banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 16:21

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2004, 17:25 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 11 Dec 2002, 20:27
aharon je napisao:
"Da dođe Carstvo Tvoje i bude volja Tvoja i na Zemlji kao i na nebu" govori svaki hrišćanin ...

"Реинакрисани" пајац-јадо... да ли је воља нешто материјално? :lol:

Успут буди речено... "јер гле, Царство Божије унутра је у вама." (Лука 17,21)... 8)

Безумници који не познају Библију обично воле да лупетају около. :wink:

ПС: Рио.. извињавам се... одшетали смо од теме... ускоро се враћамо назад. :oops:

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 24 Apr 2004, 17:56 
Pripravnik
Pripravnik

Pridružio se: 02 Mar 2004, 17:46
Ко се туче тај се воли стара је узвичица

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 08:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pridružio se: 04 Avg 2001, 01:00
Proročanstvo nepoznatog njemačkog monaha iz XVII vijeka

Jednu sjajnu zemlju, zvanu Slavija, koja će se nalaziti ili na jugu Evrope ili na Bliskom Istoku, pokušaće mnogi da unište. Ta će zemlja pred kraj vremena biti jedna od najvažnijih i preko nje će se lomiti mnoga koplja. Zbog te zemlje mnogi narodi će ratovati, a narod koji naseljava tu zemlju biće u nekoliko navrata pred totalnim uništenjem. Stvoriće se iz jednog strašnog rata a ponovo će se roditi poslije još većeg rata. Kada bude prošao taj rat iz koga će se Slavija nanovo roditi, vodiće je jedan kralj koji će prvo biti najomraženiji čovjek a poslije će ga svi toliko voljeti da će mu, kad bude umro, svi kraljevi i carevi doći na poklonjenje.
Tu zemlju mnogi neće voljeti
jer se zna da je u njoj Bog stvorio Adama i tu je, u davna vremena, bio Rajski vrt. Đavo će pokušati da tu zemlju uništi na više načina, ali nikada to neće biti uz pomoć oružja! Uvijek će koristiti zlato. Ljudi su tamo jako pohlepni i zbog zlata će mnogo krvi biti proliveno. U toj zemlji već su se dogodila dva najveća rata u davnoj prošlosti i oba puta ti ljudi su preživjeli. Neprijatelji koji ih budu napadali uvijek će biti nošeni na krilima orlova ali uvijek će biti uništeni od strane krsta koji štiti tu zemlju.
Kad dođe Posljednje vrijeme, i kada svi narodi budu ratovali jedan protiv drugog, u tu zemlju spustiće se sa neba Božiji hram. Od tada će ta zemlja biti najpoštovanija na svijetu zato što će u njoj živjeti sam Bog. To će pokušavati da kaže Djevica ali niko je neće slušati jer će u to vrijeme biti okupirani borbom za vlast...

Ovo proročanstvo je objavljeno u knjizi "Tajne proroka". Ime autora knjige i godinu kad je knjiga objavljena ću napisati kasnije.

Toliko o tome da samo mi, neki sa ovog foruma, smatramo da je Rajski Vrt bio na ovim prostorima.

Stvari iznesene u ovom proročanstvu se uveliko poklapaju sa spoznajama koje imamo.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 28 Apr 2004, 13:44 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2004, 23:41
...

Ma liberté

Poslednji put menjao Japanese_rose dana 15 Avg 2006, 00:15, izmenjena samo jedanput

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 29 Apr 2004, 14:51 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Avg 2002, 11:19
Vader je napisao:

Jednu sjajnu zemlju, zvanu Slavija, koja će se nalaziti ili na jugu Evrope ili na Bliskom Istoku, pokušaće mnogi da unište. Ta će zemlja pred kraj vremena biti jedna od najvažnijih i preko nje će se lomiti mnoga koplja. Zbog te zemlje mnogi narodi će ratovati, a narod koji naseljava tu zemlju biće u nekoliko navrata pred totalnim uništenjem. Stvoriće se iz jednog strašnog rata a ponovo će se roditi poslije još većeg rata. Kada bude prošao taj rat iz koga će se Slavija nanovo roditi, vodiće je jedan kralj koji će prvo biti najomraženiji čovjek a poslije će ga svi toliko voljeti da će mu, kad bude umro, svi kraljevi i carevi doći na poklonjenje.
jer se zna da je u njoj Bog stvorio Adama i tu je, u davna vremena, bio Rajski vrt. Đavo će pokušati da tu zemlju uništi na više načina, ali nikada to neće biti uz pomoć oružja! Uvijek će koristiti zlato. Ljudi su tamo jako pohlepni i zbog zlata će mnogo krvi biti proliveno. U toj zemlji već su se dogodila dva najveća rata u davnoj prošlosti i oba puta ti ljudi su preživjeli. Neprijatelji koji ih budu napadali uvijek će biti nošeni na krilima orlova ali uvijek će biti uništeni od strane krsta koji štiti tu zemlju.
Kad dođe Posljednje vrijeme, i kada svi narodi budu ratovali jedan protiv drugog, u tu zemlju spustiće se sa neba Božiji hram. Od tada će ta zemlja biti najpoštovanija na svijetu zato što će u njoj živjeti sam Bog. To će pokušavati da kaže Djevica ali niko je neće slušati jer će u to vrijeme biti okupirani borbom za vlast...

Ovo proročanstvo je objavljeno u knjizi "Tajne proroka". Ime autora knjige i godinu kad je knjiga objavljena ću napisati kasnije.

Toliko o tome da samo mi, neki sa ovog foruma, smatramo da je Rajski Vrt bio na ovim prostorima.

Stvari iznesene u ovom proročanstvu se uveliko poklapaju sa spoznajama koje imamo.
Sada bi jos samo trebalo da cujemo neke dokaze, npr. kakva je to knjiga "Tajne proroka", ko je izdavac i, uopste, ko su izvori tog prorocanstva "nepoznatog monaha", tj. kako da znamo da se ne radi samo o jeftinom triku nekog izdavaca u rangu "Treceg oka" ili "Zone sumraka"? Cak i za Kremansko prorocanstvo koje je toliko popularno u nasem narodu se danas zna da je mnogo stotsta dodavano i mijenjano, a zasto da vjerujemo da je "prorocanstvo" "nepoznatog monaha" od prije 400 godina autenticno?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2004, 07:49 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 30 Jul 2003, 09:40
pa zar je moguce da pojedini ovde nevide koliko fulaju sa pricom?
kao da su jedva docekali da se sukobe oko tumacenja Biblije, pa uopste nepisu o temi.

zar je neko pitao o potpu, Mojsiju, Noji i Edemskom vrtu?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2004, 08:53 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Pomenuto proročanstvo nepoznatog njemačkog monaha iz 17. vijeka je samo dio proročanstva, još jedan dio je vrlo zanimljiv a tiče se globalne situacije na Zemlji, možda i taj dio postavim kasnije. Proročanstvo je objavljeno u knjizi "Tajne proroka", autor knjige je Pavle Matić, knjiga je prvi put izdana u maju 1988. godine. Tiražjoj je 1000 primjeraka. Iza knjige stoje biblioteka "Karibi" i grafički atelje "Dereta". Knjiga iz koje sam prepisao proročanstvo je 3. izdanje.
To su podaci koji stoje u samoj knjizi.

A još neki podaci koje sam čuo o autoru i knjizi kažu sledeće, autor je posvetio 10 godina sakupljaju proročanstava, 50% tih proročanstava je prvi put objavljen u ovoj knjizi, do proročanstva njemačkog monaha je jedva došao, i to valjda u samom manastiru u Njemačkoj gdje je monah živio.

Knjiga se kao što joj i ime govori bavi raznim proročanstvima, knjiga počinje prepisanim prvim poglavljima 1. Mojsijeve knjige i Geteovim citatom iz Fausta: "da li postoji Bog koji je sve ove stvari zapisao?". U knjizi se obrađuju i proroci iz Svetog Pisma. U knjizi se nalazi i zanimljiv isječak iz knjige "Satana govori" autora prof. dr. Lazara Mirkovića, sveštenika srpske pravoslavne crkve.

U uvodu na ono proročanstvo koje sam gore postavio stoji:

"Dio proročanstva koji se odnosi na zemlju koja tada, u 17. vijeku, uopšte nije postojala niti je iko pomislio da će takva zemlja i u tom obliku ikada postojati u Evropi..."

Eto toliko.

A sad bi mogli razmisliti zašto su se Nijemci željeli dokopati ovog područja, što su i uspjevali u ratovima ali ga nisu uspjeli zadržati. Ove stvari nisu nepoznanice, Vatikan zna o ovome, ne samo zbog proročanstva ovog njemačkog monaha nego i na druge načine, jer nije samo monah pisao o tome. I ne zuje samo Nijemci oko ovog područja već zuje mnogi koji su, kako i samo proročanstvo govori, "nošeni na krilima orlova".

A najljepše u svemu je sledeće - vrijeme će sve pokazati. Ove stvari će postajati sve očiglednije. Može u narednom periodu biti događaja koji će pokazati da je ovo područje posebno, iako je takvih događaja već bilo, ali može ih biti i još mnogo znakovitijih.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2004, 09:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mr. Simpson je napisao:
kako da znamo da se ne radi samo o jeftinom triku nekog izdavaca u rangu "Treceg oka"

Imaš li nešto protiv "Trećeg oka"?

Da li znaš da "Treće oko" ima redovne rubrike "poruke pravoslavnih duhovnika" i "mala škola pravoslavlja"?

Znaš li da za rubriku "poruke pravoslavnih duhovnika" redovno za "Treće oko" piše protojerej Borivoj Grujičić?

Znaš li da je protojerej Borivoj Grujičić u broju 343. od 4. februara 2003. godine u "Trećem oku" u rubrici "poruke pravoslavnih duhovnika" napisao:

"Najsrdačnije i najtoplije se zahvaljujem Vašem kolektivu na štampanju, do sada, mojih jedanaest propovijedi..."

A isti taj protojerej Borivoj Grujičić je u sledećm broju, broju 344. od 18. februara 2003. godine u rubrici "poruke pravoslavnih duhovnika" napisao:

"Draga braćo i sestre, dragi čitaoci našeg lista..."

Da li bi ti Simpsone redovne čitaoce "Trećeg oka" nazvao dragom braćom i sestrama kako je to učinio ovaj protojerej? Da li bi ih nazvao dragim čitaocima?

Da li bi se ti zahvalio "Trećem oku" kako je to učinio ovaj protojerej?

Da li ti Simpsone znaš koliko pravoslavnih čita "Treće oko" i koliko se javljaju pismima podrške?

Znaš li da "Treće oko" prenosi informacije i članke iz drugih (često naučnih) časopisa iz svijeta, i da prenosi sadržaje iz knjiga, a ne da sami izmišljaju kako im padne na pamet što mnogi žele reći sa namjerom da diskredituju taj časopis?

Znaš li da "Treće oko" u zadnje vrijeme u nastavcima iznosi učenja i poruke oca Tadeja?

Da li se onda, neosnovano se izrugujući "Trećem oku", izruguješ i ovim pravoslavnim tekstovima i pravoslavnom življu koji čita "Treće oko"?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2004, 09:28 
Majstor
Majstor

Pridružio se: 11 Mar 2002, 01:00
Mr. Simpson je napisao:
Vader je napisao:

Sada bi jos samo trebalo da cujemo neke dokaze, npr. kakva je to knjiga "Tajne proroka", ko je izdavac i, uopste, ko su izvori tog prorocanstva "nepoznatog monaha", tj. kako da znamo da se ne radi samo o jeftinom triku nekog izdavaca u rangu "Treceg oka" ili "Zone sumraka"? Cak i za Kremansko prorocanstvo koje je toliko popularno u nasem narodu se danas zna da je mnogo stotsta dodavano i mijenjano, a zasto da vjerujemo da je "prorocanstvo" "nepoznatog monaha" od prije 400 godina autenticno?

Autor knjige "Tajne proroka" je Pavle Matić, primjerak koji sam imao u rukama je izdanje sredinom 80-tih godina (možda 1985.).
Naravno, moguće je da se proročanstva pogotovo ovakva friziraju, ali u ovom slučaju se radi o nečemu što je potvrđeno sa više drugih strana i dokazano po Svetom Pismu.
Mislim da je isti autor (Pavle Matić) izdao i knjigu svojih razgovora sa moravskim prorokom seljakom Deda Milojem koji takođe tvrdi da je sve započelo sa ovih prostora (mislim da on govori o Pomoravlju), dakle opet suštinske razlike nema! Na brdovitom Balkanu i na području na kojem dominira srpski živalj.
Takođe, napominjem da se u proročanstvu njemačkog monaha govori o (Jugo)Slaviji i TITU u veoma pozitivnom kontekstu (npr. Srbi i Srbija se ne pominju) a on sam (Pavle Matić) pripada onima koji vajkaju na Titovu komunističku Jugoslaviju kao tamnicu za Srbe i Srpstvo i inače ima negativan stav prema jugoslovenstvu kao ideji i vidi je, kao i mnogi danas, kao prefrigan način (od tamo nekih nevaljalih) da se uguši srpstvo.
Sve u svemu, da je čovjek zaista frizirao proročanstvo, vjerovatno je da bi ga prilagodio tom svom stavu. Ali zaista u Svetom Pismu sve vrvi od Jugoslavije, i dosada smo pronašli Srbiju samo na jednom mjestu i to opet samo kao "majku" Republike Srpske koja u pronađenom proročanstvu ima glavnu ulogu. A Jugoslavija se bukvalno može pronaći na svakom ćošku.

Sve to skupa mi govori da Matić ipak vjerno prenosi ono što zaista postoji i da je to proročanstvo vijerno.
Onaj ko mnogo nevjerovatnije i očigledno friziranije priče koje su se proturile kroz tzv. "sveto predanje" kod hrišćana i kod "hrišćana", prihvata bespogovorno, a spori ovako nešto, pokazuje očigledne dvostruke aršine u mjerenju stvari.
Pa ipak samo vrijeme će pokazati. Mada štošta se već pokazalo, ali malo ko mari za to i nevideći kod očiju.

Rio, slažem se da ovo nije osnovna tema, ali nije toliko daleko od nje kako ti se čini. Razumijem sa koje strane ti govoriš, i u u suštini značaj nekog mjesta ne bi trebao da utiče na duhovnu izgradnju bilo koga, osim pozitivno (možda kao dodatni, ali nikako osnovni podsticaj). Onaj ko se bavi duhovnošću (ili "duhovnošću") iz lokalpatriotskih ili "elitističkih" pobuda brzo će se suočiti sa žestokim duhovnim padom, ali s druge strane onaj ko napada ono što ne zna i ignoriše ono što jeste takođe sam sebi čini najveću štetu.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2004, 09:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

E ovako.
Najprije sto se tice "Treceg oka". Priznajem da taj casopis ne citam. Ono sto znam o njemu, i sto je prilicno dobro poznato je da je rijec o casopisu koji vrvi od sarlatanskih tekstova koji su na jedva nesto visem nivou od tekstova u "Zoni sumraka" objavljenim pod naslovima tipa "Dijete djavo iz tuzlanske bolnice prebaceno na Kosovo" i tome slicno. Ako neki pravoslavni svestenik i pise u takvom casopisu, sigurno to ne radi zato sto blagoslovi sadrzaj takvih novina, vec zato sto zeli da pokusa da tim putem dopre do ljudi koji su zainteresovani za duhovnost, a drugim kanalima do pravoslavlja nisu dosli. Isto kao sto je Hristos propovijedao medju bludnicama i drugim gresnicima, a nikom ne pada na pamet da kaze da je takva djela blagoslovio. Toliko o tome.

A sad glavni dio.
Sarlatanstvo onoga sto propovijedate ovde po forumu zaista svakodnevno dobija nove dimenzije. "Deda Miloje" i Pavle Matic su sad neki pouzdani izvori. :lol: :lol: :lol: HA HA HA, to je sve sto cu na to reci. Zaista je "spektakularno" krajem 80-ih izaci sa "prorocanstvima" za koje nikad niko prije nije cuo, a koja sa "nevjerovatnom preciznoscu" govore o dogadjajima koji su se VEC ZAVRSILI! Posebno zanimljivo kod takvih "prorocanstava" je sto REDOVNO, nakon sto ti ispricaju ono sto vec znas (u ovom slucaju istorija Jugoslavije), najavljuju da ce uskoro poceti neko novo doba i krenuti med i mlijeko, cuj molim te "Od tada će ta zemlja biti najpoštovanija na svijetu zato što će u njoj živjeti sam Bog".
Zaista, moram se sloziti sa vama. :lol: U Svetom Pismu prosto "vrvi" od prorocanstava o Jugoslaviji. Jedno ociglednije i jasnije od drugog. :roll: Posebno je "ocigledno" da rijeka Eufrat koja se spominje u "Postanku" nije Eufrat nego Dunav. :roll: Koji su, majke ti, izvori za to? "Prorocanstva" "nepoznatog monaha" iz XVII vijeka, ili razne "vizije" i "spoznaje" koje imate?
'Ajd uzdravlje

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2004, 10:44 
Majstor
Majstor

Tvoji postovi vrve od ha-ha-ha argumenata, ali nijednog drugog.
Vader i ja iznosimo jedan po jedan argument. I nabralo se toga. I iz raznih izvora se potvrđuje ista stvar, ma koliko se ko podsmjevao bilo kom od njih.
Proročanstvo o Rebublici Srpskoj u ratu u Bosni iz 12. poglavlja Otkrivenja koje smo pronašli prije rata u Bosni na samom početku (na prelazu 1991. u 1992. godinu) i cijelo vrijeme rata smo otvoreno iznosili (usmeno, uz pomoć mape ovog područja i Svetog Pisma) i sigurno ima nekoliko hiljada ljudi koji su samo od nas za to čuli.
To nije jedina takva stvar, ali za ovu je najviše svjedoka.
Ovo pišem samo istini za volju da ne bi Simpson i dalje pričao o retroaktivnim proročanstvima. A Bog zna koliko je u pravu, a znam i ja. Saznaće i on.
Između ostalog tu smo objasnili pravu pozadinu ovih današnjih događanja, i rekli da će sankcije SR YU i rat u Bosni trajati 3.5 godine.
To je opštepoznata činjenica, neka svako izračuna da li je tako bilo ili ne.
Za to su mnogi čuli i vjerovatno si sreo mnoge ljude koji za to znaju pa lako možeš da provjeriš kada su za to čuli.
Nakon što se to ispunilo, nije više bilo smisla da se to naveliko priča (samo smo to zapisali i pokazivali onom ko se interesovao), a isto tako smo se uvjerili da nema posebne vajde od iznošenja i (za ljude) najspektakularnijih stvari.
Takve stvari samo su dodatni podstrek onom ko je već ovako ili onako zagrizao u duhovnost, ali je malo vjerovatno da će to samo po sebi moći da napravi trajniju promjenu kod čovjeka.
A sva istinita proročanstva služe ne tome da bi neko dokazivao sebe kroz njih, nego da bi proizvelo podstrek za pozitivnu duhovnu promjenu, a istovremeno i posvjedočilo ljudima da Otac Nebeski sve vidi i vodi kako treba.
Naravno, svako može da uzima ili ne uzima nešto zaozbiljno ili ne, ali ako tvrdi da nešto nije neka dokaže ponudivši ono što jeste.
Ha-ha-ha argumentacija nije dokaz ničega osim nekulture i duhovne nezrelosti.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2004, 12:53 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Сјећам се кад сам 1993. године разговарао са једним својим рођаком с којим сам у добрим односима, питао ме:"шта кажу књиге?", мислећи при томе на пророчанства о Републици Српској и рату који је тада увелико бјеснио код нас. Његово питање је било потпуно јасно, јер је као и многи размишљао о свему што нам се дешавало.

Кад сам му рекао да је записано да ће рат трајати до 1995. године, питао ме је:"а кад ће престати санкције уведене СРЈ?", одговорио сам му да ће то такође бити крајем 1995. године што се такође поклапало са периодом од 1260 дана за које вријеме ће жена (Србија) бити у пустињи (санкције), гдје ће бити заштићена за поменути период.
На све то мој рођак је прокоментарисао да ако се то покаже истинитим, он ће одмах почети читати Свето Писмо, и како он вјерује да "ово код нас никада неће стати".

Кад је потписан Дејтон, стао рат у БиХ, и кад су укинуте санкције СРЈ, тај мој рођак ми је честитао као да сам ја за то заслужан, умјесто да почне читати Свето Писмо.

Ипак, све је то његова ствар. Након тога отишао је у манастир Острог, крстио се, али и након тога псује Бога, а о својој вјери, крсној слави, рецимо, врло мало зна.

Није ми била намјера да овим оптужујем тог мог рођака, далеко од тога, хтио сам да покажем како су људи реаговали на такве приче.
А, заиста, хиљаде су чули о свему што се говорило у периоду 1991-1995. , а везано је за РС, БиХ, СФРЈ, СРЈ, Балкан.
Кад је неко задро у своје увјерење и не жели да саслуша саговорника и размисли о чему се говори, беспотребно је даље ићи у објашњавања, јер све остало прераста у ругање.

И, Симпсоне, само се ти слатко смиј, то је, свакако здраво, можда другоме то и није тако смијешно, а, колико се сјећам, на твоје постове се није ругало.

И још нешто, прексиноћ сам сазнао како је ишао пут развоја информација на основу којих је Симпсон саставио тему Мистерија је ријешена. Само, момак који ми је то испричао рекао ми је и то да му је наш заједнички пријатељ којег смо назвали О, бранио да чита православну литературу јер није крштен.
Стварно жалосно...

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2004, 13:20 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Mr. Simpson je napisao:
Ako neki pravoslavni svestenik i pise u takvom casopisu, sigurno to ne radi zato sto blagoslovi sadrzaj takvih novina, vec zato sto zeli da pokusa da tim putem dopre do ljudi koji su zainteresovani za duhovnost

Očekivao sam ovakav odgovor ali to nije poenta.
Ako pravoslavni sveštenik piše za takav časopis to znači da ga ne proklinje i da se ne ustručava od njega. A kakav je (u svjetlu ovoga) do danas bio tvoj stav o "Trećem oku"?
Da li si znao da pravoslavni sveštenik piše za "Treće oko"? Da li si znao da lijepim tonom piše o "Trećem oku" i njegovoj redakciji? Da li bi ti imao isti stav kao on prema "Trećem oku" da ne znaš za to da sveštenik piše za "Treće oko" i da ne znaš sa kakvim tonom piše? Da li bi ti prihvatio da pišeš za "Treće oko" kad bi ti ponudili a da ne znaš da i neki sveštenik piše?

Mr. Simpson je napisao:
Zaista je "spektakularno" krajem 80-ih izaci sa "prorocanstvima" za koje nikad niko prije nije cuo, a koja sa "nevjerovatnom preciznoscu" govore o dogadjajima koji su se VEC ZAVRSILI!

Pročitaj ponovo pa vidi da li su se završili ili glavni dio tek ima da se ispuni.

aharon je napisao:
Između ostalog tu smo objasnili pravu pozadinu ovih današnjih događanja, i rekli da će sankcije SR YU i rat u Bosni trajati 3.5 godine.

Baš tako, i da ponovim, to je (pro)rečeno pa onda i protumačeno prije nego što su sankcije i počele. I o tome ima dosta svjedoka. A sankcije su samo jedna od stavki.

aharon je napisao:
Nakon što se to ispunilo, nije više bilo smisla da se to naveliko priča (samo smo to zapisali i pokazivali onom ko se interesovao), a isto tako smo se uvjerili da nema posebne vajde od iznošenja i (za ljude) najspektakularnijih stvari.

O ovom proročanstvu se najviše pričalo za vrijeme rata a kasnije ne toliko baš zato da ne bi mnogi govorili "to ste naknadno izmislili". Za sve ovo postoje svjedoci. A glavni svjedoci su Otac, Sin, Duh Sveti, Sile Nebeske. Možda će Njihovo svjedočenje o ovome biti veoma nezgodno za mnoge.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2004, 13:55 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Vidim da vam veoma smetaju stvari koje ovde iznosim i kako pisem, jer, da nije tako, zar biste se sva trojica digli na mene sa svim ovim drvljem i kamenjem?
Nazalost, mnogo jaca argumentacija od one "ha ha ha" za ove stvari o kojima se na ovom topicu trenutno govori nije ni potrebna.
Aharone, ne vidim koliko je vazno to koliko je ljudi od vas za nesto culo, konkretno za predvidjanja koliko ce rat trajati i slicno. Ako si pazljivo citao sta sam pisao, trebalo je da vidis da se moj komentar na laziranje prorocanstava odnosio konkretno na Pavla Matica i Djeda Miloja i tog njihovog "nepoznatog monaha" a ne na tvoje teorije, pa ne znam zasto se uopste branis?
Evo, bas sam pogledao 12. glavu "Otkrivenja" i, posto vi imate i vremena i volje za pisanje, hajde bas da cujemo vasu teoriju i gdje vi to vidite Srbe i Srbiju u tom tekstu? Inace, citao sam tumacenja "Otkrovenja" iz krila Crkve, naravno, nema niti govora da je tu rijec o nama Srbima, koliko se sjecam, zena o kojoj se govori je Crkva.
Imate li kakvu jacu argumentaciju od te da je rat trajao tri i po godine, a u toj glavi se bas to vrijeme spominje? Ako cemo realno, rat u Bosni nije bio nikakav herojski rat ni za jednu stranu, opstepoznata stvar je da je bila rijec o velikim igrankama velikih sila i nasih, lokalnih, kriminalaca koji su nekako plivali u svemu tome. "Nebeski narod" niti je ko pitao kada ce rat poceti, niti kada ce zavrsiti. A zna se koje sile stoje iza takvih zlih igranki i kojima onda nije tesko "predvidjeti" do kada ce njihova igra trajati.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2004, 14:42 
Majstor
Majstor

Uopšte nije bitno na koga se ha-ha-ha komentar odnosi, takav ton nije primjeren duhovnoj osobi bilo o kome da se radi.
Osim toga, tvoj stav je i prema onom što iznosimo (pročitaj se malo) uvijek bio takav i ne izvlači se sada.
Biće da si ipak unutar sebe počeo da shvataš da u ovom slučaju debelo griješiš.
Ono što iznosi Pavle Matić puno je koječega i to prije svega zbog njegovih komentara, ali koliko sam stekao dojam o njemu lično (kroz) njegova djela, on ima svoj stav i gura ga. A mislim da ono što je prenosio da je prenosio vjerno. Ja se ne slažem sa onim kako on postavlja stvari (čitajući njegove komentare proročanstava koje iznosi) ali to je njegova stvar. Za mene je bitno šta su ljudi (proroci) čije riječi prenosi rekli i šta ja (i ne samo ja, naravno) vidim u tome.
I opet te podsjećam, na to da si u stanju da progutaš neke stvari koje su daleko maglovitije, ali su iz "krila crkve" koju priznaješ kao jedinu ispravnu.
Što se tiče proročanstva 12. poglavlja Otkrivenja (ali imaj u vidu da je samo glavnina tog proročanstva tamo, ali se glavna poenta provlači kroz većinu knjiga Starog i Novog Zavjeta) ono ima bar desetak kucanih stranica i sadrži i mape i teško ga je iznijeti na forumu pa čak i u nastavcima. Svakom koga to interesuje poslaću e-mail-om moja adresa je aharon@blic.net pa i tebi.
Druga varijanta bi bila da se to stavi na neku internet prezentaciju, na što sam pomišljao više puta ali nisam imao vremena za to, niti sam do sada osjećao potrebu.
Možda te je Otac Nebeski i potjerao da ovako govoriš da bi to bilo urađeno :D . Ne bi bilo prvi put da pokrećeš dobre stvari.
U svakom slučaju kada bude, svima zainteresovanima daću link ako ne žele da se dopisuju e-mail-om.
Jasno mi je da ti ne možeš sam od sebe da vidiš šta piše u 12. poglavlju otkrivenja, i nećeš ni moći dok robuješ tuđem serviranom tumačenju i ako nisi u stanju da primijeniš stvari iz Svetog Pisma na realan život i zbivanja oko sebe.
A za "zna-se-koje sile koje upravljaju ovim događajima" kako kažeš, čuvaj se, jer čini se ne znajući (a ne znajući ni Sveto Pismo) aludiraš na Onoga u čijoj je ruci sve pa i spletke bjelosvjetskih spletkara. I samo On ih okreće kuda i kako i kada On hoće!
Čitaj malo bolje pravoslavne svete oce pa ćeš vidjeti šta oni kažu ko stoji iza svega, pa čak i onog što u svom nerazumijevanju nazivaš djelom "zna se kojih sila". Suviše intelektualno razmišljaš.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 30 Apr 2004, 15:11 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Ocekivani i standardni tvoji komentari.
Steta sto ne postoji smajli za "slijeganje ramenima" jer je to moj jedini komentar na ovaj tvoj post.
Zbogom, do neke iduce prilike.

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2004, 17:45 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Apr 2003, 15:53
Nisam stigao da se javim ranije.

Simpsone, ne znam zašto nećeš da ti aharon pošalje mailom kompletan tekst u vezi 12. poglavlja Otkrivenja u kojem je velikim dijelom sadžano ono što se tiče RS i rata u BiH. Evo, ako želiš, lično bih se potrudio da ti to odštampam i ako hoćeš da ti pošaljem na kućnu adresu, jer pretpostavljam da ti ne bi htio da se vidimo.
Ja ne vidim način da se neki crteži i mape koji se odnose na ovo proročanstvo postave na forum, a pisati toliki tekst, mislim da je to ogroman posao za bilo koga.

I jos nesto, reci mi gdje si nasao da sam te, npr. ja ili neko drugi gadjao drvljem i kamenjem, kako si to gore naveo?

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2004, 20:16 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Jan 2004, 22:32
Sta se vi tu svadjate?, a Djudjev dan dolazi? A da cujem,?
Da da , nema sad a
Aj meni posalji da vidim sta ta sknjiga kaze
To prorino canstvo, salji na pecija@hamptonroads.com

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2004, 20:49 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Nisam zainteresovan da citam opsirne "dokaze" o tome da se u Otkrovenju govori o Srbima i nasem proteklom ratu, te da je, toboze, Raj bio ovdje, iz istog razloga kao sto ne bih bio voljan da citam i osporavam (kada bi neko od vas, ili bilo ko drugi izasao sa takvim teorijama) npr. teoriju kako je Jeniffer Aniston iz "Prijatelja" beznadezno zaljubljena u njega, ili teoriju da Klingoni iz "Zvjezdanih staza" zaista postoje i da je Vojislav Seselj, ustvari, preruseni Klingon. Jednom rijeci - to su nebuloze na koje ne treba trositi vrijeme.
Sto je podjednako lose, kad bih procitao to humoristicko stivo, ocekivali biste od mene da dam svoj komentar, tj. da pokusam da ga osporim ako mislim da nije tacno. Posto mi ne pada na pamet da na to trosim svoje vrijeme, onda bi Vader i aharon krenuli sa svojim tvrdnjama koje su im nesto privlacne u zadnje vrijeme, kako ja, toboze, "vec pocinjem da shvatam kako su oni u pravu a ja u dubokoj zabludi".
Mislim, stvarno ljudi, uozbiljite se vec jednom. Otkrovenje, posljednja knjiga u sastavu Svetog Pisma, koja govori o velikim i strasnim dogadjajima na kraju istorije covjecanstva i pred Drugi dolazak Hristov - po vama se velikim dijelom bavi sankcijama prema Srbiji i ratom u Bosni????! Jednim, za globalne stvari objektivno beznacajnim sukobom? Najinteresantnije od svega je sto vi, toliko napadajuci Pravoslavnu Crkvu zato sto ispovijeda vjeru da je jedina prava Crkva Hristova, stavljate na Srbe i Srbiju oreol odabranosti kakav nama nikad ni na kraj pameti nije palo da uzmemo.
Opste je poznato da prorocanstva iz Svetog Pisma izgledaju prilicno neodredjeno, i dok se ne pocnu zaista ostvarivati moze ih svako, ko se potrudi, tumaciti prema svojoj volji. Postoje sigurno stotine, mozda i hiljade dogadjaja u istoriji svijeta kojima bi se moglo prilagoditi tumacenje Otkrovenja, tako da izgleda da se tekst Otkrovenja na njih odnosi. Za pravoslavnog hriscanina koji ima ozbiljniji odnos prema duhovnosti, vase teorije nisu nista drugo nego igrarije, u najboljem slucaju. U najgorem... znate na sta mislim.
P.S. Vec vidim aharonove i Vaderove odusevljene komentare kako se ljudi javljaju i traze da im se posalje tekst, te zahvale meni kako pokrecem dobre stvari. Ako, ako, sto kazu Srbijanci. Neka se ljudi zabavljaju. A ko u to povjeruje - neka slobodno pridje Pravoslavnoj Crkvi kada malo odraste i sazrije. :)

Vrh

Tema posta:
PostPoslato: 01 Maj 2004, 21:38 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene

Što se tiče toga da u Otkrovenju (tačnije u 12. poglavlju) piše o građanskom ratu u Jugoslaviju i o mnogo čemu drugom to će narednih dana biti postavljeno na internet pa će moći pogledati ko god to bude želio.

Lično vjerujem da Simpsona bez obzira šta ovde govori ipak interesuje šta tu piše. E pa moći će da vidi. I drugi će moći da vide.

I tu se ne radi o stvarima koje su naknadno izmišljene već o stvarima o kojima je grupa duhovnih ljudi iz Banjaluke znala još za vrijeme rata i o čemu su to tada iznosili i pokazivali mnogima (o čemu je aharon već pisao) pa nema ništa od pokušaja omalovažavanja pričama tipa "...lako je kasnije izmisliti i naštimati..."

Mr. Simpson je napisao:
Sto je podjednako lose, kad bih procitao to humoristicko stivo, ocekivali biste od mene da dam svoj komentar, tj. da pokusam da ga osporim ako mislim da nije tacno

A tebe je strah da ćeš vidjeti da je ono što tu stoji neosporno i neoborivo pa se ovako unaprijed izvlačiš da ne bi morao kasnije davati komentare koje najradije ne bi dao.

Mr. Simpson je napisao:
onda bi Vader i aharon krenuli sa svojim tvrdnjama koje su im nesto privlacne u zadnje vrijeme, kako ja, toboze, "vec pocinjem da shvatam kako su oni u pravu a ja u dubokoj zabludi"

To ćeš shvatiti prije ili kasnije.
A lako je moguće da to već sada uviđaš ali da to ne želiš priznati ni sebi samom a pogotovo ne na forumu.

Mr. Simpson je napisao:
po vama se velikim dijelom bavi sankcijama prema Srbiji i ratom u Bosni????! Jednim, za globalne stvari objektivno beznacajnim sukobom?

To što te događaje nazivaš beznačajnim samo govori da ne poznaješ Sveto Pismo. Ti događaji su više nego značajni i baš zato zauzimaju centralno mjesto u Otkrovenju i mnogim drugim proročanstvima.

Mr. Simpson je napisao:
Najinteresantnije od svega je sto vi, toliko napadajuci Pravoslavnu Crkvu zato sto ispovijeda vjeru da je jedina prava Crkva Hristova, stavljate na Srbe i Srbiju oreol odabranosti

Nema tu ništa čudno. To što smo mi pronašli da važi za ove prostore i narode koji ih naseljavaju nema nikakve posebne veze sa pravoslavnom crkvom.
Tu se radi o Božijim Planovima i Božijim ljudima a ne o SPC.

Mr. Simpson je napisao:
Opste je poznato da prorocanstva iz Svetog Pisma izgledaju prilicno neodredjeno, i dok se ne pocnu zaista ostvarivati moze ih svako, ko se potrudi, tumaciti prema svojoj volji

Što u ovom slučaju pada u vodu :D

Mr. Simpson je napisao:
vase teorije nisu nista drugo nego igrarije

Neka to vrijeme pokaže.

Mr. Simpson je napisao:
te zahvale meni kako pokrecem dobre stvari

Tebi zaista mnogo hvala. Sjajan si.

Citiraj:
A ko u to povjeruje - neka slobodno pridje Pravoslavnoj Crkvi kada malo odraste i sazrije

Da li će ljudi kad duhovno sazriju prilaziti pravoslavnoj crkvi ili iz nje izlaziti i to će vrijeme pokazati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 93 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3, 4, 5  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]