banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 13:22

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: Slanje pošiljki
PostPoslato: 29 Jul 2012, 12:49 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Mar 2005, 18:06
Ajoj, imate sajt poste i tacan cijenovnik.

Vrh

PostPoslato: 29 Jul 2012, 23:44 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 10:47
@blaf77

Neko je pomenuo i klasicnu postu, Poste Srpske, njih stalno koristim za male stvari koje stanu u luft kovertu koju posteno oblijepim selotep trakom tako da nema nikakve mogucnosti otvaranja i zavirivanja. Na primjer ja saljem sve stvari kao vrijednosno pismo sa otkupninom, pismo moze ici do 2kg i 90cm maks obim koverte (one 4 strane). Tako barem pise u njihovom pravilniku, potrazi ga na njihovom sajtu, e sad ne znam do koje vrijednosti to ide. Cijenu ovde sam sebi izracunaj.

http://postesrpske.com/sites/state/cp/p ... arine.aspx

Pravilo je da sve sto se salje u BiH stize vec treci dan od dana slanja, bez vikenda, i to mi je uvijek bilo ispostovano, desavalo se da vec drugi dan kupac primi robu. Pare cekam 7 dana najmanje od dana prijema kod kupca.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 08:26 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Dec 2006, 11:40
Za interno slanje pošiljki (unutar BH) koristim FedEx, ipak je brži jer ih svuda i u svako doba ima. Drumske krstarice. :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 15:25 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Okt 2008, 12:59
Shadow90 je napisao:
@blaf77
Neko je pomenuo i klasicnu postu, Poste Srpske, njih stalno koristim za male stvari koje stanu u luft kovertu koju posteno oblijepim selotep trakom tako da nema nikakve mogucnosti otvaranja i zavirivanja. Na primjer ja saljem sve stvari kao vrijednosno pismo sa otkupninom, pismo moze ici do 2kg i 90cm maks obim koverte (one 4 strane). Tako barem pise u njihovom pravilniku, potrazi ga na njihovom sajtu, e sad ne znam do koje vrijednosti to ide. Cijenu ovde sam sebi izracunaj.
http://postesrpske.com/sites/state/cp/p ... arine.aspx
Pravilo je da sve sto se salje u BiH stize vec treci dan od dana slanja, bez vikenda, i to mi je uvijek bilo ispostovano, desavalo se da vec drugi dan kupac primi robu. Pare cekam 7 dana najmanje od dana prijema kod kupca.

Hej pa ovo radi, 100 puta sam nalijetao i nikad nisam dobio rezutat, nije radilo, tako da neki dan kad sam gledao nisam vise ni pokusavao upotrijebiti njihov "servis za izracunavanje".
Po njemu izadje 7.62KM za vrijednosno pismo sa naplatom pouzecem, ili 8.72KM kao paket sa naplatom pouzecem, a jutros mi teta na salteru rece 10.5+"vazdusna" koverta 1KM.
Uglavnom kalkulator radi pa Sajine poigraj se, a ako posaljem napisacu sta sam uradio.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 15:42 
Administrator
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Nov 2002, 13:51
Čuj marku koverta.... :lol: Koji lopovi.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 16:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Al` ne obicna, nego "vazdusna".

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 16:15 
Administrator
Korisnikov avatar

Marku košta zaštitna, ne vazdušna, koverta veličine 35*48...Kontam da tu može stati bar dva telefona.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 16:51 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tako je teta zove, pretpostavljam da misli na onu sa mjehuricima.

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 22:22 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 29 Okt 2006, 10:47
Tu si u pravu, da kalkulator laže, laže, pošto se u njemu ne unosi tačno gdje se šalje. Nisu sve zone iste, mi i federacija. Imaju oni tamo neki cjenovnik zaturen, ja sam jednom pokušao sam da izračunam, uzevši u obzir cijenu za zonu, vrijednost, naknadu za rukovanje pa da probam dobiti krajnju cifru, ali sam se u svemu tome malo pogubio i odustao.

Evo na primjer šta se meni desi. Šaljem tri puta istu stvar iz istog mjesta, ista težina, ista vrijednost i otkupnina i ide za federaciju, Sarajevo. Jedan službenik mi naplaćuje jednu cijenu 5.5KM, drugi put kada dođem neka žena mi naplati 6.7, dođem treći put opet radi taj čovek i naplati mi opet onu manju tarifu.

Jednom mi se desilo od strane dotične da je rekla 7.7, ja dobacio šta je to sad poskupilo, ona nešto promrmlja, a kada sam uzeo kusur i prebrojao vratila mi kao da je naplatila 6.7. Tako da sa njima niko ne može da bude pametan. :D

Vrh

PostPoslato: 30 Jul 2012, 22:28 
Administrator
Korisnikov avatar

Traži račun.

Vrh

PostPoslato: 31 Jul 2012, 00:36 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Nisam ja rekao da laze kalkulator, meni nikad nije ni radio. A evo sad ako odaberes paket u unutrasnjem saobracaju ima opcija da biras odakle i u koje mjesto saljes.

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 12:41 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jul 2005, 10:00
blaf77 je napisao:
Cini mi se da je bila i novija tema o ovome, ili se na nekoj drugoj spominjalo, ali ne nadjoh.
Evo konkretno pitanje: trebam prodati telefon preko PIK-a unutar RS, i naplatiti pouzecem. Preko koje od ovih spomenutih mi je najjeftinije to uraditi (i koliko kosta)? Valjda su dovoljno pouzdani da ne moram brinuti hoce li odraditi sto treba.
Sta se desi ako je kupac kojem saljem neodgovoran ili nepouzdan pa odbije primiti posiljku i platiti? Da li platim sve iste troskove i dobijem robu nazad, ili su manji troskovi nego ako sve prodje OK (ima nekih 4-5KM vezano za naplatu, pa kontam ako do naplate ne dodje...)?

zasto bi postar naplacivao telefon za tebe?...zna se koji su tokovi novca, banka racun i cao...na njemu je onda, kad mu dodje postar, hoce li primiti posiljku ili nece
a to jel strucnjak kome prodajes telefon ok ili neka psihoza to je vec drugi par opanaka

Vrh

PostPoslato: 02 Avg 2012, 14:20 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Ovo sto si boldovala sam napisao zato sto je mangia spominjao neku firmu za slanje posiljki gdje su bacali pakete koje je slao i nikad ih nisu isporucili, a uredno naplacivali uslugu, da ne trazim sad gdje je spominjao.

A jedan od tokova novca je i placanje pouzecem, kad kupac primi robu, a ne unaprijed (preko banke i racuna). Zato bi postar naplatio za mene, jer je to uobicajena procedura kad postoji uzajamno povjerenje. On meni vjeruje da mu nisam zapakovao ciglicu umjesto telefona a ja njemu trebam vjerovati da ce to sto mu posaljem platiti kad mu dodje na vrata i da nije klinac koji to radi iz dosade.
A posto on meni nije vjerovao da cu mu zaista poslati telefon ako mi plati unaprijed u banku, onda ni ja nisam htio nekom bez ijednog dojma na pik profilu slati pouzecem jer nisam bio siguran hoce li htjeti stvarno platiti, mada najvjerovatnije ne bi bilo problema. Ali posto su me drugi iznervirali na piku nisam se htio upustati i u to i cekati 7 dana da mi stigne novac. Dosao je covjek u BL i odradili smo trgovinu "nazivo". Sad ce dobiti pozitivan komentar pa ubuduce ce dobiti bar malo vise povjerenja.

Vrh

PostPoslato: 03 Avg 2012, 07:54 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jul 2005, 15:44
blaf77 je napisao:
Ovo sto si boldovala sam napisao zato sto je mangia spominjao neku firmu za slanje posiljki gdje su bacali pakete koje je slao i nikad ih nisu isporucili, a uredno naplacivali uslugu, da ne trazim sad gdje je spominjao.

ovakvo nesto mi se nije nikad desilo osim sa postama srpske,tj s obicnim postarom,koji cim vidi markicu neke druge zemlje,pa makar to bilo i obicno pismo 99% je necu dobiti pa sam gotovo sve prebacila na drugu adresu jer je borba s postom,borba s vjetrenjacama,a sto se tice ovih brzih posta fedex, in time...nikad nisam imala problema,potpises papir, dobijes br tovarnog lista.. sve na vrijeme isporuceno

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 34 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1, 2

Sva vremena su u UTC [ DST ]