banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 08 Avg 2025, 15:01

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2349 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 118  Sledeća
Autoru Poruka
 Tema posta: Re: OI London 2012
PostPoslato: 17 Jul 2012, 18:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Otisli smo u qrac, jos malo ce heteroseksualci traziti svoja prava i praviti parade ponosa
Citiraj:
Russell i Lauryn Mark australski su supružnici koji će zajedno na Olimpijske igre u London. Ali tamo neće moći spavati zajedno! Vođa olimpijske reprezentacije Nick Green obavijestio ih je mailom da će morati biti razdvojeni, što je njih dvoje razbjesnilo, tvrde da im se Green osvećuje.

– Pouzdano znam da u olimpijskom selu ima čitav niz gay parova. Oni smiju spavati zajedno, žena i ja ne. To nije normalno, diskriminirani smo jer smo heteroseksualci – jadao se Russell Mark.

No, iz australskog olimpijskog odbora došlo je objašnjenje:

"Ako Russella i Lauryn stavimo zajedno, tada će zbog tog rasporeda pet djevojaka iz njene reprezentacije morati dijeliti jednu kupaonicu. Ne idemo u London na izlet, moramo se prilagoditi situaciji, mjesto za boravak tamo je skučeno i ne možemo si priuštiti ispunjavati svačije želje."

Vrh

PostPoslato: 17 Jul 2012, 18:55 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 13 Apr 2008, 01:45
Ala kakav skandal :roll:

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 18:01 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Ovogodišnje Olimpijske igre u Londonu biće zanimljive i po tome što će se na njima naći i dvoje sportista koji dolaze samostalno na takmičenje, odnosno neće predstavljati nijednu državu. U pitanju su takmičarka Filipine van Anholt i takmičar Redžinald de Vint, oboje stanovnici Holandskih Antila.

Pošto su Holandski Antili isključeni iz Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) 2011. godine, njih dvoje će u London doputovati kao samostalni sportisti. Iako neće predstavljati nijednu državu, oni će na otvaranju Igara u Londonu biti pod Olimpijskom zastavom.

Interesantno, ovo nije prvi put u istoriji Olimpijskih igara da sportisti učestvuju kao nezavisni, odnosno pod zastavom Igara. Prvi put to se desilo 1992. godine u Barseloni, kada su sportisti iz nekadašnje SFR Jugoslavije i Republike Makedonije zbog sportskih sankcija bili pod zastavom OI, među njima i naša strelkinja Jasna Šekarić. Ukupno je 58 takmičara u Barseloni bilo pod zastavom Olimpijskih igara.

Drugi primer desio se osam godina kasnije u Sidneju, kada je četvoro sportista iz Istočnog Timora bilo pod zastavom Olimpijskih igara.

Vrh

PostPoslato: 18 Jul 2012, 19:07 
Početnik
Početnik

Pridružio se: 07 Jul 2012, 00:57
Ej mislim otisli na Olimpijadu i otrujes se. Zamisli koliki baksuz treba da budes

http://www.mozzartsport.com/vesti/prvo- ... -u-londonu

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 22:35 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 03 Mar 2010, 16:14
a logo OI ni manje ni vise, nego pusikuraca

Slika

Vrh

PostPoslato: 22 Jul 2012, 23:16 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Sep 2010, 18:42
HRVATSKA: Naše su 43 srpske medalje!
"Jutarnji list" tvrdi da su Hrvati osvojili ili učestvovali u osvajanju 43 od ukupno 98 medalja koje su cijepanjem SFRJ pripale Srbiji.

Da li Srbija s pravom čeka 100. medalju na Olimpijskim igrama u Londonu, koje počinju u petak?

Ovo pitanje postalo je aktuelno u Hrvatskoj.

Imaju li Srbi pravo na sve medalje koje su osvojene pod zastavama Kraljevine Jugoslavije, FNRJ, SFRJ, SRJ i SCG? Imaju! To, bez da ostavlja ikakvu dilemu, priznaje i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

U tekstu "Jutarnjeg lista" podsjeća se da je samostalna Srbija učestvovala samo dva puta na Letnjim olimpijskim igrama, u Stokholmu 1912. i Pekingu 2008. godine, kao i jednom na Zimskim olimpijskim igrama u Vankuveru 2010. godine. Piše, "pritom osvojivši tri medalje, jednu srebrnu i dvije bronzane".

"Rečeno je kako se očekuje da u prestnonici Velike Britanije padne i 100. olimpijska medalja za Srbiju", navodi novinar "Jutarnjeg lista". Mateša, prvi čovjek hrvatskog olimpijskog pokreta, kaže da Hrvati i ostali narodi bivše SFRJ tu ne mogu ništa.

Srbija, odnosno Olimpijski komitete Srbije, prema Statutu Međunarodnog olimpijskog komiteta ima pravo na sve medalje koje je osvajala naša nekada zajednička zemlja od Antverpena 1920. do Seula 1988. godine.

"Mi tu ništa ne možemo napraviti", rekao je Mateša.

"To je odlučeno još 1992. godine. Naime, sve novonastale države primljene su u MOK kao nove članice, a Srbiji se računalo članstvo SFRJ, pa tako i rezultati", objasnio je Mateša.

On je dodao da olimpijske medalje nisu predmet sukcesije bivših republika, ali i da HOO nikada pred međunarodnim tijelima nije pokretao bilo kakvo pitanje podjele medalje ili "zamrzavanje" medalja iz perioda zajedničke države.

"Takva su pravila igre", kaže Mateša.

"Jutarnji piše" da će do daljeg uz medalje koje su osvajali Matija Ljubek, Đurđica Bjedov, Mate Parlov, Franjo Mihalić, Vlada Lisjak i Krešimir Ćosić, kao i brojnih drugih hrvatskih sportista, stajati - Srbija.

"Gdje je i što je kriterijum? Budući da je teško podijeliti medalje, svi bi trebalo da imatju pravo na njih", piše novinar "Jutarnjeg" i pita se:

"Da li bi onda i OKS trebalo da riješi pitanje penzija nekadašnjim osvajačima medalja iz cijele SFRJ?"

"Jutarnji" je izračunao da su hrvatski sportisti u pojedinačnoj konkurenciji ili kao članovi ekipnih sportova osvojili 41 odličje na Ljetnjim olimpijskim igrama od ukupno 83 koliko ih je imala Jugoslavija. To je skoro polovina, piše ovaj list, konstatujući da su Hrvati bili najbrojniji osvajači olimpijskih trofeja u odnosu na predstavnike drugih republika.

"U pojedinačnoj su konkurenciji osvojili 14 medalja - šest zlatnih, šest srebrnih i dvije bronzane, a kao članovi ekipnih sportova osvojili su 27 medalja - devet zlatnih, 12 srebrnih i pet bronzanih", tvrdi "Jutarnji list", ali eto ne postavlja pitanje sportista iz mješovitih brakova.

Kojoj zemlji bi trebalo da pripadnu medalje sportista koji su se za svog izjašnjavali kao Jugosloveni, a koji su dolazili iz mješovitih brakova? Kako tu utvrditi ko je od nekadašnjih sportista Jugoslovena bio Hrvat, ko Srbin, ko Slovenac, ko Bosanac, Crnogorac, Makedonac?

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2012, 22:36 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Nov 2010, 22:12
Hertzog je napisao:
Otisli smo u qrac, jos malo ce heteroseksualci traziti svoja prava i praviti parade ponosa
Citiraj:
Russell i Lauryn Mark australski su supružnici koji će zajedno na Olimpijske igre u London. Ali tamo neće moći spavati zajedno! Vođa olimpijske reprezentacije Nick Green obavijestio ih je mailom da će morati biti razdvojeni, što je njih dvoje razbjesnilo, tvrde da im se Green osvećuje.

– Pouzdano znam da u olimpijskom selu ima čitav niz gay parova. Oni smiju spavati zajedno, žena i ja ne. To nije normalno, diskriminirani smo jer smo heteroseksualci – jadao se Russell Mark.

No, iz australskog olimpijskog odbora došlo je objašnjenje:

"Ako Russella i Lauryn stavimo zajedno, tada će zbog tog rasporeda pet djevojaka iz njene reprezentacije morati dijeliti jednu kupaonicu. Ne idemo u London na izlet, moramo se prilagoditi situaciji, mjesto za boravak tamo je skučeno i ne možemo si priuštiti ispunjavati svačije želje."

Glupan umjesto da cuti i ganja nesto po olimpiskom selu on kuka za zenom ...

Vrh

PostPoslato: 25 Jul 2012, 22:41 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 24 Apr 2011, 07:15
:lol:

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 12:35 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Slika

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 12:52 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Kako se teniseri kvalifikuju za OI

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 13:06 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Tipsarević-Nalbandian
Djoković-Fognini
Troiciki-Almagro
Janković-S.Vilijams
Ivanović-McHale

Parovi prvog kola.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 17:19 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 07 Nov 2009, 13:42
Hertzog je napisao:
Kako se teniseri kvalifikuju za OI

i mene to interesuje,sigurno je jedino da se nisu igrali nikakvi kvalifikacioni turniri

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 17:25 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Vjerovatno na osnovu atp/wta liste, s tim sto iz jedne drzave moze samo odredjeni broj tenisera.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 17:27 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 18 Feb 2002, 01:00
Moras biti u top56 na ATP listi i medju 4 najbolja iz svoje drzave da bi igrao. Ako neka drzava ima manje od 4 predstavnika onda se i pomjera ova granica za prvih 56, mislim da je najslabije plasiran igrac koji je upao 70 i neko mjesto (ne racunajuci pozivnice ofc) i igrac je morao igrati u Davis kupu barem 2 od zadnje 4 godine. I naravno 8 wild cardova sto je ukupno 64 igraca. :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 17:51 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
Кад наши рукометаши стартују....гледам само наше колективне спортове, и гледаћу кошарку,штета што нас нема :(

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 17:52 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Нова Варош je napisao:
Кад наши рукометаши стартују....гледам само наше колективне спортове, и гледаћу кошарку,штета што нас нема :(

U nedelju igraju sa španijom ja mislim.

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2012, 18:48 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Okt 2010, 15:52
У недјељу Србија-Мађарска, ватерполо пола 5
такође недјеља Србија-Шпанија 15 до 6 рукомет....

сутра од 13:30 одбојкашице с кином
од 15:00 Јелена Јанковић - Серена Вилиајмс...

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2012, 18:55 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Mrtvi Hrvati prenose nas i Špance u rukometu a zato sutra imam gledati hrvatske košarkašice i hrvatske rukometašice :roll:

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2012, 19:26 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 28 Feb 2010, 16:58
Ево овдје распоред наших спортиста на Олимпијади:
http://www.smedia.rs/sport/oi2012/raspored_oi.html

Vrh

PostPoslato: 27 Jul 2012, 20:19 
Pripravnik
Pripravnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 17 Sep 2010, 16:31
Ima li igdje direktan prIJenos?

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 2349 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 118  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]