banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 26 Jun 2025, 17:02

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 22 Avg 2012, 12:30 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jun 2012, 17:03
Lupas gluposti ofm! Nemilosrdno deres!
Hristos je licnost koja mijenja savjest, svijest i covjeka.
Mijenja zavjet, odnos Boga prema covjeku.

Bog ne kaznjava Ofm, Bog voli, mi se kaznjavamo ne voleci Njega.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 12:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Da, Bog voli i prašta, ali kada bude harmagedon, e tada ćemo vidjeti kažnjava li, ili je priča o potopu laž, kao i priča o stradanju izraelaca kada bi se okrenuli krivom obožavanju, znači kada dođe vrijeme, neki će vikati "Gospode, Gospode... nismo li u tvoje ime..., a ja ću im reći... bježite od mene...". To vam je to, Bogu su dali belzebubovu slavu, Hrista su omalovažili paganskom slavom boga sunca, a neke vjerne hrišćane iz prvog stoljeća, isto tako su "nagradili" paganskom slavom, a onda će govoriti, "pa Gospode nisi nam izlazio iz usta, stalno smo te spominjali..." hehehe :evil3:

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 12:56 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Koliko si ti nakaradno zadojen i koliko nista do tebe ne dopire.
A sto spominjes Hriscane iz prvog vijeka? Dati su datumi i starozavjetnim svetiteljima, a i Platonu Banjaluckom?
Mnogo te odaje taj prvi vijek :-)

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 12:56 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Oldboy je napisao:
A talija u najmanju ruku je neukusno spominjati islam ili katolicanstvo u ovom kontekstu.

Zašto? Neko je napisao "samo kod Pravoslavnih" pa dodah da nije tako.
old fashion men je napisao:
A šta Bog misli o tome nije važno Talija, ili?
Pogledaj samo u Biblij, da li je Bog imao rezon poput tvoga...

Pogledaj Stari Zavjet i vidjećeš da piše da se ne radi subotom, a subotom Isus liječi, čiji je sad rezon?

Ako i prekršiš u cilju dobra onda je to dobro, a ako ispuniš sve a i najmanjem učiniš nažao imaš 0 bodEva. :)

PS Odavno sam primjetila da pišeš Biblij, šta je to?

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 13:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ma ok ali prosli papa je. Predlagao da se elvis proglasi svetim zbog popularizacije vjere. Kod njih je to stvar odluke, hira "bezgresnog" vrhovnog poglavara.
A islam...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 13:02 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Pa nije sad da je sve hir pape pobogu! Šta Islam? To pišeš kao da je tabu tema?

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 13:12 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pa nije tabu tema ali sve sto bi rekao je veoma uvrijedljivo.
A sto se Rima tice, od 1054te, sve je nakaradno.
To je i logicno, krenuli za lazi, velicali i obozavali laz, moraju biti nakaradni.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 13:17 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

A ofm sto ne kazes da su ti i ikone nakaradne i bogohulne?
I krst i post i liturgija, da ljudi znaju sa kim pricaju.
Jesam li u pravu?
Jel ti i Trojstvo nakaradno?

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 13:27 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Nov 2003, 17:28
biblija pa biblija, mene zanima ko napisa tu bibliju, da nije (s)pala s neba možda? to što neko ne slavi krsnu slavu ili neki drugi svoj vjerski običaj mislim da nije kompetentan da komentariše dali smijemo slaviti ili ne(odnosno jeli to bogu ugodno ili nije).

Da se pitalo većinu, još bismo bili na istom baobabu u Africi, jahali grane i krezavo se smijali onoj budali s vizijom što je sišla dolje, umislivši da može hodati na dvije noge i toljagom zatući mamuta...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 14:44 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
ofm brate otvorio si mi oci, Bogu hvala

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 14:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
Ofm je aman dopao u ruke krvolocnih sekti.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 14:59 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
Oldboy je napisao:

a boga mi, drugarice i drugovi, ne cveta cvece ni u nase preduzece...

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 16:01 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

filozof sa vrbasa je napisao:
ofm brate otvorio si mi oci, Bogu hvala

Podijeli sa nama

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 16:05 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Braneee je napisao:
Oldboy je napisao:

a boga mi, drugarice i drugovi, ne cveta cvece ni u nase preduzece...

Dok se dogma ne dira nek popovi voze letece tanjire!

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1% ... 0.BE.D0.BC

Citiraj:
јак отпор браку пружала је црква, због чињенице да је то Милутину већ пети брак (сам четврти брак се сматрао тешком повредом хришћанског морала), као и због тога што је Симонида тек дете, а он је већ у својим касним четрдесетим, тако да је на овај брак бачена анатема

Због свог задужбинарског деловања је канонизован две и по године након смрти и проглашен Светим краљем

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 19:39 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
Da, Bog voli i prašta, ali kada bude harmagedon, e tada ćemo vidjeti kažnjava li, ili je priča o potopu laž, kao i priča o stradanju izraelaca kada bi se okrenuli krivom obožavanju, znači kada dođe vrijeme, neki će vikati "Gospode, Gospode... nismo li u tvoje ime..., a ja ću im reći... bježite od mene...". To vam je to, Bogu su dali belzebubovu slavu, Hrista su omalovažili paganskom slavom boga sunca, a neke vjerne hrišćane iz prvog stoljeća, isto tako su "nagradili" paganskom slavom, a onda će govoriti, "pa Gospode nisi nam izlazio iz usta, stalno smo te spominjali..." hehehe :evil3:

Pozdrav OFM.
Sedma glava Mateja govori o nečemu drugom.
Piše da su oni razna čuda i proroštva i iscelenja činili u Isusovo ime i to se zbivalo zbog IMENA ali nešto je tu veoma problematrično kad im kaže da ODLAZE od Njega i da ih NE POZNA i da su BEZAKONICI.
Naravno da i oni pomenuti imaju udela u kršenju 2 zapovesti ali ovde su i protestanti uvršteni i svi koji viču GOSPODE, GOSPODE i tu je drugi problem a ti ga nisi izneo.

Nešto ne vidim da se tradicionalne crkve busaju čudima i proroštvima i izgonjenjem demona to je hit decenijama u protestantskim zajednicama. Ako znaš razlog za te reči reci ako ne pitaj pa ćemo sagledati.

Vrh

PostPoslato: 22 Avg 2012, 19:53 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 25 Jun 2007, 12:00
angelo_gabriel je napisao:
biblija pa biblija, mene zanima ko napisa tu bibliju, da nije (s)pala s neba možda? to što neko ne slavi krsnu slavu ili neki drugi svoj vjerski običaj mislim da nije kompetentan da komentariše dali smijemo slaviti ili ne(odnosno jeli to bogu ugodno ili nije).

Postoji Bog koji sve stvori.
Postoji Duh Sveti koji izhodi iz Oca i govori proroku šta da kaže ili zapiše i ko to iskustvo nema neće razumeti o čemu govorim.
Ljudi pišu ali ne svoje jer neznaju, nisu svesni šta će kad biti već Bog im otkriva i oni beleže da mi znamo i verujemo.

Ljudi su od početka počeli po svome i stigla ih smrt jer dobiše najviše što se može dobiti a to je sloboda volje i izbora koju osobinu samo Bog ima a to možemo nazvati samovolja.
Pokaza se da je čovek slab i da ne može biti svoj gospodar i vođa pa treba da preda volju Tvorcu i tad će biti po Božjoj volji sve dobro ako naša volja bude Božja volja i obrnuto.

Bog je kroz celu istoriju pokazivao kako završavaju oni što neće svog Tvorca da proglase svojim Ocem već sebi grade nekoga ili nešto pored Boga i tom drugom daju slavu to Boga gnevi jer ga se odričemo zato mnogo puta baš zbog tog greha Izrailj koji je upoznao Boga mnogo puta bio u ropstvu.
Čitamo još u doba Jeremije i još pre od Mojsija pa ako ćemo iskreno od potopa slavila se CARICA NEBESKA (jednina)koja se provlači kao vavilonsko nasleđe i zato imamo upozorenje i prekor u 7 glavi Jeremije da to Boga gnevi.

Imamo kod Isaije i ostalih proroka mnogo primera gde slavlkjenje bilo koga sem Boga nas označava odpadnicima i buntovnicima kao i satanu.

viewtopic.php?f=38&t=49391

viewtopic.php?f=38&t=31040

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012, 10:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Sad gledam prilog na RTRS o parohiji u Lincu i Dragan Mićić, paroh, govori o nastanku te parohije, i kaže: "Molili smo se Sv. Vasiliju i kao što vidite Sv. Vasilije nam je uslišio molitve"

Ako on to svijesno kaže, čemu onda sva ona priča o svecima kao "posrednicima" i ostalo mazanje očiju :confused3: Ovo je najflagrantnije odstupanje od Pisma i Riječi Božije, već tu se vidi da nešto ne štima.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012, 11:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Joj hristov o čemu ti razmišljaš, pa površnim pregledom Biblije, potpuno je jasno da pravoslavlje, naravno kao ni katolicizam, uopšte nisu ni na koji način hrišćanske religije, već sasvim suprotno tome, potpuno je jasno da to čak nisu ni monoteističke religije, već je u pitanju klasično pagansko mnogoboštvo. Davno sam napisao da više hrišćanstva ima u islamu nego u mnogim tzv. hrišćanskim religijama, islam je bar monoteistička religija, za razliku od gore pomenutih.

Vrh

PostPoslato: 23 Avg 2012, 11:30 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 03 Jan 2012, 12:51
više hrišćanstva ima u islamu nego u mnogim tzv. hrišćanskim religijama, islam je bar monoteistička religija, za razliku od gore pomenutih.

Sa ovim se potpuno slažem, nije mi drago što je to tako ali činjenica je da smo debelo skrenuli sa božijeg puta eto i sam ovaj primjer što ga je hristov naveo pokazuje koliko su naša sveštena lica upućena u S. Pismo, imam osjećaj da ga oni uopšte i ne čitaju već da im se servira neka "naša" priča a oni dalje zaglupljuju i sam narod.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 177 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]