banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 19:23

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 498  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 01 Sep 2012, 07:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2007, 09:26
///AMG je napisao:
Nema radio i bluetooth , i zbog toga je sranje ..
Tvoji kriterijumi su bas na visokom nivou !!

Reče čovjek koji mena radio i bluetooth na telefonu :lol: Šalu na stranu, ko voli iPhone - neka mu; da je kvalitetno izrađen - jeste, da je jednostavan za korištenje - jeste, da je precjenjen - jeste...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 08:22 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2007, 16:54
Precjenjen ?? S2 kada je izasao bio je 1000KM , S3 1200KM , Xperia S 900KM , HTC X One 900 KM ima ih jos oni svi vrijede tih para ali samo iPhone ne vrijedi !!

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 08:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Jul 2012, 16:29
Hoćeš da ti kažem zašto je precijenjen?

Uzmimo za primjer kod nas polovan Galaxy S i polovan iPhone 3GS,
koštaju otprilike isto, možda je iPhone malo i skuplji,
ali Galaxy ima veći displej, veću rezoluciju i gustinu piksela,
brži hardver, bolju kameru i video snimanje, podržava flash,
podržava SD kartice, ima radio i bluetooth, lakši je i tanji...
ja biram Galaxy. :D
///AMG je napisao:
Nema radio i bluetooth , i zbog toga je sranje ..
Tvoji kriterijumi su bas na visokom nivou !!
Druže nisi pratio, ovo su samo dvije banalne stvari,
dva glavna razloga su jer je precijenjen i osakaćen,
zajedno sa osakaćenim i zatvorenim sistemom.

Da se razumijemo, ja sam do prije par mjeseci gotivio iPhone,
čak sam na ovom forumu napisao da su nešto posebno, da ih je ''milina'' koristiti
i tada su me drugi razuvjeravali,
sada kada sam probao Android i kada pišem da je iPhone sranje,
ti si našao da kontriraš... :lol:

Još uvijem ne mogu da svarim da iPhone 2G i 3G nemaju video snimanje,
a bili su najprestižniji telefoni kada su se pojavili,
a to ima obični K300i... na iPhone-u moraš kao pacijent instalirati aplikaiju za to...

A jedna velika prednosti iPhone-a (isključivo prve generacije) je ekstra kvalitet zvučnog izlaza, to priznajem... 8)
///AMG je napisao:
Precjenjen ?? S2 kada je izasao bio je 1000KM , S3 1200KM , Xperia S 900KM , HTC X One 900 KM ima ih jos oni svi vrijede tih para ali samo iPhone ne vrijedi !!
Druže, to je samo kad izađu... poslije im brzo padne cijena, a iPhone drži godinama cijenu kao Golf 2...
Hajde da uporedimo Galaxy S3 i iPhone 4S:

koji je skuplji? iPhone. koji je neuporedivo bolji i pruža korisniku više opcija? Galaxy.

Kraj priče.

It's got a back beat, you can't lose it,
Any old time you use it.''

Chuck Berry

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 10:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Maj 2007, 16:54
Pa bas i cijena govori kakav je tel . kvalitet i izdrzljivost ..
U S3 nisu mogli staviti losiji kvalitet plastike , zvucnik kao u 6300 ( strasan ) a tek 4.7 inca moras uvjek imati dvije ruke slobodne da otkljucas , javis se , poruku napises i sve ostalo ..
Ne daj boze da ti ispane !!
Al' ajd necu da se raspravljam , iPhone je sranje i android je vr' u Bosni ...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 10:56 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 13 Jun 2011, 18:08
Kupio sam samsung s3 svi znate kakav je telefon namam ja sta da pricam ali imaj jedna problem kad se otvori neki folder koji sam napravio u kojem se nalaze npr.igre upali mi se ona komanda folder je otvoren a kad ga zatvorim komanda folder je zatvoren (muski glas) pa me to nervira trazio sam to u podesavanjima da ugasim al ne mogu da nadjem jel zna neko kako to da ugasim?

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 10:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Bez veze je rasprava Iphone vs ostali... Jedni druge necete ubijediti sigurno (imam i ja jednog koji za svaki Jabuka proizvod kaze da je vrh i uvijek ima neki razlog zasto su bas oni super i zasto uvijek njihov proizvod treba kupiti...kad cujem njegovo i od drugih "logicno" objasnjenje zapitam se da nije u pitanju sekta :D ) , a svaki od njih ce naci put do kupca.
Licno moje misljenje je da je IP skup za ono sto nudi i da je precijenjen (uostalom kao vecine/ako ne svi njihovi proizvodi) i to mu je najveca mana, preko ostalog se moze preci.

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 11:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Za 100 KM skuplji od konkurencije, jedino sto mu sporije pada cena kako vreme prolazi...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 11:31 
Ispada da je na kraju stvar ukusa sto se tice izbora telefona, mada meni je glupa prica iPhone vs SG3, zar ne bi trebali prvo gledati sta nam je potrebno i onda traziti najjeftinije medju telefonima koji zadovoljavaju nase kriterijume?

Ja sam siguran da bar pola telefona od 200-300 eura moze zadovoljiti potrebe prosjecnog korisnika, pa i jeftiniji, mislim na korisnike koje traze funkcionalnost.

Neko ko kao ja voli gledati video fajlove, slike ili citati PDF dokumente ce se sigurno odluciti za SG3, iPhone ima zaista premalen displej za takve stvari...

Vrh

PostPoslato: 01 Sep 2012, 12:03 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Ne gotivim ni 4S ni S3, tako da se smatram nepristrasnim :D OK, u zadnje vrijeme se nameće ovo poređenje... prva stvar, telefoni možda jesu ista klasa poredeći cijenu i prestiž, ali nisu baš tako lako usporedivi... Apple se drži male dijagonale (3.5"), dok je Samsung otišao na prevelikih 4.8". iPhone definitivno ima bolji kvalitet izrade (metal, staklo), dok SGS3 djeluje malo razočaravajuće gledajući koliko košta (sjajna plastika, nešto zbog čega već dugo bježim od Samsunga). Displej na oba telefona (ne uzimam u obzir dijagonalu) je odličan, Samsung je možda mrvicu bolji zbog OLED-a, ali ću reći da su tu isti. Operativni sistemi... skidam kapu Appleu na jednostavnosti i fluidnosti koju su uspjeli napraviti sa iOS-om, ali mi takođe smeta njegova zatvorenost: zašto ja moram muziku (i sve ostalo) prebacivati preko iTunesa? Zašto se ona mora transkodirati u AAC kada je prebacujem? Zašto ja tu pjesmu ne mogu normalno vratiti na računar ili je podjeliti sa nekim drugim? Zašto Bluetooth ne radi kako radi u ostatku (neapleovog) svijeta (ovo stvarno smatram nedostatkom)? Odsustvo radija ne smatram nečim bitnim... I zašto specijalni konektor, a ne microUSB? Android je uspio da postigne fluidnost u radu kao i iOS, ali nije jednostavniji (gledajući sa druge strane, nudi više mogućnosti za podešavanje), nema navedenih nedostataka. A ko je koga kopirao, dalo bi se raspravljati, ima dosta elemenata u Androidu koji su došli iz iOS-a, ali isto tako ima i elemenata iOS-a koji su posudili od Androida. Po broju aplikacije ne zaostaju ni jedan ni drugi... sve u svemu, mislim da je dijagonala od 4" ili 4.3" idealna (3.5" je premalo, 4.8" je preveliko); meni je displej na Sony Xperia S skoro pa idealan (4.3", 1280x720), samo što mi se sam telefon ne sviđa previše... o dizajnu nećemo raspravljati to je stvar ukusa. I da, cijena: pošto kod nas telefoni ne koštaju kao u ostatku svijeta (većinom su ispali sa kamiona), gledaćemo cijene u Austriji; tamo 4S košta oko 600 €, dok S3 košta oko 500 € (gledao sam modele sa 16 GB memoorije). Dakle, iPhone je skuplji, prema meni neopravdano, mislim da S3 nudi više za navedenu sumu, ali ga ja ne bih kupio zbog već navedenih nedostataka.

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 09:19 
Bilo mi je tesko povjerovati da se muzika i filmovi (i ko zna sta jos) moraju skidati preko iTunesa, to za nekoga ko voli pogledati film ili slusati muziku je strahovito ozbiljan nedostatak, velika mana...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 09:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
ako smijem na tren prekinuti ovu raspravu Apple vs ostatak svijeta interesuje me kolika je realna vrijednost HTC One S? Nema ih na Piku uopšte, a kolega ima mogućnsot da ga uzme na Mtel-u pa bi ga prodao.
Hvala

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 09:57 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

U Sloveniji i Austriji, nov u prodavnici (nije ispao sa kamiona) košta 400 €, tako da bilo koja cijena ispod te je OK. Samo obrati pažnju da ne uzimaš C2 varijantu koja ima slabiji procesor (iako ima veći takt) i troši više baterije...

Poslednji put menjao <Enter_name> dana 02 Sep 2012, 10:01, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 10:00 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
na moj mix 80 2 god. ga dođe 149km, a SGS3 299km, tako da je to tu negdje. (150km jeftiniji od SGS3 koliko bi bilo i da se onda kupuje bez ugovora)

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 10:41 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

tensSa je napisao:
Bilo mi je tesko povjerovati da se muzika i filmovi (i ko zna sta jos) moraju skidati preko iTunesa, to za nekoga ko voli pogledati film ili slusati muziku je strahovito ozbiljan nedostatak, velika mana...

Imas iTunes na telefonu gde mozes iznajmiti ili kupiti film, a mozes i preko racunara u baciti. Sta ti jos treba

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 14:05 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2008, 12:33
kupiti? ti ne zivis na balkanu?

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 14:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Zivim, sto? :D

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 14:37 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
Ma, isprali mu mozak ti Amevikanci...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 15:57 
Cek sada, jel' samo mp3 muzika mora preko iTunesa ili i video fajlovi, pdf i ostalo, ili se video moze direktno sa kompjutera kopirati na telefon?

Nisam izludio da kupujem film, mozda jednog dana kada budem imao 2000-3000 eura platu, do tada...

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 16:43 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa sve ide preko iTunesa, ali ja ne vidim problem sa time, mada me je to u pocetku nervirali, ali ima prednosti tj. jednostavnije je. Sve sto ti je u Itunesu prebacujes u tel tako sto selektujes jednim klikom pored fajla i sinhronizujes. Sta je tu problem. Otvoris program i sve ti je tu, a ne po folderima

Vrh

PostPoslato: 02 Sep 2012, 18:24 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

A šta ako koristim Linux? Da je jednostavnije od mass storage i copy/paste - nije...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 9942 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 61, 62, 63, 64, 65, 66, 67 ... 498  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]