banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 25 Jun 2025, 14:09

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 147 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Izaberite 3 opcije
Zdravlje 35%  35%  [ 34 ]
Novac 24%  24%  [ 23 ]
Ljubavno partnerstvo 22%  22%  [ 21 ]
Drustveno aktivan zivot (npr. prijatelji, drustvene mreze, etc..) 10%  10%  [ 10 ]
Licne sklonosti, hobiji & Co. 9%  9%  [ 9 ]
Ukupno glasova : 97
Autoru Poruka
PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Pozdrav svima!

Citao sam danas neki clanak o tome sta ljude cini srecnim, pa bih htio da vidimo sta je to nasim ljudima najvaznije za srecu. Mozete izabrati 3 opcije.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Glasao sam za 2 opcije, jer su sasvim dovoljne.

Novac i društveno aktivan život (pod ovim podrazumjevam i ono npr da "znaš sa ljudima" što bi vi rekli i slično)

Novac donosi ljubav i zdravlje, a društveno aktivan život da ne budeš usamljen - nikad :)

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Zdravlje i novac, treće nema, sve ostalo je sadržano u to dvoje.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Zdravlje jer je to ubjedljivo najbitnije, a zatim novac jer su danas takva vremena da novcem mogu kupiti sve ove donje kategorije.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Apr 2011, 00:53
Danny ^_^ je napisao:
Novac donosi ljubav i zdravlje

Наравно, није тачно, али ко би сад полемисао о томе. :)
Danny ^_^ je napisao:
a društveno aktivan život da ne budeš usamljen - nikad :)

Бити сам није исто што и бити усамљен. Број људи око нас не утиче на усамљеност.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 30 Jun 2003, 22:56
Zdravlje i lične sklonosti, bez prvog ništa nema prevelikog smisla, a drugo nas izgrađuje i uči da umijemo biti sami sa sobom. Bez svega ostalog se može, odnosno bez većih količina ostalog, bez ovo dvoje život je pakao.

sve dok nam je Popokatepetla...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:22 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Novac ne može kupiti ljubav i sreću ali ugodnije je patiti u mercedesu nego na biciklu :wink:
Sve, nažalost, uglavnom zavisi od novca.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Popaj, Evil, potpis!

Par interesantnih izvoda iz te studije:

- zadovoljniji su oni ljudi koji imaju povjerenja u druge
- najnezadovoljniji su oni u srednjim godinama, najvise zbog pritiska u poslu i familiji, i zbog razocarenja uslijed neispunjenih postavljenih ciljeva
- bavljenje sportom, odlazak u kino ili crkvu, kulturne manifestacije uticu relativno malo na osjecaj srece
- gubitak posla se dozivljava teze nego razvod

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jun 2010, 23:18
U dobroj ženi, gitari, i bogatom tati koji uvijek nešto radi.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Citajuci ove postove zanimljivo koliko ljudi daje prednost novcu nego zdravlju :)
Tacno je da u nekim slucajevima novac moze uticati na kvalitet zivota, a tim i zdravlje ili kupiti lijek ili zdravlje, ali cesto novac je bezvrijedan po pitanju bolesti.
Kao dokaz za ovo je na hiljade bogatasa koji traze bubreg ili neki drugi organ, a ne mogu ga kupiti jer po zakonu to nije odobreno, bar u razvijenim zemljama i idu na dijalizu i pate se iako su bogati. Dakle novac ne moze nekad kupiti zdravlje :wink:
Sto se tice ljubavi, tacno je da je covjek sretniji kad je voljen, ali latinska poslovica kaze "kad novac ne ulazi na vrata, ljubav izlazi na prozor" :P
Dalje, po mom misljenju je najvaznije zdravlje, puno vaznije od novca jer se cesto ne moze kupiti novcem, a novac se moze zaraditi ako imas zdravlje.
Poslije toga ljubav, ali prava koja se takodje ne moze kupiti novcem. Mislim, mozes ti naci sponzorusu, takvih je pun kurac, ali prava ljubav se ne kupuje novcem. Ali novac je ipak vazniji od ljubavi zbog ove latinske poslovice :)
Dakle, po mom misljenju prvo zdravlje, pa novac, pa ljubav :)

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 11 Sep 2012, 15:39, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Novac ne može kupiti ljubav i sreću ali ugodnije je patiti u mercedesu nego na biciklu :wink:
Sve, nažalost, uglavnom zavisi od novca.

Kao sto rekoh, zdravlje na prvom mjestu, daleko ispred svega. Za sve ostalo tu je novac. Ako ga imam dovoljno mogu kupiti i srecu i ljubav i sta god treba. Lazu koji tvrde suportno.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Kao sto rekoh, zdravlje na prvom mjestu, daleko ispred svega. Za sve ostalo tu je novac. Ako ga imam dovoljno mogu kupiti i srecu i ljubav i sta god treba. Lazu koji tvrde suportno.

Ne lazu jer istrazivanja pokazuju da se sreca povecava samo do primanja od 5000 eura mjesecno. Poslije toga koliko god vise zaradis nivo srece ostaje isti.
Dalje, ne mozes kupiti pravu ljubav novcem, mozes samo sponzora.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:42 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

A sta je inace prava ljubav. Mozes biti 100 puta dusa od covjeka zena ce te gledati kroz prizmu toga koliko mozes da obezbjedis njoj, djeci i uopsteno porodici, dakle trazice odredjenu vrstu sigurnosti. A tog bez novca nema.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
shakal je napisao:
A sta je inace prava ljubav. Mozes biti 100 puta dusa od covjeka zena ce te gledati kroz prizmu toga koliko mozes da obezbjedis njoj, djeci i uopsteno porodici, dakle trazice odredjenu vrstu sigurnosti. A tog bez novca nema.

To je prirodna stvar.

Prije 1000 godina, u svakom dijelu svijeta, i kod Vikinga među snijegom i ledom, i kod Srba na brdovitom Balkanu, žena je tražila muškarca koji će joj dati sigurnost. Koji će dati sigurnost njoj i njenim potomcima. I lijepa je izabrala obično nekog jakog, goropadnog kako kažete već, koji će je moći štititi, i sa kojim ima veće šanse da preživi u surovim uslovima.

Danas je poprilično slično, lijepe isto imaju veliki izbor, samo što je novac zamjenio snagu, i ima malo manje emocija. Tu se ženama ne može puno zamjeriti. :wink: To kaže moja profesorica, i slažem se sa njom. :D

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:53 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Svaka čast shakal, tako mlad, a već razmišlja ko iskusan lisac.
Poštujem to 8)

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 15:58 
Glasao sam za novac, zdravlje i ljubav.

Jer da bih se bavio hobijem treba mi novac, a druzenje nije uslovljeno niti zavisi od ostalih faktora vec zavisi od same osobe koliko je drustvena i kakvo drustvo ce naci...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 16:16 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2007, 17:26
Ma nek' se i malo bolesno ali nek' ima para! - каже стари Циго.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 16:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Avg 2001, 01:00
shakal je napisao:
Zdravlje jer je to ubjedljivo najbitnije, a zatim novac jer su danas takva vremena da novcem mogu kupiti sve ove donje kategorije.

Otprilike, to je to
Ne moraju se kupiti, bukvalno, ali uveliko omogucavaju uspjeh i ostvarivanje u istim

Danny, nema para koje mogu zdravlje kupiti
Stiv Dzobs je imao sav novac ovog svijeta, sve materijalno i tehnicki dostupno modernoj medicini, pa se nije izborio sa bolescu.

Life is a very, very serious thing. I think we should all wear black and not talk to each other at all, that way we can learn more about ourselves. Also, we should cry more. That way we wash our eyes, so we can see better. Seeing is believing. I believe we should stop smiling; it gets on other, normal people’s nerves. Maybe we should sleep all the time, but not dream; dreams are so last week. Otherwise, I am cool.

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 16:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

shakal je napisao:

Kao i za srecu tu je potrebna odredjena kolicina novca za obezbjedjivanje osnovnih uslova. Kao sto je za srecu potrebno 5000 eura mjesecno, a vise od toga ne utice na srecu tako je i sa ljubavlju.
Imamo priliku citati kako se slavni i bogati koji zaradjuju milione razvode vise nego obicni ljudi. Znaci novac im nije donio i ljubav.
Cesto ljubav nastaje iz nedovoljno materijalnog kad se ljudi bore zajedno i tako vise zavole.
Imao sam priliku vidjeti bogate ljude koji se stalno svadjaju i ne govore sa najrodjenijima, a nesto siromasnije koji zive u slozi i vole se.
Vise novca ne znaci vise ljubavi i srece, ali svakako potrebna je jedna "kriticna masa" kao u nuklearnoj fizici da zapocne reakcija. Znaci odredjena kolicina novca da, ali vise novca ne znaci vise srece i ljubavi, ali slazem se da je potreban neki prosjecni minimum za srecu, pa i za ljubav.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 11 Sep 2012, 16:59 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

jellyfish je napisao:
shakal je napisao:

Kao i za srecu tu je potrebna odredjena kolicina novca za obezbjedjivanje osnovnih uslova. Kao sto je za srecu potrebno 5000 eura mjesecno, a vise od toga ne utice na srecu tako je i sa ljubavlju.
Imamo priliku citati kako se slavni i bogati koji zaradjuju milione razvode vise nego obicni ljudi. Znaci novac im nije donio i ljubav.
Cesto ljubav nastaje iz nedovoljno materijalnog kad se ljudi bore zajedno i tako vise zavole.
Imao sam priliku vidjeti bogate ljude koji se stalno svadjaju i ne govore sa najrodjenijima, a nesto siromasnije koji zive u slozi i vole se.
Vise novca ne znaci vise ljubavi i srece, ali svakako potrebna je jedna "kriticna masa" kao u nuklearnoj fizici da zapocne reakcija. Znaci odredjena kolicina novca da, ali vise novca ne znaci vise srece i ljubavi, ali slazem se da je potreban neki prosjecni minimum za srecu, pa i za ljubav.

Nadjimo se na pola puta. NIje sve crno ni bijelo, ali bez novca (odredjene kolicine) nema ni srece ni ljubavi, koliko god to surovo zvucalo.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 147 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]