Hristov je napisao:
Hvataju se onog primjera kao ako moze stariji muskarac i mladja zena onda moze i obrnuto.... Ali mislim da to pravilo ne mora da vazi, mislim da jednostavno statisticki zene mogu sa starijima a muskarci ne. To je jednostavno tako, geni, sta god
Logicnije bi bilo da se starije zene udaju za mladje muskarce nego obrnuto zato sto zene u prosjeku zive 5-7 godina duze, pa bi duze zivjeli zajedno kad bi se udavale za mladje muskarce zivjeli bi priblizo do iste godine u prosjeku. Ovako, ako je praksa kao sto kazes, a cesto jeste, muskarac je stariji, i jos umre u prosjeku 5 do 7 godina ranije jer je zivotni vijek muskaraca manji, sto znaci da zena u prosjeku mora zivjeti 15 godina sama nakon njegove smrti.
Kad bi zena bila starija 5 godina, i zivi duze 5 godina, onda bi u prosjeku umirali u isto vrijeme. Ali ocigledno se muskarcima ne svidja logika jer im je mladje sladje, a ovamo onda zamjeraju zenama ako vole mladje, iako je sva logika na zenskoj strani u ovom slucaju.
Posto je svijet alogican, onda ima problem i za musku stranu jednako u vezi prosjecnog zivota muskaraca i zena.
Naime, zene u RS idu u penziju sa 60 godina, a muskarci sa 65. Zene u prosjeku ako zive duze 5 godina, a ranije odu 5 godina u penziju ispada da primaju 10 godina penziju vise u toku zivota od muskaraca.
To je isto jedna nelogicnost ovog krivo nasadjenog svijeta, u ovom slucaju zene su u prednosti.
Kad bi htjeli ispostovati logiku onda bi zene trebale ici sa 65 u penziju, a muskarci sa 60 kako bi u prosjeku primali isto godina penziju prije nego umru.
Isto tako zene bi trebale biti starije od muskaraca za 5 godina kako bi zivjeli zajedno sto duze.
Ali eto, svako gleda svoju korist. Sto pjeva "Azra" "obezvrijedila mi logiku" Tako i ovo
Ovaj post bi bio vise za filozofiju