banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 22 Jul 2025, 18:55

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 50  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 04 Avg 2012, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 22 Jun 2012, 11:37
Zaboravili smo da napomenemo da je ona osunčana strana mjeseca toliko išibana sunčevim bakljama i vjetrovima da je sloj mjesečeve površine radioaktivan gotovo u 2 metra dubine.

Vrh

PostPoslato: 04 Avg 2012, 21:32 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Feb 2010, 15:17
Musakice, nije to niko zaboravio. Radijacija odozgo i odozdo je faktor koji vec duze vrijeme sprecava mogucnost da na Mjesecu bude stalna baza sa ljudskom posadom. Ali to je problem DUZEG boravka na Mjesecu, a ne ono o cemu ovde raspravljamo.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 15:08 
Veteran
Veteran

Pridružio se: 04 Feb 2008, 11:28
ako radijacija nije problem sto su digli frku oko cernobila??? :oops: :fadein: :fadein:
i to da"nemaju para" je slab izgovor kad kredite uzimaju i za vece gluposti!!! 8) :oops: :lol: :lol: :fadein:

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 19:20 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Srecan rodjendan Nilu Armstrongu!

Trebalo je prezivjeti onoliku radijaciju!

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 19:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ko je rekao da radijacija nije problem? - radijacija jeste problem, upravo zato jos nije smisljeno kako da se na Mjesecu napravi baza u kojoj ce neko boraviti duze vrijeme... Ovako su samo isli par puta na kratko, tj. krace vrijeme bili izlozeni radijaciji.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 19:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ako radijacija nije problem sto su digli frku oko cernobila??? :oops: :fadein: :fadein:
i to da"nemaju para" je slab izgovor kad kredite uzimaju i za vece gluposti!!! 8) :oops: :lol: :lol: :fadein:

niko jos nije uzeo kredit od 140 MILIJARDI dolara, nikad, nigdje i ni za sta.

Citiraj:

nije to tolika radijacija da se nije moglo, inace ne bismo mogli imati ni posade u satelitima oko zemlje.

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 21:22 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 09 Mar 2010, 21:48
I nakon svega ti i dalje misliš da su ti retardi bili i vratili se sa mjeseca, a danas kao ne mogu otići jer im fali para :roll:
Jbt sutra da objave vjest kako su se upravo vratili sa marsa, ti bi vjerovao, jer bože moj bilo je na TV-u...

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 21:48 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
OFM, zašto da idu opet? Šta to ima gore da im odlazak bude isplativ? Ili da odu samo da tebi i sličnima tebi dokažu da mogu?

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 22:43 
Veteran
Veteran

musakica je napisao:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vrh

PostPoslato: 05 Avg 2012, 22:46 
Veteran
Veteran

rezime je da su70imali bolju"tehnologiju" i vishe para pa im je bilo jeftinije i lakse otic nego sad??? 8) :lol: :lol: 40yrs layer!!! :fadein: :fadein:
btw neko ocito nije pogledo dokumentarac o zaduzenosti exSFRJzemalja,,, :fadein:

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 00:28 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

old fashion men je napisao:
jer bože moj bilo je na TV-u...

Super, na koji ces nacin ti onda povjerovati u spustanje na Mjesec/Mars?
Ajd bas da cujem? Daj molim te tvoju teoriju koja sprovedena u praksu daje nedvosmislen i nelaziran LET I SPUSTANJE NA MJESEC I MARS???????!

rezime je da su70imali bolju"tehnologiju" i vishe para pa im je bilo jeftinije i lakse otic nego sad??? 40yrs layer!!!
btw neko ocito nije pogledo dokumentarac o zaduzenosti exSFRJzemalja,,,

NE!
Rezime je da su tad imali:
1. Citavu privredu upregnutu u to da se bude bolji od Rusa, koji su ih vec pretekli u prvom odlasku u svemir (pod uslovom da Rusima vjerujes)
2. Od tad su vodili nekoliko ratova, ili bili ukljuceni u nekoliko ratova. Danas su siromasniji nego ikad, valjda pratis ekonomska desavanja, ali eto ako nisi upoznata, u sred duznicke su krize, kao i vecina planete.
Tako da je dobro da su ovi iz NASE uspjeli da iskamce 2.5milijarde da posalju novog robota na Mars.
3. Raketna tehnologija, goriva, i citav princip je tad bio kao i danas, zato su Ameri napokon napustili svoj svemirski program i koriste od sad Ruse za polijetanja, a valjda razvijaju nesto novije i jeftnije, to ce se vidjeti. U glavnom, malo se stvari promijenilo od tad sto se tice same tehnologije... Ovo danasnji brzi kompjuteri i procesori, to nemoj racunati u napredak polijetanja jedne svemirske letjelice, jer su kompjuteri koji koriste svojom vrijednoscu i dalje samo kiriki u odnosu na to koliko se potrosi na ostatak leta.
I mene licno zbunjuje npr. nemogucnost jeftinijeg dosezanja bar geosinhrone orbite, ali tako je kako je...

Poslednji put menjao RSboljaPolovinaBiH dana 06 Avg 2012, 00:30, izmenjena samo jedanput

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 00:29 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Feb 2010, 08:22
Avatarx i OFM izdominirali temu. Satrase vas sakama :lol:

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 00:30 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ташко je napisao:
Avatarx i OFM izdominirali temu. Satrase vas sakama :lol:

bas, izdominirali neznanjem i trolovanjem.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 07:58 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Maš me briga za Mjesec, to je ipak obična satelitčina, al zato moj nick i BL forum sam poslala na Mars, a Mars je ipak Mars. :)

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 19:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

EDVIN OLDRIN SE NALJUTIO
Sredinom septembra 2002., u jednom hotelu na Beverli Hilsu u Kaliforniji, izvesni Bart Sibrel sreo je kosmonatuta Apola 11, Edvina Oldrina (tada 72 godine) i tražio mu da stavi ruku na Bibliju i zakune se da je bio na Mesecu. Oldrin se razbesneo i udario ga pesnicom, nakon čega je morala da interveniše policija.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 19:03 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Najbolje da se svakom budali koja ga sretne na ulici kune, objasnjava i pojasnjava nesto sto ga ionako cimaju duze vrijeme.
Meni da neko tako pridje i kaze da se zakunem (bilo cime) u vezi bilo cega mislim da bih isto reagovao.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 19:28 
Veteran
Veteran

pogotovo ako lazes!!! :lol: :lol: :lol:
a nasli su pare za mars?!! pa zar nije mjesec blizi??? i valjda bi bilo logicnije da su 1.na mjesecu napravili neke "probne baze" ako vec planiraju poslat ljude na mars 2020? il ih mozda ne misle vracat,,,, :fadein:

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 19:40 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

pogotovo ako lazes!!! :lol: :lol: :lol:
a nasli su pare za mars?!! pa zar nije mjesec blizi??? i valjda bi bilo logicnije da su 1.na mjesecu napravili neke "probne baze" ako vec planiraju poslat ljude na mars 2020? il ih mozda ne misle vracat,,,, :fadein:

ok ja cu sad vec nagadjati jer ne poznajem toliko detalje, ali mislim da je otprilike ovako:

1. na Mjesecu se baze ne isplate jer nema atmosfere tj. nikakve brane zracenju
2. mars ipak ima atmosferu, i vec je dosta robota doslo tamo. i ovo sto su poslali najnovije je opet vozilo koje ce se baviti istrazivanjem... u poredjenju sa Mjesecom Mars je daleko zanimljiviji za istrazivanje, a izvjesno i podnosljiviji za ljudsku posadu.

a mozda je u pitanju dogovor - pustice japance i kineze da dalje istrazuju mjesec, a ameri koji predvode svemirska istrazivanja idu dalje.. sto je i logicno
Citiraj:
a nasli su pare za mars?!! pa zar nije mjesec blizi???

na Mjesecu su bili, za Mars tek treba uci u pripreme. U sklopu toga je i najnovije istrazivanje, treba dobro skontati gdje spustiti ljudsku posadu kad za to dodje vrijeme... i ako cemo iskreno da su opet od svojih politicara trazili da se jos jednom spuste na mjesec ovi bi ih odbili sa obrazlozenjem "koji qrac idete 10 puta gore"... mislim da bi prije dobili pare da idu na Neptun nego ponovo za Mjesec.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 21:20 
Majstorski kandidat
Majstorski kandidat
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2010, 18:57
Pitam se sta bi bilo da su Rusi stigli prvi na Mjesec! Vjerovatno bi sad ovi (sto tvrde kako Amerikanci to nikad nisu uradili) trubili na sva vrata kako su Ameri izduvali k***c Rusima. I nebi bilo govora o teorijama zavjere jer ipak su u pitanju njihova "braca Rusi" (sto ovo smjesno zvuci).
Ali posto se desilo suprotno, nikako se ne mogu pomiriti sa cinjenicom da su zapravo njihova braca izduvali, zna se vec sta. Pa onda pricaju o nekakvim zavjerama, prevarama i ko zna sta jos nece izjaviti.
Jer ipak, to je jedino sto se moze uraditi, kad neko drugi narod postigne nesto nemoguce svim ostalim narodima.

Vrh

PostPoslato: 06 Avg 2012, 21:56 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

sam_protiv_svih je napisao:
Pitam se sta bi bilo da su Rusi stigli prvi na Mjesec! Vjerovatno bi sad ovi (sto tvrde kako Amerikanci to nikad nisu uradili) trubili na sva vrata kako su Ameri izduvali k***c Rusima. I nebi bilo govora o teorijama zavjere jer ipak su u pitanju njihova "braca Rusi" (sto ovo smjesno zvuci).
Ali posto se desilo suprotno, nikako se ne mogu pomiriti sa cinjenicom da su zapravo njihova braca izduvali, zna se vec sta. Pa onda pricaju o nekakvim zavjerama, prevarama i ko zna sta jos nece izjaviti.
Jer ipak, to je jedino sto se moze uraditi, kad neko drugi narod postigne nesto nemoguce svim ostalim narodima.

da se razumijemo - da je bar jedna institucija, jedan ozbiljan naucnik, jedno ozbiljno tijelo koje se bavi astronomijom, a da dolazi iz Kine i/ili Rusije izaslo sa kritikom i opovrgavanjem americkog sletanja na mjesec, ja bih onda imao razlog da posumnjam... ovako sve sami anonimusi, trolovi, a niko ko iza sebe ima bilo sta relevantno NIJE iskazalo sumnju...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 983 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 50  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]