banjalukaforum.com

Dobrodošli na banjalukaforum.com
Danas je 18 Jul 2025, 11:53

Sva vremena su u UTC [ DST ]

Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 86  Sledeća
Autoru Poruka
PostPoslato: 23 Jul 2012, 14:15 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Pridružio se: 23 Jul 2012, 14:00
Cao svima...ja sam upisala medicinu pa bi voljela da mi neko kaze nesto vise o njoj....da li je anatomija teska,i tako... hvala unapred.... :) :D

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2012, 14:57 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Prosirenje liste bude obicno objavljeno u septembru....
Ja sam upisala ove godine medicinu..bilo je tesko,velika konkurencija...al uspjela sam....
I stvarnoo,koliko pricaju da ima veze na faxu i nema toliko...msm bar na prijemnom nije bilo...a ovi sto ulaze preko veze oni dodju kada pocne fax..samo jedan za drugim....

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2012, 14:59 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Lucifer of Hellscream je napisao:
Treci sam razred gimnazije i planiram za godinu dana upisati med. fakultet.
Zanima me nekoliko stvari:
1.Iz kojih predmeta iz srednje skole se gledaju ocjene?
2. Iz kojih predmeta budu pitanja na prijemnom?
3.Koliko se ucenika prosjecno prijavi?
4.Koliko ucenika prima fakultet?
5.Koliko ide na budzet?
6.Koji su uslovi za dobijanje smjestaja u domu?
7.Koliko kosta godina?
8.Da li ga je moguce zavrsiti? :D
Hvala unaprijed.

...............

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2012, 15:09 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

summer* je napisao:
Kada obicno bude prosirenje liste?Na osnovu ceka oni tad biraju kanditate?Cula sam da se predaju neke molbe,pa me zanima sta se pise u njima,kad i kome se predaju?hvala

Prosirenje liste bude objavljeno tek u septembru....cula sam da obicno prosire za 20-ak mjesta...
..pa,ne biraju oni kandidate,nego prvih 20 ispod crte prime...
.e,cula sam i ja za molbe,msm da su se mogle predati odmah poslije objavljivanja rezultata...al nz to tacno...
a koja/i si bila/o ispod crte...
ja sam upisala...uspjela sam..al bilo je gadno.... :D

Vrh

Tema posta: Re:
PostPoslato: 23 Jul 2012, 15:13 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

V@nja je napisao:
Citiraj:
Meni se cini da je bilo fizika 15, hemija 15, a biologija 20 a na budzet su primali 50 od ukupno 80 tako je bilo prije dvije godine a tako je i ostalo koliko sam ja upucen ostalo je sve kako ti je V@nja napisao pa ti vidi...

Moguce .. Kao sto rekoh, ne sjecam se bas najdetaljnije :)

Nije vise tako... :lol: sada na prijemnom bude hemija(25 pit.) i biologija(25 pit.)..fizike nema...
primaju ukupno 70,a 30 na budzet...
ovako je ove godine..ja sam upisala..mada nisam na budzet.. :-? al ok....jer bila je veeelika konkurencija..oko 230 i vise se prijavilo....

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2012, 15:19 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Шајин je napisao:
продајем књиге за прву годину медицинског факултета општи смјер. немам све књиге недостаје неколико, али имам већину и још имам доста неке додатне литературе. ево вам испод списак свега што продајем, па бих замолио колеге да ми кажу шта мисле колико бих могао добити за то све. не бих даа продајем одвојено него као комплет.
90% књига су скоро па нове. и није зато што хоћу да их продам, али неком бруцошу ово је најјефтинији начин да дође до буквално нових књига. ај молим вас процјените колико да тражим.

Анатомија:
Остеологија - копирана, али нова, дакле није кориштена, ишарана или раскупусана.
Анатомија горњег екстремитета – копирана, није ишарана нити било шта, једино је пола листова испало из корица јер сам једном гађао зид са том књигом :) треба је само однијети у копирницу да је стави поново у ону машину и врати листове у корице, или како год се зове оно пластично чудо код копираних књига што држи листове на окупу.
Анатомија грудног коша – копирана, у потпуности нова и некориштена.
Анатомија абдомена - копирана, употпуности нова и некориштена.
Анатомија карлице - копирана, у потпуности нова и некориштена.
Јовановић анатомски атлас – копиран, али никад кориштен,у потпуности нов. то је црно бијели атлас.
Крмпотић анатомија човјека – такође копирана, али у потпуности нова.то је књига по којој се некад учило, сад може да послужи као додатна литература за учење и евентуално код писања семинарског.
Анатомија човјека приручник за практичну наставу – књига је копирана, али нова. у њој је све скраћено написано без детаља, али је зато лијепо објашњено.
Бошковић анатомија човјека - то је акњига анатомије. недостаје нешто детаља али је супер објашњено оно што има. књига такође посједује и црно бијеле слике тако да може послужити као помоћни атлас. књигу сам купио нову у књижари,платио око 30 КМ. сад је онако половна.

бонус: приручник за понављање градива. дакле то је она жута књига за полагање теста. у потпуности нова. ја је платио 20 КМ

Хистологија:
Основе хистологије – дакле она бразилска књига по којој сви уче. копирана, али у потпуности нова.
Основе ембриологије(Дуанчић) – такође копирана, али у потпуности нова.

бонус: практикум из хистологије, питања за тест из хистологије, око 1600 питања на 70 страница.

Физика:
Општа физика и биофизика(Мирјанић) – књига је очувана само је трећина листова испала из корица

бонус: скрипте за учење, практикум из физике, свих 12 вјежби урађено. неколикоодличних пушкица спремних за кориштење за практични

Хумана генетика:
Биологија са хуманом генетиком – књига је нова, ја је мајмун купио у књижари и платио 21 марку, а копирана кошта 7-8 марака.

бонус:практикум и неки задаци из генетике

Биохемија:
Биохемија (Саничанин) – књига је нова, ја је купио код професора и платио 30 КМ :( неколико листова се одвојило од корица јер је слабо љепило
бонус:практикум и двије копиране књиге из хемије које су се прије користиле,београдска издања. могу послужити као додатна литература

test your medical english – књига за тестирање колико добро занте медицински енглески. међутим, ја сам имао и стандардну књигу али појма немам гдје ми је.

на све то као бонус дајем ДВД на којем има разних ствари, највише за прву годину. семинарски радови, пушкице, тестови, нетер и собота анатомски атласи, и неколико стотина слика препарата из хистологије. скрипте за клиничку праксу, разни тестови и свашта нешто

такође продајем и анатомску пинцету. у потпуности је нова, никад кориштена. платио сам ју 16 КМ

ee Sajin prepoznala sam ti nick pa da te pitam jesi li ti pisoa ono sve o medicini za 1.godinu..ako jesi,svaka ti cast.... :D Koja si sada godina?...

Vrh

PostPoslato: 23 Jul 2012, 17:08 
Stara kuka
Stara kuka
Korisnikov avatar

Pridružio se: 12 Feb 2010, 20:42
Јесте ја сам то писао на једном другом форуму :)

И ја сам одустао од медицине из неких својих личних разлога. Не бој се уопште није толико тешко. Само учи редовно и на вријеме, ријеши анатомију и на коњу си. Ови остали предмети нису претешки осим Хистологије, ал иак оријешиш Анатмоју и ове остале Хисту можеш и пренијети. Али ако си капацитет учи одмах и Хистологију, ако пренесш у другу годину то ћеш онда вјероватно обновити. само учи и неће бити фрке. и немој се нервирати због неких професора кретена, то једноставно мора тако :D

Vrh

PostPoslato: 24 Jul 2012, 13:02 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 11 Jul 2012, 10:25
Zna li se mozda koliko ispita ce biti moguce prenijeti u sledecu godinu, odnosno sta ce biti uslov...???

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 09:46 
Voajer
Voajer

Pridružio se: 26 Jul 2012, 09:44
E cao, jel' zna mozda neko, kad je i da li ce uopste biti drugi rok za zdravstvenu njegu ? hvala unaprijed :)

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 14:29 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Шајин je napisao:
Јесте ја сам то писао на једном другом форуму :)

И ја сам одустао од медицине из неких својих личних разлога. Не бој се уопште није толико тешко. Само учи редовно и на вријеме, ријеши анатомију и на коњу си. Ови остали предмети нису претешки осим Хистологије, ал иак оријешиш Анатмоју и ове остале Хисту можеш и пренијети. Али ако си капацитет учи одмах и Хистологију, ако пренесш у другу годину то ћеш онда вјероватно обновити. само учи и неће бити фрке. и немој се нервирати због неких професора кретена, то једноставно мора тако :D

Da,na Znanju.org...skinula sam to odmah sa neta,da imam,malo me uvelo u sve sto me ceka..stvarno je korisno i mnogo znaci nama prvacicima... :D

Da,svi mi kazu da je Anatomija najteza,ali da je vrlo zanimljiva..A,koliko se stranica uci za svaki sedmicni kolokvijum?Zanima me da li se moze stici sve nauciti,posto budu valjda po 2 kolokvijuma svake sedmice.
I nakon koliko sedmica od pocetka 1. semestra pocinju ti kolokvijumi? :D Hvala unapred :-)

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 14:46 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pridružio se: 27 Avg 2007, 14:39
Ma je*es kolokvije, to je najmanji problem, sto odradis na vezbama podvuces u knjigama kada dodjes kuci i procitas 2 puta i odgovaras, a i ako ne polozis mozes sledeci put. Anatomija i nije toliko teska koliko je velika, lakse je uciti nesto sto mozes videti i znas kako izgleda (organ) nego neke gluposti iz histe gde svrljas pod mikroskopom. Ako si sebi zacrtala da zavrsis onda idi do kraja, moze ti se desiti da drugu ili trecu godinu obnovis 2-3 puta pa da upadnes u depresiji jer polazes dva ispita godisnje, ali sve prodje, imams taj period na sredini i na kraju, ostatak ide lakse. Uci odmah, vec od septembra, uzmes pitanja iz biologije, hemije i sl i lagano. Budes li se zajebavala do januara nema te nigde

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 16:02 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Hertzog Aha,pa super ako se usmeno odgovara...A,izvini koja sada pitanja iz hemije i biologije..Izvini sto pitam,al tek upisujem, pa mi ponesto nije jasno...
A,koja si ti sada godina?? :D :hello2:

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 16:14 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Pa ne znam kako je sada, ja kada sam to polagao bila su pitanja iz tih predmeta... Uglavnom, nabavi literaturu i kreni odmah da ucis... Ja sam se zajebavao prvih pola godine i onda sam u startu kaskao za ostalima, a kada dodje kraj godine jedva das uslov, a to ti se odmah razvuce i na sledece godine... Ja sam apsolvent, po starom sam sistemu, pa ne znam kako je sada na prvim godinama...

Uglavnom, iz licnog iskustva, sto pre krene sa ucenjem, lakse ce ti biti, jer na prvoj godini bude milion studenata, pola ih se zajebava, ispija kafe, upoznaje nove prijatelje i krene se sa njima druziti, sve samo ne uciti, a onda zaglavis pa te nema nigde i na visim godinama si u banani... Bar je tako sa mnom bilo, hteo sam odustati milion puta, ali sam ipak izgurao do kraja... Ostala mi jos tri ispita ali uvek kazem da bi svoju decu prebio da odluce upisati ovaj fakultet :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 16:44 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Svaka ti cast...pritjerao si do kraja... :D :D :D

Da..planiram poceti odmah u septebru uciti..da polako rijesavam kolokvijume iz anatomije...
Znam da me ceka tezak put,al nije mi nista tesko jer bas imam zelju za ucenjem... :D
jedva cekam septembar.......... :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 16:47 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pridružio se: 04 Okt 2009, 20:51
Hertzog penzijo, hemija i biohemija su sada na drugoj... :P

Hertzog je napisao:
Uglavnom, iz licnog iskustva, sto pre krene sa ucenjem, lakse ce ti biti, jer na prvoj godini bude milion studenata, pola ih se zajebava, ispija kafe, upoznaje nove prijatelje i krene se sa njima druziti, sve samo ne uciti, a onda zaglavis pa te nema nigde i na visim godinama si u banani...

Potpis na ovo...

Anatomija nije toliko teska, samo je trebas redovono uciti, jer kad ti se nakupi dosta malih kolikovijuma zna biti zeznuto... I cim asistenti vide do pocetka da se trudis i ucis budu bolji prema tebi a i tebi ce definitivno biti lakse... I da kolikviji ti pocinu odmah drugu sedmicu, tj nakon prvih vjezbi iz anatomije...
Ove ostale predmete izuzev histologije mozes uciti zajedno sa anatomijom, oni i nisu neki velik problem... A za histu, kad rijesis ovo ostao uvijek imas ljeto da je spremis, barem je kod mene na godini vecina tako radila. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 16:55 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Dr_Kay hvala ti na informaciji.... :D A koliko otprilike bude stranica za nauciti za jedan kolokvijum? :)

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 17:03 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Pa zavisi koji kolokvijum je u pitanju nekada je znalo biti po 5 stranica, a nekad i 20ak... Ali moze se sve stici nauciti. :)

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 17:06 
Početnik
Početnik
Korisnikov avatar

Aha..nije toliko strasno.... :D

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 17:08 
Majstor
Majstor
Korisnikov avatar

Ma nije da.. ali nekada ti je teze nauciti tih 5 stranica nego 20... :oops:

Vrh

PostPoslato: 26 Jul 2012, 17:09 
Samo jedan iznad mene
Samo jedan iznad mene
Korisnikov avatar

Osteologija i nije teska osim par kostiju glave pa i nema puno stranica, ali to sve nije preterano mnogo zavisi koliko je kompleksna kost za opisati... Kod organa je ista stvar, ali uglavnom ne pricas celu lekciju nego ti da organ i pita te sta je sta... Ti dodas par recenica za to sta te pita i to je to...

I da, sto bolje krenes sa kolokvijima, to budu bolji prema tebi kasnije, ako klosaris i zezas se onda te peglaju kasnije asistenti, mada je mene Obradovic gotivio (on je sada na sudskoj medicini), pa i nisam nesto preterano ucio te male kolokvije...

Secam se ja odgovarao srce i pokaza on na luk aorte i pita sta je ovo, ja kazem aorta i on kao bravo Hertzog (da ne pisem ime :D ) i polozim, a lik posle mene odgovara, ovaj ga mrcvari 15 minuta i da mu pola plusa jer nesto nije znao :lol:

Vrh

Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 1718 Posta ]  Idi na stranicu Prethodni  1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 86  Sledeća

Sva vremena su u UTC [ DST ]