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 23 Jan 2011, 22:54
Naprijed bili.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 15:13 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
A jest vama dobro
Komitet nije donio odluku o zabrani u BIH i dalje se moze na gostovanja

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 15:15 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Naravno da nam je dobro...
Fascinantno je kad odes dole. Svi zive za Hajduka. Svako dijete na ulici ima nesto na sebe sa grbom kluba, da ne pricamo dalje. Kafane, zidovi, nadvoznjaci... Na plazama skoro sve crveno-plavi peskiri.
Svaka im cast.
Jednostavno ljudi disu za taj klub.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 15:19 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jun 2010, 17:38
Znam sve to svake godine idam u Hrvatsku na more...Ali da se ipak vratimo nasim navijacima ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 15:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hoces reci da Hajduk nije nas? :D

Sto se tice nasih; ne znam koliko je pametno sto nisu donijeli zabranu... Kontao sam da je 1/1 da ce je ponovo izglasati. Krenuli su opet cirkusantisati.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 15:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
Ташко je napisao:
Naravno da nam je dobro...
Fascinantno je kad odes dole. Svi zive za Hajduka. Svako dijete na ulici ima nesto na sebe sa grbom kluba, da ne pricamo dalje. Kafane, zidovi, nadvoznjaci... Na plazama skoro sve crveno-plavi peskiri.
Svaka im cast.
Jednostavno ljudi disu za taj klub.

Je li im Parngal dole ? I on diše za bile samo na guzu :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 15:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Hoces li odrasti ikad?

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 15:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
Hvalite se grobarskim uspjesima ili je to Žare prešao na vašu tribinu :D

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 16:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2010, 08:17
Cosa Nostra je napisao:
Hvalite se grobarskim uspjesima ili je to Žare prešao na vašu tribinu :D

Nije,samo me navijači Hajduka i njihove vođe asociraju na Žareta :D

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 16:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
хммм занимљиво. питам се шта је то било у питању када су ипак дозволили да се наставе гостовања, јер ћаћа осим је био баш одлучан да се забране гостовања

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 16:10 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Možda se čovjek zajebavao u vezi Hajduka 8)

Komitet za normalizaciju NS/FS BiH održao je danas sastanak na kojem su donešene sljedeće odluke:

1. Usvojena je Informacija nadležnih komiteta o dosadašnjem dijelu takmičenja u Premijer ligi BiH, uz slijedeće mjere:
2. Donosi se uslovna odluka o zabrani organizovanog odlaska gostujućim navijačima na utakmice Premijer lige BiH i završnog dijela Kupa BiH, koja će automatski stupiti na snagu do kraja sezone 2012/2013, ukoliko dodje do bilo kakvog ozbiljnijeg incidenta od strane navijača na stadionu ili izvan stadiona, a u vezi sa utakmicama Premijer lige BiH ili završnog dijela Kupa BiH.
3. Komitet osudjuje huligansko i vandalsko ponašanje dijela navijača izvan stadiona prije i poslije odigravanja utakmica 6. kola Premijer lige BiH HŠK Zrinjski - FK Željezničar, NK GOŠK – FK Slavija i NK Čelik – FK Borac i očekuje od nadležnih državnih organa da provede hitnu istragu i procesuiraju vinovnike nemilih događaja.
4. Komitet apeluje na nadležne bezbjedonosne strukture na svim nivoima u BiH da odmah preduzmu odgovarajuće mjere i aktivnosti u cilju sprječavanja nereda na stadionima, a posebno izvan stadiona, u skladu sa odgovarajućim zakonskim propisima.
5. Obavezuju se klubovi Premijer lige BiH da posvete više pažnje organizaciji putovanja svojih navijača na utakmice Premijer lige BiH i završnog dijela Kupa, kao i da ulože dodatne napore na identifikaciji huligana u redovima svojih navijača.
6. Ukoliko dodje do upotrebe pirotehničkih sredstava na stadionima, Komitet upozorava klubove da će biti primjenjene adekvatne sankcije predvidjene važećim propisima NS/FS BiH, koje uključuju prekid utakmice i druge sankcije.
7. Komitet će kontrolisati i analizirati dalju situaciju i ukoliko bude neophodno, preduzimati rigorozne mjere protiv klubova i pojedinaca, a u skladu sa ovlaštenjima utvrdjenim odluka FIFA, UEFA i propisima NS/FS BiH.

1. Usvojena je Informacija o aktivnostima za provedbu izbora na svim nivoima u NS/FS BiH, uz slijedeće zaključke:
2. Usvojen je Godišnji pregled licenciranja klubova;
3. Usvojena je Informacija sa UEFA konferencije u Budvi, održane 17/18. 09. 2012. godine;
4. Razno. (prenosi N/FSBiH)

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 16:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

значи било ко да направи неки белај нема више гостовања. контам да ће можда сад мал оприпазити, али нема шансе да не буде више никаквих инцидената до краја

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 16:18 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Normalno da sam se zajebavao... Zaboli me za njima... A tamnija strana je sto je jedan idiot
vezao drugog za radijator i karao ga?
Nema sta, stvarno hvale vrijedna stvar.
A nisu dole svi Torcida. I ko nije, zivi za Hajduk.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 16:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Шајин je napisao:
значи било ко да направи неки белај нема више гостовања. контам да ће можда сад мал оприпазити, али нема шансе да не буде више никаквих инцидената до краја

Pa zar ti misliš da će se ikada utakmica u Banja Luci sa Željezničarom odigrati do kraja ? :lol:

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 16:30 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Jul 2010, 15:09
Kad je zabrana donijela sta dobro?Zabrana uglavnom ima kontra efekat...a i incidenti su bili daleko od stadiona...Uglavnom bh navijacka scena je jadna koliko i bh fudbal...Uvijek se na gostovanje moze otici,ako se ima volje i zelje,ne vezano za zabranu...Sad fazon je sto su na sceni uglavnom, instant navijacke grupe,koji su tu najmanje zbog podrske svom klubu...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 16:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

богами како је заредало...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 16:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Apr 2011, 16:14
Нова Варош je napisao:
Торцида је настала 1950-те је исто рећи као ја да кажем да сам стајао у првом реду с Лазаром 1389-те. Модерна сплистска омладина и данас је организована к'о чајевац.

Torcidu su namjenski organizovali za samo jednu utakmicu mahom splitski studenti iz Zagreba koji su doputovali na zadnji mec prvenstva Jugoslavije protiv Zvezde koji se igrao 1950.Onda je policija sve to razbucala i za Torcu se nije culo do 1980-81.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:40 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2010, 22:48
Нова Варош je napisao:
Торцида је настала 1950-те је исто рећи као ја да кажем да сам стајао у првом реду с Лазаром 1389-те. Модерна сплистска омладина и данас је организована к'о чајевац.

Торцида никада није била организованија него данас! По организацији су број 1 у Хрватској (што и није тешко) и број 2 у бившој СФРЈ (послије цигана).
Што се тиче године оснивања (1950) коју су присвојили и славе-прича иде овако...
Ваљда је те године Хајдук имао неку турнеју пријатељских утакмица у Бразилу.
Фудбалери и руководство Хајдука су били опчињени бразилском Торцидом (назив за многе организоване групе навијача тамо), да су у повратку у Сплит својим навијачима буквално доњели тај назив који се укоријенио.
Чињеница је да су и у то вријеме сплићани имали организовано навијање на стадиону (једини у СФРЈ),Стара Пецара је било најврелије мјесто за гостовање.
Многи им оспоравају 1950-ту годину као годину оснивања навијачке групе али је чињеница да су људи имали тада организовану подршку плус назив Торцида...То неможе нико да оспори,иако то није било ни налик на данашње организоване навијачке групе.

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 19:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2010, 16:53
:roll:

stari plac, stadion kod plinare , a ne satara pecara

i nije hajduk bio na turneji po brazilu, nego se tada igralo cuveno svjetsko prvenstvo u brazilu pa su hrvatski igraci to pokupili i prenjeli tamo svojima

te godine su se za naslov prvaka borili hajduk i czv. i pred tu odlucujucu utakmicu u splitu neki studenti su dosli na ideju da oni naprave svoju torcidu i pokusaju orgazovano bucno docekati igrace czv, a i na utakmici pruziti podrsku svojima... tad ih je bilo cini mi se per stotina.. itako je krenulo...

Vrh

PostPoslato: 19 Sep 2012, 20:10 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2010, 22:48
Добро де, нисам погодио 100 посто те детаље око Бразила и назива старог стадиона,али суштина је иста.
Људи су имали први организовано навијање...То су неке чињенице из историје које су они искористили у своју корист.
Имаш примјер,сличан,да ДИО Гробара сматра 1970. годину као годину оснивања навијачког покрета Гробари,моје је мишљење да то није тачно...
Јесу у то вријеме Партизанови навијачи добили назив Гробари (од комшија,из спрдње),али нема говора о навијачкој групи.Било је и организованог навијања,са све навијачким пјесмама али то није то...Опет кажем,свако тумачи историју на свој начин.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 3429 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 92, 93, 94, 95, 96, 97, 98 ... 172  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]