banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 03 Avg 2025, 23:41

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 208  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Saobraćajke #2
PostPoslato: 10 Avg 2012, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Jul 2003, 22:29
dijete bilo neoprezno?! Zar djeca treba da budu drugacija? Naravno da je neoprezno, ali ti kao vozac, i ti "kao drzava" moras to da predvidis paznjom, ogranicenjima, lezecim policajcima itd.
A ovakve nesrece ce se desavati sve dok policija pise kazne tamo gdje im je to najlakse naplatiti, a ne tamo gdje je to najpotrebnije.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 19:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Jan 2011, 19:09
Citiraj:
Teško povrijeđen devetnaestogodišnjak

TREBINJE, 10. AVGUSTA - Devetnaestogodišnji D.N. iz Trebinja teško je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila noćas oko 1.20 časova. U Centru javne bezbjednosti Trebinje je potvrđeno da je do udesa došlo kada je mladić iz nepoznatih razloga sletio sa kolovoza i udario u drvo pored puta.

Slika

Nesreća se dogodila u Ulici Trebinjskih brigada, na ulazu u Trebinje iz pravca Dubrovnika.

Slika

U trebinjskoj bolnici je rečeno da je, zbog povreda pluća, abdomena i glave, devetnaestogodišnjak odmah prevezen u Klinički centar u Podgorici.

http://www.trebinjedanas.com/node/11469

Strahovito, kojom li je brzinom morao ići da auto ostane u ovakvom stanju... :-? :-?

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 19:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Feb 2010, 12:02
Ma kud žure, kud?! :-?

Vrh

PostPoslato: 11 Avg 2012, 09:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jun 2008, 19:01
[Enterprise] je napisao:
dijete bilo neoprezno?! Zar djeca treba da budu drugacija? Naravno da je neoprezno, ali ti kao vozac, i ti "kao drzava" moras to da predvidis paznjom, ogranicenjima, lezecim policajcima itd.
A ovakve nesrece ce se desavati sve dok policija pise kazne tamo gdje im je to najlakse naplatiti, a ne tamo gdje je to najpotrebnije.

Gle, to stoji.
I stoji da je u konačnici kriv vozač, koji nije prilagodio brzinu uslovima na kolovozu, jebemga je l' teško primijetiti da nešto nije u redu sa znakom...
GialloRosso je napisao:
Citiraj:
Teško povrijeđen devetnaestogodišnjak

TREBINJE, 10. AVGUSTA - Devetnaestogodišnji D.N. iz Trebinja teško je povrijeđen u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila noćas oko 1.20 časova. U Centru javne bezbjednosti Trebinje je potvrđeno da je do udesa došlo kada je mladić iz nepoznatih razloga sletio sa kolovoza i udario u drvo pored puta.

Slika

Nesreća se dogodila u Ulici Trebinjskih brigada, na ulazu u Trebinje iz pravca Dubrovnika.

Slika

U trebinjskoj bolnici je rečeno da je, zbog povreda pluća, abdomena i glave, devetnaestogodišnjak odmah prevezen u Klinički centar u Podgorici.

http://www.trebinjedanas.com/node/11469

Strahovito, kojom li je brzinom morao ići da auto ostane u ovakvom stanju... :-? :-?

U svakom slučaju, brzo, i nezgodno udariti u drvo, a dosta je i do Audija 80, koji se vjerovatno bio sav rascvjetao...

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012, 17:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
Najgora je napisao:
Siniša Grabovac
http://www.glassrpske.com/hronika/crna_ ... 78362.html

To je od utorka, a ovo je bilo juče popodne.
Zoka, ne znam kako da ti objasnim gdje tačno, ugl. u oštroj desnoj krivini nizbrdo je pokošen bicikl, bili su hitna, policija, pogrebna kola i još 2 auta, ali nema nigdje više informacija :-?

Danas sam bio sa Sinišom i ispričali se, to je bio baš on kao što sam pretpostavljao. Momak vozi isti bicikl koji je vozio tog dana, pokazuje bicikl, nigdje tragova udara, tragova laka ili slično. Kod njega rupa u sjećanju na period od 20 dana poslije udesa, ne zna da li je sam pao ili ga je neko udario. Ali inače momak se oporavio 100%, neurolog kaže da je ok. Ima kopče na sljepoočnici i malo mu je jagodična kost pomjerena šta li.

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 14 Avg 2012, 22:28 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
Citiraj:
Тешко повријеђен приликом уласка у аутомобил
14.08.2012 18:20 | Горaн Обрaдовић
Share0 0 0 0 0 0 .

Лaктaши - Пјешак Бојан Брковић (21) из Трна код Лакташа задобио је тешке повреде опасне по живот у саобраћајној несрећи која се догодила јуче, пола часа послије поноћи, у улици Цара Душана на путу Бањалука - Клашнице, у Трну код Лакташа.

Послије несреће Брковић је превезен у Универзитетски клинички центар Бањалука, гдје су рекли да је задобио тешку повреду главе и да је обављена операција.

- Пацијент се тренутно налази у коми и прикључен је на апарате за дисање. Све даље прогнозе су крајње неизвјесне - рекао је дежурни љекар Драган Милошевић.

Брковић је тешке повреде задобио приликом уласка у “голф 3”, а у несрећи су учествовали и “голф 2” и “опел вектра”. О томе како је дошло до несреће постоје двије верзије приче.

Извор близак истрази испричао је да је увиђајем утврђено да је непосредно прије несреће Бобан Липић (30), који је управљао “голфом 3” из правца Клашница према Бањалуци, у понедјељак касно увече примијетио Брковића да иде пјешке и зауставио аутомобил да га повезе.

- У том тренутку иза њега је наишла “опел вектра”, којом је управљао Игор Косић (23), а који није успио да се заустави већ је покушао да обиђе “голф” - рекао је поменути извор.

Он је додао да Косић вјероватно није примијетио пјешака који је такође кренуо да заобиђе “голф 3” како би сјео на сувозачево мјесто.

- Тада је “опел вектра” директно ударила у Брковића и одбацила га неколико метара. Иза њих је у том тренутку наишао “голф 2”, за чијим воланом је био Дејан Ђурић (20), а који није успио да их заобиђе већ је директно ударио у “голф 3” - истакао је наш извор.

Он је појаснио да у овој несрећи није повријеђен нико од возача, а да је на “голфовима” причињена већа штета.

Према ријечима мјештана улице Цара Душана, несрећа се догодила када је Брковић покушао да пређе пјешачки прелаз у тој улици.

- Улица је добро освијетљена и возач “голфа 3” је примијетио младића који је покушавао да пређе пјешачки прелаз и стао је да га пропусти. У том тренутку иза њега је ишла “вектра”, чији је возач покушао да га заобиђе, али није уочио пјешака и снажно га је ударио. Када је наишао “голф 2”, возач није знао шта да ради и ударио је у задњи дио “голфа 3” - испричала је једна од станарки ове улице која није жељела да јој помињемо име.

Она је додала да возачи веома брзо возе овом улицом и да се због тога често дешавају несреће.

- Иако постоји пјешачки прелаз, возачи се ријетко заустављају како би неког пропустили. Прије годину овдје се десила тешка несрећа. Тада је аутобус ударио неку дјевојку која је одмах преминула од задобијених повреда. Имам малу унуку и кад год иде у школу морам да је пратим, јер се бојим да је пустим да сама иде улицом због несмотрених возача - додала је ова мјештанка.

Тужилаштво

У Окружном тужилаштву Бањалука рекли су да узроци несреће у Трну још нису познати.

- Дежурни тужилац је руководио увиђајем на мјесту несреће. Наредио је да се обаве сва потребна вјештачења како би се утврдило како је дошло до несреће - додали су у тужилаштву.

Koja god verzija da je tačna, ovo je jezivo. :(

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2012, 10:13 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Okt 2006, 12:58
Po Trnu svi pricaju prvu verziju i koliko sam mogao skontati Kosic i nastradali su komsije.

A i ova baba nema pojma prosle godine autobus nije udario djevojku svojom krivicom vec se ona bacila pod isti poslije svade sa momkom.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2012, 12:20 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Citiraj:
BANJALUKA - Dvadesetjednogodišnji Bojan Brković, koji je povrijeđen u jučerašnjoj saobraćajnoj nezgodi u Trnu kod Laktaša, preminuo je jutros u 9.30 časova, potvrđeno je Srni u Univerzitetsko kliničkom centru Banjaluka.

"I pored maksimalnog nastojanja osoblja sa Klinike za anesteziju i intenzivnu njegu da spase Brkovića, on je preminuo danas u 9.30 časova", rekao je dežurni ljekar Dragan Milošević.

Brkoviću je u jučerašnjoj saobraćajnoj nezgodi teško povrijeđena glava i operisan je na Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje Kliničkog centra Banjaluka, nakon čega je bio u indukovanoj komi priključen na aparate za disanje.

Osim Brkovića, koji je bio pješak, u ovoj saobraćajnoj nezgodi učestvovala su tri vozila. Nezgoda se dogodila juče nešto iza ponoći.

Vrh

PostPoslato: 15 Avg 2012, 16:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Avg 2009, 22:37
Bojan je bio moj komsija, poznavao sam ga jako dobro, bas sam sa njegovom sestrom pricao prije par dana o njemu.
Neka mu je vjecna slava.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 15:39 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pijani vozač pokosio pješake, dva mrtva

.

Agencije - 17.08.2012 14:18

POŽAREVAC - Jedan pijani vozač je na na putu Požarevac-Salakovac naleteo na pješake i usmrtio dvojicu, a jednog je teško povrijedio.

Danas je objvaljeno da se nesreća dogodila prošle noći, ispred noćnog kluba "Gipsy Night".

Miloš S. (21) iz Smoljinca upravljajući audijem A6, austrijskih registarskih tablica, usljed neprilagođene brzine, udario je pješake.

Petar C. (20), Nenada O. (48) i Vladana J. (21), sve iz Požarevca, saopštila je policija.

Petar C. i Nenad O. su poginuli, a Vladan J. je na liječenju u Urgentnom centru u Beogradu.

Alko testom je da je utvrđeno vozač bio pod uticajem alkohola.

Požarevačka policija ga je zadržala zbog osnovane sumnje da je počinio teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 00:06 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Citiraj:
Трагедија на трци, троје мртвих
19.08.2012 19:00 | Б92
Share0 4 0 0 0 0 .

Тара - Три особе су погинуле и једна је повријеђена када је током међународне брдске трке на Тари аутомобил улетио у публику.

Повређени су најприје превезени у ужичку болницу, а повређени младић Никола Тришић (30) из Бајине Баште преминуо је на путу до болнице.

Повређена Јована Тришић (27) из Бајине Баште је са повредама главе пребачена у Београд, али је подлегла повредама.

Драгиша Јаковљевић из Петровца на Млави преминуо је у ужичкој болници, послије операције.

Дежурни анестезиолог ужичке болнице Јелена Раковић је за Б92 рекла да је његово стање било опасно по живот због повреда главе и да је одмах упућен на операцију.

Четврти пацијент Стефан јаковљевић (17), син преминулог Драгише, како је она навела, није животно угрожен и налази се на Одјељењу дјечје хирургије.

Контролу над аутомобилом је изгубио тркач Бранимир Симић из Бијељине.

У трци је, иначе, учествовало око 50 возача.

Представник ауто-клуба “Балкан”, организатора трке “Тара 2012”, Драган Симић изјавио је да је све било предузето да се трка обезбиједи и да је публика била уклоњена са небезбједних мјеста, на којима је био појачан број редара.

“Пре него што је трка пуштена, померени су људи, све је направљено по елаборату, тако да истражујемо због чега је неко био на том месту и изаћи ћемо касније са тим у јавност”, рекао је Симић РТС-у.

Strašno, negdje je zakazalo nešto. :(

Ja mislim da ovaj sportista nije kriv, ma koliko to grubo zvučalo.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 02:23 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I ja vjerujem da nije pošao na trku da gazi publiku.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 08:22 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Organizacija trke je zakazala. Ustvari, nije zakazala, vec jednostavno ne osiguraju stazu kako treba. Nije neka mudrost prepoznati opasna mjesta na stazi i udaljiti publku odatle. Ali za to je potrebno ljudstvo koje opet ima neku svoju cijenu.

Tuzno.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 09:01 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Piše u Blicu da su stajali na mjestu predviđenom za publiku...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 09:16 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
Ako je vanjski dio na izlazu iz krivine takvo mjesto, onda ok..
Sinoć su prikazali na b92.
Recimo da je krivina "3" u desno. Voženo je ~180 km/h.
Put jeste širi, ali gledaoci su stajali sa lijeve strane puta preko cijele dužine krivine.
Ne znam koliko bi' morao biti pijan ili drogiran da se tako pozicioniram.
Sa druge strane, sa unutrašnje strane krivine se izdiže obala od jedno cca. 2 metra i nisam pametan zašto nikog nije bilo na samoj.
Učinilo mi se relativno pregledna u onih sekund-sekund i po snimka udesa što su emitovali.
Jadni ljudi. Od ovih troje nastradalih, dvoje su brat i sestra od 30 i 27 godina...

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 09:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Organizator je to mjesto predvidio za publiku. Njegova je krivica što radi na organizaciji opasne manifestacije,a nema pojma o tome.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 09:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Mar 2012, 16:14
U to ne ulazim, samo znam da me niko ne bi mogao natjerati da stanem na ono mjesto.
Ne poštujem pravila organizatora ukoliko nisu u skladu sa ličnom bezbjednošću. Tačka.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 15:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mnogi ljudi ne razmišljaju o takvim stvarima.

Vrh

PostPoslato: 20 Avg 2012, 15:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Da.

Vrh

PostPoslato: 21 Avg 2012, 13:18 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Koliko su krivi organizatori toliko su krivi i posmatraci.
Ako neko kaze da ces bolje skokove sa Gradskog mosta vidjeti skacuci sa svakim kandidatom oces tako i uraditi?
To je isto i sa ovom trkom, ako si poznavalac i ljubitelj trka kao sto je bio ovaj Trisic onda si trebao znati da je ta krivina opasna za posmatraca i trebao si biti kontra nje al nas narod oduvijek ide logikom da nije te srece da bas njega ubije auto od iljadu ljudi na stazi.

Nece grom u koprive.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 4156 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 208  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]