banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 19 Jul 2025, 07:54

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 
Autoru Poruka
 Tema posta: Stigmatizam
PostPoslato: 25 Apr 2004, 08:35 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Feb 2002, 01:00
Smatrate stigmatizam prevarom ili istinom??

Odnosno, vas stav prema ovom "fenomenu"?? :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2004, 14:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
За почетак би могао да објасниш о чему је реч... :roll:

Јер... неком приликом су неки дискутовали о "дивинацији", да би се испоставило да је заправо реч о - дрогирању... :cry:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2004, 14:48 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mislim na "Isusove" rane. E sad koliko je to istinito, i postojece???
Hvala Maran Ata na konstruktivnom predlogu. :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 25 Apr 2004, 15:38 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2004, 17:46
Више користите народне изразе, јер мало је нас стручњака за одређену лингвистичку област

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2004, 01:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Христове ране? Па то је и неверни Тома тражио да опипа како би поверовао... А Христос му рече: "Зато што си видео поверовао си... благо онима који не видеше а повероваше". И од тада остаде израз "неверни Тома", или оно "немој да си невера, него вера"...

А ти синко изгледа да се замлаћујеш са окултизмом и сатанизмом карактеристичним за гностике... јадно и жалосно. :(

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 26 Apr 2004, 11:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Samo malo, mozes li samo u nekoliko reci da mi kazes sta podrazumevas pod gnosticima??Cisto da ne bi doslo do zabune. ;) :)
Ja sam ovo postavio da cujem sta mislite o tome, a ako vec hoces da znas ja se zamlacujem sobom.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 03:13 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

То што се ваташ на дригорање (дивинацију), и што напомињеш ону паганску глупост о црно белом кругу је типично и карактеристично за поменуте сатанисте - гностике. А ови су то опет покупили од пагана далеког истока, и још помешали са гностичким списима неког замалте Керинта... Ако не спадаш у ту скупину, не значи да си далеко од њих... барем по овоме што си до сада показао. :roll:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 12:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Slusaj Maran Ata, ja postujem tvoje misljenje, a kao sto vidim i na drugim temama ti ne postujes nicije. Prenaglo donosis zakljucke, narocito ovo oko drogiranja. Ja sam miroljubiva osoba, i ne volim konflikte, tako da cu se povuci, jer ne zelim neprijatelje. Kad je neko dogmatski orentisan onda sa takvom osobom nema puno price, jer se onda sve svodi na svadju, a ne konstruktivan i lep razgovor. Tako da necu dozvoliti nasrtaje na moju licnost. Hvala na svemu sto sam mozda naucio od tebe. Btw nemoj misliti da je ovo poziv na svadju, kao sto si mogao zakljuciti ako si strpljivo procitao sta sam napisao iznad, ovo nisam hteo da posaljem na private jer ne zelim da drugi ljudi steknu pogresnu sliku o meni. Jos jednom hvala, i da poslednja stvar ne povlacim se pred tvojim evidentno vecim znanjem iz ove oblasti, nego zato sto iz ovog nista necu nauciti sto vec nisam. Pozdrav :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 27 Apr 2004, 19:08 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Bravo Utopijo :)

Što se tiče stigmatizma čitao sam tu i tamo ponešto o tome ali me nikad nije nešto posebno interesovalo pa se nisam udubljivao u to.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 07:10 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Stvarno, M. Ata bas ima "dara" da ljudima priblizi ono sto sam smatra da je ispravno i istinito.

To je, znaci, odraz pripadnosti "Nojevoj barci" i SPC?

Cestitam Kanadjanine!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 07:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Vader, hvala na podrsci. Mozda bi mogao da kazes nesto o tome sto si procitao, i kakav je tvoj stav o stigmatizmu??
Zivota, i ti se ukljuci u razgovor.
Poz :D

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 08:12 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Teško da bih mogao nešto reći jer sam posljednji put o stigmatizmu čitao prilično davno. Za one koji ne znaju radi se o tome da se pojednim ljudima spontano na tijelu pojavljuju rane koje je imao Isus Hrist kad je bio razapet, dakle rane na dlanovima i mogama od klinova, rane na glavi od trnovog vijenca. Glavno pitanje za istraživače tog fenomena je naravno bilo to da li su u opitanju autentične rane koje čovjek nije sam izazvao ili je u pitanju podvala da bi varalica stekla nekakav publicitet. Ne sjećam se tačno rezultata tih istraživanja ali mislim da bar neki slučajevi nisu imali dokaza da je te rane sam čovjek izazvao. Čak ako se dobro sjećam rekli su da su viđali kako neke rane spontano krvare, i to možda na baš određene dane u godini. Mislim da je pojavi stigmatizma prethodila i nekakva vizija koja je osobi rekla šta će joj se desiti, ili su je u viziji čak i pitali da li je spremna i voljna da to prihvati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 09:21 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Nisam htio da se uključim u ovu temu, jer ne znam mnogo o ovoj pojavi. Nešto sam malo pratio preko TV-a, i sve što znam to je već iznio Vader.
Iskreno govoreći, dosta sam skeptičan u pogledu pojavljivanja rana na tijelu... Možda one imaju značenje za onog kome se te rane pojavljuju, ali ako to ne doprinosi da se ljudi okrenu duhovnosti pitanje je šta je poenta toga?

U svakom slučaju, zaista sam malo upućen u pogledu stigmatizma, tako da ne bih mogao nešto diskutovati.

Ono što mi je bilo interesantno to je kad sam čuo da je u Kragujevcu u crkvi proplakala ikona na kojoj je prikazan Hrist. Ovo se ponovilo dva puta i tada se u tu crkvu slio veliki broj vjernika, daleko više nego prije tog perioda. Sjećam se da je komentar, čini mi se jednog sveštenika, bio da je pitanje da li ikona plače zbog nečeg dobrog ili zbog žalosti?
Koliko se sjećam u tom periodu izgorio je Hilandar, a potom su se na Kosovu izdešavali oni nemili događaji.
Smatram, da je poruka ovakvih dešavanja da se ljudi malo zapitaju šta se dešava, ali koliko ko to radi pitanje je.

Pozdrav!

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 11 Maj 2004, 11:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Utopija je napisao:
Prenaglo donosis zakljucke, narocito ovo oko drogiranja. Ja sam miroljubiva osoba, i ne volim konflikte, tako da cu se povuci, jer ne zelim neprijatelje.

О каквим ти то непријатељима причаш синко... Онај ко упозорава на погубност дрогирања је теби непријатељ? Тако могу да размишљају само умови помрачени управо - дрогирањем. А већ је познато да такве савремени свет затвара у установе док се евентуално не ослободе тог ужасног порока. Продавачи магле који истину о дрогирању претварају у "дивинацију" су само својеврстан облик дилера дроге, плус сатанисти, јер такво нешто нећеш никада чути од верника у Бога. Са дрогом и онима који је промовишу, треба се обрачунавати чврсто, одлучно и користити сва расположива законска средства. Јер, у питању су наша деца која су мета тих хохштаплера и криминалаца. :-?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 18 Maj 2004, 03:00 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2004, 17:46
Дрога помаже на путу ка богу, као духовна трава, само што покварен човјек све изроди на супрот
Није дрога трава, већ човјек
Власти продају дрогу и у здравстевене установе трпају своје жртве

Криминалци су и забранили дрогу како би једини и профитирали

Зна бог поваздан
:drinking:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 15 Posta ] 

Sva vremena su u UTC [ DST ]