angelo_gabriel je napisao:
biblija pa biblija, mene zanima ko napisa tu bibliju, da nije (s)pala s neba možda? to što neko ne slavi krsnu slavu ili neki drugi svoj vjerski običaj mislim da nije kompetentan da komentariše dali smijemo slaviti ili ne(odnosno jeli to bogu ugodno ili nije).
Postoji Bog koji sve stvori.
Postoji Duh Sveti koji izhodi iz Oca i govori proroku šta da kaže ili zapiše i ko to iskustvo nema neće razumeti o čemu govorim.
Ljudi pišu ali ne svoje jer neznaju, nisu svesni šta će kad biti već Bog im otkriva i oni beleže da mi znamo i verujemo.
Ljudi su od početka počeli po svome i stigla ih smrt jer dobiše najviše što se može dobiti a to je sloboda volje i izbora koju osobinu samo Bog ima a to možemo nazvati samovolja.
Pokaza se da je čovek slab i da ne može biti svoj gospodar i vođa pa treba da preda volju Tvorcu i tad će biti po Božjoj volji sve dobro ako naša volja bude Božja volja i obrnuto.
Bog je kroz celu istoriju pokazivao kako završavaju oni što neće svog Tvorca da proglase svojim Ocem već sebi grade nekoga ili nešto pored Boga i tom drugom daju slavu to Boga gnevi jer ga se odričemo zato mnogo puta baš zbog tog greha Izrailj koji je upoznao Boga mnogo puta bio u ropstvu.
Čitamo još u doba Jeremije i još pre od Mojsija pa ako ćemo iskreno od potopa slavila se CARICA NEBESKA (jednina)koja se provlači kao vavilonsko nasleđe i zato imamo upozorenje i prekor u 7 glavi Jeremije da to Boga gnevi.
Imamo kod Isaije i ostalih proroka mnogo primera gde slavlkjenje bilo koga sem Boga nas označava odpadnicima i buntovnicima kao i satanu.
koliko vidim vecina Vas ortodoksnih pobornika biblije je istu procitala i proucila(nadam se da koga ne vrijedjam) ali i dalje mi se namece pitanje jeste li razumeli sta ste procitali, posto uglavnom pokusavate da nametnete svoje vidjenje onoga sto pise, mislim da shvatanje procitanog nije kod svakoga isto, kao i pojam vjere i vjerovanja.