banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 15:40

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 27 Apr 2004, 14:19 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Jun 2003, 20:06
...da se smiju previse. Jeli ovo istina??

Bas sam slusao Talk Sport juce i prezenter je imao jednu vrlo inteligentnu i liberalnu zenu koja prica o problemi sa Islamom danas.

Podsjetite website:

http://www.muslim-refusenik.com/

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 14:23 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 22 Okt 2001, 01:00
:lol: ,
oooopss, da nije previse.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 14:42 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 23 Okt 2003, 15:24
Gospodine Grigori. Engleska je nekada bila velika kolonijalna sila, koja je svojom snagom iscrtavala granice arapskih zemalja, ali tako da je svagdje ostavila po neki problem, kojim se danas svijet bavi i nikako da nadje rjesenje:Palestina, Kasmir, granice Somalije i Etiopije, Ereitreje i da ne nabrajam dalje.

Englezi dobro znaju kakva je moc islama, pa su svu svoju moc koncentrirali u tome poravacu kako da ga deformisu, islamski svoijet da razjedine. Eto u Engleskoj je najveca dzamija na svijetu, a pripada sekti Ahmedije, po njenom tvorscu Ahmedu iz Indije, gdje su nekada Englezi gospodarili i nadali se trajnom ostanku . Iz Indije je i S. Ruzdi. Ove Ahmedije zagovaraju filozofiju zivljenja po mjeri Enfleza. Ako ti neko napda zemlju, ti je nemoj braniti, ako ti neko hoce uzeti kucu i nju nemoj braniti, sve daj osvajacu. I glup moze procijeniti u ciju korist radi ova sekta muslimana. Eto primijenimo tu filozoviju zivljenje tamo gdje su se Englezi dobro zaglibili sa svojim prijateljima. Sta bi bilo, da se to ucenje tamo primijeni. Med i milijeko za osvajace.

Sataniziranje islama vise se vijekovima, a ozbiljno se moze postaviti i pitanje ko placa i sta obecava ovim danasnjim terosristima u svijetu. Cini mi se da i tu imaju svoj udio, samo ga nije lako dokazati.

Pusti Ti svijet neka se moli svome Bogu. Ti se moli na svoj, drugi ce na svoj, a ja cu nasvioj nacin. To ne treba da bude prepreka, ako se susretnemo, da kao ljudi popijemo kafu, sok itd.Medju pripadnicima svake religije, Ti mozes naci one koji ce pricati pricu onakvu kakvu nekome treba.Zato tome nemoj pridavati vaznost, jer je i to u funkciji satanizacije.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 16:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

zah, ja ne sataniziram nista, vec sam dao link za jednu web stranicu sto diskutuje problemima sa Islamom. Koliko ja znam, ako neko kritizira nesto, to nije isto ko satanizacija.
To je slicno ako neko pocne da kritikuje Ariela Sharona i okupacije Palestina. To neznaci da je taj covjek anti-Semit koji mrzi sve sto nije Jevrejsko, vec samo podstavlja njegovo misljenje.

Vecina muslimana koji pisu na stranici (muslim-refusenik.com) diskutuju na posten nacin. Naravno da se svi ne slazu sa Irshadom, ali to je sasvim normalno i uredu. Ja bi rekao da ovakve primitivne poruke sataniziraju nju kao ljudsko bice:

"first thing first. your not a Muslim to be saying the s*** your saying. your worse than any fuckin Jew on this planet and you have no f***** right to say anything about the religion Islam. your nothing but a symptomizer [editor's note: I think he means 'sympathizer'] for the Americans and the Jews. you should be placed side by side with Ariel Sharon and your doing all of this for attention and the might dollar. you sold your soul to the devil and I would personally give my life and my families life to see a lesbian hore like you stuck in a palestinian refugee camp and being attacked by the very Jews you defended using the American weaponry that you defended. f*** you and f*** your book and f*** your whole f***** family you f***** devil worshiper." - Mohamed

Vecina muslimana koji su nazvali radio stanicu su rekli kako ona nije muslimanka, kako je ona kurva, kako ona nezna sta prica i tkd. Meni licno smeta kad ljudi zive u jednoj zemlji a ne postuju zakone i zele da imaju Shariju ili pale zastavu te drzave i urlaju "Smrt Amerikancima, Smrt Zidovima!" Dobar primjer je Abu Hamza i njegova dzamija u Finsbury Parku u Londonu. Govori kako Engleska bi trebala biti Islamska drzava, i naravno smrt zapadu i tkd. Svi ovi koji se slazu sa ovakvim ideologijom bi trebali da napuste ovu drzavu.
Na kraju, kad ne-muslimani idu na Bliskom Istoku, moraju da postuju zakone npr u Saudijskoj Arabiji, ne smeju da nose krstove, da se mole otvoreno ikakva reglija osim Islama. A zene obavezno moraju da nose marame kad podju u grad i tkd. Ja se pitam:

Zar nije posteno onda da muslimanke nosaju farmerice, da idu u grad bez marame i tkd na zapadu? Mislim da je sasvim fer. Niko sad ne kaze da moraju da odpuste i da zaborave njihovu kulturu kompletno, ali ipak mora imati neke granice. Ja se slazem 100% sa Zakom Chiracom: zabrani svaki simbol koji je religiozan tj krstove, mjesece i tkd i svi moraju da postuju "dress code" Zapada. Kao sto je tacno rekao:
Francuska je sekularna drzava, a ne religiozna.
Samo da napomenem:

Moj najbolji jaran je musliman, znaci ja nemam nista protiv bilo koga. Ali s razlike na dosta njih ovdje u Engleskoj, on postuju zakone ove zemlje kao i ja, i ne ide na demonstracijama da pali zastave i da vice:
"Smrt Amerikancima, Smrt Zidovima!"

Toliko od mene.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 00:04 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Nov 2003, 00:36
Dobro zah zasto vi Muslimani odmah govorite o provokacijama i satanizovanju cim vam se nesto nesvidja pa makar to bila i istina.Vidis ono sto sam ja prenio kao vijest iz Francuske je bio iskaz muslimanskog vjerskog vodje u Francuskoj ion je to izjavio da to tako pise a pise u kuranu.Ne razumijem zasto se stidite svojih obicaja i crkvenih zakona.Vidis u nasoj bibliji stoji da u bracnoj zajednici treba da ima sto vise djece,u prevodu jebite i pravite djecu.Mi imamo i jako lijepu pjesmu koja se zove:RADJAJ TE SE i mi se ne stidimo toga.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 00:19 
Veteran
Veteran

Grigori, ja i ne mislim da Ti radis na satanizaciji islama. Daleko od toga, ali da Engleska radi na tome, to je tacno. Da trazi svaki nacin da ga kompromituje i to je tacno, da trazi u svojoj zemlji takve ljude i to je tacno. Da li taj imam koga pominje Bole, ne radi mozda za Engleze. Mozda je covjek placen da lupeta, pa zato i pore takvih glupih izjava i dalje sjedi u Engleskoj jer im takav treba.

Saudijska Arabija je najveci neprijatelj islama. Iz nje pocinje svaki terorizam, jer to radi vehabije, a ona ih placa u cemu joj i Zapad pomaze. Mnoge vehabije su zavedene, jer ne znaju koliko stete nanose islamu. Ljudi zive u ubjedjenju da cine dobre stvari. Zasto se takvo ponasanje Saudjske Arabije tolerise,a sirisjsko sankcionise. Pa ona je prijatelj Zapada i radi ono sto Zapad hoce.

Mjerila koja primjenjuje Saudijska Arabija ne bi trebala da budu mjerila koja se trebaju primijeniti u Evropi. Ako je demokratija na Zapadu,a svi tvrde da jeste, onda pustimo neka svako ispoljava svoju tradiciju. Ne treba se ugledati na fanatike i primitivce iz S. Aribaije, koji ne rade za dobro islama, pa ni svoje zemlje. Pogledaj, koliko aviona, kamiona, kompjutera, televizora, autobusa itd, oni proizvode. Nista brale, najobicniji uvoznici zapadne robe, a mogli bi stvoriti cuda od novca koji imaju, itd.itd.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 07:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 28 Nov 2002, 12:58
Grigoriji pa ti si puno ozbiljniji, ako te stvarno zanima išta o islamu predlažem ti da sam pročitaš kuran .Ja ne mogu suditi o nekoj vjeri ili o nečem na osnovu rekla kazala .Uzmi koliko muslimana živi in england i koliki broj protestuje protiv engleske .

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 11:08 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

zah je napisao:
Grigori, ja i ne mislim da Ti radis na satanizaciji islama. Daleko od toga, ali da Engleska radi na tome, to je tacno. Da trazi svaki nacin da ga kompromituje i to je tacno, da trazi u svojoj zemlji takve ljude i to je tacno. Da li taj imam koga pominje Bole, ne radi mozda za Engleze. Mozda je covjek placen da lupeta, pa zato i pore takvih glupih izjava i dalje sjedi u Engleskoj jer im takav treba.

Saudijska Arabija je najveci neprijatelj islama. Iz nje pocinje svaki terorizam, jer to radi vehabije, a ona ih placa u cemu joj i Zapad pomaze. Mnoge vehabije su zavedene, jer ne znaju koliko stete nanose islamu. Ljudi zive u ubjedjenju da cine dobre stvari. Zasto se takvo ponasanje Saudjske Arabije tolerise,a sirisjsko sankcionise. Pa ona je prijatelj Zapada i radi ono sto Zapad hoce.

Mjerila koja primjenjuje Saudijska Arabija ne bi trebala da budu mjerila koja se trebaju primijeniti u Evropi. Ako je demokratija na Zapadu,a svi tvrde da jeste, onda pustimo neka svako ispoljava svoju tradiciju. Ne treba se ugledati na fanatike i primitivce iz S. Aribaije, koji ne rade za dobro islama, pa ni svoje zemlje. Pogledaj, koliko aviona, kamiona, kompjutera, televizora, autobusa itd, oni proizvode. Nista brale, najobicniji uvoznici zapadne robe, a mogli bi stvoriti cuda od novca koji imaju, itd.itd.

Da li je Abu Hamza Engleski placenik, neznam, ali nevjerujem. Nevjerujem da svi Engleski muslimani koji ga postuju dobiju platu od Tonya Blaira. Ja mislim da Abu Hamza jos sjedi tu jer vlast je uplasen da ako ga posalju nazad u Pakistanu, onda bi bili jos veci problemi i demonstracije.
Svi mi znamo da je Saudiska vlast brutalna i primitvina i da nju Zapad stiti. Ali ipak Wahhabi Islam nije nesto sto je Zapad izmislio, vec Abdul Wahhab negdje oko 1820. Isto sa Deobandijom u Indiji i Taliban u Afganistanu. Jos nesto. Iko ko nije musliman je zabranjen da ide na "Hadzski" festival u Meki. To je definitivno diskriminacija, kad uporedis sa Vatikanom, npr, gdje mogu svi da podsjete (barem koliko je meni poznato).

Da li je Zapad demokratija? Jeste, ali ipak mislim da mora imati neke granice, jer previse slobode moze biti vrlo opasno, isto kao sto previse diktature moze biti vrlo opasno.

Biscanine, hvala, ali neda mi se da citam Kuran, isto sto nebi citao Bibliju ili Torah. Ja licno nevidim zasto bi Irshad lagala i zasto bi imao razlog da nju nevjerujem. Kao sto sam prije napisao, svi ovi koji kenjaju kako bi Engleska trebala biti Islamska drzava, koji ne postuju zakone i tkd bi trebali da odpuste Englesku. To je moje licno misljenje. A, svi oni koji postuju zakone, koji ne pale zastave i tkd slobodno mogu i trebali bi da ostanu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 14:09 
Veteran
Veteran

Naravno Grigori, ako covjek zivi u jednoj zemlji, onda mora postovati njene zakone. Oni koji narusavaju zakone zemlje u kojoj zive, trebaju biti sankcionisani, bilo kaznama zatvora ili ako su to teza djela i prognani iz zemlje. Medjutim, problem je u tome, sto se neki sankcionisu, a drugi koji cine teske verbalne delikte, ostaju u toj zemlji. Zasto, pa jednostavno zato, sto su to njeni ljudi. Na njihove price nasijedaju drugi, neiskusni, i tako se otkrivaju oni potencijalni kanadidati koji po drzavau mogu biti opasni. Oni se sankcionisu, ali ovi drugi i dalje sjede gdje su sjedili, pricaju isto sto su i ranije pricali itd.

Verhabije su specificnost S. Arabije. To je bila jedna mala sacica ljudi, ali kada su neki od njih naugledniji postali kraljevi, naglasavam po volji Engleza, kada su poceli gomilati novac od naftnog profita, onda su poceli ulagati novac u sirenje vehabizma gdje god je to moguce:Alzir, Pakistan, Libanon i druge islamske zemlje, tako da ih danas ima gotovo u svim islamskim zemljama, pa i u Bosni, gdje nikada nisu bili, ali eto dosli su kao humanitarci, pa se transformisali u vojnike, da bi na kraju postali zlocinci. Slala ih je S. Arabija, dovodila obavjestajna sluzba Engleske i Francuske, jer su nesmetano prolazili sve prepreke do Bosne.

I u Avganistan su dosli na isti nacin, pomognuti novcem S. Arabije, i mocnom obavjestajnom sluzbom Zapada, da se bore protiv Rusa. Ali kada je sa Rusima zavrseno, oni pokusavaju uspostaviti svoja praviula koja nalaze vehabizam, prestaju postovati svoje pomagace i zastitnike, pa se onda oni svom svojom silom usredsredjuju na njih. Ali, namnozilo se tih pripadnika jako puno, sa neprihvatljivom filozofijom zivota gotovo svima izuzev njima samima, a mnogi od njih i ne znaju da su glavni pod kontrolom obavjestajnih sluzbi Zapada.Stariji odlaze, mladji dolaze, otrgnuti od bilo cije kontrole, sa fiks idejama o islamu, zivotu, drzavi itd.Kako mnogi od njih nisu ni pod cijom kontrolom, to svoje fiks ideje i relaliziraju na nacin koji u odredjenom ternutku smatraju podobnim.

Oni nanose najvecu stetu islamu, jer obicni ljudi poistovjecuju vehabizam sa islamom uopste.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2004, 14:05 
Veteran
Veteran

Grigori, nisam siguran da ces ovu moju prethodnu poruku procitati, jer kompjuterski registrovana kao poruka iz 03.godine. To bi bio odgovor na Tvoj prethodni tekst.Pozdrav.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2004, 10:05 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
BISCANIN2 je napisao:
Grigoriji pa ti si puno ozbiljniji, ako te stvarno zanima išta o islamu predlažem ti da sam pročitaš kuran .Ja ne mogu suditi o nekoj vjeri ili o nečem na osnovu rekla kazala .Uzmi koliko muslimana živi in england i koliki broj protestuje protiv engleske .

Grigorij, mislim da ti je Bišćanin dao sjajan odgovor.
Ne sudi ni o čemu na osnovu kojekakvih i koječijih izjava jer često ne znaš šta je neko u stvari mislio nekom izjavom da kaže (ako ga pobliže ne pitaš) kao što ne znaš u kojoj prilici i sa kojim ciljem je izjava data (ni da li je cilj iskren ili je plod nečije manipulacije). Uzmi i čitaj pa vidi sam.
Uostalom, kakve sve mudrosti su u stanju da izjave "hrišćani" navodno na osnovu Svetog Pisma to je nešto nevjerovatno.
Uzmi i čitaj Kuran i to bez predrasuda, a upoznavši se koliko možeš sa prilikama koje su vladale u to vrijeme na tom mjestu (Arabija).
Ako te zanima, na ovom forumu je pokrenuta tema o Kuranu i muslimanima koju sam započeo baš zato što nisam pripadnik islama, ali priznajem Kuran i Muhammeda i sve pozitivno duhovno što iz islama dolazi.
Ali uvijek se suprotstvaljam onima koji tvrde: mi smo jedino ispravni, a svi ostali treba ili da se priklone nama ili ... (između redova ili otvoreno). Ko god to bio. Jer ljudi treba da pripadnu Bogu, a ne nekoj ljudskoj sljedbi na Zemlji, a Bog već najbolje zna kako će koga i kojim putem sebi dovesti.
A mi smo tu da se, ako ćemo se već nadmetati u čemugod, nadmećemo u dobru, a ne da se naduravamo kao nezrela derlad.
U principu razdvajam zvanični islam i njegove predstavnike od Kurana, Muhameda i prapočetaka njihove vjere (jer su oni svojim djelima uglavnom daleko zalutali, bacajući glavno težište na spoljnju i formalnu stranu, a unutrašnju svetlost Božije objave su većina sasvim zanemarili). Zato ih se žestoko upozorava prije svega nesrećama na hadždžu (koje su redovna pojava), lošim stanjem u većini "islamskih" država usprkos trenutnom naftnom monopolu, ali dokada!) i mnogo čime još, i dobro bi bilo da se zamisle o tome.
Uostalom manje-više isto se desilo sa svim zvaničnim vjerskim zajednicama, pogotovo sa najmasovnijim, ali opet u okrilju svih njih je bilo i ima sjajnih duhovnih primjera zahvaljujući čemu su i opstale do danas. A suština svih pozitivnih vjerskih pravaca na Zemlji je ista i dobro bi bilo da svi do te suštine dođu i da se na njoj sretnu.
A izopačenostima i iskrivljivanjima nema kraja. Kako u islamu tako i kod svih drugih.
Uzgred, sviđa mi se tvoj avatar. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 02 Maj 2004, 00:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
Slazem se s ovim sto je rekao Zah. To sto je Vehabijski princip uzeo maha, to je zbog toga sto odgovara Zapadu. Takodje smatram da je Abu -Hamza sasvim minorni lik, koji je ujedno i izopacen, mada naravno islamofobicnim medijima u Engleskoj odgovara da mu daju medijsku paznju. Razloge nije potrebno naglasavati.

Sto se tice osnovnog pitanja ove teme- Islam je u svojoj osnovi - religija umjerenosti, mozda iz toga proizlazi teza da je preglasan smijeh neuputan. Mada nikako nije zabranjen.
:angel:

Ugodna diskusija...

Ma liberté

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2004, 04:09 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
Japanese_rose je napisao:
Islam je u svojoj osnovi - religija umjerenosti

Muhamed rece: "Ko god napusti islam, ubij ga." (9:57)

Умереност?!? хахахахахаха... :lol: 8) :lol:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 05 Maj 2004, 07:37 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Ova izjava vrlo malo liči na Muhameda, osim ako je data u određenoj prilici i određenoj osobi, što naravno nije briga one koji žele samo da ga napadaju.

No neka takav ne zaboravi na Mojsijeve upute da se kamenjem zaspe i zatre onaj ko odstupi od J.H.V.H. i prikloni se tuđim bogovima, pa makar i član najuže porodice.
Ovo što se pripisuje Muhamedu, ako je rekao, mogao bi biti potpuno isti slučaj.
Neka se sjeti i izjave Isusa Hrista: "ko ne mrzi na svoje domašnje (oca majku,sestre, braću), pa i na dušu svoju nije mene dostojan" koja naravno nema veze sa onim što bi brzopleti i zlonamjerni tumač mogao da iskonstruiše.
Neka se sjeti šta apostoli govore o onima koji su se jednom privoljeli istini, pa otpali.

Neumjerenost ovdje postoji samo u nevjerovatnoj količini oholosti i prezira prema svemu što se ne razumije (i ne želi da se razumije), od strane "ha-ha-ha" komentatora.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 16 Maj 2004, 09:58 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

aharon, drago mi je sto se moj avatar tebi svidja :D Nije bilo lako da nadjem staru Jugoslovensku zastavu, ali nasao sam nekako :wink:

Hvala na tvoj post. Naravno, da imas dosta ljudi koji manipuliraju Kuran, Bibliju, Torah i tkd. Ali ipak u Bibliji, u Kuranu i druge svijetske knjige, imas rijecenice koji nemaju nikakvu toleranciju prema ljudima druge vjere.
Ja licno nemoram da citam svijetske knjige da to znam. Posto sam ja atheista, ja mislim da religija samo donosi zlo i mrznju. Da, nije religija licno kriva za to zlo, ali religija je dobra sablona. Imas toliko kontradikcije u ove knjige, da jednostavno, sto se tice Nauke, nemogu se smatrati ozbiljni.

Sve tri svijetske knjige (Biblija, Kuran i Torah) su napisali ljudi, ne Bogovi. A u Bibliji i Kuranu imas toliko stvari sto su posudjeni iz Toraha, npr Abraham, Moses, Archangel Gabriel i tkd jer su tek pojavili 0 A.D. i u 7 vijeku. Ako cemo tako gledati, Torah ima vise authoriteta nego Bibliju i Kurana, gledajuci realno. A ironicno kako ima toliko anti-Semitsko misljenje u svijetu, a Judaism najstarija monoteisticka religija na svijetu.

Ali problem je u tome ako zabranis religiju, onda ce se ljudi svadjati i ubijati oko nesto drugo :( tako to ide, moj aharon...Nemozes pobjediti, kako god se okrenes.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2004, 14:36 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Okt 2004, 22:28
Mozda je pokasno nadovezati se na ovu temu ali nema veze!
Ja cu pisati samo o osnovnom pitanju topica: Smijanje u Islamu je dozvoljeno, cak se i Muhamed smijao, a bio je uzor sljedbenika islama!
Dakle zabrana smijanja u tom tekstu odnosi se na prekomjerno smijanje od kojeg srce postaje tvrdo, postaje skrto i zaboravlja na ozbiljne stvari koje se desavaju oko njega, uz sve to covjek zaboravlja i na Boga pa je u tom stanju blizi da pocini nesta sto je zabranjeno itd...
To bi bilo to, a sto se tice toga da se muslimani stide svojih zakona i to nije istina, to se desava samo onima koji nisu u stanju da obrazloze i u potpunosti shavte te tekstove.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2004, 20:10 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Узор који је предводио пљачке каравана по Арабији...
Узор који је наручивао убиства људи...
Узор који је отео жену свом усвојеном сину Заеду...
Узор који је оженио девојчицу од 6 година...

Јел треба још детаља о "узорности" епилептичара Мухамеда? :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2004, 21:15 
Početnik
Početnik

Paaa on je bio u ratu sa Arapima Mekke tako da je bilo normalno da postupa prema njima na taj nacin, oko za oko, zub za zub i sl.
To da je oteo zenu morat ces ponovno procitati, naravno, sa malo vise paznje!
Kao prvo Zejd nije njegov pravi sin, on ga je usvojio i kasnije naredbom Boga odustao od toga, a koliko ja znam da ta zena nije oteta, sve je bilo dobrovoljnim aktom!
A da se ozenio sa djevojcicom od sest godina to se mora priznati, jedini je problem kod tebe sto ne opises lekciju, ti dajes samo udarne naslove!
Kao prvo on jeste sklopio brak sa njom (Aisom) kada je imala samo sest godina, ali ona se preselila kod njega tek u devetoj godini zivota!
Napominjem da se u Saudijskoj Arabiji djevojka od devet godina moze poroditi!!!
A za narucivanje ubistava to se radilo sa ljudima koji su bili u ratu sa njim tako da to nije pogrdno, radi se samo o nacinima ratovanja!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 12 Okt 2004, 21:27 
Početnik
Početnik

Mozda ovo i ne izgleda najljepse no nema veze, ipak cu reci!!
Sa tobom (mislim na ovoga sto je napisao tekst prije mene, iz ponizenja necu da spomenem njegov nick) se ne moze normalno raspravljati!
Kada argumentiras ne donosis izvore u cjelosti, a svima je dobro poznato da kontekst ima uticaja na znacenje teksta!
Eto toliko jarane, rijesi se kompleksa pa ces biti sasvim normalan covjek!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 13 Okt 2004, 04:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Citiraj:
Paaa on je bio u ratu sa Arapima Mekke tako da je bilo normalno da postupa prema njima na taj nacin, oko za oko, zub za zub i sl.

Rat sa Arapima Meke nema nista sa pljackaskim poghodima koje je Muhamed odobravao i podsticao. Cak ako sam nije licno ucestvovao u pljackama, njemu je isao deo plena. Preteca mafijasa.

Citiraj:
To da je oteo zenu morat ces ponovno procitati, naravno, sa malo vise paznje! Kao prvo Zejd nije njegov pravi sin, on ga je usvojio i kasnije naredbom Boga odustao od toga, a koliko ja znam da ta zena nije oteta, sve je bilo dobrovoljnim aktom!

Tacno. Zaed mu je bio usvojeni sin, sto nimalo ne umanjuje tezinu njegovog prestupa. Kada je objavio da mu je njegov paganski bog alah odobrio da otme zenu Zaedu, jedna od njegovih zena je rekla: "O alahov poslanice, bog se bas potrudio da ti ugodi." I njoj je bilo jasno da je rec o najobicnijoj LAZI i izmisljotini, ali ko je tada tamo zene ista pitao...

Citiraj:
A da se ozenio sa djevojcicom od sest godina to se mora priznati, jedini je problem kod tebe sto ne opises lekciju, ti dajes samo udarne naslove! Kao prvo on jeste sklopio brak sa njom (Aisom) kada je imala samo sest godina, ali ona se preselila kod njega tek u devetoj godini zivota! Napominjem da se u Saudijskoj Arabiji djevojka od devet godina moze poroditi!!!

Bilo da je rec o 6 ili 9 godina, on je - PEDOFIL. Koliko je on tada imao godina? hehe.. sinak... Cini mi se da su ti pricali bajke o tamosnjim devojcicama... moraju na neki nacin da opravdaju PEDOFILA Muhameda.

Citiraj:
A za narucivanje ubistava to se radilo sa ljudima koji su bili u ratu sa njim tako da to nije pogrdno, radi se samo o nacinima ratovanja!

Nije tacno. Tosu bili ljudi kojima je bilo jasno kakavjeon prevarant i da je celokupna stvar oko "poslanstva" samo sarena laza. I onda je kao i svaki drugi mafijas, odlucio da "ukloni" nepozeljne. Naravno, da bi opravdao njihova ubistva, po pravilima, morao je prvo da ih okleveta, sto su i uradili. :wink:

Samnom je tesko raspravljati jer ja ne pisem tralala price, nego citiram i navodim vase muhamedanske izvore, i komentarisem ono sto je toliko ocigledno. A istina o prevarantu Muhamedu verujem da boli. A bolje da boli sada nego posle. 8)

I za kraj, jos malo istine za tebe: http://www.faithfreedom.org/Gallery/33.htm

Sajonara. :fadein:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 30 Posta ]  Idi na stranicu 1, 2  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]