banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 04 Avg 2025, 18:20

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 02 Maj 2012, 21:53 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jun 2010, 20:23
поинтс тако ми је и она рекла.Реван ма донекле ми је то и јасно,већ ми је ово око приправничког донекле чудно?!

http://www.youtube.com/watch?v=n4aUtBLLfJw
Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 21:58 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Meni nije čudno ni za pripravnički, jer znam da postoje i zanimanja koja ne zahtijevaju da se odradi pripravnički nakon diplomiranja, samo ne znam tačno koja.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 22:01 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Jun 2006, 18:43
Ja ne znam, ali vjerovatno je ta djevojka upućena. Nisam obraćala pažnju u oglasima za posao kakve uslove traže za žurnalistiku. Pogledaj negdje na spisku ovih poslodavaca što zapošljavaju pripravnike traži li iko žurnaliste.

I wish to see the lost in me

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 22:04 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

ма видјећу,распитаћу се,ко пита не скита. :)
Углавном то је олакшавајућа околност,е сад јбг нешто се контам,радио сам свој посао више од пола године за један портал,мало и у агенцији,уколико би од њих узео неке потврде,да ли би ми се могло водити да сам га одрадио уколико је то послодавцу битно? :) :roll:

Slika

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 22:15 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Ako je prije sticanja diplome, ne. Za pripravnicki se racuna rad u trazenom zvanju nakon sticanja diplome.

Vrh

PostPoslato: 02 Maj 2012, 22:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

аха, диплому ја из неких техничких разлога одгађам за наредну годину, иначе би то у јуну лаганини могао привест крају,ал нећу из принципа ;) :)

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 02:48 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
vuče, jesi li ti iz Srbije kad kažeš da si ovde ''stranac'' student? Reko, ako si iz Srbije verovatno si iz Malog Zvornika!?

Ali sad se setih da si pričao da ćeš uzimati državljanstvo Srbije da bi mogao glasati u Srbiji. :-? :confused4: :-?

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 21:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

нисам из Србије. ;)
Него сам то странац ставио под наводнике реко можда то за приправнички у вези журналиста вриједи само за универзитете ИС и БЛ ;) Због тога сам и питао. ;)

Slika

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 23:21 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 06 Apr 2003, 12:32
Revan je napisao:
Ja ne znam, ali vjerovatno je ta djevojka upućena. Nisam obraćala pažnju u oglasima za posao kakve uslove traže za žurnalistiku. Pogledaj negdje na spisku ovih poslodavaca što zapošljavaju pripravnike traži li iko žurnaliste.

Sto se tice spiska, spisak svih (ili bar vecine) kompanija/sluzbi i sl koji traze pripravnike, imate na oglasnoj tabli na birou u BL... Ali kad ce izaci konkursi to ne znam :)

Vrh

PostPoslato: 03 Maj 2012, 23:35 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 25 Jan 2009, 00:45
Privatnici nece ni rspisivati konkurse (tako mi rece teta u sobi 11), tako da papire u ruke i lagano od firme do firme. Mada slaba vajda od toga, vecinom je to vec sve ugovoreno...

Vrh

PostPoslato: 04 Maj 2012, 00:26 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Bogu hvala, to je iza mene... mada nisam ni sad u ne znam kako boljem položaju nego prije 2 godine. Ničemu mi taj pripravnički nije služio u smislu dalje 'karijere'. Eto jedino na papiru nisam 'pripravnik' (kako mrzim taj izraz) i imala sam sreću da sam bila u firmi koja je davala pravu platu. Posao koji sad radim nema puno veze sa tim svime :roll:

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2012, 07:21 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
Revan je napisao:
Pripravnički je nešto totalno bespotrebno... odradiš tu godinu i opet si na početku sa traženjem posla jer danas više niko ne zadrži u radnom odnosu ljude koji su odradili pripravnički :roll:

zar nije cilj pripravnickog da dobijes (na papiru) radno iskustvo?

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2012, 09:09 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
ja mislim da je cilj da naučiš praviti dobru kafu :D

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2012, 09:42 
Bič božji
Bič božji
Korisnikov avatar

Pridružio se: 05 Jun 2002, 08:33
dtkbl je napisao:
ja mislim da je cilj da naučiš praviti dobru kafu :D

nemas sta uciti, svuda su ti uglavnom automati :)

Batmobil ti inace ima 5.7 litarski chevroletov V8 motor, koji ti ima ubrzanje do 100 za 5 sekundi. Ako uzmes u obzir da batmobil tezi preko dvije tone,to ti je zbilja fenomenalno. Al` dobro,dosta o mom autu, pricajmo malo o meni!

Vrh

PostPoslato: 10 Maj 2012, 13:44 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

BSE je napisao:
Revan je napisao:
Pripravnički je nešto totalno bespotrebno... odradiš tu godinu i opet si na početku sa traženjem posla jer danas više niko ne zadrži u radnom odnosu ljude koji su odradili pripravnički :roll:

zar nije cilj pripravnickog da dobijes (na papiru) radno iskustvo?

Sad sam vidjela ovo. Pa taj cilj ti otprilike vrijedi isto koliko i onaj drugi papir (diploma). Ništa :P Mislim ako nije u sticaju sa raznim drugim okolnostima koje nemaju puno veze sa školovanjem i objektivnošću.

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2012, 16:54 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 02 Jan 2004, 16:33
Opet imam neke nejasnoće vezane za taj pripravnički.
Nezavisno od ovog vladinog programa, može li se pripravnički odraditi u SZTR-u? (Samostalna zanatska i trgovačka radnja)? Znači da ta radnja prijavi osobu sa visokom stručnom spremom na godinu dana i da time ima odrađen pripravnički? (Radnja stvarno ima potrebu za osobom VSS).

Drugo, zašto su svi sad opsjednuti tim pripravničkim? Valjda ako možeš dobiti posao nakon fakulteta i bez iskustva (i to je moguće), možeš normalno raditi i skupljati iskustvo bez ikakvog "pripravničkog" staža?

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2012, 17:28 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
Ako si uredno prijavljen mozes odraditi tu pripravnicki bez problema.

Sa pripravnickim je dobar dio ljudi´opsjednut´ jer je tehnickoj struci on uslov za recimo strucni ispit, pa onda nadalje licence itd.
Za drustvene nauke nisam upucena, jer me ne interesuju :).

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 02:47 
Veteran
Veteran
Korisnikov avatar

Pridružio se: 10 Dec 2010, 00:25
I kod društvenih je tako, čak i gore. Evo npr. ko završi pravni fakultet i želi da kasnije postane sudija ili advokat mora 2 godine da stažira u sudu ili nekoj advokatskoj kancelarili pre nego što može ići polagati državni ispit, a ako planira da samo bude pravnik (čitaj činovnik u administaciji) mora jednu godinu da stažira u administraciji tj. u struci pa tek onda može ići na državni ispit i kompletirati svoje zvanje diplomiranog pravnika.
Zaključak je da je pripravnički staž neophodan da bi mogao ići položiti državni isspit i tako kompletirao svoje zvanje. I tek nakon toga je i veća tj. puna plata i stalno zaposlenje itd.

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 07:12 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 14 Jul 2012, 11:29
dukicas je napisao:
I kod društvenih je tako, čak i gore. Evo npr. ko završi pravni fakultet i želi da kasnije postane sudija ili advokat mora 2 godine da stažira u sudu ili nekoj advokatskoj kancelarili pre nego što može ići polagati državni ispit, a ako planira da samo bude pravnik (čitaj činovnik u administaciji) mora jednu godinu da stažira u administraciji tj. u struci pa tek onda može ići na državni ispit i kompletirati svoje zvanje diplomiranog pravnika.
Zaključak je da je pripravnički staž neophodan da bi mogao ići položiti državni isspit i tako kompletirao svoje zvanje. I tek nakon toga je i veća tj. puna plata i stalno zaposlenje itd.

Drzavni ispit mora poloziti svako ko misli raditi u javnom sektoru, bez obzira na zvanje.

I grieve in stereo, the stereo sounds strange, I know that if you hide, it doesn't go away

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 09:29 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 15 Jan 2011, 23:38
državni i stručni koji se polaže nakon pripravničkog staža koliko ja znam nije isto, ili griješim...

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 251 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]