Utopija je napisao:
Iako pitanje nije meni upućeno odgovoriću, mada sada nemam vremena za pisanje nadugo i naširoko.
Dakle radi se "teoriji" (ja bih rekao o otkriću) da je Edenski Vrt (Rajski Vrt) bio na području koje zauzima današnja Savska dolina (od Ljubljane do Beograda) a da je samo Adamovo i Evino prebivalište bilo na području današnje Banjaluke.
Sama ta činjenica ne bi značila ništa posebno, jer u principu nikada nije važno šta je bilo nego ono šta je sada, da nije opšteprisutnog principa zatvaranja krugova.
Naime, pošto je ljudska istorija kako je zabilježena u Svetom Pismu započela ključnim događajima u Edenskom Vrtu, tamo (na istom prostoru) će se dešavati i glavni i ključni događaji koji su zabilježeni na kraju Svetog Pisma (uspostavljanje Carstva Nebeskog), mada je u Svetom Pismu sve pisano u mnoštvu krugova i iz raznih uglova.
Sveto Pismo naprosto vrvi od ovog područja (Balkan, Jugoslavija pogotovo) i događaja vezanih za njega (uključujući i posljednji rat i trenutna dešavanja), ali u suštini najvažnije od svega su uputstva šta i kako da se radi, i prije svega su upućena ljudima koji se u ovo vrijeme rađaju na ovom području, jer odavde bi trebao da krene pozitivan preobražaj naše planete u Svetom Pismu opisan kao dolazak Carstva Nebeskog.
(Nešto o tome sam započeo na temi "Proroci i proročanstva" ali nisam stigao čestito ni da krenem, a odvukle su me neke druge rasprave i tako je do sada i ostalo.)
Ali za razliku od opšte prihvaćenih predstava o tome kako je zemaljski život samo nužno zlo ili u najboljem slučaju spremalište za život "negdje drugdje", on je jednostavno učilište i spremalište za život
na ovoj istoj planeti, ali preobraženoj i sa pozitivno preobraženim (produhovljenim) ljudima.
Takođe za razliku od opšteprihvaćenih prestava, to je proces koji se neko vrijeme priprema, i neko vrijeme traje ispod površine (i samim tim za mnoge će biti potpuno neprepoznatljiv iako vidljiv), a tek kada sve faktički bude gotovo povlači se crta i gleda ko je ispod crte a ko je "prošao ispit". Ali malo je vjerovatno da iko na Zemlji tačno zna kada i na koji način će se to desiti, a sve predstave o tome kako će to izgledati su više ili manje nepotpune i tek simboličke naznake.
Robovanje takvim predstavama koje je nekad i neko zadao, a ostali uzimaju zdravo za gotovo, prouzrokuje da se ljudima dešavaju ključne stvari ispred nosa, ali oni nisu u stanju da ih prepoznaju.
U svakom slučaju, u svemu tome narodi koji naseljavaju ovo područje
trebali bi da odigraju veoma važnu pozitivnu ulogu u svemu, ako to ne odbiju pa Otac Nebeski ne bude prisiljen da ih makne odavde i dovede druge koji će biti manje tvrdoglavi.
Nadam se da se to ipak neće desiti, tim prije što se mnogi ipak bude.