V@nja je napisao:
Jeli problem da kazes nesto vise o tome .. ?
Ovde na forumu imaš osobu koja je bila narkoman dok je studirala i koja je jako dobro studirala tokom tih narkomanskih godina. Pričao sam o tome sa jednim prijateljam i on mi je rekao da je valjda bila emisija o tome i da su navodili koje droge utiču na bolje pamćenje, čak mi je rekao da u Srbiji nešto uzimaju kad trebaju kampanjski spremiti ispit kad im malo vremena ostaje do ispita. Ne znam o kojim narkoticima se radi.
Zanimljivo bi bilo pročitati ispovijesti narkomana i šta oni kažu da zna nastupiti u njihovoj svijesti kad su pod uticajem narkotika. Sestra mi upravo čita jednu knjigu o tome, knjiga se zove "Deca pakla" autora Jovana Bukelića. Knjiga je stvarana tokom tri decenije, prvo izdanje rasprodano u rekordnom roku, knjiga dobila dobre kritike, o knjizi je komentar dao i Dobrica Ćosić. Hm, sad se nešto razmišljam da je pročitam a ne znam kako da se uklopim sa vremenom. Sestra mi je malo pričala o nekim svjedočenjima narkomana, o nekim njihovim stanjima svijesti kad su pod uticajem droge. To, po ko zna koji put, potvrđuje da narkotici utiču na brzo (trenutno) pobuđivanje duhovnih centara koji su ujedno centri svijesti i koji onda stvaraju viša stanja svijesti i percepcije, neki narkomani kažu da postanu svjesni Boga u tim trenucima. Zato oni i uzimaju droge neprestano, jer pored fizičke ovisnosti javlja se i ta psihološka jer im je ljepše u tim višim stanjima svijesti pa im kasnije, kad izađu iz tih stanja, ljudi i ovaj život kako ga ljudi žive djeluje totalno glup, zato što su dotakli neke više nivoe o kojima prosječan čovjek nema pojma. Mislim da ima knjiga pod imenom "Vještački rajevi" koju je autor valjda i pisao pod uticajem droga. Taj naziv se opet savršeno uklapa u sve ovo već rečeno, ta viša stanja svijesti donekle odgovaraju biblijskom raju jer Isus Hrist je rekao da je pravi raj (carstvo nebesko) u ljudima, dakle to je stanje svijesti i duha, a narkomani ga na trenutke dotaknu ali ne kroz duhovne metode već kroz vještačke i opasne pa to i jesu "vještački rajevi", to je samo simulacija raja.
Tako da droge imaju veliki uticaj na svijest pa ne čudi da neke pojačavaju pamćenje (s napomenom da centar svijesti nije u mozgu ali je povezan sa njim, a i to samo dok je duh u tijelu).
Neki mistici su koristili uticaj narkotika na svijest pa su eksperimentisali sa tim, po tome je poznat Kastaneda koji je učeći od Don Huana uzimao neka sredstva. No o tome bi trebalo pročitati njegove knjige pa vidjeti tačno o čemu se radilo. I po mnogima najveći mag 20. vijeka Alister Krouli je bio ovisnik o heroinu, napisao je knjigu "Dnevnik uživaoca droge" koju imam ali je još nisam pročitao.
Sve ovo što sam napisao daje dobar početni materijal za određena razmišljanja.