banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 19:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 29 Avg 2012, 17:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 02 Nov 2010, 16:36
hercegovac27 je napisao:
Kako se ne daje! Čitaš li ti uopšte? Piše da Vlada Republike Srpske izdvaja 5.5 miliona KM za crkvu. Ne vade iz svog džepa!

Nakon popisa stanovništva iduće godine kada se popišu svi koji su vjernici neka ubuduće isključivo oni izdvajaju novac za ionako pune svešteničke džepove!

Pa odlično, onda ideš fino pred vladu, i demonstriraš, izražavaš svoje nezadovoljstvo kako oni upravljaju sa sa porezom koji si im dao, poliješ se benzinom, zapališ, hodaš na rukama, neznam, nedaješ ti pare iz svog džepa, već si fino dao porez koji po zakonu MORAŠ, nemoj da razglabaš na forumu kako ti se 5,5 mil.km nedaje za pravoslavlje već nešto konkretno preduzmeš, šta ja znam, piši peticiju. Uglavnom opet ponavljam, ja nežalim ako je otišlo za to, kada poredim šta se sve radi pod maskom islamske zajednice, ovih 5,5 mil.km je kap u moru. vehabije, naouražavanje, podstrekivanje, ruganje, to možda nevidiš, vidiš samo broj 5,5 . Za info tebi, u kolu srpskih sestara se stari i nemoćni ljudi i žene, za koju ta ista vlada jednostavno nebrine, mogu ljekarski pregledati i liječiti bez ikakve naknade, a posjedovanje knjižice propale zdravstveno-socijalne zaštite RS uopšte za to nije potrebno.

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 17:56 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Po zakonu moram platiti porez državi ali ne i crkvi. Crkva je takođe dužna plaćati porez iako ga ne plaćaju! Ja inače nemam problema sa vjernicima nego sa vjerskim fanaticima poput tebe.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 17:57 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Budimo realni, ni ja nežalim dati za Srpsku crkvu tj. pravoslavnu. Jednostavno nežalim 5,5 miliona u pravoslavlje da ide. Da ste vi ( a možda i jeste pojedini ovde ) rimokatoličke ili islamske vjeroispovjesti, pitao bih vas jeste li obavezni da donirate kao pojedinci vjersku zajednicu. U čemu je problem ? Jebena ferhadija se gradi ponovo u Bl. i vi ćete reći da to tako treba ? E pa netreba ! Moji nisu poginuli za takav grad, a i ja nisam za to ranjen.

Druže, nisi ti iz Banjaluke....
On topic
Nista valjda očekivali da će uštede u budžetu da se prave sa njihovih leđa? :lol:

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 17:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2009, 20:16
KO kaže da daješ ?

Zbog takvog razmišljanja i jesmo stigli ovdje gdje smo sada. :x

šire grozu
a oblaci iz visina
gledaju u razvalinu.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 18:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

hercegovac27 je napisao:
Po zakonu moram platiti porez državi ali ne i crkvi. Crkva je takođe dužna plaćati porez iako ga ne plaćaju! Ja inače nemam problema sa vjernicima nego sa vjerskim fanaticima poput tebe.

Odlično, taj problem ćemo da riješimo, samo reci kako ?

_зока je napisao:
:lol:

Nisam, nikad nisam ni rekao da jesam, sa Zmijanja sam, i nestidim se toga, usput, nisam ti drug.

gavranpero je napisao:
KO kaže da daješ ?

Zbog takvog razmišljanja i jesmo stigli ovdje gdje smo sada. :x

Pa čovjek je fino rekao " JA NEĆU DA DAJEM " ! Pa ko je i rekao da daje on lično ?

Internet paket- 40 KM, Cijena opreme i njeno montiranje 630 KM- (sada i za 3D kanale). Gledati druge kako se pate sa kablovskim ili IPTV operaterima- NEPROCJENJIVO! Neki programi se nemogu gledati tek tako, za sve ostalo tu je C.. S.. , i TX-L47WT50EK.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 18:20 
Administrator
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
:lol:

Nisam, nikad nisam ni rekao da jesam, sa Zmijanja sam, i nestidim se toga, usput, nisam ti drug.

Znači da za Banjaluku, ovaku ili onakvu, nisi ni ranjen....To druže je više figurativno bilo, ja drugove pažljivo biram.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 18:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Divna su nam vremena dosla. Trebalo bi da je crkva oslonac narodu, a ne obrnuto... Jos nam samo inkvizicija fali :oops:.

Ma kakav Izrael, mi smo se izgleda u tajnosti pobratimili sa Sjevernom Korejom. Mislim da je krajnje vrijeme da na zidu uramim vozdovu sliku. Bas ste svi nezahvalni, toliko nam je dao u proslosti, zaduzio nas do 10 narednih generacija, a vi sada, kada trebate da se isprsite i date malo za uzvrat, dizete larmu :confused3:.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 18:29 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Tu si u pravu, nisam samo za grad, već sam za tu regiju kompletnu.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 18:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

A.J.V.A.R. je napisao:
Divna su nam vremena dosla. Trebalo bi da je crkva oslonac narodu, a ne obrnuto... Jos nam samo inkvizicija fali :oops:.

Ma kakav Izrael, mi smo se izgleda u tajnosti pobratimili sa Sjevernom Korejom. Mislim da je krajnje vrijeme da na zidu uramim vozdovu sliku. Bas ste svi nezahvalni, toliko nam je dao u proslosti, zaduzio nas do 10 narednih generacija, a vi sada, kada trebate da se isprsite i date malo za uzvrat, dizete larmu :confused3:.

Svaka ti čast, konačno čovjek koji govori normalno !

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 18:31 
Administrator
Korisnikov avatar

Kao što već neko napisa...Nisi jedini ranjen, a nisu ni tvoji jedino ginuli (uz svo poštovanje prema žrtvama!).....Pravi ljudi nisu ni ranjavani, a ni ginuli da bi se rušile i uništavale tuđe bogomolje, nebitno kako se zvale.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 18:33 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

_зока je napisao:

Kao što već neko napisa...Nisi jedini ranjen, a nisu ni tvoji jedino ginuli (uz svo poštovanje prema žrtvama!).....Pravi ljudi nisu ni ranjavani, a ni ginuli da bi se rušile i uništavale tuđe bogomolje, nebitno kako se zvale.

Pa fino sam pitao jesi li ti, da vidim jesmo li ravnopravni sagovornici ? Moji jesu, i to bogami bližnji, a za ostale me Libo ra.ku .

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 18:35 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Jeli ti to zoka sebe svrstavaš među " prave ljude " ? Koji nisu ni ginuli ni ranjavani bili ?

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 18:37 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
A ti sebe svrstavas u ljude koji ce odluciti treba li se u BL graditi dzamija ili ne... Ostani ti na Zmijanju i nije za tebe nista drugo nego borba bikova

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 18:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Ne, nego si garant i ti ! Ma boli me KU.AC za ateistima, da se mene pita trebalo bi taj segmenat ljudi malo dotjerati u suru.

Jedini put kad sam dobio privremeni ban na ovom forumu, bio je kad sam navodno uvrijedio necija vjerska osjecanja.

K'o da sam ja kriv sto vam je vjera glupa.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 18:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2002, 16:13
Medjutim, svako ima pravo da vjeruje u sta god hoce, koliko god to glupo i primitivno bilo...

Ali ne dirajte nase pare.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 18:43 
Administrator
Korisnikov avatar

_зока je napisao:
Pa fino sam pitao jesi li ti, da vidim jesmo li ravnopravni sagovornici ? Moji jesu, i to bogami bližnji, a za ostale me Libo ra.ku .

Ja nisam ranjavan. Kada je rat završio ja sam imao šesnaest godina. U bližoj porodici imam poginulih za dva-tri rata. Treba li umrlice da skeniram i da ti dostavim?
Jeli ti to zoka sebe svrstavaš među " prave ljude " ?
Sebe svrstavam među ljude. Ljude kojima ne smeta bogomolja naroda koji je dio ovoga grada oduvijek i koja predstavlja zadužbinu čovjeka koji je ovaj grad izveo iz mahale i dao mu temelje za razvoj. Bogomolja koja se nalazila na svakoj razglednici ovoga grada i koja je bila svojevrsno obilježje istog. Na kraju krajeva ljude kojima je jasna prednost u politici koju Sarajlije imaju jer nisu rušile pravoslavne i katoličke crkve u svome gradu.Otišlo smo predaleko od teme....

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 20:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
crkva ionako vise nista ne radi za DZ; ne mozes krstiti dijete, vjencati se, sahraniti, a da ne spominjem ove popove sto godisnje dolaze po jednom u svaki stan ili kucu, navuce se tu dobrih para.
dakle, stvari su jasne, posto nismo crkvena drzava crkva treba da se izbaci iz budzeta ili da eventualno kao vjerska institucija podnosi projekte od nacionalne vaznosti pa ako se nadje za shodno da se tako nesto odobri, ok... a inace, neka zivi od vlastitih prihoda koje ima...
Ako je mogao novi francuski premijer ukinuti 2.3 MILIJARDE EURA (malo vise na tu temu ovde viewtopic.php?f=43&t=61381 ), onda ne znam sta ovi nasi ima da pametuju u sred krize.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 21:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Dec 2005, 19:08
Citiraj:
saznaje "Capital.ba".

Sta,ko,ciji je ovaj sajt?Kad vidim da i ovo portala sto je prenijelo vijest se pozivaju na njih...

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 21:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Apr 2012, 12:30
E ovom avataru vas 50 nemože ništa, niko nema nikakav argument od vas. Samo fol nediraj naše pare kurac-palac. Idi tamo Mili Dodiku prosipaj trice i kučine gdje ćeš tvoje pare da on sam troši. Ako je i sama vlada dala pare u spc što mi je neizmjerno drago, a nikome se od vas taj potez nesviđa, pa ljudi sami ste birali tu vlast, i šta je problem. Svaka čast avatar, samo nastavi, brate ja napišem jedan post, odmah me proglase vjerskim fanatikom. Ko je od njih na pretraživaču ukucao pravoslavlje, vidio je da je pretraživač našao nešto oko 500 000 pojmova, ako neko ukuca islam, pretrazivač se zakocene, i onda su ljudi koji brane spc idioti na ovom forumu. Mislim sredina nam je ajd zdrao pameti. A da nepitam ko je od prisutnih forumaša i koliko otišao u crkvu samo da zapali svijeću za svoje upokojene, da nespominjem na njihov grob. Ma koji đavo i ja palamudim sada će 23.00 a sutra je novi dan, nadati se da će svijet sutra biti ako ne plemenitiji, onda pametniji.

Vrh

PostPoslato: 29 Avg 2012, 21:49 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
lepi mica=avatar

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 145 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]