banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 16:13

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 05 Avg 2012, 07:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
I dođe li iko?

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 08:38 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
Došao jedan, neki Veljko Džukela.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 11:40 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 19 Jul 2011, 17:38
Evo sta znaci nas dolazak i to u vrijeme kad je sud u Hagu osudio tu akciju i kad bi se trebali boriti da se ukine ta proslava zlocina

http://www.index.hr/vijesti/clanak/kara ... 29751.aspx

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 11:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Maj 2006, 19:12
u svakom slucaju nebitan lik

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 13:18 
Administrator
Korisnikov avatar

Citiraj:
Pobediti u miru znači pružiti ruku srpskom narodu, priznati njegove žrtve i pokloniti im se, kaže hrvatski lider Ivo Josipović na proslavi 17. godišnjice Oluje.
I nigdje ne piše da je neko od predstavnika Srba prisustvovao ceremoniji...

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 13:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Kako je bilo i najavljeno, na obeležavanje Oluje u Knin je nešto pre 11 sati stigao i predsednik Srpskog demokratskog foruma Veljko Džakula.
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU ... e-izvinimo

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 17:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

[img]http://www.telegraf.rs/wp-content/uploads/2012/08/Oluja-Dragan-Mioković-2.jpg[/img]

Citiraj:
TELEGRAF OTKRIVA: Gde je dečak iz izbegličke kolone 17 godina posle “Oluje”! (FOTO) (VIDEO)

Dragan Mioković, dečak čija je slika za volanom traktora u izbegličkoj koloni 1995. godine obišla svet, danas živi u Beogradu, srećno je oženjen i čeka bebu

Dvesta pedeset hiljada ljudi u jednoj koloni. Rame uz rame muškarci i žene, stari i mladi, sirotinja i bogati. Iznad Knina grme granate, oko puta odzvanjaju pesma i psovke hrvatskih vojnika. Kilometar po kilometar puta izbegličke kolone osvaja i stari traktor, za čijim je volanom Dragan Mioković (12). Počela je “Oluja”.

Sedamnaest godina kasnije, dok Srbi opelom obeležavaju godišnjicu jednog od najvećih stradanja u istoriji, a Hrvati slave dan oslobođenja, dečak čija je slika obišla svet i postala deo TV špica danas je odrastao čovek. Iako su mu rat i izbeglički život obeležili detinjstvo, Dragan za Telegraf kaže da “Oluju” ne pamti kao užas i da je sve to za njega danas “daleka uspomena”.

Sa majkom i mlađim bratom Duškom tog 4. avgusta 1995. napustio je svoj dom “dok akcija ne prođe”. Sa nešto osnovnih stvari, iz sela u okolini Gračaca, uputili su se negde na sigurno, ni ne sluteći da se nikad neće vratiti u zavičaj. Danas svi žive u Beogradu. Junak naše priče je uspešan mladi čovek, srećan i od nedavno oženjen.

- Živim sa suprugom Ivom i čekamo bebu, termin je u narednih 10 ili 15 dana. Znamo da će biti devojčica i zvaće se Hana. Živimo u iznajmljenom stanu i lepo nam je – kaže Dragan za naš portal.

Oluja - Dragan Mioković u izbegličkoj koloni ka Srbiji

Vrlo zainteresovan za kompjutere i dizajn, Dragan je danas uspešan u kreiranju specijalnih efekata za filmove i reklame, ali to uglavnom radi preko interneta. Do sada je sarađivao sa brojnim američkim kompanijama. U rodnoj Hrvatskoj, prvi put od “Oluje”, bio je pre nekoliko godina, kako bi izvadio dokumenta.

- Čudno mi je sada tamo. Velebit je ostao isti, i to me podseća mnogo na detinjstvo, ali livade i puteljci su se promenili i sve mi sada izgleda manje. Imao sam osećaj ko da sam u snu. Nije mi bilo realno – poverio nam se Dragan.

OLUJA U KRAJINI, TIŠINA U SRBIJI

Početkom avgusta 1995. godine, hrvatske i muslimanske snage se udružuju i zauzimaju strateški važne krajiške gradove Glamoč, Bosansko Grahovo i Drvar, kao i donje Livanjsko polje, gde većinsko stanovništvo čine Srbi. Presečena je linija snabdevanja Srba u Hrvatskoj, a Knin je opkoljen sa tri strane.

U zoru 4. avgusta, Amerikanci bombarduju radare krajiških Srba. “Oluja” počinje napadom na tzv. sektore “Sever” i “Jug” na frontu dugom 700 kilometara. Hrvatske snage probijaju prve linije odbrane Srba na 30 smerova u bjelovarskom, zagrebačkom, karlovačkom, gospićkom i splitskom području. Već 5. avgusta padaju Knin i veći deo Dalmacije.

Srpski civili napuštaju zauzeta područja. Kolone izbelica na traktorima i drugim vozilima su preko Republike Srpske krenule ka Srbiji, izložene čestim napadima hrvatskih snaga. Srpski mediji skoro potpuno ignorišu pad Krajine, a srpska policija kolonu sa auto-puta Beograd-Zagreb upućuje ka unutrašnjosti Srbije, uglavnom prema Kosovu.

Osmog avgusta hrvatski ministar odbrane Gojko Šušak objavljuje da je akcija “Oluja” završena. Republika srpska Krajina prestaje da postoji. Počinje temeljno miniranje i rušenje srpskih kuća. Ono malo Srba što je u tom području ostalo, zverski će biti pobijeno.

HRVATSKI GENERALI I SRPSKE IZBEGLICE

Prema nezavničnim podacima, u akciji “Oluja” nestalo je 1.805 osoba, a Hrvatski helsinški odbor za ljudska prava tvrdi da je tokom te operacije poginulo 677 civila. Spaljeno je više od 20.000 srpskih kuća. Oko 250. 000 civila zauvek je napustilo svoje domove.

Tribunal u Hagu osudio je 14. aprila 2011. godine hrvatskog generala Antu Gotovinu na 24, a Mladena Markača na 18 godina zatvora zbog zločina nad Srbima u Kninskoj krajini tokom i posle operacije “Oluja”. Ova operacija kvalifikovana je kao udruženi zločinački poduhvat, s predsednikom Hrvatske Franjom Tuđmanom na čelu, smišljen da protera srpsko stanovništvo iz Krajine.

Republika Hrvatska slavi “Oluju” kao jedan od najvažnijih momenata hrvatske istorije. Izbeglice iz kolone žive u Srbiji, na Kosovu ili u rasejanju.

(Milica Stojanović)

http://www.telegraf.rs/vesti/288918-tel ... foto-video

Drago mi je da je živ i zdrav i da je uspio u životu.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 20:24 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Izraelci bi nekog izroda u svojim redovima za glavu skratili baš kao i Albanci.

Poslednji put menjao g|e@ck dana 05 Avg 2012, 20:28, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 20:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Avg 2011, 23:08
pa evo, danas u Sinju bio turski ambasador .. ona njihova Sinjska alka, slave pobjedu nad Turcima :) .. lud zbunjenog.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 20:30 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Nov 2008, 17:42
Za tog Dzakulu se jos '92 govorilo da je izdajnik. Ako je to taj isti Dzakula iz Okucana ili okoline.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 01:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Da li je trebalo da ga ustaše zakolju da bi ti bio zadovoljan?

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 02:59 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Avg 2010, 21:51
U Krajini je bilo oko 400 000 srba mozda cak i vise... Tako da je moglo biti protjerano samo preko 300 000 ..

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 14:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 21 Jul 2007, 11:36
ssaassaa je napisao:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/celnici-srba-u-hrvatskoj-po-prvi-puta-sluzbeno-ce-sudjelovati-u-programu-obiljezavanja-oluje-u-kninu-/629597.aspx

Nevjerovatno kakav smo mi narod.Zasluzujemo Boziju kaznu

Већ смо кажњени :-? .

Олуја је удружени злочиначки подухват, мада треба сачекати коначну пресуду. Ако и даље остане та квалификација тужити Хрватску због величања злочина, ако га и буду и даље славили.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 14:31 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Moram da pohvalim i Josipovica i Milanovica na govoru pomirenja, jasno je meni da je to proslava Oluje, ali definitivno se cuju drugi tonovi.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 22:11 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Sta reci za ovo
http://www.kurir-info.rs/neda-ukraden-p ... nak-353193

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 22:19 
Stara kuka
Stara kuka

Pridružio se: 05 Feb 2009, 01:45
Gocias je napisao:
ssaassaa je napisao:
http://www.index.hr/vijesti/clanak/celnici-srba-u-hrvatskoj-po-prvi-puta-sluzbeno-ce-sudjelovati-u-programu-obiljezavanja-oluje-u-kninu-/629597.aspx

Nevjerovatno kakav smo mi narod.Zasluzujemo Boziju kaznu

Већ смо кажњени :-? .

Олуја је удружени злочиначки подухват, мада треба сачекати коначну пресуду. Ако и даље остане та квалификација тужити Хрватску због величања злочина, ако га и буду и даље славили.

Ko će tužiti? Srbija? Ista ona Srbija koja želi povući tužbu protiv Hrvatske?

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 11:34 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

I evo gdje je Dzakula bio
http://www.nezavisne.com/novosti/ex-yu/ ... 53196.html

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 11:41 
Administrator
Korisnikov avatar

Nije bio tu.

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 12:04 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

nije bio tu naravno,ali u ovom se vidi kakvi su to ljudi sto slave oluju,a na cijoj je on godisnjici prisustvovao

Vrh

PostPoslato: 07 Avg 2012, 12:13 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

evo sta kaze Pupovac na to sve
http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU ... edu-Srbima

A posebno je interesantan ovaj dio sto kaze
Pupovac je rekao da u Knin nije bio lično pozvan, te da nije ni mogao da dođe. Na novinarsko pitanje koja bi ga forma poziva zadovoljila, Pupovac je napomenuo da je uobičajeno dobiti zvaničan poziv, pa čak i nezvaničan, ali koji stvara dovoljno pretpostavki da institucije srpske zajednice i Srpsko narodno veće, te SDSS, na osnovu njega donesu odluku.

"Da je takvog nečeg bilo, možda bi sve izgledalo drugačije. Ovako, nije bilo", istakao je Pupovac.

Da li to znaci da je bio pozvan da bi isao ili sam ja pogresno ovo razumio.
Nekako mi se kroz citanje ovog teksta u vestima cini da je Pupovcu vise krivo sto je ovaj Dzakula bio prvi od Srba tamo(nego on),a ne sto je velicao zlocinacki poduhvat.
To sam zakljucio iz ovog teksta

Pupovac kaže da lider Srpskog demokratskog foruma ne može biti proglašen istorijskim akterom, odnosno prvim predstavnikom Srba "u stvari koja je od ogromnog značaja za Hrvate i Srbe i za odnose Hrvatske i Srbije", preneli su mediji u Hrvatskoj.

Kakvog znacaja,zar treba ikad i jedan Srbin da prisustvuje toj proslavi zlocina.Zlocin se nikad nije slavio to je bolesno,pa i Hrvati treba da se stide tog

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 41 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2, 3  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]