banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 05 Avg 2025, 23:29

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 30 Avg 2012, 23:02 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
_зока je napisao:
Mi smo kao septička pregrađena prućem. Sa jedne strane gušće, sa druge rjeđe al' svejedno govna....

Bas ga ubodeSlika

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 23:03 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Timotic je napisao:
Meni je prejako ovo prepucavanje ko je bolji/gori RS ili Federacija.

Mozda smo na dnu Evrope po svim pitanjima, al' daj da budemo bolji bar od "njih".

Na zalost nismo ni od njih. Penzije su manje skoro za trecinu nego u Federaciji, prosjecne plate manje takodje, zaposlenost manja takodje, manji imamo priliv novca iz inostrastva, jedino u cemu smo bolji je sto se vise busamo u prsa i "vodja" je rjecitiji. I samo se hvali, a brojke pokazuju drugo. Samo rijeci, prazne rijeci...
Ali rijeci ne stvaraju materiju na zalost, osim kod Sai Babe.
Tako da je to samo propaganda da smo bolji entitet, u stvarnosti svi brojcani pokazatelji su da smo gori.
Kao u Sjevernoj Koreji, ljudi misle da su najrazvijenija zemlja na svijetu, a ono najgora zemlja na svijetu, ali to je ono sto drzi vodje na vlasti da ljudi misle "kako su oni bolji" pa makar ne bili.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 30 Avg 2012, 23:09, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 23:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
apokalipto je napisao:
vi ste realno u puno gorim govnima od Federacije

pazi ne da smo u gorim govnima nego uopste nismo u istoj septickoj...
sta se desava sa nama, ovo...
nemamo vise nista u svom vlasnistvu osim poste...
zeljeznice ubijaju vec par godina, kako mi se cini kroz 2-3-4 godine nece vise biti nase...
sume su uspjeli ubiti prije dve godine, ove godine je bio pokusaj profesora da nas vrati na pravi put ali ga je sjebala vlast, tako da je za ocekivati da cemo ostati i bez suma za 2-3-4 godine... i na kraju sta imamo... pa imamo srpstvo, a to mozemo da jedemo bar 5 dana...

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 23:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Braneee je napisao:
zeljeznice ubijaju vec par godina, kako mi se cini kroz 2-3-4 godine nece vise biti nase...

Nova taktika da se zatre preduzece: pored realno 500 potrebnih ljudi, zaposlis jos 1000, da se nadje :lol:.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 23:18 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Spoiler:
jellyfish je napisao:
Timotic je napisao:
Meni je prejako ovo prepucavanje ko je bolji/gori RS ili Federacija.

Mozda smo na dnu Evrope po svim pitanjima, al' daj da budemo bolji bar od "njih".

Na zalost nismo ni od njih. Penzije su manje skoro za trecinu nego u Federaciji, prosjecne plate manje takodje, zaposlenost manja takodje, manji imamo priliv novca iz inostrastva, jedino u cemu smo bolji je sto se vise busamo u prsa i "vodja" je rjecitiji. I samo se hvali, a brojke pokazuju drugo. Samo rijeci, prazne rijeci...
Ali rijeci ne stvaraju materiju na zalost, osim kod Sai Babe.
Tako da je to samo propaganda da smo bolji entitet, u stvarnosti svi brojcani pokazatelji su da smo gori.
Kao u Sjevernoj Koreji, ljudi misle da su najrazvijenija zemlja na svijetu, a ono najgora zemlja na svijetu, ali to je ono sto drzi vodje na vlasti da ljudi misle "kako su oni bolji" pa makar ne bili.

odlicno prestanite kukat i ucinite nesto povodom toga pa ce biti bolje...ne vidim svrhu u zbacivanju vlasti ali kada bi narod vrsio neki pritisak na vlast vjerujem da bi doslo do promjena naravno te promjene bi mozda bile manje u pocetku ali sve mora da krene od nule...a vi tamo bukvalno bi krenuli od nule bar sto se npr ekonomije tice jer ste 90 % vlasnistva rasprodali

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 23:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Željeznice su bile puno bolja dugoročna investicija nego autoput Prnjavor - Derventa.
Naravno bez tereta od 3000 ljudi viška.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 23:21 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Kakav autoput Prnjavor - Derventa?

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 23:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Da, o aerodromima da ne govorimo. Federalci imaju svoju aviokompaniju, zeljeznicu, dva telekoma u njihovom vlasnistvu, industrijske gradove.
Jedino u cemu su gori je da imaju kantone pa rasipaju vise na administraciju. A ima ih i vise pa kad se razdijeli isto dodje. Kad sve saberes ista govna i jedni i drugi.

Filozofija...

Poslednji put menjao jellyfish dana 30 Avg 2012, 23:28, izmenjena 2 puta

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 23:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

shakal je napisao:
Kakav autoput Prnjavor - Derventa?

Mah, kako god se zvao. Dođe mu na tako nekako.
Hoću da kažem da su promašili dugoročnu investiciju.
Željeznice su se mogle dići jer su regionsko čvorište.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 23:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Prvi put cujem za takav autoput...

Mislis Banjaluka- Doboj?

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 23:29 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Da. Taj smjehotres.

Vrh

PostPoslato: 30 Avg 2012, 23:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
A.J.V.A.R. je napisao:
Nova taktika da se zatre preduzece: pored realno 500 potrebnih ljudi, zaposlis jos 1000, da se nadje :lol:.

tuga sestro, tuga...
ne znam da li si upucena ali to je jedina firma koja saobraca na nasim prugama... e a sad pazi ovo... ljudi daju popust na to :lol:
onda sume... dolazi ove godine ljubojevic (profesor sumskih proizvoda i proizvoda suma animalnog porijekla, jedan divan covjek :D) i stvarno je htio da odradi to kako treba, prvih par mjeseci pokazali smo da mozemo i onda se desava ovo... pa majku li vam jebem sisajte me dok sam mlad...

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2012, 00:33 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
apokalipto je napisao:
Nikakvo to nije prepucavanje ja samo kazem ono sto vidim...prvi korak za izlazak iz problema jeste sagledavanje realnosti ako nemas kontakt sa realnim svijetom niko i nista ti nemoze pomoci...a kod vas realnost jeste takva kakva jeste priznati sebi da da tonete i da nesto treba da preduzmete je u sklopu onog prvog koraka onda se ide u rijesavanje problema...

Nemoj, molim te, da mi o sagledavanju realnosti prica covjek koji se hvali "arapskim turistima".

jellyfish je napisao:
Na zalost nismo ni od njih.

Nebitno. Ja hocu da kazem da mi je to takmicenje sa Federacijom k'o one specijalne olimpijske igre...

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2012, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
Spoiler:
Nemoj, molim te, da mi o sagledavanju realnosti prica covjek koji se hvali "arapskim turistima".

Sta da kazem na ovakvu izjavu :roll:

Po cemu su arapske pare drugcije od drugih ?!

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2012, 06:45 
Vlada da placa sirom RS ili federacije autobuske karte strankama koji smatraju da bi nesto trebali doci pitati ili provjeriti do zgrade.. ajd samo zapitaj se koliko je realan taj prijedlog..

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2012, 09:19 
Bič božji
Bič božji

Pridružio se: 17 Jun 2010, 18:47
lollipop je napisao:
Vlada da placa sirom RS ili federacije autobuske karte strankama koji smatraju da bi nesto trebali doci pitati ili provjeriti do zgrade.. ajd samo zapitaj se koliko je realan taj prijedlog..

Realno... još i da plate taxi od stanice, pa do institucije koja im treba...

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2012, 12:14 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
apokalipto je napisao:
lollipop je napisao:
Mi u gorim govnima od federacije? Dobro. :lol:

Realno jeste industrija vam ne radi nista sve ste rasprodali...pokradeno...pare se trose kako vozd kaze nemate slobodu govora u medijima kad slusam RTRS sve zvuci sjajno bajno a ovako kuku i lele

Pa glavna stvar kod vas je ja mislim poljoprivreda od poljoprivrede mozete zivjeti sasvim dobro samo kad bi ulozili koju marku u modernizaciju ali ne zinula guzica daj sto vecu zaradu za sto manje para...pa kad udari susa ili nesto drugo onda kuknjava sve zbog nemara...

sto je najtuznije vi realno imate u nekim stvarima veliku prednost na federacijom ali to ne koristite

ovdje u Federaciji je isto losa situacija ali je veci priliv turista,vise velikih firmi ima vise zaposlenih mada Federaciju gusi velik drzavni aparat kad bi to skresali ekonomski bi jos vise odskocili od RS

Kao postoji sloboda medija u Federaciji. Novinari su i ovdje slobodni da napišu šta im se naredi.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2012, 12:16 
Stara kuka
Stara kuka

apokalipto je napisao:
shakal je napisao:
Kojih crnih turista brate mili?

Uglavnom arapi,turci,islamske zemlje,mada i europljani u nekom manjem obimu...arapi donose i kapital ja sam licno suradjivao sa nekim ljudima iz islamskim zemalja...

Ugl dolaze u Sarajevo ali i u mom gradu preko ljeta od arapa nemozes proci bas ih bude puno...naravno sa punim djepovima para :D

Kada si ti zadnji put bio u Sarajevu? Izgleda nisi odavno!

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2012, 12:24 
Stara kuka
Stara kuka

jellyfish je napisao:
Da, o aerodromima da ne govorimo. Federalci imaju svoju aviokompaniju, zeljeznicu, dva telekoma u njihovom vlasnistvu, industrijske gradove.
Jedino u cemu su gori je da imaju kantone pa rasipaju vise na administraciju. A ima ih i vise pa kad se razdijeli isto dodje. Kad sve saberes ista govna i jedni i drugi.

Oba telekoma će se morati privatizovati. BH Telekom je u 100% državnom vlasništvu dok udio državnog kapitala u vlasničkoj strukturi HT Mostar iznosi 51%. Preostalih 49% je u vlasništvu Hrvatskog Telekoma d.d. Zagreb odnosno Deutsche Telekoma u čijem je vlasništvu Hrvatski Telekom d.d. Nije sve tako sjajno ni u FBiH jer se kantoni ponekad u pojedinim oblastima ponašaju kao da su iznad Federacije kršeći ovlaštenja FBiH a ne bi smjeli jer su oni ipak niža instanca vlasti.

Vrh

PostPoslato: 31 Avg 2012, 12:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Mar 2008, 16:35
lollipop je napisao:

Pa vidi ti si navela da se to otvara zbog tih stranaka. Malo sam karikirao troskove u prvom postu ali sa namjerom. Ovako bogata drzava treba izvagati troskove: karta u jednom smjeru za Mostar kosta 25 maraka a povratna je 40 maraka. Za prosjecno dva odlaska u jednoj ili dve godine to je 80 maraka po stranci. Realno, ima li tih stranaka vise od 100? Ima li ih mozda 300? 500 ih nema sigurno ali recimo da svih 1000 srpskih porodica koje zive u mostarskoj opstini (ako ih ima i toliko) treba jednom godisnje do BL to je 40.000 maraka a da ih pola treba dvaput to je 60.000. Odlazak sluzbenika u Mo sa vozacem (ne daj boze ministra jer to je i vozilo sa pratnjom) uz dve dnevnice, gorivo, amortizaciju, i tri obroka ne moze kostati vladu ispod 500 maraka (ako treba obrazloziti nije problem jr je cifra minimalna). Cetri puta mjesecno to je oko 2000, Security za kancelariju bar 200, cistacica i osnovni troskovi bar jos 100- 150 maraka (plus da li je kancelarija u najmu ili je vlasnistvo), pa je to za 12 mjeseci jos 30.000, tj 30.000 svake godine rada te kancelarije )poznajuci nas menatalitet baratamo sa minimalnim ciframa a u stvarnosti ce to biti nesto sasvim drugo)
Za 30.000 ti svake godine polovini srpskih porodica obezbjedis humano dolazak u BL i to je od ovako bogate drzave sasvim dovoljno. Onih 50.000 prvih ne spominjemo a takodje ni razliku izmedju tekucih i trajnih problema ciji se broj valjda radom ministarstava iz godine u godinu treba smanjivati i u tom kontekstu tek onda nema nikakvih opravdanja za ovakav potez. Ko jer razumio razumio, ko nije njegov problem a realnost je da tih stranaka ima 100 godisnje pa su za ovih 50.000 mogli 6 godina besplatno putovati u Banjaluku> Za u medjuvremenu napravljene troskove od 180.000 u tom periodu (koje cemo nerezonski prepolovit jer evo u ovom postu glumimo racionalne Japance) pa neka bude 90.000 jos 10 godina)(u kojem smjeru ide daljnja progresija nema svrhe ni racunati)

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]