banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 21 Jul 2025, 19:33

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:42 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Spacedwarf je napisao:
Nivo radijacije zadobijen u toku 2 do 4 sata prolaska kroz pojas nije bio smrtonosan.

Ima i treci pojas ali nema veze.

Van Alenov pojas nije smrtonosan samo za one koji nisu prolazili kroz njega 4 sata.
On je i razlog zasto jos Rusi nisu otisli. A naucnici su fino rekli da je potreban zid od olova debljine 2m da zastiti od zracenja.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Spacedwarf je napisao:
edit: cekam objasnjenje za kamenje, a i dokaz za tvrdnju da je sa antarktika.

Mislim da sam to gledao na YouTube-u emisiju pod nazivom Lunar Legacy Episode pa potrazi ako te zanima!

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:48 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Okt 2010, 11:58
Jeste, da zastiti od zracenja, ali njima u vrijeme trke sa Rusima ko ce prije otici nije trebala zastita da ne primi ni najmanju dozu radijacije, vec samo da astronaut ostane ziv do povratka na Zemlju.

@OFM, tebi je cudno sto Rusi jos nisu otisli a nije sto nisu raskrinkali Amere u slucaju navodnog laziranja ekspedicije?
Uostalom kako to Rusi mogu sada ici na Mjesec kada postoje toliko nepremostive prepreke, koje navodite ovdje u svakom postu?

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:49 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

musakica je napisao:
Spacedwarf je napisao:

Mislim da sam to gledao na YouTube-u emisiju pod nazivom Lunar Legacy Episode pa potrazi ako te zanima!

Emisija na Youtube nije nikakav dokaz.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:50 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Spacedwarf je napisao:
ostalom kako to Rusi mogu sada ici na Mjesec kada postoje toliko nepremostive prepreke, koje navodite ovdje u svakom postu?

Ja i ne kažem da mogu, niti da će otići, već naprotiv.
Ti si rekao da će otići do 2018, a ja sam rekao da ako oni odu do 2018, ja ću vjerovati da su ameri bili 1969.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 18:56 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

A zar vas ne kopka pitanje dobro ako su jednom lazirali i eto dokazali Rusima i svijetu da su oni glavne baje, ali zasto 6 puta ? Zasto rizikovati da budes otkriven ako vec laziras ?

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 19:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Znaš kakve su zapadne pizde, nije im dosta porazit neprijatelja, već ga moraju i poniziti, zato su to radili 6 puta.
Možda ih Rusi nisu raskrinkali jer ovi uvjek mogu srati kako je to zavjera i sl. uostalom kao i ti što ovde govoriš... možda ih Rusi žele raskrinkati u velikom stilu, ono baš ih osramotiti, bez ikakve sumnje i dileme, a za to im je potrebno da odu gore. Možda stvarno i žele ići, upravo zbog toga. Lako je primjetiti da se pomalo vraćaju neke hladnoratovske spike, iskreno volio bi da Rusi nekako uspiju u tome, jer ako Rusi sada ne mogu ladno bez frke otići, onda kako da vjerujem, ne ja, već bilo ko, da su ameri bili 1969, eeej 1969.

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 19:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
jer ako Rusi sada ne mogu ladno bez frke otići, onda kako da vjerujem, ne ja, već bilo ko, da su ameri bili 1969, eeej 1969.

Rusi danas vozaju Amerikance u svemir.

Pred lansiranje jedan astronaut američke svemirske agencije Nasa izjavio je da je srećan što je dobio priliku da leti u Sojuzu, najpouzdanijoj raketi na svetu sa više od 1.700 lansiranja.

Kako Sojuz ne dobaci do Mjeseca, a najpouzdaniji je?

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 19:20 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
Spacedwarf je napisao:
Pa zasto Rusija planira do 2018 spustanje na Mjesec ako je Van Alenov pojas nepremostiva prepreka ?
Nivo radijacije zadobijen u toku 2 do 4 sata prolaska kroz pojas nije bio smrtonosan, ali je bio opasan na duzi vremenski period (razlog zasto su mnogi astronauti umrli od raka i tumora).
Misteriozno podizanje je sve samo ne misteriozno, na Mjesecu je gravitacija 6 puta manja, znaci ako astronaut sa opremom na Zemlji ima 150kg, na Mjesecu ne samo da ima 25kg vec mu je i skok duzi nego ovdje (razlog zasto su vise skakali nego hodali), pa otuda, nama koji nismo iskusili zakone fizike na Mjesecu, utisak neprirodnog hoda. To u stvari i jeste neprirodan hod, pa zaboga na Mjesecu je!!!

jel ti stvarno mislis da je "kamenje sa mjeseca" drukcije od ovog naseg"kamenja sa zemlje"??? :oops: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 19:24 
Veteran
Veteran

Spacedwarf je napisao:
A zar vas ne kopka pitanje dobro ako su jednom lazirali i eto dokazali Rusima i svijetu da su oni glavne baje, ali zasto 6 puta ? Zasto rizikovati da budes otkriven ako vec laziras ?

realno, ako su1uspjeli poslje im je bilo jos lakse,,,
a mozda su kasnije koji put i stvarno otisli/poslali robote/n.n.jednokratnepilote da donesu tog "kamenja"i nastimaju ko da su bili 69 bash ! :oops: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 19:50 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Wow, ovo je nevjerovatno * napokon neko naziranje pozitivnosti kod ATrolx...

Nego, NIJE ZRACENJE UVIJEK ISTO... postoji opasnost da se u Van Alenovom pojasu zadesi jako zracenje i tad je potrebno 2m olova. Ali tad, a ne konstantno...

Dalje, da je kamenje sa mjeseca identicno nekom kamenju sa zemlje vec bi se nasao neki geolog da na to ukaze... ne vidim da se to jos desilo...

Sljedece - kako to da su pazili sta i koliko se nosi prema mjesecu, a vratili mnostvo teskog kamenja - razmislimo malo - MNOGO teze je otrgnuti se Zemlje nego vratiti se na nju... Ono gravitacija i te stvari :roll:

Vrh

PostPoslato: 17 Avg 2012, 23:53 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Spacedwarf je napisao:

realno, ako su1uspjeli poslje im je bilo jos lakse,,,
a mozda su kasnije koji put i stvarno otisli/poslali robote/n.n.jednokratnepilote da donesu tog "kamenja"i nastimaju ko da su bili 69 bash ! :oops: :fadein:

sta, robot otisao na mjesec, natrpao kamenja i vratio se na zemlju hahaha, a covjek nije u stanju ? a robot jeste ? jao jao koje diskreditovanje, pa vi sami sebe pobijete.
Citiraj:
jel ti stvarno mislis da je "kamenje sa mjeseca" drukcije od ovog naseg"kamenja sa zemlje"???

ne, vec je NASA nakupila nekog kamenja u Mohave pustinji i onda poslala svim zemljama svijeta da rade eksperimente na njima, ali im je eto rekla mi smo to lazirali, samo tisu misu, i evo tajna 40 godina poslije je jos tajna...
Citiraj:
Kako Sojuz ne dobaci do Mjeseca, a najpouzdaniji je?

Pa mogu i ja dobaciti do komsije i razbiti mu prozor, ali pitanje je da li zelim to ? Uostalom sta mislis cim ce Rusi ici na Mjesec 2018...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2012, 09:45 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Apr 2007, 10:01
Spacedwarf je napisao:
i onda poslala svim zemljama svijeta da rade eksperimente na njima, ali im je eto rekla mi smo to lazirali, samo tisu misu, i evo tajna 40 godina poslije je jos tajna...

Izmedju ostalih i Jugoslavija i jos stotinu zemalja.
@Spcaedwarf, nije da sam nesto pratio, ali nisam cuo nista o odlasku Rusa na Mjesec 18-e imas li neki izvor?

“I spent half my money on gambling, alcohol and wild women. The other half I wasted.”― W.C. Fields

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2012, 11:36 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

goci master je napisao:
Spacedwarf je napisao:
i onda poslala svim zemljama svijeta da rade eksperimente na njima, ali im je eto rekla mi smo to lazirali, samo tisu misu, i evo tajna 40 godina poslije je jos tajna...

Izmedju ostalih i Jugoslavija i jos stotinu zemalja.
@Spcaedwarf, nije da sam nesto pratio, ali nisam cuo nista o odlasku Rusa na Mjesec 18-e imas li neki izvor?

http://www.enovosti.info/lat/index.php?option=btg_novosti&idnovost=48185&Rusija-planira-da-sleti-na-Mesec-do-2018.-godine#.UC9v1t3ia20
http://english.ruvr.ru/2012_07_20/Russia-plans-landing-on-the-Moon-by-2018/
bilo je aktuelno pre mjesec dva

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2012, 15:31 
Veteran
Veteran

do 2018! ,,, ko ziv ko mrtav! :oops: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2012, 20:43 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

6 godina nije nesto puno...

Vrh

PostPoslato: 18 Avg 2012, 23:29 
Veteran
Veteran

nije, ako si kornjaca,,, :oops: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 01:21 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

htjedoh reci, 6 godina nije period za koji biste ti i OFM promijenili vasa "stajalista" ;)

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 16:39 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Evo malo da sagledamo stvar bez nekih krunskih dokazivanja. Zar nije malo cudno sledece:
Iako su na Zemlji kosmnautima u oblačenju pomagali tehničari, u stešnjenom prostoru LEM-a i oni su to morali sami da izvedu. Kako su to uspjevali? Koliko im je vremena za to trebalo? Ovi podaci nigde nisu navedeni.
Armstrong i Oldrin su na Mesecu proveli ukupno 21 sat i 36 minuta, dok su u šetnji van LEM-a bili tačno 2 sata i 31 minut.
Kako su rešili pitanje toaleta, da li su nosili pelenu nije objašnjeno. Ni tvrdnja iz NASA da su na Mesecu ostavili đubre ne deluje baš logično. Kad su to uradili? Kako su ga izbacili? Kroz prozor? Treba imati u vidu da su kosmonauti ispuštali vazduh iz LEM-a pre izlaska , a nakon šetnje ga ponovo ubacivali. Ovo je takođe bila procedura koju nikada na Zemlji nisu mogli da isprobaju

Vrh

PostPoslato: 19 Avg 2012, 19:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

musakica je napisao:
Evo malo da sagledamo stvar bez nekih krunskih dokazivanja. Zar nije malo cudno sledece:
Iako su na Zemlji kosmnautima u oblačenju pomagali tehničari, u stešnjenom prostoru LEM-a i oni su to morali sami da izvedu. Kako su to uspjevali? Koliko im je vremena za to trebalo? Ovi podaci nigde nisu navedeni.
Armstrong i Oldrin su na Mesecu proveli ukupno 21 sat i 36 minuta, dok su u šetnji van LEM-a bili tačno 2 sata i 31 minut.
Kako su rešili pitanje toaleta, da li su nosili pelenu nije objašnjeno. Ni tvrdnja iz NASA da su na Mesecu ostavili đubre ne deluje baš logično. Kad su to uradili? Kako su ga izbacili? Kroz prozor? Treba imati u vidu da su kosmonauti ispuštali vazduh iz LEM-a pre izlaska , a nakon šetnje ga ponovo ubacivali. Ovo je takođe bila procedura koju nikada na Zemlji nisu mogli da isprobaju

ja cu ti odgovoriti kako ja mislim da je moguce da se rijese takve stvari, sto ne znaci da je tako bilo:
- bilo bi retardirano da su sve uvjezbali, a nisu uvjezbali oblacenje odijela. Druga stvar, koliko se sjecam, neke misije koje sam gledao, astronauti su vec bili obuceni u odijela. Mozda su odmah sa zemlje bili obuceni?
- kontrolisanom dijetom neko vrijeme prije odlaska na Mjesec su mogli izmanipulisati da uopste ne idu u WC. 24h neidenja u WC ne zvuci uopste strasno.
- A za duze ostanke u svemiru postoji rjesenje odbacivanja "otpada", to mozes vec sam izguglati.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]