banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 28 Jul 2025, 19:00

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 532  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Teretana?
PostPoslato: 30 Jul 2012, 17:57 
Ima oko 3 gr masti cini mi se, znaci unesem manje od 10 gr masti, znam da ima 1.5 gr laktoze...

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 18:10 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Mast uopšte nije toliki problem. Problem je mast unesena u kombinaciji sa prostim UH. Da bi trošio masnosnoće iz sala trebaš unositi masnoću.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 09:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
_зока je napisao:
tensSa je napisao:
Ne moze se porediti sa proteinskim sejkom, ima hrpu secera u sebi...Evo podataka za punomasno, ali racunaj da nema ovoliko masti i obrati paznju na koliko secera ima (10 gr), dakle da bi unjeo 30 grama proteina po obroku sa cokoladnim mlijekom unjeces i 100 gr (opet nepotrebnog) secera, zato i kazem da moze eventualno poslije treninga sa wheyom (posto protein mlijeka je tek 20 posto whey, ostalo je sporoapsorbujuci kazein koji je apsolutno nepotreban poslije treninga, tj bolje je whey popiti)...

čokoladno mleko (punomasno) 92 3.00 10.00 4.00 Mleko

Čovječe ti pričaš o litri čokoladnog mlijeka....Ko normalan pije litru mlijeka? Unosiš li 30gr proteina iz sira u jednom obroku?

Znao sam ja nekad. :D (jest da ne spadam pod ovo normalan :lol:) A dok sam trenirao normalno mi je bilo popiti dnevno oko 2.5 litre mlijeka, vecinom obicnog jelte.. Sad kako ne treniram manje i pijem, ali opet ispod litre i po dnevno tesko da prodje dan (i ne, ne userem se nikad zbog mlijeka :D )
Elem.

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 21:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Jul 2009, 13:22
Zna li ko koliko ima teretana u BL?

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 09:59 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Pridružio se: 01 Jun 2012, 17:03
15tak, 2 gore dole!

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 21:42 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Je li neko od vas uzimao NO suplemente?
Kontao sam idućeg mjeseca kupiti NO Explode.
Koja je samo razlika u cijenama ovdje u Sarajevu i u Mostaru. Identičan proizvod kupljen u SA je za 20-30 KM jeftiniji u odnosu na onaj kupljen u Mostaru.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 00:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
dobar dokumentarac....iako je pro steroids :)
najbolji dio od
1:15
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2dHlDWz_u4c[/youtube]

Spoiler:
Citiraj:
:lol: :lol: :lol: ...kosovo je bosna na steroidima

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 08:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Jun 2010, 16:23
Vidim da su na ovoj temi svježiji postovi pa ću ponoviti pitanje koje sam postavio. :)
Počeo sam skidati kilograme trčanjem. Prva dva dana sam trčao po 2×10minuta i puls prvo jutro mi je bio poslije prve serije 162 bpm, a poslije druge 180 bpm, uz to sam visok 196 cm, težak 107 kg i prosječan puls u mirovanju 70 bpm. Da li je taj puls tokom trčanja normalan? Znam da je normalno da se srce sutradan brže oporavljalo od trčanja. :)

Vrh

PostPoslato: 08 Avg 2012, 23:22 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Sve je normalno sto se tice pulsa da je to neki mega napor ali malo trcis!
Kakav je tempo i zasto 2x10min?

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 00:24 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
neizreverbiliziran je napisao:
Vidim da su na ovoj temi svježiji postovi pa ću ponoviti pitanje koje sam postavio. :)
Počeo sam skidati kilograme trčanjem. Prva dva dana sam trčao po 2×10minuta i puls prvo jutro mi je bio poslije prve serije 162 bpm, a poslije druge 180 bpm, uz to sam visok 196 cm, težak 107 kg i prosječan puls u mirovanju 70 bpm. Da li je taj puls tokom trčanja normalan? Znam da je normalno da se srce sutradan brže oporavljalo od trčanja. :)

Imamo istu visinu i tezinu :D
Inace, ako se nisi bavio sportom i nisi u kondiciji onda toliki puls i ne cudi. Meni ne prelazi 150 pri trcanju. I da, trci najmanje 25 minuta, bilo kojim tempom, ali nemoj prekidati na svakih 5, 10 min....

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 17:49 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

skeva je napisao:
Inace, ako se nisi bavio sportom i nisi u kondiciji onda toliki puls i ne cudi. Meni ne prelazi 150 pri trcanju. I da, trci najmanje 25 minuta, bilo kojim tempom, ali nemoj prekidati na svakih 5, 10 min....

Oldboy je napisao:

Bavio sam se košarkom ali prije 5 godina. :D
Prije dva dana sam počeo trčati. Optrčim park za 6 minuta (to je 1 km valjda), ali imam osjećaj kao da mi ne odgovara taj tempo. Trošio sam duvan prije (prestao prije 4 mjeseca) pa se kontam da neću pretjerati ako domah navalim ko sivonja. :)

Vrh

PostPoslato: 09 Avg 2012, 17:57 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Mar 2009, 21:43
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=8tMxoSLWUfk[/youtube]

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 08:28 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

skeva je napisao:

Oldboy je napisao:

Prije dva dana sam počeo trčati. Optrčim park za 6 minuta (to je 1 km valjda), ali imam osjećaj kao da mi ne odgovara taj tempo. Trošio sam duvan prije (prestao prije 4 mjeseca) pa se kontam da neću pretjerati ako domah navalim ko sivonja. :)

Smanji tempo, pocni zagrijavanjem, hodajuci pola kruga, onda laksim tempom istrci krug i po onda brzim hodom ishodaj jedan pa istrci jedan i to ponovi.
To ce ti biti relativno lako, a precices 6km. Tako odradi 3-4 treninga disciplinovano i bez promjena i rezultati u povecanju kondicije su zagarantovani.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 08:52 
Urednik
Urednik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Sep 2003, 21:58
Samo da kazem...
Treniranje nakon 2,5 mjeseca pauze je uzas. :)
Od kraja maja sam se prilicno ulijenio, i onda poceo opet prije neki dan/danas u nekoj prilicno losoj teretani...
I mogu reci, nije ni malo fun.
Imam osjecaj kao da sam prvi put krocio u teretanu. Valjda cu se od pocetka septembra uspjeti vratiti regularnom tempu.
A sto je najjace, svi na plazi izgledaju kao da nisu ni prestajali sa treningom. :)

Kako ostali na tom polju?

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 08:54 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Jos gore. :D Nisam usao u terenu pola godine sigurno, sad kad jos malo zahladi krecem ponovo, ima da umrem od upala prvih par dana. :lol:

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 09:34 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat

Ne prestaju ljudi sa treningom!
Dok sam bio u formi nije mi se moglo desiti da na moru ne idem u teretanu, na srednjoskolskoj ekskurziji u grckoj sam isao u teretanu, 5 godina se nije desilo da sedam dana ne treniram, a onda se ozenim i 8 mjeseci ne dirnem tega :-)
Zadnjih pola godine nesto gurnjicam al to ni ne lici na trening :-(

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 14:11 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Oldboy je napisao:
Spoiler:
skeva je napisao:

Oldboy je napisao:

Smanji tempo, pocni zagrijavanjem, hodajuci pola kruga, onda laksim tempom istrci krug i po onda brzim hodom ishodaj jedan pa istrci jedan i to ponovi.
To ce ti biti relativno lako, a precices 6km. Tako odradi 3-4 treninga disciplinovano i bez promjena i rezultati u povecanju kondicije su zagarantovani.

Evo juče sam trčao 2×20 minuta i pretrčao ukupno 6,5 km. Puls tukao 180 bph. Čitao sam na onom sajtu trcanje.rs da je maksimalan=214-0,8×godine; i po tome bi mi kao trebao biti maksimalan 196 bph. Pa me zabrinjava kako trčeći samo 9 km/h da mi bude blizu toga. Šta bude ako se prekorači? :D
Danas će raditi samo vijača, a od mene do parka ima 2km tako da prošetam od kuće do njega i nazad.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 14:37 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 01 Nov 2010, 21:17
Kako si, po Bogu brate, uspio dotjerati puls tako visoko?

Ako su to dobra očitavanja, pod hitno da smanjiš intenzitet aktivnosti i polako gradi snagu i izdržljivost u vježbanju, jer bi ovako mogao lako doći i do srčanog udara, kad bi trčao iz sve snage i koliko dugo možeš.

Prije će biti da nepravilno mjeriš ili imaš loš puls metar, ne mogu se sjetiti kada sam uspio laganim trčanjem dići puls preko 100, a 9 km na čas je zaista veoma lagan tempo džogiranja, pogotovo ako si visoka osoba i imaš dug korak.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 15:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

dangerous.datula je napisao:
Kako si, po Bogu brate, uspio dotjerati puls tako visoko?

Ako su to dobra očitavanja, pod hitno da smanjiš intenzitet aktivnosti i polako gradi snagu i izdržljivost u vježbanju, jer bi ovako mogao lako doći i do srčanog udara, kad bi trčao iz sve snage i koliko dugo možeš.

Prije će biti da nepravilno mjeriš ili imaš loš puls metar, ne mogu se sjetiti kada sam uspio laganim trčanjem dići puls preko 100, a 9 km na čas je zaista veoma lagan tempo džogiranja, pogotovo ako si visoka osoba i imaš dug korak.

Izmjerio sam puls odmah nakon druge serije. I otkucalo za 10 sekundi 29 ili 30 otkucaja i tu sam prestao mjeriti. Ali alergičan sam na polen trave, možda može biti od toga, a i tek mi je treći dan trčanja.

Vrh

PostPoslato: 10 Avg 2012, 16:02 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Ja treniram redovno i u toku treniga trčim dvadesetak minuta tempom od 9.6km/h i puls mi se kreće od 130-150 i nije mi jasno čuđenje da se početniku (ili nekome ko nije godinama trenirao) kreće oko 180.

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 10622 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 532  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]