banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 06 Avg 2025, 23:51

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 09 Avg 2012, 07:34 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
spijo je napisao:
Koliko patetike u ovom članku,do bola.Čuj živi u mraku bez struje pošto je sin napravio velik račun.Čime?Sijalicom ili prodanim bojlerom?Smrdi ova njena priča.

+1
Tekst vonja na kilometre. Koji iole normalan roditelj osuđuje svoje dijete pa da je najgore na svijetu a pogotovo da o tome piše u novinama???
Inače, ima stara izreka "o mrtvima sve najljepše" a što se raščinjenog sveštenika tiče treba da odgovara i pred Bogom i zakonom, pa makar ubio najvećeg humanitarca ili narkomana, svejedno je.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 07:50 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jun 2012, 17:03
Naravno, to je i zoka u jednom postu fino objasnio.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
old fashion men je napisao:
Ajde ša ste se raskokodakali, lik je nehotično skenjao narkomansko smeće, učinio uslugu i njemu i njegovim roditeljima i društvu u cjelini. Lik će dobiti neku uslovnu kaznicu reda radi i kraj priče.

Cuj nehoticno. Pa i da je narkomansko smece niko nema pravo da nekom sudi. I ti si smece za nekog pa te niko ne osudjuje. Citajmo sljedeci clanak > http://www.kurir-info.rs/otac-zrtve-per ... nak-358117

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 16:14 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 05 Avg 2012, 14:23
Od lopate se dođe do štapa!

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 16:46 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Vidi jelly, lik je u komunu došao dobrovoljno, prihvatio pravila igre, ljudi ga primili kao čovjeka u želji da mu pomognu, a on đubre šta je napravio? Pa popišao se na sav trud, sabotirao mjesece, a možda i godine nečijeg rada, zalaganja i truda, on je taj koji je ubica, koji je među ljude kojima je to najmanje potrebno unio drogu, on je prekršio pravila, e sada prema kodeksu te komune takve stvari se možda riješavaju batinama, slično kao u vojsci i vojnički kodeks ili u zatvoru... Nači lik je zaslužio batine, a to što je tokom batinjana preminuo, to je samo sticaj nesretnih okolnost i kraj priče. Moš misliti koje je to đubre, u komunu za odvikavanje od droge unjeti drogu, ne da je zaslužio batine, već ovaj pop bi bio pizda da ga nije slomio, samo jbg to što je ovaj preminuo tokom batina, šaš, ponekad se dešava i takvo sranje. Opet kaem, tom smeću izgleda nije bilo pomoći, tako da je ovo olakšanje i za društvo i za roditelje, a i za njega.

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 17:12 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
hehe... najcrnje je što su ta ''đubrad'' veoma često mnogo bolji ljudi od vas koji ''poštujete sva pravila''...
uopšte nisam iznenađena ovakvim razmišljanjem, jer ako je išta teško, to je postaviti se u poziciju ''đubreta''...
naravno, čast izuzecima.. isto kao što i neka ''đubrad'' zaslužuju da budu tako tretirana, a ipak eto vidiš nikada nisu u životu uzeli drogu...
na dugačko i naširko bi se moglo.. samo želim da kažem da mi je krivo koliko ljudi laju a nisu upoznati sa tim koliko je teško odvknuti se... nisam osjetila na svojoj koži, ali sam bar informisana...

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 17:27 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Evo ja sam osjetio na svojoj koži, bar 6 havera mi je riknulo od droge, duplo toliko ih se izlječilo, od čega pola u komuni, evo ja lično ne postoji droga koju u svom životu nisam probao i nije mi bio problem prestati i evo već više od 10 godina ni džoint nisam zapalio, a nikada nisam ni pio alkohol ni pušio cigare. Nači ne postoji komuna u koju neko unese drogu, a da ga ne polome, takva ne postoji i ne treba da postoji, nema većeg zločina nego u komunu za odvikavanje unjeti drogu, to je ravno masovnom ubistvu sa predumišljajem, to može učiniti samo nepopravljivo smeće i đubre, od njega je davno trebalo dići ruke, ali eto ljudi su i takvom jadovu htjeli pomoći :roll:

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 17:33 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Dec 2006, 18:50
Upravo tako silouete. Old fashion man (ili je men, ne znam je li pogresno napisao ili se misli na mnozinu), misli da je tako lako odvici se od droge. Obicno ti citaci biblije su najveci licemjeri iako bi trebali nesto nauciti iz nje. Stalno govore biblija ovo, biblija ono, a ovamo psuju, ne razumiju ljude sa zavisnoscu, nacionalisti su, i sve ostalo sto ne valja.

Filozofija...

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 17:34 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Maj 2005, 21:02
@OFM, ok...

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 17:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 26 Nov 2011, 00:56
http://www.glassrpske.com/novosti/srbij ... 88686.html

!!!

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 17:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Sep 2004, 09:01
jellyfish pusti vodu care...
u neku ruku se slazem sa ofm-om...
ne opravdam ubistvo, ali opet niko ih ne tjera na to...
pa prije par godina se pojavio snimak batinanja iz crne rijeke (sto ce reci da je to tamo svakodnevnica il' sta vec), uostalom tako je i krenula ova tema... nikog svog ne bi poslao tamo...
ima mnogo normalnijih komuna (3 slucaja iz moje sire porodice su bili u zagrebu, danas obicni porodicni ljudi, zaposleni i sve kako to vec ide), a na kraju sve je u glavi...

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 07:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Maj 2008, 10:50
jellyfish je napisao:
. Obicno ti citaci biblije su najveci licemjeri iako bi trebali nesto nauciti iz nje. Stalno govore biblija ovo, biblija ono, a ovamo psuju, ne razumiju ljude sa zavisnoscu, nacionalisti su, i sve ostalo sto ne valja.

Jelly is on fire again! :lol:

The hell where youth and laughter go.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 09:09 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

jellyfish je napisao:
Obicno ti citaci biblije su najveci licemjeri iako bi trebali nesto nauciti iz nje. Stalno govore biblija ovo, biblija ono, a ovamo psuju, ne razumiju ljude sa zavisnoscu, nacionalisti su, i sve ostalo sto ne valja.

Ma cini ti se, samo se njima gleda svaka greska!
I valja biti nacionalista.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 09:16 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ja nisam za ubijanje ljudi po ulici zbog toga sto su "djubrad" jer na kraju zaista niko vise ziv ne bi ostao ali ne shvatam zasto ja da bi bio ok moram razumjeti i sazaliti se i na pedera i na narkomana, a osuditi ubicu.
Ja ako cu razumjeti i zaliti onda cu i popa koji je ubio razumjeti i zaliti.
I navijaca koji na gej paradi ubije covjeka cu razumjeti i zaliti.

A ako se odlucimo da ih popljujemo onda daj da pljujemo i pedere i narkomane.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 09:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Feb 2010, 17:13
:thumbright:

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 09:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Majka ubijenog štićenika nije došla na sahranu sinu jedincu

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/337247 ... nu-jedincu

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 10:07 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Nije došla na sahranu "jer se nalazi u teškom zdravstvenom stanju".

Da se osvrnem na gornje, niko ko se dobrovoljno prijavi u komunu ne radi to da bi ga neko lišio života nego da bi mu pomogao.
Inače ne kontam to batinanje kao bilo kakvu vaspitno/ljekovitu mjeru.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 10:14 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jun 2011, 16:22
Po njihovom ako te valjda jednom istuku, tebi će doći do mozga i više nećeš to raditi. :roll:

Teško bih mogao svoje dijete poslati ovdje, ali opet bezveze pričam jer nikada nisam nešto doživio slično. Radije bih ga poslao da reže drva (pogledaj moj zadnji post u temi).

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 10:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ne znam kakvih sve komuna ima, u Međugorju ima komuna gdje dobrovoljci rade nešto, uzgajaju stoku, sređuju, kopaju, sade i td. i mogu da odu kad hoće i da se vrate kad hoće. Niko ih ne prisiljava da ostanu nego jave porodici čim dobrovoljac da petama vjetra.

Jednom sam na jednom forumu započela konverzaciju sa osobom koja je bivši narkoman i bez ikakvog pitanja mi je ispričao čitavu životnu priču. Vodi komunu negdje pored Sarajeva i piše čime se sve bave, čak mi je poslao slike komune, životinja i tek rođenih jaganjaca.
Boluje od hepatitisa i uspješno ga drži pod kontrolom iako zna da je to bolest koja može da bukne i razori njegov organizam (hepatitis između ostalog uzrokuje rak).
Takođe je svjestan iako već dugi niz godina ne uzima nikakve opijate da je droga jača od njega a ne on od droge te da se svaki dan trudi da o tome ne razmišlja ili prilikom bilo kakve sekiracije ne dođe u napast da je uzme.
Takođe je svjestan da nikada neće biti raspoložen kao nekad, jer je njegovo stanje svijesti uzrokovano nizom hemijskih reakcija takvo kakvo jeste - uvijek sklono crnim mislima i depresiji, ali eto i dan danas se trudi i svaki dan posmatra kao malu pobjedu jer nije poklekao pred nečim što je nekad predstavljalo jedini izvor zadovoljstva.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 12:05 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Apr 2011, 21:17
Sve komune ili centri koji su uz katoličku crkvu djeluju na istim principima.Stočarstvo,vinogradarstvo i ostali vidovi društveno korisnog rada.Takav jedan centar je i Marjanovac u Aleksandrovcu koji ima oko šezdeset štićenika.Jedan je od rijetkih koji prima na liječenje i žene.Štićenici su iz bukvalno cijele ex Juge.Navraćao sam kod njih par puta nekim poslom i prvo što upada u oči je urednost i red.Na tabli ispred spavaona je dnevni red i dežurstva.Kao u vojsci.Hijerarhija je očigledna gdje štićenici sa dužim stažom imaju određene povlastice i njihova se više poštuje.
Većina ih je fakultetski obrazovana i iz imućnijih porodica.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 398 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]